Header

​Ni får ignorera min bebisröst, kan inte hjälpa att jag pratar bebisspråk med hundar haha. Men visst är lilla Roxy söt? ❤

Likes

Comments

Friluftsdag med klassen som gick rätt bra ändå men fy så trött jag var efteråt. Massa skolarbeten som har gjorts på kvällarna men nu är det inte mycket kvar. Klippt av håret 2 cm till så nu är det kortare än förut.


Likes

Comments

Har ni någongång varit med om den känslan att ni sitter dagen innan inlämningsdagen och skriver på din uppgift i ren panik tills klockan halv elva på morgonen för att få det klart?

Denna känslan hade jag igår. Satt med mitt engelska dokument och svarade i panik på alla frågor så utförligt som möjligt tills klockan halv elva för att sedan gå upp idag kl 6.10 för att ta mig till skolan. Sen väl nu på engelsklektionen får man reda på att engelskan inte skulle lämnas in denna fredagen (idag) utan nästa fredag... Fuuuck. Men aja är i alla fall klar med den och så få frågor (typ 5 långa) som jag hade kvar hade inte tagit 1 vecka å göra utan mindre så aja.

Så nu sitter man här på engelsklektionen och skriver på filosofi uppgiften (vad är filosofi?) som ska vara inne den 18onde där får man i alla fall tydliga instruktioner!! Grrr blir så sur på sånt här...

​Dock fyndade jag denna tavlan igår när jag mådde bättre i min mage. Jag och älskling åkte en sväng till Eko, typ as stor affär med mat, inredning, leksaker, kläder osv. Härligt att vi äntligen är mer fria nu när Simon TOG SITT KÖRKORT I ONSDAGS!! 💘

Likes

Comments

Så nervös för Simons skull just nu. Uppkörning nummer 2 idag och jag hoppas verkligen att han lyckas för jag vill inte se han knäckt igen för det finaste jag vet är ju såklart att se honom glad. Hoppas att han lyckas med hela mitt hjärta för han förtjänar fan detta kortet!! ❤ Nu är det bara att hålla tummarna fram tills klockan 12 och bara vänta på samtalet/smset om hur det gick. Ber till eventuellt högre makter att han ska klara det!
Likes

Comments

Fick en bok av mamma som handlar om hur man kommunicerar med personer som verkar omöjliga att förstå. Tycker att boken verkar intressant och eftersom att jag läser psykologi i skolan så är detta en bra bok för det. Ska ju bli psykolog i framtiden, det är målet i alla fall så tror denna boken kan lära mig mycket.


Likes

Comments

Idag på religionskunskapen fick vi frågan hur vi ser på gud. Detta är en väldigt intressant fråga tycker jag som många människor svarar väldigt olika på. Tänkte dela med mig av mitt svar mest för att jag inte annars vet vad jag ska skriva om här just nu.

Att se på gud som någon gubbe som sitter i himmelen och kontrollerar allt vi gör har jag svårt för. Utan jag ser mer “gud” som våra själar, alltså som anledningen till att vi finns, om han existerar förstås. Luften, träden, att vi åldras o.s.v men jag ser inte gud som en person. Egentligen avskyr jag att försöka sätta namn på detta fenomenet särskilt det manliga namnet Fadern. Jag vet inte om jag tror på att han existerar, jag är en person som gärna vill ha fakta så om jag ska tro på att han existerar så vill jag gärna ha bevis för det. Det är så jag fungerar.


Jag har konfirmerat mig inom Svenska kyrkan men jag har aldrig riktigt varit intresserad av kristendomen på det viset. Året efter min konfirmation var jag konfirmationsledare för en grupp konfirmander men jag är inte bibliskt troende, var mest där för gemenskapens skull. Jag tror inte på allt som står i bibeln men det är vetenskapligt bevisat att vissa händelser i bibeln faktiskt har hänt. Så dessa händelser tror jag på men om de är kopplade till någon gud vet jag ej.


Är inte helt säker på om jag tror att det finns något mer efter döden. Jag vill tro att det finns något mer än bara ett slut men just nu lutar jag mest åt att jag tror att våra själar återföds när vi dör, men att jag tror så kan ha och göra med att jag utövar yoga och på så vis blivit introducerad i Buddhism och Hinduism.


Jag tror att religion finns för att folk har alltid försökt finna en anledning till att vi lever. När det har blivit jobbigt i deras liv har dem försökt finna ett hopp, en tröst och på så vis tror jag att dessa människor har velat tro att någon vakar över dem och hjälper dem med livet.

Att dem sedan har börjat tro på ett liv efter döden tror jag är en tröst för att inte döden ska vara lika läskig eller kännas värdelös. Jag tror att religion har skapats för att människor alltid har velat veta hur saker och ting fungerar och man har alltid velat ha svar på detta och religionen har gett folk svar på detta.

Slutligen, frågan “vad är meningen med livet?” tycker jag är en väldigt svår fråga att svara på. Den enda teorin som jag möjligtvis skulle ha på den punkten är att jag tror att man ska försöka leva ett så gott liv som möjligt. Alltså att du lever var dag, gör det bästa av dagen, att du är trevlig mot dina medmänniskor o.s.v. Att du lever som en god individ. Det är nog det jag tror som är meningen med livet, att vi ska leva ett bra liv, göra nytta.

Likes

Comments

En liten video på älskling ena hund.

Likes

Comments

Det här med att blogga funkar verkligen inte för mig. Vet inte vart min ork eller min motivation är någonstans just nu. Tänkte i alla fall checka in en stund och faktiskt berätta lite vad som har hänt den senaste månaden. En månad har jag nu varit ihop med mitt hjärta och det känns super. Förra gången jag tittade in och gav er en update om vad jag hade gjort så hade jag precis sommarjobbat klart och varit i Kalmar med min älskling på en renässansmässa. Nu en månad senare har mycket mer hänt. Tänkte skriva ner det i punktform och på så vis berätta lite kring punkten.

*Malmö festivalen. Jag och älskling var på Malmöfestivalen den 15 augusti, en härlig dag med mest shopping på triangeln haha. Följt av att jag fick åka med när Simon övningskörde på eftermiddagen. Han är så duktig min man!

* Tripp till Ystad - Jag och älskling skulle egentligen gått på en revy men den ställdes in två timmar innan så det blev lite shopping i Ystad istället! Kan inte gnälla för nu har jag i alla fall fått se Ystad!

* Födelsekalas i Malmö - Älsklings halvbror fyllde år så jag, älskling och hans syster tog en tripp till Malmö för att kunna delta på hans födelsedag.

* Chillkväll med hela kompisgänget samlat - Alla fyra (mig inräknat) har i sommar varit iväg på sina håll men den trettonde var alla hemma igen och då passade vi på att ta en kväll där vi pratade, körde never have I ever och självklart åt pommestallrik på en pizzeria i närheten följt av en promenad med pokemon go i handen.

* Börjat gymnasiet - Började gymnasiet i fredags egentligen men hade upprop i torsdags. Känner att skolan passar mig som handen i handsken och jag känner att jag verkligen kan spendera 3 år på denna linjen. Härliga lärare och majoriteten av klassen verkar schyssta!

* Födelsekalas för Felicia - Älsklings syster fyllde år så det blev kalas hemma hos honom.

Ossians födelsedagsfest - Simons kompis hade fest förra fredagen och jag och Simon bland många andra var där för att fira honom. Trevlig fest med dragqueen tema så älskling var kvinna hahah. Lite sömn innan vi tog oss hem med tåg kl 6 på morgonen men fett härligt att sova hos älskling istället!!

Sen så har jag i princip spenderat varje helg med älskling sedan vi blev ihop. Har ärligt inte sovit hemma mycket denna månaden. Finner det jättejobbigt att vara ifrån Simon så nu längtar jag tills fredag då jag kan få träffa min älskling som dessutom fyller år då! Födelsekalas för Simon på söndag med även pappa och mamma som deltar, härligt när alla kommer överens! Så en hel helg med älskling innan jag spenderar måndag - fredag hemma igen. Annan rolig sak med att börjat skolan är att jag har fått en MacBook Air, har inte ännu hittat alla finesser men en del! Tok-kär alla redan men självklart så finns det saker som Microsoft har som jag saknar. Högerklick till exempel hade varit nice?


Sen har jag fixat naglarna, gjort våfflor med älskling och varit på helgeå! Pussbilden är från Ossians fest 😍

Likes

Comments

Checka min pojkväns podd om hur livet som ungdom i denna världen funkar. Lovar ni kommer inte bli besvikna!

"Tredje avsnittet av vår podcast "Welcome To Our Lives" är ute, med mig, Elliot samt en speciell gäst och god vän Erik Nielsen! Vi snackar liv, depression och att vara sig själv, med lite humor strösslat över. Ge länken lite kärlek gärna! :D
https://soundcloud.com/user-298712223/welcome-to-our-lives-ep-3-with-erik-nielsen-it-gets-better "

Likes

Comments