Header

För ett år sedan satt jag här och berättade vad som hade hänt dagen innan. Jag hade trillat av Bella på ridskolan och slagit i mina handleder rätt ordentligt. Då satt jag och skrev att jag inte var rädd efter händelsen men när mina handleder var läkta efter den kraftiga stukningen och jag skulle upp på hästryggen igen för första gången efter den händelsen. Så kände jag mig faktiskt skit rädd. Jag vågade knappt skritta och galoppen ska vi inte tala om hur svårt det var. Den gången skrittade jag och travade bara och det gjorde jag faktiskt i några veckor.

Sommaren kom och jag red en unghäst som jag till början inte var speciellt rädd för. Men med tiden började Dimma som den islandshästen hette stegra o ha sig och då kände jag att jag inte ville mer. Dimma var underbar på så många vis och jag hade fantastiska människor runt mig som lärde mig otroligt mycket på de där 3 månaderna. Men för min egen hälsas skull så valde jag att sluta rida Dimma just för att jag var rädd att hon skulle stegra över och skada min rygg.

Till hösten började ridskolan igen och jag insåg rätt fort att jag inte vågade galoppera på någon annan häst än Alf som jag ridit på mycket under dessa 5 åren på ridskolan. Så sedan höstas har jag i princip bara ridit Alf men har även testridit Snövit en gång och Cosa Nostra.

Jag känner att jag behöver rida hästar som jag litar på och dessa två hästarna är Alf och Skorpa. Så på ridskolan rider jag min vita prins Alf och utanför ridskolan rider jag på Cillas islandshäst Skorpa. Under detta året har rädslan för att rida minskat väldigt mycket men den finns fortfarande kvar.

Jag kommer fortsätta jobba med detta och jag kan faktiskt knappt tro att jag för 1 år sedan ville sluta med hästar helt. Är glad att jag inte gjorde det för jag vet inte vad jag hade varit utan hästarna i mitt liv. Antagligen en väldigt dryg person som bara suttit på rumpan.

Om ni vill läsa om vad som hände som gjorde mig rädd för hästar, KLICKA DÅ IN HÄR :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

På väg hem från Göteborg med klassen nu. Super bra dag verkligen som först började med Universeum där vi såg regnskogsdjur, fiskar osv. Följt av Liseberg i några timmar där vi åkte flumride typ 4 gånger, Kållerado 4 st gånger, Rabalder, Lisebergsbanan, Svänggungorna.

Verkligen underbart att få komma bort från skolan lite med mina 3 vänner som betyder mest. 💕 Blev faktiskt lite fangirling idag då jag hamnade i samma båt på Kållerado med Evelina Blomqvist som är en hästbloggare men ville inte säga något för hon är ju en vanlig människa precis som mig.

Ännu en gång var det underbart att åka till Liseberg, nu längtar jag hem till min säng. 😍

Likes

Comments

Har glömt visa dessa bilderna från när jag red Alf på ridskolan för två veckor sedan.

Här har ni några fina bilder :)

En liten kanin bebis låg o vilade vid paddocken medan vi red, så sööt! Liknar min Chanel här hemma :)

Likes

Comments

Jag svävar på moln, vet inte vad jag ska ta vägen idag för är så himla glad. Har inte kunnat sluta le sedan i morse och det känns underbart! Idag hände något som jag aldrig trodde skulle ske. Jag fick träffa en från The Ark och The Ark har liksom varit mina barndomsidoler, var totalt nerkärad i dem när jag var liten. Så för mig så kändes det sjukt stort att få träffa Jens därifrån och ännu mer att vi fick chansen att producera en låt med honom. Har aldrig ens vågat drömma om att få producera musik med någon från The Ark, nyp mig jag tror att jag sover!

På toppen på grädden så kom även mina 72 stycken Marco Raffiné som jag beställde från Wish. Nu har jag suttit en stund och satt i dessa 72 pennor i mitt färgschema och nu ska jag bara skriva klart detta blogginlägget sedan måste jag skriva på mitt NO arbete om broar. Funderar även på om jag ska ta och börja skriva på en berättelse på min vanliga dator som jag har i huvudet, jag vet inte riktigt... Vi får se :P

Super bra dag har det varit i alla fall! Och i morgon så ska klassen till Liseberg och Universeum i Götet och det kommer bli awesome, behöver den avkopplingen! ❤

Likes

Comments

Det här med grupparbete är något som faktiskt gör mig lite irriterad. Jag har bra betyg i skolan men det innebär också att jag alltid hamnar i grupp med elever som har väldigt låga betyg. Detta innebär att jag alltid får ta hela lastet för att jag själv ska kunna få ett A. Vad händer då när jag har fixat hela grupparbetet och får ett A? Jo de andra i gruppen får också credit för det som jag har gjort och det irriterar mig sjukt mycket.

Blir inte mindre irriterad när läraren säger "ja men det är ju för att höja deras betyg och du orkar ta lastet". Ja jag orkar ta hela lastet men jag har ingen lust till att göra det och vadå? Ska dessa elever glida räkmacka tack vare mig för att höja sina betyg? De får väl göra som jag har gjort hela tiden, jobba för sitt betyg och lägga ner otaliga timmar på att plugga. Varför ska de ha en lättare väg till betyget än mig?

Kan inte låta bli att tycka att det också är fel av skolorna att lägga ner en himla massa fokus på de elever vars betyg är dåliga. Lärandet måste komma inifrån, en lärare kan inte tvinga de "dåliga" eleverna att lära sig (nu menar jag inte att de är dåliga bara att de har dåligt betyg och sen så finns det såklart elever med dåliga betyg som faktiskt vill lära sig).

Kanske bättre att faktiskt försöka hjälpa de elever som faktiskt vill ha hjälp. Har varit med om att jag många gånger inte fått hjälp då läraren lagt all fokus på de elever med dåligt betyg, man kan inte ta och glömma bort de duktiga eleverna bara för att hjälpa de mindre bra. Nej världen i skolan är allt annat än rättvist men vad ska man göra? Antar att jag kommer möta liknande problem i arbetslivet sedan men då kan man i alla fall bestämma om det är värt att fortsätta i samma bana eller om man ska bryta mönstret.

Likes

Comments

HBTQ - homosexual, bisexual, transsexual och queer. En "grupp" människor som det finns många åsikter kring. Jag ser inte dessa som en grupp inom samhället för i mina ögon så tycker jag att det är fel att kategorisera folk. Vi är människor och för mig så är det den enda kategorien vi behöver ha. Vi lever i ett samhälle där enligt lagen är det okej att vara homosexuell, bisexuell, transsexuell och queer men i praktiken verkar det inte lika okej.

HBTQ människor är också människor med samma rättigheter och samma värde. Du kan inte hjälpa att du är homosexuell, du kan inte bestämma vilken du ska bli kär i. Samma sak med bisexuell, du kan inte hjälpa att du tänder på de båda könen. Samma gäller transsexuella, vad är det som är så fel med att känna sig som det motsatta könet? Ska personerna istället behöva känna sig fast i t.ex en manskropp när de egentligen känner sig som och vill vara en kvinna?

Att döma en person på grund av dess sexualitet eller kön är så fel. Bara för att du är homosexuell, queer, bisexuell, transsexuell så behöver du inte vara en dålig person för det. Oavsett om folk vill erkänna eller ej så lever vi fortfarande lite efter bibeln. Folk som uttrycker sig "God created Adam and Eve, not Adam and Steve". Att dra en nästan 3500 år gammal bok i snacket känns bara lustigt. Tiderna förändras och det borde även vi som människor göra.

Fy tusan vad tråkigt att sitta och vara "normal" att hela tiden behöva tänka på vad andra tycker och tänker och hela tiden behöva känna sig tvingad att vara som samhället vill. Nu är jag inte själv något av detta men jag tänker ofta på hur HBTQ människor har det. Som tidigare nämt så är det lagligt sätt okej men i praktiken så tar sig folket friheten att inte tycka att det är okej. Vad är det som är så fel? Bara för att inte personerna är som ni vill?

För mig är alla värda lika mycket! Jag bryr mig inte om du är homosexuell, bisexuell, queer, transsexuell eller utländsk, respekterar du mig så respekterar jag dig! Skulle någon av mina kompisar bli något av detta så skulle jag krama dem och säga "jag finns för dig och accepterar varje steg du tar!". De är fortfarande samma person och jag tänker inte slänga iväg mina vänner för en sådan sak för de är helt enkelt för awesome människor. ❤


Likes

Comments

Ridlektion på Alf idag, det stod hoppning på schemat men eftersoma att jag inte hoppar så travade jag över bommar istället. Det gick rätt bra idag, har dock en uppfattning om att Alf blir slöare utomhus och därför fick jag sitta och jobba med skänkeln konstant, skit tradigt.

För övrigt gick det bra men jag måste tro mer på mig själv och framförallt ANDAS under ridpasset. Hade svårt att komma ner i sadeln idag under galoppen men det var för att jag spände mina ben och därför studsade jag som tusan.

Eftersom att vi red ute idag så var det ett fint ljus att fota i så det resulterade i fina bilder i alla fall. Observera jag är nöjd över ridpasset men det finns saker att slipa på! Diamanten är aldrig färdigputsad!Likes

Comments

I söndags tog jag en sväng på Skorpa med mamma som sällskap. Vi tog bingorundan i skogen och denna gången fick det bli i galopp. Det var super mysigt att galoppera i skogen med solen över oss och värmen runt omkring oss. Väl behövligt!

Onsdag, torsdag och fredag är jag ledig från skolan i denna veckan (om man utesluter helgen) och jag känner verkligen att jag behöver denna vilan för att kunna vila upp mitt huvud efter att fått information inpräntat varje dag i flera veckor. Ikväll är det ridlektion på ridskolan som gäller och det ska bli skönt att slippa känna stressen att lägga sig tidigt ikväll för ikväll kan jag faktiskt sitta uppe och måla sent! :) 

Denna veckan ska jag rida, träna, va med min syster, va med mina vänner samt åka hem till farmor och hämta lite grejer inför klassloppisen på måndag samt se om det finns något jag vill ha. Ja och någonstans ska jag försöka få in en tripp till stan också :)

Bjussar på en bild på mig och Skorpa ifrån söndags samt en bild som jag målade klart i söndags :)


Likes

Comments

Ridit Skorpa idag och hon var lika underbar som vanligt. Pappa var med idag vilket genererade i en del bilder. Längtar tills sommaren då vi kan ta massa fina bilder med mig i klänning och Skorpa vacker som hon alltid är. Vi tog ridhusrundan idag för jag slutade inte förens fyra idag så var hemma vid halv sju från stallet. Nästa gång jag ska rida Skorpa är på söndag och då följer nog mamma med, hoppas vi kan ta och rida bingorundan i galopp! :)


Likes

Comments

1 345160 Next