Hej!

I slutet av november släppte Organic knitters ett jättefint mönster på en tröja som heter Let it fall. Sekunden jag såg tröjan blev jag helt frälst. Jag visste direkt att jag skulle göra en sån tröja, så jag köpte garnet. Extremt impulsivt låg jag i sängen nyvaken och köpte mönster. Senare samma dag nästan sprang jag ner till garnbutiken som ligger runt hörnet där jag bor och skulle köpa garn till tröjan. Eftersom jag är extremt velig och inte klarar av rent ull gick jag runt i butiken och letade garn förgäves. Jag lyckades inte hitta något som inte sticks.

Det är så tråkigt att som stickare inte kunna ha på sig stickat som har ull i sig. Jag önskar så att jag tyckte om ull. Men det måste nämnas att för ungefär ett och ett halvt år sedan (innan jag hittade garnbutiken vi bor vid) så använde jag nästan bara akrylgarn och lite bomull. Jag utgick enbart efter att garnet skulle vara mjukt och inte stickas. Nu stickar jag däremot med alla möjliga typer av kvalitéer. Dock inte till mig själv. Stickar jag på saker till andra kan jag använda ren ull men som nu när jag ska sticka en kofta till mig själv måste garnet fortfarande vara mjukt. Haha, ja jag är hopplös! Jag tänker mig dock att jag långsamt vänjer mig vid ullen genom att bland annat köpa blandgarner varav ull ska vara en av komponenterna. Jag har till exempel stickat ett par vantar i höstas i Svea från Svarta fåret. Svea är ju 50% Superwash Ull och 50% Akryl. Dessa vantar använder jag hela tiden, de är så sköna!Åter tillbaka till den underbara Let it fall tröjan och jakten på garn. Jag funderade lite på om jag skulle göra en stor chansning och beställa garnet som mönstret är gjord i. Det hade ju varit det mest optimala egentligen, speciellt med tanke på att Organic knitters garner är så fina! Dock så kände jag att det va lite för stor chansning då det blir tråkigt om jag inte tycker garnet är skönt, vilket jag antagligen inte skulle tycka eftersom det är ren ull. Så dagen efter jag varit i garnbutiken och letat garn gick jag tillbaka och bestämde mig för att nu ska jag välja ett blandgarn. Så det blev ett helt underbart garn från Onion som är 50% bomull och 50% merino ull. Jag valde att testa göra tröjan i flera färger så valde tre olika rosa/röda färger.

Älskar färgerna! 😍


Jag är så sugen på att bara sätta igång med denna tröja och jag längtar så! Men jag har lovat mig själv att jag inte ska börja på den förrens till jul då jag har en del julklappar som måste bli klara först och en del andra projekt som också ska vara klara till jul. Därför känner jag att jag måste vänta, men den ångesten! Det kliar verkligen i fingrarna.

Följ gärna mitt tröjprojekt på ravelry, här!

/Madeleine. ♥


Likes

Comments

Vi vill välkomna er till vår nya blogg Garnsystrar.. Vi är i nuläget i uppstartsfasen och exakt vad som kommer synas på vår blogg är lite oklart. Vad som är klart är däremot att det kommer handla om garn och vår kärlek till virkning och stickning. En del mönster kommer läggas upp som vi själva har gjort men vi kommer också tipsa om mönster som vi testat och rekomenderar.

Vi hoppas att ni kommer hitta glädjen i garn med oss.

Kram

Madeleine och Nikoline. ♥


Likes

Comments