Nu är hösten här på riktigt. Och sen vi fick ställa om klockorna så känns det ännu mer påtagligt. På mitt jobb innebär det en massa kladdiga kläder och förkylda barn. Men det är tjusningen med att jobba på en förskola, varje årstid har sin "charm". Fast jag föredrar nog sommaren, om jag tittar på årstiderna med ett jobbperspektiv.

När höstrusket kommer så vill man ju förstås ha något mysigt att sätta på dig. I år har jag bidragit med en ny sorts halskrage. Den heter Galder och är ett mönster från http://knittingfriend.com/index.php?route=product/category&path=59 Mönstret är ganska enkelt, men lite erfarenhet av mönsterstickning behöver man nog. Själva axelpartiet blir ganska stort och går ner en bit över axeln, så det ser ut som man har en hel tröja på sig under jackan när man har den på sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu är höstsockan klar. Den blev riktigt bra med mycket fin passform. Mönstret till denna socka finns på Facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/890355641000413/?fref=nf Det kommer absolut att bli fler sådana sockor men med ett annat mönster.

Jag har samlat på mig en del olika mönster som jag är sugen på att prova. Jag köpte just en bok som heter

"Sticka Nordiskt 150 traditionella mönster" av Mary Jane Mucklestone på Adlibris. De hade just nu kampanj på många olika stickböcker så jag passade på. Om du klickar på boken kommer du automatiskt till Adlibris där jag köpte just den här.

Likes

Comments

Nu är äntligen min blommiga dinosaurie färdig. Den blev jag nöjd med.

Första gången jag visade hur den började formas var när jag skrev om det i ett blogginlägg i augusti 2016. Då hade jag kommit så långt som den vänstra bilden visar. Eftersom jag har flera projekt på gång samtidigt så blev just den här bortglömd ett tag. Men för ett tag sedan plockade jag fram den och fick den klar.

Den är gjord av african flowers som är virkade i bomullsgarn. Det går åt 65 blommor för att bygga denna dinosarie.

Likes

Comments

Här är en höstbild på en av mina skallror jag gjort. Det har blivit många skallror under de år jag varit en aktiv virkare.

Skallran på bilden har jag virkat i Mayflowers Organic Ekologisk 8/4 bomull från https://hobbii.se som är mitt favoritställe att handla garn på. De är så snabba med sin leverans och det är alltid bra service

.Att handla garn på nätet är ett väldigt smidigt sätt att få hem sina garner. Det finns ett stort utbud om letar runt lite. Men det gör också att de lokala säljarna får det svårare att överleva. Jag brukar gynna vår garnaffär som ligger i kommunen http://www.avigochrat.se . Där är det alltid bra service och det är kul att få prata med Katharina som jobbar där. Hon är alltid så inspirerande och ger så bra tips.

Likes

Comments

Jag såg på Facebook sidan som heter: "Vi som stickar Järbosockan" https://www.facebook.com/groups/890355641000413/?fref=nf att de startade en ny KAL i fredags. Med KAL menas att det är en form av mysteriestickning där man får mönstret i delar under en period. Man vet inte hur det ska bli i slutändan. Först tänkte jag inte titta närmare på just det här, men igår såg jag att jag hade nystan av Flora från https://hobbii.se/flora liggandes och tänkte att det kunde passa till just de här sockorna som kallas höstsockor. Flora garnet är ett härligt ullgarn av 65% ull och 35% alpacka, så det är väldigt behagligt att sticka i, jag tror också att de blir väldigt varma trots att de blir tunna. Jag använder stickor nr 2.5 så det tar lite tid att göra dem.

Det som var roligt med just den här KALen är att sockorna är stickade från tån och uppåt. Jag har aldrig stickat i den tekniken förut, men jag tycker att tån blev väldigt bra. Det ska bli spännande att se hur hälen blir, eftersom jag inte provat att göra sådana hälar förut. Det blir ju liksom bakifrån. När jag normalt stickar sockor börjar jag med skaftet och då blir ju hälen från andra hållet, om ni förstår hur jag menar.

Likes

Comments

Här är några av de apor jag virkat i sommar/höst. Det har sammanlagt blivit 9 stycken och fler ska det bli. Jag har två till på gång just nu och jag räknar med att hinna minst två till innan jul. De går nog åt på julmarknaderna jag räknar med att vara med på.

Jag virkar dem i bomullsgarnet Muskat som är ett av mina absoluta favoriter bland bomull. Det är mjukt och följsamt och har en fin lyster. Tyvärr är det inte ekologiskt, men man kan inte få allt. Jag gör ju så mycket annat i ekologisk bomull och jag vill verkligen använda just Muskat till de lite större djuren jag gör. Muskatgarnet köper jag här https://hobbii.se/garn/bomullsgarn/muskat

Jag väljer att göra mina apor färgstarka då jag av erfarenhet vet att det är lättare för mindre barn att uppfatta starka färger och klara kontraster. Sedan vet jag också att många av oss vuxna tycker att det är mer stilrent med vitt, grått och pastell, men eftersom jag gör mina leksaker i syfte att locka barnen till lek så har jag gjort det här medvetna valet att använda starka färger.Likes

Comments

Nu känns det verkligen som hösten är här på allvar. Länge har det varit underbart höstväder med sol och värme, men på ett höstlikt sätt.

Idag tog jag kort på en snuttefilt jag gjorde i somras. Jag hittade en buske med mogna nypon som fick bli en fin bakgrund till den lilla filten i höstfärger. Snuttefilten är virkad i ett jätte mjukt garn som består av 70% bambu och 30% silke. Jag har använt mönstret på filten från http://virrkpannan.blogg.se. Det lilla kaninhuvudet tillhör ett mönster på en hel kanin som kommer från den här bloggen http://crochetamigurumi.blogg.se men jag har förstorat det lite så det ska bli rätt proportioner till filten. Huvudet innehåller också en bjällra så det blir lite ljud man skakar på den.

Likes

Comments

Då har en liten kanin blivit till. Den blev klar idag och ska levereras i morgon. Den blev ganska söt med sina långa öron.

Jag har virkat den i mitt favoritgarn Muscat från Drops. Det är ett härligt bomullsgarn med fin lyster. Garnet är lite tjockare än normalt så jag använder virknål nr 3.5.

Kaninen är inspirerad av mönstret härifrån https://adawimdsign.wordpress.com/category/monsterpattern/
Med lite småändringar så blev den som jag ville ha den.

  • 827 Readers

Likes

Comments

Jag har varit lite dålig på att skriva i min blogg den sista tiden men på semestern blir det inte som det brukar med rutiner och annat. Jag har inte fått så många saker färdiga då det har blivit annat gjort. Vi har t ex varit en sväng till Göteborg och Liseberg, och då fanns det inte tid för handarbete.

Jag har iallafall gjort klart den här skallran i bambu och silke. Den ska ner till Hemslöjdssmedjan i Rademacherområdet i Eskilstuna. Där har det nämligen blivit ganska urplockat då det har varit många besökare och köpare där i sommar. Jag gör mitt bästa för att fylla på i butiken.

  • 873 Readers

Likes

Comments

Förra veckan blev nallen med en speldosa i magen klar. En liten flicka på 4 veckor fick den och jag har hört att den blev uppskattad.

Den är virkad i Emmagarn med virknål 2.5. Jag har tittat på olika virkade nallar och sedan anpassat storleken på magen så speldosan fick plats. Sedan har jag sett till att proportionerna på de övriga delarna passar ihop. Alltså kan man säga att jag delvis gjort den på frihand.

Nu har jag sammanlagt gjort två sådana här nallar men jag har ingen kvar själv, då de båda nallarna har hamnat hos små nykomlingar till världen.

  • 958 Readers

Likes

Comments