KLAR!!!

Den rosa elefantskallran kan bockas av från min
göra-klart-lista.

Nu fortsätter jag med nästa på listan. Det ska bli en kompis till den gröna apan jag visade på bloggen igår.

Det blev visst mycket rosa just nu, men just nu känns rosa som en härlig färg att jobba med. Passar bra till sommarkänslan som har infunnit sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 25 readers

Likes

Comments

Kaffe och virkning på balkongen är en alldeles utmärkt start på den här söndagen. Jag har ca 30 grader på balkongen så jag kan inte klaga.

Just nu håller jag på att göra klart en del småsaker som jag har på göra-klart-listan. På tur just nu är en rosa elefantskallra i ekologisk bomull.

Jag håller på att förbereda mig för Hantverksmarknad i Strängnäs den 6 juni. Jag har aldrig hört talas om just den marknaden, så jag tror den är ny för i år. Jag kommer iallafall att vara där och prova lyckan.

  • 29 readers

Likes

Comments

Jag har virkat en charmig apa med långa armar och ben som man kan knyta fast där man har lust. Den är virkad i bomullsgarnet Muskat med virknål nr 3,5. Jag har stoppat lite sand i botten så den sitter bra. Sanden lägger jag i en liten påse som jag gjort av en gammal
t-shirt. Jag använder akvariesand som är tvättad.
På det här sättet fyller jag de flesta av mina djur, för att få en bra tyngd och fin passform.

  • 135 readers

Likes

Comments

Jag har virkat en snuttefilt i ett nytt garn, som jag inte använt förut. Garnet innehåller 70% bambu och 30% silke och är jättemjukt. Passar utmärkt till små leksaker.
Jag har virkat en stjärnformad "duk" och sedan satt dit ett kaninhuvud i mitten. Mönstret på kaninhuvudet har jag tagit från ett mönster på den här sidan: http://crochetamigurumi.blogg.se/2011/march/monster-pa-lilla-kanin.html

Kortet har jag tagit på min balkong där linslusen Sixten huserar. Där får man inte ta kort utan att han ska vara med.

  • 168 readers

Likes

Comments

Här har jag virkat en skallra som ser ut som en elefant. Själva snabeln blir handtaget som man håller i.
I huvudet har jag lagt en liten pingla som ser ut som en liten puck eller cylinder. De finns att köpa i flera webb-butiker som säljer tillbehör till handarbeten t ex virknalarochtillbehor.se

Skallran är virkad i 100% ekologiskt bomullsgarn.

  • 191 readers

Likes

Comments

Idag tänkte jag dela med mig av ett lätt mönster på en stickad trekantssjal. Jag har stickat flera sjalar med det här mönstret. Garnet jag använder är KidSilk mohair. Det är väldigt tunt men blir mycket effektfullt om man använder tjocka stickor, jag använder nr 8 på mina stickor.

Då börjar vi:
Lägg upp 3 maskor
Sticka 1 varv räta maskor
Sticka 1 maska rätt och öka en maska i den stickade maskan, fortsätt sticka de övriga maskorna rätt. Det är nu 4 maskor på stickan
Sticka 1 varv räta maskor
Sticka 1 maska rätt och öka en maska i den stickade maskan, fortsätt sticka de övriga maskorna rätt. Det är nu 5 maskor på stickan
Sticka 1 varv räta maskor
Sticka 1 maska rätt och öka en maska i den stickade maskan, fortsätt sticka de övriga maskorna rätt. Det är nu 6 maskor på stickan
Fortsätt att sticka vartannat varv rätt och vartannat varv med en ökning i första maskan, då blir sjalen trekantig. Man ska alltså bara öka, aldrig minska. Till slut är det massor av maskor på stickan, hur många det blir beror på hur stora stickor du har.
Till mina sjalar har det gått åt två 25-grams nystan.
Maska av jättelöst så sjalen inte drar ihop sig

Man kan naturligtvis ha ett annat garn som man tycker är snyggt, men kolla då på banderollen vilka stickor som passar. Personligen tycker jag att det är lite snyggt när sjalen är löst stickat och då får man gå upp ett par storlekar på stickorna. Man får inte vara rädd att prova sig fram för att hitta det som du själv tycker blir snyggast.

Här nedanför ser du två av mina redan klara trekantssjalar i just KidSilk- garnet.

  • 305 readers

Likes

Comments

När den här bilden togs för ett par veckor sedan, var det vårvarmt och skönt. Hoppas att det snart blir så skönt igen.

Här har jag gjort en speldosa av en mönstrad uggla. Jag såg en fin virkad uggla på en blogg som heter "Skapa och inreda", svartahusets.blogspot.se, som jag sedan försökte göra något liknande av. Jag gjorde den så att en speldosa passade i magen på ugglan.

  • 319 readers

Likes

Comments

Jag virkar många olika djur av bomullsgarn. Man kan få hur mycket idéer som helst på nätet. Jag googlar en del men tittar också mycket på Pinterest.

Själva sättet att virka djur och annat kallas för amigurumi. Jag hittade en bra beskrivande text på Wikipedia.

"Amigurumi (編み包み) är japanska för virkade eller stickade och stoppade leksaker. En amigurumi föreställer ofta djur, men kan även vara en mänsklig figur, en maträtt eller ett annat objekt. Den klassiska amigurumin har ett oproportionerligt stort huvud, stora runda ögon och liten kropp enligt det japanska idealet "kawaii", det vill säga så gulligt som möjligt. Det finns dock inga givna regler för hur en amigurumi skall se ut, utan den konstnärliga friheten är stor."
Hämtat från Wikipedia

Här på min bild ser ni den sista av alla djur jag gjort. Ett lejon med en man som jag sydde dit.

  • 410 readers

Likes

Comments

Idag är det dax för den årliga vårmarknaden i Rademacherområdet. Vi har öppet kl 10-15. Hemslöjdssmedjan har också öppet hela dagen.

Välkomna!

  • 425 readers

Likes

Comments

Ikväll ska jag packa ihop mina saker för att vara på vårmarknaden vid Rademachersmedjorna imorgon. Det brukar bli en hel del saker när jag är färdig. Imorgon visar jag hur mitt marknadsbord blev. 


Den här lilla godingen följer med imorgon. Det är en skallra virkad i 100% ekologisk bomull. Skallrorna brukar vara väldigt populära och brukar gå åt ganska fort. I år får jag se om det blir ännu mer efterfrågan då jag använt ekologiskt garn.

  • 439 readers

Likes

Comments