Kakor som dina barn kommer att älska. Jag testade det idag på mina barn. 2-åring Teodor var som Cookie Monster. Han fick äta bara två, men ville äta alla som jag bakade. 8-åring Filip åt två kakor. Bada två pojkarna väntar till imorgon 😜. Det är jäte lätt att baka denna kakor och barnet kan hjälpa till. Kakor kan vara perfekt fyllning till påsk ägg - som present. Jätte crispiga.

Ingredienser (ca 30 kakor):

-180g smör

-130g brun farin socker

-3 msk socker

- 2 äggula

-1 tsk vanilj socker

-250g vete mjöl

-lite salt (om du använder osaltat smör)

-1 tsk bakpulver

-ca 300g choklad ägg

Hacka mjölet med smör. Tillsätt restan ingrediender och kneda degen. Forma till bollar strl som stor valnöt. Plata till dem och dekorera med choklad ägg. Man måste trycka lite choklad ägg till degen. Baka 10-11 min i 180C ( gärna varmluft). Kakor ska vara mjuka direkt efter bakning så vänta lite och sätta dem på gallret.

Bon appetit!

Recepten kommer från mojewypieki.com


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart är det våfflor dag. Denna dagen jag kommer inte att missa. Jag har testat många recept för våfflor. En dag jag har hittat den bästa vilket ta mig till min barndom. Jag är i den polska kuststaden och jag står i kö för en våffla. Våfflor är enorma och du kan välja att få vad du vill på. Vispad grädde, olika frukt, sås... Idag ger jag denna del av min barndom till mina barn.

Dessa våfflor är värda att vänta. Dessa våfflor är värda att planera. Dessa våfflor glömmer du aldrig...


Recepten kommer från forumet "Cin Cin"


Ingredienser för 5-6 våfflor (jag alltid gör mer degen):

-250ml (170g) vete mjöl

-6g röda jäst

-200ml ljum mjölk

-1 stort ägg

-4 msk flyttande smör

-några msk socker ( jag gillar söta våfflor)

-1 tsk vanilj socker

-lite salt

Sikta mjölet i en stor skål. I mindre skål gör surdeg (strimla jästen, tillsätt smör med mjölk och lite mjöl - vänta 15min). Blanda mjölet med surdeg och tillsätt vanilj socker, salt, ägg och blanda ordentligt. Täck med plastfolie och ställ i kylen för 12-24h. Det är bäst fixa allt på kvällen. På morongen du kan baka våfflor. Viktig! - maskin måste vara väl varma.

Bon appetit!


Likes

Comments

Amerikan dubbelt chokladkakor

"Choklad frågar inte. Choklad förstår allt". Visa dagar behöver man natur medicin som hjälper att leva vidare. Efter en chokladkaka flyter choklad i venerna. Efter andra kakan blir man till choklad. Efter tredje blir världen till choklad. Och livet blir lättare. Recepten kommer från jätte duktiga polsk bloggare www.mojewypieki.com (jag gjorde några ändringar) Denna blogg inspirerar mig att baka nästan varje dag.

Ingrediensen til 12-15 jätte stora kakor

-110g smör

-180g brun socker (t.ex. farin)

-1 stort ägg

-1 tsk vanilj socker

-165g vete mjöl (gärna fullkorn)

-30g kakao

-0,5 tsk bakpulver

-0,5 tsk bikarbonat

-lite salt (hoppa över om du använder normalsaltat smör)

-100g mörkchoklad chips (eller hackat choklad)

-100g mjölkchoklad chips (eller hackat choklad)

Hacka snabbt smör med mjöl. Tillsätt socker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt, kakao och ägg. Knåda degen. Tillsätt choklad chips. När deken är klar dela den i två delar. En del dela även 6 delar. Forma de till bollar. Sätt på en bakplåt (med bakplåtspapper) i stora intervall och platta de. Baka de på 175-180C (gärna med varm luft) ca 10-12min. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna lite. Sedan flytta till gallret.

Bon appetit!


Likes

Comments