Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ok, både du och jag vet att alla skiter i vad jag använder för hårprodukter, vem jag fikade med i söndags eller vad jag gillar för shopping. Jag bryr mig inte om någon annans liv, på den nivån, på samma sätt som du skiter i mitt. Vi kanske har något gemensamt, och då kanske det är lite intressant, men för det mesta, nä. Inte intressant. Jag läser i princip inga bloggar. Första anledningen är att de flesta som bloggar är blondiner som har en helt annan livsstil än mig. Jag kan inte relatera. Andra anledningen är det jag skrev i början, jag bryr mig inte om dagens outfit eller vad du fikade på espresso house, inte ens om jag känner dig.

Den enda bloggen jag faktiskt följer och alltid har gjort, är Linda Tahas blogg. Hon ser ut som jag, så bara där finns det en anledning för mig att läsa bloggen, hon är typ en på miljonen. MEN, det var inte egentligen därför jag började läsa hennes blogg. Jag började, för jag fastnade för hennes kärlekshistoria. Hon lever ihop med och har barn tillsammans med sin första kärlek. Dom har gått igenom någonting som fett många i min generation, med min bakgrund (en annan än svensk), kan relatera till. Kulturkrock, förbjuden kärlek. Jag fastnade. Hon delade med sig av sin historia i sin blogg, och jag läste den som att jag var besatt.

Så där har du det. Bloggen kommer handlar om sånt vi alla kan relatera till. Känslor, som ångest, svek, kärlek, lycka. Besatthet. Olika typer av relationer. Saker jag gått igenom, saker många har gått igenom. Ni vet grupperna Pink Room och Honey and the bees? Jättebra grupper för oss ickemän. Men de enda inläggen där som faktiskt fångar mig, är de om relationer. Bra som dåligt. Nån som berättar om sitt brustna hjärta, nån som berättar om sitt frieri, nåns kille var nyss otrogen och nån annan var nyss otrogen själv. Sånt är fett intressant. Jag skapade gruppen Gärisnack för några månader sen, på facebook. Den gruppen är ganska död just nu, men en gång i tiden hände det ganska mycket där. Jag ville ha en samlingsplats för just denna sortens snack. Där man kan guida varandra, peppa varandra, bara lyssna på varandra. För en sak som fått mig att må bra, i tider där min relation har bokstavligen knullat mig, är att läsa om ANDRA som är i samma situation. Så jag hoppas att den här bloggen kan bli en sån plats. Där tjejer, och andra, kan komma in, läsa en historia som är näst intill identisk med sin egna, och känna att, shit jag är inte ensam i det här. Jag kommer att skriva om mina egna upplevelser, men också om andras, för jag har en hel sektion i min hjärna fylld av olika historier. Ni kommer aldrig veta vad som är mitt och vad som är någon annans, för poängen är inte nödvändigtvis att det ska handla om mig. Vi får se hur detta går hehe.

Likes

Comments