Det verkar som Pokémonbollar fortfarande är populära. Jag har nog gjort ca 20 nyckelringar med just såna bollar och de går år som bara den.
Kul!

Jag försöker komma på fler små figurer att göra som nyckelringar men det är svårt eftersom det inte får vara så mycket detaljer när det är så litet.
Jag har ju gjort några emojisar och de är också gångbara i affären i Rademachersmedjorna.

De här små bollarna har jag själv kommit på mönstret till. Jag har tittat på mina smileygubbar på telefon och sytt detaljerna som de ser ut. Pokémonbollarna har googlat och tittat på bilder från andra som virkat stora bollar och sedan förminskat dem. Så mönstret är helt och hållet mitt eget och det är ju roligt att det har blivit så populärt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 15 readers

Likes

Comments

Jag har funderat på det här med plastbantning, som många pratar om. Jag har läst på lite om just nedskräpning av plast och hittat en del skrämmande fakta.

Plast är den största källan till nedskräpning i naturen och i den marina miljön. I världshaven är det beräknat att ungefär 269 000 ton plast flyter runt. I Östersjön utgör bärkassar och flaskor av plast 70 procent av den totala plastmängden. Om människan fortsätter i den här takten kommer det att vara mer plast än fisk i haven 2050.
Enligt Naturskyddsföreningen är svenskar storförbrukare av plastbärkassar. Vi förbrukar cirka 130 tunna bärkassar per person och år. Naturvårdsverket har presenterat ett förslag där målet är närapå en halvering av användningen av så kallade tunna plastkassar till år 2025, alltså sådana kassar som man köper i mataffären. Det ska ner till max 40 per person och år.
(Lite fakta jag hittat på nätet)

Jag tror att många har börjat att tänka efter innan man tar/köper en påse i affären. Jag har virkat några nätpåsar att ta med när man handlar för att lägga frukt/grönsaker i. Då behöver man inte ta några påsar till just det och vips så har man sparat lite på miljön. I mina påsar har jag lagt i tre restgarnsbollar för att visa hur stora påsarna är. Det går i ca 5-6 äpplen eller 8-9 tomater. Själva påsen väger under 40gram.

Tänk på att ensam kan man inte göra allt men alla kan göra något för miljön.

  • 158 readers

Likes

Comments

Igår fick jag en påse med något spännande från min syster. Hon höll på att städa sitt stora förråd och fann en skatt, i mina ögon. Påsen innehöll ett helt kilo ekologisk bomullsgarn från Peru som hon hade tänkt att sticka något av för flera år sedan. Jag blev tillfrågad om jag ville ha det till något, och såklart svarade jag att jag absolut ville använda det till mina virkade djur. Eftersom jag är på jakt efter just ekologiskt bomullsgarn så passade det utmärkt.

Tänka att något som inte är användbart för en person kan vara en skatt för någon annan.
Tack min snälla syster.

Idag har jag satt upp nystvindan ute i solen och satt igång att nysta samtidigt som jag fantiserar om vilka roliga djur jag kan göra av det. Jag tror iallafall att det blir en apa och en nalle. Men jag återkommer om det.

  • 181 readers

Likes

Comments

Jag har gjort några bollar av mina restgarner. En del är enfärgade och andra är randiga. Det är ett ganska lagom projekt för att få slut på mina smånystan av bomullsgarn. Jag stoppar dem hårt med kuddstoppning så de ska hålla formen.
Det är kul när jag kommer på ett lagom stort arbete att göra som dels gör slut på restgarnerna och dels går åt i Hemslöjdssmedjan.

  • 276 readers

Likes

Comments

Jag har gjort många ugglor med speldosa i under det sista året. De är efterfrågade och blir så fina. Jag kommer nog att göra många fler.

Just nu gör jag en nalle med speldosa i magen. Den har en kollega till mig beställt så jag måste skynda på med den då hennes baby redan har kommit.

  • 346 readers

Likes

Comments

Nu är jag här, i Stallarholmen, på den kreativa marknaden. Det ser ut att bli en härlig dag. Efter lite oro under veckan där väderleksrapporterna har visat på regn, så har vi trots allt fått strålande sol.

Jag jobbade in i det sista för att få den sista apan klar, så då fick jag tre apor med mig. Och sedan har jag såklart alla mina andra leksaker och mössor som jag brukar ha.

  • 379 readers

Likes

Comments

Igår blev jag klar med en giraff som ska med till marknaden i Stallarholmen på lördag.
Mönstret på giraffen har jag hittat här:
https://amigurumi.today/hearty-giraffe-amigurumi-pattern-free/
Det är ett gratismönster på engelska, men det är inte så svårt som man först tror. Och har man virkat efter några stycken mönster på engelska så är det knappast någon skillnad mot svenska. Jag lärde mig fort vad som är vad på engelska med hjälp av den här lathunden jag tagit som skärmdump för länge sedan. Jag vet inte var jag har hittat den men den har hjälp mig många gånger att komma igenom virkmönster på gulliga leksaker.

  • 459 readers

Likes

Comments

Nu är det bara en vecka kvar till det är dax att åka till Stallarholmen för att delta på den
Kreativa sommarmarknaden.
Det ska bli väldigt kul. Hoppas många kommer för att titta.

Kreativa sommarmarknaden har en Facebooksida där de har gjort ett inlägg för att visa upp några av mina saker.

  • 557 readers

Likes

Comments

Till förra årets midsommar virkade jag en midsommarkrans i bomullsgarn. Själva stomen är en virkad ring som jag har stoppat med kuddstoppning. Mönstret till blommorna har jag hittat på olika hemsidor på nätet. Jag valde svenska traditionella blommor såsom prästkragar, blåklint, röda och gula rosor.

Med det sagt vill jag önska alla min läsare en glad midsommar!

Likes

Comments

För ett tag sedan gjorde jag klart den här ballerinan. Jag började med henne i höstas då jag var hemma mycket med min onda rygg. För ett par veckor sedan blev den klar, jag hade länge bara ett ben kvar. Min mamma, som är en mina största idoler, la ofta fram just den här dockan för att påminna mig om att den skulle göras klart. Men av någon anledning så kom alltid något annat emellan. Men nu är den klar.

Idag får jag lov att gratulera min mamma som fyller år. Jag har mamma att tacka för att jag har kunnat utveckla min hobby till vad den har blivit. Mamma har arbetat som textillärare på en högstadieskola och det var hon som allra först (jag var nog ca 5år) satte en virknål i händerna på mig. Mamma hade alltid något handarbete på gång och jag ville naturligtvis lära mig. Hade inte mamma, med allt sitt tålamod, lärt mig det här hantverket så hade nog den här traditionen (som funnits i vår släkt på mammas sida i många generationer) dött ut. Jag är så glad för att mamma stöttar mig och hjälper mig att bli inspirerad till att utvecklas.

  • 636 readers

Likes

Comments