Här är några av de apor jag virkat i sommar/höst. Det har sammanlagt blivit 9 stycken och fler ska det bli. Jag har två till på gång just nu och jag räknar med att hinna minst två till innan jul. De går nog åt på julmarknaderna jag räknar med att vara med på.

Jag virkar dem i bomullsgarnet Muskat som är ett av mina absoluta favoriter bland bomull. Det är mjukt och följsamt och har en fin lyster. Tyvärr är det inte ekologiskt, men man kan inte få allt. Jag gör ju så mycket annat i ekologisk bomull och jag vill verkligen använda just Muskat till de lite större djuren jag gör. Muskatgarnet köper jag här https://hobbii.se/garn/bomullsgarn/muskat

Jag väljer att göra mina apor färgstarka då jag av erfarenhet vet att det är lättare för mindre barn att uppfatta starka färger och klara kontraster. Sedan vet jag också att många av oss vuxna tycker att det är mer stilrent med vitt, grått och pastell, men eftersom jag gör mina leksaker i syfte att locka barnen till lek så har jag gjort det här medvetna valet att använda starka färger.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu känns det verkligen som hösten är här på allvar. Länge har det varit underbart höstväder med sol och värme, men på ett höstlikt sätt.

Idag tog jag kort på en snuttefilt jag gjorde i somras. Jag hittade en buske med mogna nypon som fick bli en fin bakgrund till den lilla filten i höstfärger. Snuttefilten är virkad i ett jätte mjukt garn som består av 70% bambu och 30% silke. Jag har använt mönstret på filten från http://virrkpannan.blogg.se. Det lilla kaninhuvudet tillhör ett mönster på en hel kanin som kommer från den här bloggen http://crochetamigurumi.blogg.se men jag har förstorat det lite så det ska bli rätt proportioner till filten. Huvudet innehåller också en bjällra så det blir lite ljud man skakar på den.

Likes

Comments

Då har en liten kanin blivit till. Den blev klar idag och ska levereras i morgon. Den blev ganska söt med sina långa öron.

Jag har virkat den i mitt favoritgarn Muscat från Drops. Det är ett härligt bomullsgarn med fin lyster. Garnet är lite tjockare än normalt så jag använder virknål nr 3.5.

Kaninen är inspirerad av mönstret härifrån https://adawimdsign.wordpress.com/category/monsterpattern/
Med lite småändringar så blev den som jag ville ha den.

  • 239 Readers

Likes

Comments

Jag har varit lite dålig på att skriva i min blogg den sista tiden men på semestern blir det inte som det brukar med rutiner och annat. Jag har inte fått så många saker färdiga då det har blivit annat gjort. Vi har t ex varit en sväng till Göteborg och Liseberg, och då fanns det inte tid för handarbete.

Jag har iallafall gjort klart den här skallran i bambu och silke. Den ska ner till Hemslöjdssmedjan i Rademacherområdet i Eskilstuna. Där har det nämligen blivit ganska urplockat då det har varit många besökare och köpare där i sommar. Jag gör mitt bästa för att fylla på i butiken.

  • 285 Readers

Likes

Comments

Förra veckan blev nallen med en speldosa i magen klar. En liten flicka på 4 veckor fick den och jag har hört att den blev uppskattad.

Den är virkad i Emmagarn med virknål 2.5. Jag har tittat på olika virkade nallar och sedan anpassat storleken på magen så speldosan fick plats. Sedan har jag sett till att proportionerna på de övriga delarna passar ihop. Alltså kan man säga att jag delvis gjort den på frihand.

Nu har jag sammanlagt gjort två sådana här nallar men jag har ingen kvar själv, då de båda nallarna har hamnat hos små nykomlingar till världen.

  • 370 Readers

Likes

Comments

Det här är lite av vad jag har knåpat med på min semester. Jag har låtit fantasin löpa iväg och då blev det här resultatet.

Skallrorna är virkade i 100% ekologisk bomull och stoppade med vanlig kuddstoppning. I huvudet har jag stoppat en bjällra så det ska låta lite om skallran.

  • 549 Readers

Likes

Comments

Det verkar som Pokémonbollar fortfarande är populära. Jag har nog gjort ca 20 nyckelringar med just såna bollar och de går år som bara den.
Kul!

Jag försöker komma på fler små figurer att göra som nyckelringar men det är svårt eftersom det inte får vara så mycket detaljer när det är så litet.
Jag har ju gjort några emojisar och de är också gångbara i affären i Rademachersmedjorna.

De här små bollarna har jag själv kommit på mönstret till. Jag har tittat på mina smileygubbar på telefon och sytt detaljerna som de ser ut. Pokémonbollarna har googlat och tittat på bilder från andra som virkat stora bollar och sedan förminskat dem. Så mönstret är helt och hållet mitt eget och det är ju roligt att det har blivit så populärt.

  • 579 Readers

Likes

Comments

Jag har funderat på det här med plastbantning, som många pratar om. Jag har läst på lite om just nedskräpning av plast och hittat en del skrämmande fakta.

Plast är den största källan till nedskräpning i naturen och i den marina miljön. I världshaven är det beräknat att ungefär 269 000 ton plast flyter runt. I Östersjön utgör bärkassar och flaskor av plast 70 procent av den totala plastmängden. Om människan fortsätter i den här takten kommer det att vara mer plast än fisk i haven 2050.
Enligt Naturskyddsföreningen är svenskar storförbrukare av plastbärkassar. Vi förbrukar cirka 130 tunna bärkassar per person och år. Naturvårdsverket har presenterat ett förslag där målet är närapå en halvering av användningen av så kallade tunna plastkassar till år 2025, alltså sådana kassar som man köper i mataffären. Det ska ner till max 40 per person och år.
(Lite fakta jag hittat på nätet)

Jag tror att många har börjat att tänka efter innan man tar/köper en påse i affären. Jag har virkat några nätpåsar att ta med när man handlar för att lägga frukt/grönsaker i. Då behöver man inte ta några påsar till just det och vips så har man sparat lite på miljön. I mina påsar har jag lagt i tre restgarnsbollar för att visa hur stora påsarna är. Det går i ca 5-6 äpplen eller 8-9 tomater. Själva påsen väger under 40gram.

Tänk på att ensam kan man inte göra allt men alla kan göra något för miljön.

  • 714 Readers

Likes

Comments

Igår fick jag en påse med något spännande från min syster. Hon höll på att städa sitt stora förråd och fann en skatt, i mina ögon. Påsen innehöll ett helt kilo ekologisk bomullsgarn från Peru som hon hade tänkt att sticka något av för flera år sedan. Jag blev tillfrågad om jag ville ha det till något, och såklart svarade jag att jag absolut ville använda det till mina virkade djur. Eftersom jag är på jakt efter just ekologiskt bomullsgarn så passade det utmärkt.

Tänka att något som inte är användbart för en person kan vara en skatt för någon annan.
Tack min snälla syster.

Idag har jag satt upp nystvindan ute i solen och satt igång att nysta samtidigt som jag fantiserar om vilka roliga djur jag kan göra av det. Jag tror iallafall att det blir en apa och en nalle. Men jag återkommer om det.

  • 735 Readers

Likes

Comments

Jag har gjort några bollar av mina restgarner. En del är enfärgade och andra är randiga. Det är ett ganska lagom projekt för att få slut på mina smånystan av bomullsgarn. Jag stoppar dem hårt med kuddstoppning så de ska hålla formen.
Det är kul när jag kommer på ett lagom stort arbete att göra som dels gör slut på restgarnerna och dels går åt i Hemslöjdssmedjan.

  • 833 Readers

Likes

Comments