Det var några dagar sedan jag skrev, jag har haft fullt upp. Men nu ska jag försöka få ner några rader.

I helgen har jag varit i Stålbåga där mina föräldrar har ett underbart sommarställe. Men det går naturligtvis jättebra att vara där under alla årstider på året. På hösten är det så mysigt att kura ihop sig i soffan framför brasan och höra regnet smattra på raket. När jag sitter i soffan ser jag ner över tomten med alla gula löv och med sjön i bakgrunden. Då tänker jag på alla härliga sommardagar då barnen badar och åker runt med båten.

Såklart sitter jag inte sysslolös i soffan. Vad passar bättre än att sticka på ett par klassiska raggsockor i 100% ull. Här är det sockar i stor herrstorlek som sitter på stickorna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 23 readers

Likes

Comments

Jag har gjort ännu mer halloween-saker. Det var så roligt så jag kunde inte hejda mig, trots att jag har annat som väntar på att bli färdigt.

Jag såg en bild på Facebook på ett par virkade handledsvärmare med dödskallar på och jag fick en idé. Jag gjorde om det mönstret så det passade på en ljuslykta. Det fick plats tre dödskallar på just det här glaset som jag använt.
Jag återbrukar glas från doftljus och andra glas som jag hittat på loppis, så mina lyktor har många olika former och storlekar, vilket jag tycker är lite charmigt.

Sedan gjorde jag några små pumpor att dekorera med. De kan ju passa om man vill göra ett ljusarrangemang.

  • 79 readers

Likes

Comments

Jag provade att göra en tjock och varm halskrage att ha under jackan nu när det är lite blåsigt. Den blev ganska stor och fluffig, men det syns lite dåligt på bilden eftersom den inte riktigt passade på provdockan. Det såg bättre ut när jag provade den.

Den är virkad i ett långt stycke och sedan ihopvirkad längs med kanterna. Jag har använt ett tjockt akrylgarn i kritvit färg och en grov virknål så den blev lös och härlig.

Jag fick garn över så jag gjorde ett par handledsvärmare som matchade snyggt.

Mössan som sitter på provdockan är stickad med pälsgarn och har en hängande modell. Den är ganska stor men så är ju såna där modeller som ska hänga ner.

  • 84 readers

Likes

Comments

Jag har provat att göra några saker som är inspirerade av halloween.
Ljuslyktor har jag gjort förr, men den här gången använde jag bomullsgarn i orange och svart. Jag knöt också dit sidenband som dekoration.
En virkad pumpa blev en fin dekoration till hösten. Den var lite svår att göra eftersom jag sydde rakt igenom själva pumpan för att få den där speciella formen. Men den blev ganska lyckad och ännu en pumpa är på gång. Det kommer bild när den är färdig.

  • 159 readers

Likes

Comments

Det blev ytterligare en barnponcho de senaste dagarna. Den här gången i något mildare färger.
Jag letade i mina gömmor och hittade de här garnerna i akryl utan banderoll så jag vet inte vilket märke de har.
En del av mina garner har jag ärvt av min mormor som var en stor handarbetsvän. Hon var bra på det mesta vad det gäller hantverk med garn. En stor vävstol stod på övervåningen i deras hus och någon stickning eller virkning var alltid på gång. Hon var också ett proffs på såna där gamla tekniker som brickbandsvävnig, krokning, broderier och mycket annat.
Mormor var den person som inspirerade mig att prova på virkning och stickning när jag var ca 6 år. Vi har haft många, långa stunder i min barndom där vi satt under körsbärsträdet i deras trädgård och pysslade och pratade om livet. Det är en minnesskatt som jag är glad att jag får bära med mig i livet.
Tack mormor för du har gett mig gåvan att lära mig detta hantverk.

  • 131 readers

Likes

Comments

Snart är det dax för halloweenfirande. Då kanske det kan passa att ta på sig en pumpamössa om man inte vill klä ut sig så mycket.
Den här mössan är stickad i Frejagarn och passar till en 2-åring. Mönstret är ett gratismönster som finns på drops mönstersida, där hittar man massor av fina mönster, så det är bara att välja och vraka.
Frejagarnet är 100% akryl och passar därför bra som höstmössa till barn, då det inte kliar eller sticks. Jag använder Freja till massor av olika saker, t ex mössor, halskragar, halsdukar och handledsvärmare. Garnet finns i många olika färger och är mjukt och lättstickat.

  • 153 readers

Likes

Comments

Jag tittade runt lite bland mina garner och hittade detta garn. Ett stort nystan "Big verona" akrylgarn, i skiftande neonfärger. Vad ska jag göra av detta garn? tänkte jag. Det måste ju bli något till ett barn iallafall. Jag har svårt att tänka mig att jag själv skulle vilja ha något att ha på mig i just den här färgställningen.
Jag letade runt lite på nätet och till slut bestämde jag mig för att göra en barnponcho. Det var roligt, lätt och snabbvirkat. Det tog mig två kvällar att få den klar, med fransar och allt.
I beskrivningen, som är från Svarta fårets gratismönster, står det att den här ska passa till en 2-4 åring. Det ser ganska lagom ut.
Eftersom jag har en del akrylgarner ligger i mina gömmor så blir det nog fler i den här modellen.

  • 168 readers

Likes

Comments

Jag har roat mig med att virka en bil. Letade efter ett mönster som inte var så svårt, men hittade inget som jag tyckte var bra. Då gjorde jag ett eget.
Det är den första bilen jag gör, någonsin. Men jag har skrivit ner hur jag gjorde och ska göra minst en bil till för att justera och förbättra. Till slut kanske det blir bra, hoppas det.
Jag har sett att många har gjort husvagnar, så det kanske får bli nästa utmaning, när jag fått till bilen ordentligt.

  • 196 readers

Likes

Comments

"En vuxen flodhäst har en kroppslängd (huvud och bål) av 2,9 till 5 meter och en svanslängd av 4 till 5,5 cm. Mankhöjden är cirka 150 cm eller något större. Individerna väger vanligen 1000 till 2500 kg och enstaka exemplar (av hanar) har noterats med vikt uppåt 4 ton. Tillsammans med noshörningar är arten det näst tyngsta landlevande däggdjuret, efter elefanter. Flodhästen har ett mycket stort huvud som är tillplattat och brett och kan väga upp till 450 kg. Flodhästen har i många avseenden en kropp anpassad till vatten. Kroppen liknar en tunna och den har korta ben samt simhud mellan tårna."
Hämtat ur Wikipedia

Jag har virkat en flodhäst i "african flowers". Jag tycker att den blev så söt med sin runda form. Den blev väldigt framtunga eftersom huvudet är så stort, men med lite trix gick det att få den att stå stadigt.
Just den här flodhästen blev lite retro med sin gula och orangea färg.

  • 215 readers

Likes

Comments

Jag har tidigare visat mina handledsvärmare och tänkte att det kunde vara på sin plats att också visa mina pannband. Jag har gjort några stycken under åren. 

Till de flesta pannband jag gjort är mönstren tagna ifrån norska mönster på dropps.se, en sida med gratismönster. Där finns massor med mönster på allt möjligt. Där är nog min största idébank. Jag brukar plocka godbitarna ur flera mönster och göra om det till mitt eget. 

Pannbanden som är på bilderna är egentligen mönster som ska vara på mössor med norskt mönster. 

Pannbandet på det övre huvudet har jag gjort helt och hållet själv. Jag har stickat in pärlor i flätan för att få lite extra elegans på bandet. 

  • 264 readers

Likes

Comments