Mitt ibyn, Bjursele, står ett ödehus. Där har varit konsumbutik, växel och post. Huset byggdes på 50-talet och där fanns också två lägenheter på ovanvåningen. Det har stått tomt i 15 år och allt var bara lämnat. Här fanns allt kvar, kläder och mediciner från den sista husägaren, Dagny men också en massa skrot och skräp. Det har varit frestande för folk att gå in i huset, öde som det var. Men ingen var förstört.

Bjursele är min pappas barndomsby och där bor ca 50 personer. Bjursele ligger 1.5 mil från Norsjö, i Norsjö kommun. I Sveriges inland. Här växte Stig Larsson upp och han pratade varmt om bygden. Hans morfar hade en cykelverkstad i ladan. Det finns ingenting därute som man kan knyta an till våran kända författare, men hur det är med det ska ladan riktas upp och snyggas till.

Vi har börjat med att renovera fönsterna och göra huset tätt . Täta för både möss och vatten. Vi har grävt el till huset och elen inne ska börjas med till våren. Nya vattenrör och nytt avlopp. Sedan forstätter vi med att få nedervåningen bebolig. Vi ska bygga ett badrum och det stora konsumrummet blir vardagsrum och Dagnys vardagsrum blir vårat kök. Köket har vi tagit från övervåningen och snyggat till. Det är helt nödvändigt att ta det som redan finns i huset. Både ekonomiskt o etikiskt.

Huset är i ett gott skick. Det byggdes för att hålla på den tiden.

Likes

Comments

Instagram@restaureramera