I det här vintervädret blev jag sugen på att göra klart två mössor som jag har haft liggandes. Mönstret ät väldigt enkelt då man börjar i toppen av mössan och sedan stickar den så lång som man vill ha den.
Tofsen på mössan har jag stickat i ett väldigt "långhårigt" garn som är supermjukt. Jag har stickat en bit som är kvadratisk och sedan trätt upp och ner runt kanterna och sedan dragit ihop kvadraten till en boll.

  • 43 readers

Likes

Comments

Äntligen kom det snö på riktigt. Hela världen blev vit på en kväll. Iallafall den världen jag lever i. Det blev mycket ljusare och kallare på en gång.

Jag har haft fullt upp med de beställningar jag hade till jul, som jag hann klart med, och kände mig nöjd med det. Jag har provat på att göra pyttesmå lovikkavantar och sockar. Ett virkat band mellan vantarna som man kan trä i ärmen på overallen gör att man inte tappar någon vante.

Jag måste också önska alla mina läsare en god fortsättning på det nya året. Jag ser fram emot det här året med stor förväntan. Jag har många nya idéer på saker som jag vill tillverka, men jag har också en del saker som ligger och väntar på att bli klara.

  • 60 readers

Likes

Comments

Stickade julkulor är bra att hänga i granen när man har katt, som vi har. Jag vet inte hur många vanliga kulor som har gått sönder här hemma hos oss. Men de här kulorna går inte sönder i första taget.

De här kulorna är stickade i 100% ullgarn och stoppade med fyllningsvadd. Jag använder stickor nr 2,5 för att få dem riktigt täta och hårda.

Som jag har visat tidigare så kan man variera julkulorna hur mycket som helst, en del är enfärgade, med pärlor eller mönster. Så jag hinner inte tröttna på att göra dem eftersom variationerna aldrig tar slut.

  • 104 readers

Likes

Comments

Idag är det tredje advent och lite av julkänslan börjar infinna sig. Det blev ett stort tillskott av den feelingen när snön äntligen kom. Jag hoppas den får ligga kvar till jul.

Det är iallafall trevligt att avnjuta morgonkaffet i julkopparna och med tända ljus. Och kanske en lussebulle till.
Just de här kakorna är inte ätbara men blir en snygg juldekoration att pynta med. De är iallafall helt kalorifria.

  • 127 readers

Likes

Comments

Det finns så mycket roliga saker att använda för att dekorerat med när man stickar och virkar. Jag har hittat pärlor, olika band och berlocker på flera olika nätbutiker.

Här har jag dekorerat julkulor som är fina att plocka fram till jul. Jag tänkte att jag skulle göra kulor som inte är som de traditionella röda och vita. Två grå nyanser och vitt blev snyggt när jag dekorerade med silverpärlor och silverband. På några kulor sydde jag dit berlocker med julmotiv.
De här är stickade i ett garn av viscose och bomull så de blev lite blanka.

  • 167 readers

Likes

Comments

View tracker

En randig elefant kanske kan passa som julklapp till något barn som behöver ett gosedjur.

Jag fick en förfrågan från Stadsmuseet i Eskilstuna om att ställa några av mina virkade leksaker i deras butik. Så nu står den här elefanten, en av mina nallar och en skallra där till försäljning. Ett par julhjärtan fick också plats bland julskyltningen i butiken. Det är hedrande och roligt att det jag tillverkar är uppskattat. Gå gärna dit och titta om du har vägarna förbi.

Att bli tillfrågad på det här sättet gör att inspirationen och motivationen får ett skutt, så när jag är klar med mina julbeställningar ska jag sätta fart att tillverka fler leksaker.

Just nu laddar jag om efter julmarknaden i Rademacherområdet, där jag sålde en hel del. Nu till helgen är jag på marknaden i Hallstahammar.
Välkomna dit!!

  • 178 readers

Likes

Comments

De här två nallarna blev klara den här veckan. De är virkade i bomullsgarnet Muskat. Garnet har en lätt glansighet och därför får nallarna en härlig lyster. Jag har stoppat dem ganska hårt så de kan sitta av sig själva. Jag använder vanlig kuddstoppning av akryl så de är lätta att tvätta. Ögonen är ditsydda i svart garn så inget kan lossna och fasta i halsen på något litet barn.

De här två kompisarna kommer naturligtvis att finnas med på julmarknaden om en vecka. Jag kommer att finnas i hantverkssmedjan i Rademacherområdet i Eskilstuna på lördag och söndag.

  • 206 readers

Likes

Comments

Återigen hjärtan!

Jag har gjort många hjärtan den senaste tiden. Det hör ju till julen då varma känslor och vänskap ska lysa upp vintermörkret.
Just nu känns det inte så ljust med höst/vintermörker. Den här tiden i november är som en tråkig transportsträcka tills vi får ta fram adventsljusstakar och julpynt. Men då får  man hitta på andra saker att förgylla sin vardag med. Varför inte ta en mysig promenad till ett närbeläget café med någon du tycker om och bara njuta av ett trevligt sällskap. Det kan bli en ljus stund att bära med sig i sitt hjärta.

  • 322 readers

Likes

Comments

Just nu stickar jag julkulor för hela slanten. Här är två nyproducerade kulor i bomullsgarn. Jag har trätt på lite pärlor på garnet innan jag börjat sticka och sedan placerat dem så att de blir jämt fördelade.
Jag har samlat på mig ganska många olika band och pärlor att dekorera kulorna med så de allra flesta blir olika. Just de här julkulorna dekorerade jag med guldpärlor och guldband på det röda och vita pärlor på det vita.
Jag kommer att visa många fler av mina julkulor framöver.

  • 275 readers

Likes

Comments

Då är det hög tid att lägga in en högre växel med jultillverkningen. Eftersom jag ska vara med på två julmarknader i december så behöver jag göra en hel del saker. Av erfarenhet från föregående år så vet jag att julpynt (såklart) och barnsaker är det som är mest populärt.
Hjärtan i alla former går alltid bra och man kan ju göra hur många varianter som helst. Här är tre som hänger på rad i sidenband. Fler såna får det nog bli. De var inte så svåra att göra men blev väldigt dekorativa.
Dessa har jag gjort i tunt bomullsgarn och använt mig av olika många trådar och olika tjocklekar på virknålen för att få dem olika stora.

  • 467 readers

Likes

Comments