Det började ju inte jättebra, det var ett tag sedan jag skrev. Jag skulle vilja börja med att skriva mer om mig själv och få berätta mer om vem jag är. Jag är 20 år gammal bor i småstaden Tranås tillsammans med min underbara sambo. Vi har ett fantastiskt liv ihop och hen är min livs kärlek. Jag pluggar till biolog på Linköpings universitet och är klar 2017.

Jag vill skriva den här bloggen för att jag vill skapa en debatt och jag vill väcka tankar. Jag vill att människor runt omkring mig ska börja se och ifrågasätta samhällets normer istället för att bara ge efter för dem. För mig handlar inte det om att säga till folk hur de ska leva eller tänka, utan att öppna upp för tanken att livet har mer att erbjuda än vad man tror.

Det är svårt för mig att definiera mitt eget kön. Jag är fittbärare, men jag ser mig själv varken som kvinna eller man. Jag är bara Matilda. Jag anser personligen att kön enbart är en social konstruktion, vilken är djupt rotad i samhällets normer och historia. Jag tror inte på att det finns något ”manligt” eller”kvinnligt”. Vad jag däremot vet är att det är väldigt utspritt att tro att dessa fenomen existerar.

Detta får bli en försmak på vad man kommer möta i denna blogg. Men jag vill också prata om mitt liv, min vardag, och allt däremellan.

Tack så länge image