View tracker

Det finns så mycket roliga saker att använda för att dekorerat med när man stickar och virkar. Jag har hittat pärlor, olika band och berlocker på flera olika nätbutiker.

Här har jag dekorerat julkulor som är fina att plocka fram till jul. Jag tänkte att jag skulle göra kulor som inte är som de traditionella röda och vita. Två grå nyanser och vitt blev snyggt när jag dekorerade med silverpärlor och silverband. På några kulor sydde jag dit berlocker med julmotiv.
De här är stickade i ett garn av viscose och bomull så de blev lite blanka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 41 readers

Likes

Comments

View tracker

En randig elefant kanske kan passa som julklapp till något barn som behöver ett gosedjur.

Jag fick en förfrågan från Stadsmuseet i Eskilstuna om att ställa några av mina virkade leksaker i deras butik. Så nu står den här elefanten, en av mina nallar och en skallra där till försäljning. Ett par julhjärtan fick också plats bland julskyltningen i butiken. Det är hedrande och roligt att det jag tillverkar är uppskattat. Gå gärna dit och titta om du har vägarna förbi.

Att bli tillfrågad på det här sättet gör att inspirationen och motivationen får ett skutt, så när jag är klar med mina julbeställningar ska jag sätta fart att tillverka fler leksaker.

Just nu laddar jag om efter julmarknaden i Rademacherområdet, där jag sålde en hel del. Nu till helgen är jag på marknaden i Hallstahammar.
Välkomna dit!!

  • 53 readers

Likes

Comments

View tracker

De här två nallarna blev klara den här veckan. De är virkade i bomullsgarnet Muskat. Garnet har en lätt glansighet och därför får nallarna en härlig lyster. Jag har stoppat dem ganska hårt så de kan sitta av sig själva. Jag använder vanlig kuddstoppning av akryl så de är lätta att tvätta. Ögonen är ditsydda i svart garn så inget kan lossna och fasta i halsen på något litet barn.

De här två kompisarna kommer naturligtvis att finnas med på julmarknaden om en vecka. Jag kommer att finnas i hantverkssmedjan i Rademacherområdet i Eskilstuna på lördag och söndag.

  • 80 readers

Likes

Comments

Återigen hjärtan!

Jag har gjort många hjärtan den senaste tiden. Det hör ju till julen då varma känslor och vänskap ska lysa upp vintermörkret.
Just nu känns det inte så ljust med höst/vintermörker. Den här tiden i november är som en tråkig transportsträcka tills vi får ta fram adventsljusstakar och julpynt. Men då får  man hitta på andra saker att förgylla sin vardag med. Varför inte ta en mysig promenad till ett närbeläget café med någon du tycker om och bara njuta av ett trevligt sällskap. Det kan bli en ljus stund att bära med sig i sitt hjärta.

  • 194 readers

Likes

Comments

Just nu stickar jag julkulor för hela slanten. Här är två nyproducerade kulor i bomullsgarn. Jag har trätt på lite pärlor på garnet innan jag börjat sticka och sedan placerat dem så att de blir jämt fördelade.
Jag har samlat på mig ganska många olika band och pärlor att dekorera kulorna med så de allra flesta blir olika. Just de här julkulorna dekorerade jag med guldpärlor och guldband på det röda och vita pärlor på det vita.
Jag kommer att visa många fler av mina julkulor framöver.

  • 148 readers

Likes

Comments

Då är det hög tid att lägga in en högre växel med jultillverkningen. Eftersom jag ska vara med på två julmarknader i december så behöver jag göra en hel del saker. Av erfarenhet från föregående år så vet jag att julpynt (såklart) och barnsaker är det som är mest populärt.
Hjärtan i alla former går alltid bra och man kan ju göra hur många varianter som helst. Här är tre som hänger på rad i sidenband. Fler såna får det nog bli. De var inte så svåra att göra men blev väldigt dekorativa.
Dessa har jag gjort i tunt bomullsgarn och använt mig av olika många trådar och olika tjocklekar på virknålen för att få dem olika stora.

  • 340 readers

Likes

Comments

Jag har gjort ett litet collage av de saker jag har tillverkat till halloween, för det är ju den här helgen vi firar på riktigt. Jag hoppas alla har tänkt ut hur ni ska klä ut er och skrämma varandra med.

Nu har jag börjat göra saker till jul som jag troligen kommer att bombardera bloggen med.
Jag ska vara med på två julmarknader i år. Vi har marknad första advent i Rademacherområdet, som jag brukar vara med på. Men i år ska jag också åka till Hallstahammar och vara med där på deras julmarknad. Den är 3-4 december och det ska bli väldigt roligt att vara med där.

  • 196 readers

Likes

Comments

Det var några dagar sedan jag skrev, jag har haft fullt upp. Men nu ska jag försöka få ner några rader.

I helgen har jag varit i Stålbåga där mina föräldrar har ett underbart sommarställe. Men det går naturligtvis jättebra att vara där under alla årstider på året. På hösten är det så mysigt att kura ihop sig i soffan framför brasan och höra regnet smattra på raket. När jag sitter i soffan ser jag ner över tomten med alla gula löv och med sjön i bakgrunden. Då tänker jag på alla härliga sommardagar då barnen badar och åker runt med båten.

Såklart sitter jag inte sysslolös i soffan. Vad passar bättre än att sticka på ett par klassiska raggsockor i 100% ull. Här är det sockar i stor herrstorlek som sitter på stickorna.

  • 232 readers

Likes

Comments

Jag har gjort ännu mer halloween-saker. Det var så roligt så jag kunde inte hejda mig, trots att jag har annat som väntar på att bli färdigt.

Jag såg en bild på Facebook på ett par virkade handledsvärmare med dödskallar på och jag fick en idé. Jag gjorde om det mönstret så det passade på en ljuslykta. Det fick plats tre dödskallar på just det här glaset som jag använt.
Jag återbrukar glas från doftljus och andra glas som jag hittat på loppis, så mina lyktor har många olika former och storlekar, vilket jag tycker är lite charmigt.

Sedan gjorde jag några små pumpor att dekorera med. De kan ju passa om man vill göra ett ljusarrangemang.

  • 286 readers

Likes

Comments

Jag provade att göra en tjock och varm halskrage att ha under jackan nu när det är lite blåsigt. Den blev ganska stor och fluffig, men det syns lite dåligt på bilden eftersom den inte riktigt passade på provdockan. Det såg bättre ut när jag provade den.

Den är virkad i ett långt stycke och sedan ihopvirkad längs med kanterna. Jag har använt ett tjockt akrylgarn i kritvit färg och en grov virknål så den blev lös och härlig.

Jag fick garn över så jag gjorde ett par handledsvärmare som matchade snyggt.

Mössan som sitter på provdockan är stickad med pälsgarn och har en hängande modell. Den är ganska stor men så är ju såna där modeller som ska hänga ner.

  • 291 readers

Likes

Comments