View tracker

Min vardag

Igår kom äntligen min tvillingsyster och hennes sambo, som jag har längtat. Fick en jätte fin och stor adventskalender från Kicks, vilken lyx. Blev jätte glad!! Bara på tre dagar har jag fått en tub med Body Butter, ett nagellack och en ögonfransböjare. Undra vad resterande 21 luckor innehåller, spännande!!

En finare kalender kunde man inte ha fått. Tacksam!


Daniel hämtade dem inne i Glasgow medan jag förberedde mig själv och lunchen här hemma. Det blev lasagne, som jag tillagat kvällen innan. Efter det bjöd vi ner Pernilla, Zacke, Dale och Jay med barnen på kaffe och pepparkakor. Jay och Zacke spelar med Daniel och de bor med sina familjer i samma hus som vi gör.

Idag sov vi nästan till nio allihopa, det var välbehövligt för oss alla tror jag. Anna, Christian och jag begav oss iväg med bilen för att köpa färskt bröd till frukosten som vi nyligen avnjutit med mycket annat gott. Nu är vi redo för en mysig lördag inne i stan!

Ha en härlig dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Andra Trimestern

Vet inte om det fungerar men många säger att man kan smörja in magen med olja för att motverka eller minimera bristningar. Någon som har provat och fått resultat?

Det finns särskilda oljor att köpa för gravida men tydligen ska det fungera minst lika bra med vanliga oljor man har hemma, olivolja, rapsolja, kokosolja etc.

Vilken olja kan du tipsa om?

Likes

Comments

View tracker

Min vardag

Tisdag 29 November

Igår var det dags för ännu en Babyshower, men denna gången var det en överraskning. Så mycket roligare!

Dale och jag bakade tårtan, en Naked Cake, och det var något helt nytt för mig men det var kul. Vi tycker båda om att baka och pyssla och att göra det ihop med någon är desto roligare. Den blev jätte god!

Halv tre träffades vi hemma hos Jaime, som i sin tur hade bett Jennifer och hennes sambo att vara barnvakt för Jamies son Max. Vilket de inte skulle!

Hennes min när hon kom in i vardagsrummet och vi alla skrek Surprise, var oslagbar och hon blev så rörd. Vi åt massa god mat i form av olika smårätter, minipizzor, olika dippar, chips, sparris inlindad i skinka, spett med mozzarella och salami, lasagne knyten, snittar m.m. Avslutningsvis hade vi sötsakerna, tårtan, choklad, godis och marshmallows som var fint dekorerade!

Perfekt uppladdning med energi från vänner och god mat inför mitt kvällspass på jobbet.


Likes

Comments

Min vardag, Sy och pyssel

Efter många timmars arbete är båda mina babybest äntligen klara. Hade som mål att bli färdig igår, så efter sex timmar och klockan var halv tio på kvällen, var jag klar. Nu behöver inte vardagsrummet vara en syverkstad längre, inte för en kort stund åtminstone. Det ska sys mer=)

På fredag kommer mina kära syster och hennes sambo på besök och jag längtar så. Så innan dess blir det inte mer tid till att sy. Nu är det jobb i tre dagar och på torsdag blir det en "städa, handla och laga mat" dag.

Hoppas ni alla får en mysig måndagskväll. Vi ska vara barnvakter och laga hemmagjord pizza (läs välja egen topping på färdigköpta bottnar).

<3

Likes

Comments

Min vardag, Sy och pyssel

På söndag är det första advent så igår blev det att göra adventsljusstake och pynta här hemma. Vanligtvis är jag känslig för att börja julpynta för tidigt men i år började vi tidigt, men inget rött i granen i år. Inte heller har de röda tomtarna och julstrumporna fått komma fram än. Det får vänta ett par veckor till :)

Men gud så mysigt det är med tänd gran på mörka morgnar och kvällar. Längtar till att få tända första ljuset på söndag <3

Hej hej i kulan!!

Likes

Comments

Sy och pyssel

Nu är jag ledig i fyra dagar och i söndags började jag med mitt projekt. Som nybörjare tar allt rätt lång tid men jag tycker det är väldigt roligt och framför allt rätt avslappnande. Har alltid tyckt om att pyssla och dona. Tog med min symaskin upp till min nyfunna vän Dale som bor en våning upp, där jag började nåla ihop tygerna som jag tidigare klippt ut med hjälp av mönstret jag gjort. Sydde ihop det men lämnade öppet längs ner.

Sedan beslutade jag mig för att tvätta tygerna, både det jag sytt ihop och de som jag ska använda till nästa nest. I och med att det är bomull kan det krympa något och sedan vill jag alltid tvätta något innan jag använder det, särskilt till mina små som är på väg.

Min måndagsmorgon började med att jag strök de tvättade tygerna framför Nyhetsmorgon med en kopp kaffe. Mysigt!

Sen flöt det på och jag fick gjort så långt jag kan med båda nesten, sydde på kantband och jag trädde igenom banden i kantbanden. Nästa steg är att fylla dem med vadd i botten och sidorna, men det hade de inte inne i butiken när jag var där sist så det ska jag köra iväg och köpa idag har jag tänkt mig. Vill även köpa lite adventspynt och göra det mysigt här hemma!

Likes

Comments

Andra Trimestern

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och de pratar om för tidigt födda barn. Det handlar om Jessica som var tvungen att föda sina tvillingar redan i vecka 26. De vägde under 1000 gram. Under tio veckor fick de ligga kvar på sjukhuset och få hjälp.

Runt 7000 barn föds prematurt varje år. Detta hände även min svägerska med sitt första barn, sin dotter. Hon vägde 1025 gram, var 38 centimeter och fick stanna flera veckor på sjukhuset. Jag och min syster föddes också för tidigt, sju veckor. Vi vägde runt 1700- 1800 gram.

Alla organ är under utveckling och hjärnan är inte färdigutvecklad. Före 1970 dog 90 procent av alla barn som vägde under ett kilo medan det idag finns så extrem mycket hjälp.

Det blir en stor påfrestning för föräldrarna; att inte få vara gravida längre, man är orolig att man ska gör sitt barn illa, göra något fel och för att något ska hända barnet. Man skapar ett avstånd redan från början, berättar Jessica och måste nästan be om lov att få hålla sitt barn.

Det är viktigt att sjukhuspersonalen talar om för föräldrarna att de är viktigast och att de behövs för barnen hela tiden, att närheten är viktig.

En önskan Jessica har är att alla ska få bo nära sina barn när de är kvar på sjukhuset, så att man kan se sitt barn eller sina barn, inte med en korridor emellan, i olika ändar av sjukhuset eller att man till och med måste sova hemma.

Kort men intressant intervju!Likes

Comments

Sy och pyssel

Sedan vi blev gravida har jag velat försöka mig på att sy ett babybest eftersom jag fick en symaskin i julklapp av min sambo, som jag tyvärr inte har använt så mycket. Så varför inte slå på stort och sy babynest, inte bara ett numera utan två. Kan ha tagit mig vatten över huvudet men jag måste försöka.

Någon som har sytt sitt egna och har tips?


Valde två tyger med likadant mönster men i olika färgtoner, sedan ett grått bomullstyg som båda nesten ska ha på en av sidorna.

Likes

Comments

Min vardag

Att vara gravid och åka på en matförgiftning hoppas jag ingen ska få uppleva. Det var fruktansvärt. Inte minst blev jag väldigt orolig för barnen eftersom jag från halv tre på morgonen till nio kräktes 11 gånger, elva. Hade samtidigt feber och skakade och frös så mycket, min kropp var så öm och utmattad. Hade knappt kraft att resa mig varje gång det var dags och jag ville inget hellre än att få sova lite, men det kunde jag glömma. Totalt femton gånger på mindre än ett dygn.

Ringde barnmorskan det första jag gjorde på morgonen och frågade om det var farligt och om jag skulle komma in. Men när det gäller matförgiftning kan de inte göra så mycket utan sa att jag skulle vänta 1-2 dagar och blev det värre skulle jag åka in. Barnen ligger väldigt skyddade i magen och det viktigaste är att försöka få i sig vätska.

Min sambo åkte också på mardrömmen vid lunchtid och sedan låg vi däckade båda två i soffan hela dagen, försökte dricka och äta. Tur vi har två toaletter om man säger så.

Det tog oss några dagar att komma "back on track" och få både energin och magen att komma i balans.
Likes

Comments