Header

Bjussar på en bild på mig och min underbara syster ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista veckan i skolan innan sommarlovet som jag har längtat! Äntligen slipper jag denna skolan som bara har orsakat aggression de senaste veckorna! Ett sommarlov är otroligt välbehövligt nu för att jag ska fungera haha.

Men ska inte längta helt till sommarlovet ännu för nu på onsdag börjar Sweden Rock så det blir festival för mig så egentligen har jag bara skola i morgon sen är jag ledig fram tills skolavslutningen på fridag whiho! Skolavslutningen kommer bli jobbig i och med att jag kommer komma hem sent från Sweden Rock på torsdag sedan upp typ sju... Men men.

Efter skolavslutningen beger det av mot Sweden Rock igen sedan är det rockdagar fram tills söndag! Är fullkomligt överlycklig över att få vara på rocken 4 dagar i år istället för endast 1 dag som de tidigare åren. Super duper vecka och jag kan inte bli mer gladare åt tillvaron just nu!

Hoppas ni också får en super vecka och ett underbart sommarlov! Jag hoppas värmen som vi hade i Skåne förra veckan kommer tillbaka snart. För 17 grader i Juni känns inte helt okej haha! 😜

Jag, Sandra och Helga bestämde oss att gå emot strömmen och köra på pridefärger vilket inte var helt populärt bland klassen men vad tusan, vem bryr sig om vad de tycker?

Likes

Comments

1. Du bör skrubba kroppen innan solning. Få bort alla döda hudceller som ligger i lager på huden, vilket ökar dina chanser att få en jämn och fin solbränna.

2. Du bör våga sola i skuggan. Börja med att vänja huden vid solen och fäll upp ett parasoll. Trots att du sitter i skuggan utsätts du faktiskt för ungefär 50% av solens UV-strålning – så ja, du blir brun även i skuggan.

3. Du skall använda hög solskyddsfaktor. Kommer du ihåg alla gånger du har bränt dig för att du var alldeles för ivrig att bli brun? Och minns du hur ont det gjorde när huden var rödsvedd och började flagna? Lämna de dagarna bakom dig och börja solningen med solskyddsfaktor 50 eller 30. Först när du har börjat få färg kan du gå ner på lite lägre. Kom ihåg att solkrämen bör skydda mot både UVB- och UVA-strålar.

4. Du skall icke bränna dig. När du har bränt dig är huden skadad, och du ökar risken för att drabbas av hudcancer i framtiden. Samtidigt gör det ont, det blir fläckigt, du kommer att flagna och huden blir torr = big no-no om du vill fixa en hållbar och snygg bränna.

5. Du skall smörja in dig innan du går ut i solskenet. Applicera rikligt med solkräm på hela kroppen (passa på att få hjälp med ryggen!) ungefär en timme till en halvtimme innan du sätter dig i solen. Då hinner skyddet sjunka in i huden!

6. Du bör skydda dig på flera sätt. Har du hört talas om kosttillskott som innehåller betakaroten, såsom Maxosol? Tabletterna hjälper kroppen att skydda sig mot solen inifrån och tillför viktiga vitaminer och mineraler.

7. Du skall vara försiktig mellan klockan 11.00 och 14.00 – då är solens strålar som starkast och också som skadligast. Kom ihåg att skydda dig!

8. Du skall återfukta huden efter solning. Huden törstar efter fukt under sommaren, eftersom solen, saltvatten och poolvatten torkar ut din hy. Kom ihåg att införskaffa en after sun-kräm som lugnar huden, minskar risken för att flagna och hjälper till att göra brännan mer hållbar.

9. Du skall skippa smink och skönhetsprodukter i solen – såvida de inte är gjorda för det syftet. Många parfymer består av ämnen som gör solen mer känslig för solen, och som kan leda till brunpigmentering på kroppen eller solbränna.

Delat från tidningensolo.se

Likes

Comments

Efter dagens föreläsning så kände jag bara wow! Vi var på en föreläsning om en kille som heter Showan som blev brutalt misshandlad av nazister i Malmö för två år sedan endast för hur han ser ut. Han pratade om mänskliga rättigheter och han har så rätt så i det han säger.

Eftersom att jag, Emma, Sandra och Helga hjälpte till innan föreläsningen så stannade vi även kvar efteråt. Så vi satt och pratade med honom tillsammans med några från folkethus föreningen. Vi berättade för honom om homofobin, transfobin och främlighetsfientligheten som finns på vår skola. Han gav oss motivation och kraft till att faktiskt få hela vår by att veta vad som händer på vår skola för ingen verkar tro oss.

Jag vill förändra världen. Vi är alla människor och med samma rättigheter. Folk som är hbtq ska få vara det utan att folk ska hata på dem, utländska ska inte få ta emot främlighetsfientlighet eller slag från nazister. Vi är ett samhälle som ska ha samma rättigheter, kvinnor ska ha samma rättigheter som män och synen på utländska måste förändras.

Vi kommer ta tag i detta och först & främst skriva till tidningen om vad som händer på vår skola just för att få folk att börja tala om detta och jag vet att det kommer sätta igång en stor revolution för vår skola. Som Showan sa "När man trampar på en öm tå så får man en motreaktion som är ett motstånd" och det kommer även vi att få men jag vet att vi gör det rätta för det är det här vi tror på!

Dessutom så kommer Helgas mamma dra igång ett 2 års projekt där vi har möjlighet att bestämma vad som ska göras med de 80 000 vi har. Och som det känns nu så kommer detta läggas på att försöka förändra vår by till det bättre genom att få folk att börja tänka i de rätta banorna, att mänskliga rättigheter är för alla! Det är dags att trycka bort rasister och folk som inte tror på mänskliga rättigheter!!

Är så otroligt taggad och peppad nu så jag känner bara aaaah! Det sprätter i fingrarna, det är det här jag ska hålla på med. Försöka få världen till en bra plats! ❤

Likes

Comments

Det här med snapstreaks alltså, jag känner bara really? Tycker att det här med sociala medier har gått överstyr. Tjejer som börjar gråta för att de har tappat snapstreaks på snapchat, liksom allvarligt finns det inga allvarligare problem? Hörde från någonstans att det var en tjej som hade tagit självmord för att hon hade tappat snapstreaks på snapchat och det känns så jävla löjligt. Känns som en mesig anledning till att ta självmord eftersom att folk tar självmord för större problem än detta. Varför ska man hänga upp sitt liv på hur många snapstreaks man har?

Visst har även jag snapstreaks på snapchat men jag skulle absolut inte börja gråta eller ta livet av mig om dessa skulle försvinna. Hade en person som skrev till mig att han inte ville prata med mig men att vi kunde behålla våra snapstreaks, allvarligt? Om du inte kan prata med mig så kan du hålla dig borta från min snapchat också. Liksom det är ju som att säga till någon "Jag vill inte prata med dig men du kan gilla alla mina bilder på instagram".

Vill du inte prata med mig så förvänta dig inte att vi ska skicka till varandra på snapchat. Hur dubbelmoraliskt är inte det? Jag vill inte prata med dig men jag skickar till dig ändå.. Really? Detta med snapstreaks går över gränsen. Finns det inget vettigare att lägga tid på? Istället kan man ju ta och lägga ner mer energi på sina skoluppgifter för när man tittar på den internationella mätningen så har de svenska eleverna inte ligga höga betyg som t.ex eleverna i Kina osv. Finns som sagt större problem än dessa snapstreaks...

Likes

Comments

Det kommer alltid finnas de där personerna som säger att du inte kommer klara av det du vill klara av. Men dessa kommer alltid att finnas och oftast är detta personer som inte ens känner dig och då är det bara att skaka av sig vad de säger. Men vad gör man då när det är personer man känner som knäcker ur sig detta? Man lyssnar såklart inte och det bästa nöjet du kan få är att motbevisa dem vad de trodde att du inte kunde göra. 😊

Likes

Comments

1 345161 Next