Idag levererar jag dessa godingar till en kollega som ska bli farmor inom kort.
Den här blev väldigt somrig och charmig i de ljusa pastellfärgerna. Hoppas den blir uppskattad av den lilla guldklimpen som ska få mobilen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 30 readers

Likes

Comments

Den här elefanten hittade jag bland mina alla påbörjade projekt. Efter ett par kvällar var den klar.
Den passar bra ihop med mina andra elefanter jag gjort tidigare.

Jag hittade några små söta tulpaner som precis tittat fram, som jag ställde elefanten framför. Det blev lite fin vårkänsla i bilden och hoppet om en varm vår väcks.

  • 282 readers

Likes

Comments

Idag fick jag hem garn som jag beställt från hobbii.se.
Ja, jag vet att en del tycker att jag redan har tillräckligt med garn hemma, med det var garn som jag länge funderat på att köpa.

Det här är 100% ekologiskt bomullsgarn som jag planerar att virka mina leksaker med i fortsättningen. Jag har upptäkt att det finns en efterfrågan på just ekologiska leksaker och tänker därför prova det här märket. Garnet känns mjukt och har jättefina färger, så det passar nog bra för ändamålet.

Jag har ju förstås mycket vanligt bomullsgarn kvar hemma som jag också kommer att använda, men när jag i fortsättningen kompletterar så kommer jag mer och mer använda mig av ekologiska garner.

  • 286 readers

Likes

Comments

För ett tag sedan gjorde jag en speldosa.
Eftersom jag tycker om att göra ugglor gjorde jag en variant på de som jag gjort tidigare. Istället för att sy dit detaljer på en enfärgad uggla så virkade jag mönster runt kroppen. Det blev väldigt effektfullt.

Inuti ugglan har jag en speldosa med melodin "Lullaby" av Brahms.

  • 302 readers

Likes

Comments

Jag vill visa mitt nya påskpynt som jag gjort. Två virkade tuppar och några ägg. De står i Hemslöjdssmedjan i Rademacherområdet i Eskilstuna om någon är intresserad av att gå och titta. Smedjan är öppen hela påskhelgen så ni är hjärtligt välkomna.

Jag vill önska alla mina läsare en Glad Påsk.

  • 362 readers

Likes

Comments

Efter en ganska lång frånvaro från bloggen ska jag nu försöka vara lite flitigare på att lägga ut inlägg.

Den här vintern har varit lite upp och ner med ryggont och inget jobbande, men nu är jag igång med mitt vanliga liv igen, och det känns jätteskönt.

Det är tur att jag haft mina garner att pyssla med när det inte blev som jag tänkt mig under en period i livet.
De här nyckelringarna blev till under en lite mer tröstlös period. Jag tänkte att jag måste vända livet och leva lite glatt, varför inte göra en smiley. Den första blev jättesöt och därefter följde fler olika smileysar och andra små figurer.

  • 380 readers

Likes

Comments

Sportlovsvecka och vi befinner oss i Sälen för skidåkning på alla olika sätt. Det känns jättehärligt att äntligen vara smärtfri efter en lång tids sjukskrivning och operation av diskbråck. Nu kan jag gå promenader och röra mig precis som jag vill. Efter en vecka full av fjälluft och samkväm med min familj så är jag redo att börja jobba igen. Det ser jag verkligen fram emot.

Innan vi gav oss iväg virkade jag två giraffer. De är virkade i garnet Muskat och blev ca 40 cm höga. Jag har haft i lite akvariesand i rumpan så de kan sitta bra.

  • 457 readers

Likes

Comments

Jag vet, jag har massor av påbörjade projekt att göra klart. "Jag ska bara" virka en Alfons Åberg först.

På förskolan, där jag jobbar, väljer vi varje år en saga eller en sagofigur att skapa ett temaarbete omkring. Tillsammans med barnen hittar vi många olika sätt att ta oss an och förstå olika dilemman som kan uppstå när man är ett barn. Då är det bra att utgå från en påhittad figur som gör det att lättare kunna förstå och relatera till sig själv. Särskilt om man är 4-6 år.
I år har vi valt Alfons Åberg. Den underbara lilla pojken med många funderingar om vänner och gemenskap. Gunilla Bergström, som har skrivit böckerna, har hittat de där funderingarna som ett barn kan ha. Alfons-böckerna blir därför en jättefin utgångspunkt för att kunna diskutera värdegrundsfrågor tillsammans med barnen.

Jag var naturligtvis tvungen (min egen känsla) att virka en Alfons-docka till barnen på förskolan.

  • 522 readers

Likes

Comments

I det här vintervädret blev jag sugen på att göra klart två mössor som jag har haft liggandes. Mönstret ät väldigt enkelt då man börjar i toppen av mössan och sedan stickar den så lång som man vill ha den.
Tofsen på mössan har jag stickat i ett väldigt "långhårigt" garn som är supermjukt. Jag har stickat en bit som är kvadratisk och sedan trätt upp och ner runt kanterna och sedan dragit ihop kvadraten till en boll.

  • 571 readers

Likes

Comments

Äntligen kom det snö på riktigt. Hela världen blev vit på en kväll. Iallafall den världen jag lever i. Det blev mycket ljusare och kallare på en gång.

Jag har haft fullt upp med de beställningar jag hade till jul, som jag hann klart med, och kände mig nöjd med det. Jag har provat på att göra pyttesmå lovikkavantar och sockar. Ett virkat band mellan vantarna som man kan trä i ärmen på overallen gör att man inte tappar någon vante.

Jag måste också önska alla mina läsare en god fortsättning på det nya året. Jag ser fram emot det här året med stor förväntan. Jag har många nya idéer på saker som jag vill tillverka, men jag har också en del saker som ligger och väntar på att bli klara.

  • 589 readers

Likes

Comments