Min vardag

Hur var er söndag?

Jag hade en mysig dag med min mamma i Edinburgh, som åker hem till Sverige idag. Vi strosade omkring på Grassmarket, vid Edinburgh Castle, Old Town där vi tog en fika på ett franskt café. Tog oss över till den nyare delen av centrum för att sedan ta oss tillbaka till Grassmarket och avsluta med en senare god lunch. Åt en Scottish pie igen, men denna gången var det med köttbitar i en småkrig sås, serverat med potatismos. Lite liknande en svensk kolopps.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Barninredning

Satsa på neutrala färger och få in färg och mönster på andra sätt, genom tavlor, en zebramatta, lådor, tyger och andra detaljer. Låt även barnen vara med och bestämma (till en viss del). Om ditt barn exempelvis vill ha rosa färg på väggarna, satsa på neutrala färger på väggarna eller en fondvägg och få sedan in rosa på andra sätt.

Ett annat tips är att välja prylar som har flera funktioner. Försök tänk efter!

Det finns alla möjligheter för att inreda barnrum för alla åldrar och för att skapa förvaringsmöjligheter, mer utrymme eller vad ens önskemål är. Om det går att planera och ha tid att välja hur man vill ha det, är det att föredra!


Likes

Comments

Min vardag

Affärerna har börjat prydas av julpynt för fulla muggar och vi är fortfarande i oktober månad. Det är så här varje år men vi hinner knappt få ha höst innan vi ska börja tänka på julen. Jag älskar julen men det skulle kunna vänta lite till.

Eller vad tycker ni?


Igår kom mamma på besök och vi hade en mysig tacokväll efter först ha varit på en lokal pub.

Idag har vi varit inne i Glasgow centrum och därifrån körde vi vidare till West End där vi strosade runt. Satt på ännu en pub och avslutade med fantastisk mat på restaurangen Brel. Det såg inte jätte mycket ut till världen på dagen men var jätte mysigt med lampor i träden på baksidan och folk som satt utomhus, växter inomhus och tända öjus, tänd brasa...

Nöjda och glada!


Likes

Comments

Min vardag

Varken pappa eller Daniel har varit i Edinburgh (förutom i ishallen), så igår körde vi till Edinburgh och spenderade vår eftermiddag där.

Vi kom inte dit förrän vid två och var jätte hungriga efter vår båttur i Falkirk. I jakt på Fish and Chips, hittade vi en trevlig pub i Old Town där vi åt sen lunch vid tre. För mig som redan har provat Fisk and Chips, blev det en Scottish Pie med potatismos. Den slank ner fort, även om den var så het att jag brände mig. Det kommer det bli mer av under vår vistelse i Skottland, för det var grymt gott!

Ibland känns det som jag är så hungrig och behöver äta för tre, men när du är gravid behöver du inte äta för två (eller fler) under varje måltid men lite extra mellanmål kan vara bra. Jag försöker äta några mellanmål och äta även om jag inte känner mig jätte hungrig mellanmåltiderna. 

Sen är det bra att man kan skylla på att man kan äta för tre i vissa sammanhang också ;) För det är absolut inget fel med att äta mer, för man blir mer hungrig och behöver lite mer. 

​Pappa och jag med det ståtliga Edinburgh Castle i bakgrunden!

Likes

Comments

Min vardag

Måndag och det var dags för en av pappas födelsedagspresenter som jag har bokat för några veckor sedan- Falkirk Wheel!

Han pratade om kanalbåt och båthiss redan innan vi flyttade hit och efter mycket googlande hittade jag det. Falkirk Wheel är världens enda roterande båthiss och turen var på en timme där vi i en kanalbåt fick åka upp med hissen och sedan en bit på kanalen och tillbaka igen.

Det gäller att passa på när man är i Skottland.

Efter turen körde vi vidare till Edinburgh för en eftermiddag där. En bättra måndag helt enkelt!

Likes

Comments

Min vardag

En skön och lugn söndag. Pappa och jag har spenderat eftermiddagen inne i Glasgow city, promenad genom stan, fika i Merchant City och turistat vid katedralen och på kyrkogården Necropolis

Nu har vi sjunkit långt ner i soffan med äppelpaj och vaniljsås! 

PS. Vinst för Daniel och laget ikväll igen. 


Likes

Comments

Min vardag

​Höst i luften och idag har vi spenderat en eftermiddag i gallerian som ligger nära oss. Brukar annars försöka hålla mig ifrån gallerian på helgerna, för det är så mycket folk, men vi var inställda på det och då var det lättare att ta det. 

Efter lite shopping och en "speed- intervju" på Topman blev det en fika på Café Nero. Håller vi tummarna för att jag får tjänsten som är på 20 timmar i veckan. 

På kvällen var det dags för pappas premiär i Braehead Arena och hockey. I stort sett fullsatt arena och det slutade med en vinst, ett mål och en assist för D. 

Nu hr vi njutit av en lång och slapp morgon med nygräddade pannkakor och Skype samtal med min syster <3

Älskar sådana här lata helgmorgnar!

Likes

Comments

Min vardag

Pappa är på besök och idag besökte vi Botaniska Trädgården för första gången, som var väldigt vacker nu när hösten är här med alla sina fina färger och nyanser.

Det blev även en kaffe och öl i Whisky baren på Òran Mòr som är en tidigare församlingskyrka. Inte var dag man sitter i en kyrka, i baren!

Likes

Comments

​Stort tack mamma, pappa, syster och svåger från mig och Daniel! 

Igår kom pappa på besök i Glasgow, sitt första besök i Skottland. Med sig hade han sin egen slungade honung och snus som Daniel beställt men också ett inslaget paket till oss. Det var denna tjocka fina bok på över 500 sidor, skriven av Lena Lidbeck, Kristina Hofsten och Mia Coull. Ett suveränt uppslagsverk för blivande föräldrar men även fram till barnet/barnen är sex år gamla. 

Ps. Ett mycket bra tips från min Helena <3

Stort Tack igen familjen!


Likes

Comments

​"Fine, downy hair called lanugo has started grow on your baby´s body, but this will disappear before birth"

Nu har våra små liv i min mage börjat få dunigt hår på hela kroppen. Men det är ingen liten apa som föds, utan det försvinner innan de kommer ut i världen. 

"You may have that pregnancy "glow"- your hair looks thicker and your skin more plumped out"

Njae, vet inte om jag kan hålla med om det själv, men hoppas det är så och att någon annan ser det hos mig :)

"Your bump is probably starting to show and your waist is disappearing"

Jo, visst har det börjat synas, redan för ett par veckor sen, åtminstone två. Men jag väntar i för sig tvillingar, så det är inte så konstigt. 

"Your baby´s body is growing faster to catch up with the size of her head"

"She´s sucking her thumb in there, and all her joints and limbs can move"

Fråga mig inte varför de skriver "hon", här kanske det är två pojkar, eller två flickor, ja eller en av varje. Men detta är vad som händer i ens kropp under vecka 15- 16.Likes

Comments