Imorse så gick jag och några andra för att spela tennis i parken med förmodligen den bästa instruktören någonsin haha. Kände mig däremot som Bambi på hal is.. Men det pågick i en timme och det var blandat tennis med lite cardio. Sjukt kul men, det är typ storm i södra England nu så var nog förmodligen sämsta dagen att spela tennis. Vissa bollar flög lite väl långt åt vänster liksom.

Kommer köra tennis två- tre gånger i veckan samt ett danspass i veckan så känner verkligen att jag börjar komma igång nu. Dock blir det nog inget imorgon då det skulle blåsa ännu mer.. Var otroligt taggad på att spela igen men jaja.

Kram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Jag har alltid varit smal, det har bara varit så. Inget val jag har gjort, inte ätit lite utan jag är bara född så. Jag har dock aldrig haft svårt för att äta, utan det är raka motsatsen, jag har alltid älskat mat och ätit mycket. Men sen jag har blivit äldre och fått mer ansvar själv, alltså inte blivit serverad 3 ordentliga måltider varje dag som det har blivit sämre. Min självdisciplin är inte toppen.

Jag har alltid kämpat med min vikt. Läkare som säger till mig att jag ska äta mer, vänner och andra som tycker de har rätten att lägga sig i och kommentera min kropp. "Har du anorexia?" "Du måste äta mer" "Jävlar vad smal du är"  "Vad har du och klaga över som är så smal?" osv osv. Folk verkar inte förstå att jag alltid har ätit på en sund nivå. Fram tills för ett tag sen. Vissa av er kanske vet att jag bor i en värdfamilj i England. Det var en rejäl omställning för mig och jag har slarvat något så otroligt med maten. Kunde proppa i mig popcorn och choklad istället för lunch. Någon liten macka eller chokladflingor. Jag är dessutom väldigt aktiv och har alltid varit. Gymnastik, dans, ridning osv. Så jag har alltid behövt äta mycket. Därför tog jag beslutet för nu en vecka sen att jag skulle börja gå upp i vikt. Mitt mål är att nå 50 kg. Jag väger nu 46. Det är inget jättestort mål men alldeles lagom för mig.

Likes

Comments

Recept, Tips

Detta var bland annat dagens mellanmål. En smoothie som innehöll en banan, en matsked jordnötssmör, hallon, blåbär, 3 matskedar havegryn och mjölk. Enkelt och otroligt gott.

Likes

Comments

Allmänt

Dagens planer är följande ;

- Käka lunch med en kompis. Vi ska laga pasta med tonfisk. Mums !

- Följa med till tennisplanen, ska själv börja spela på tisdag men idag ska jag bara kolla på ett lite barn haha.

- Göra i ordning mellanmål så jag kan äta något innan jag hämtar barnet jag tar hand om från skolan.

-  Dansa, blir en timmes dans ikväll. Tagga !!

Likes

Comments

Tips

Tycker det är otroligt viktigt att unna sig ibland, käka lunch på något mysigt ställe eller en härlig utekväll på någon restaurang. För mig handlar min viktökning mest om att äta mer, så att hitta några mysiga restauranger är bara till min fördel. Så här är mina topp 3 restauranger. Dessutom finns dessa restauranger på olika ställen i Sverige och i England så förhoppningsvis finns det något för er alla.

- Den första restaurangen ligger i Göteborg. Denna restaurangen tillhör Stora Teatern och gör de bästa hamburgarna i stan. Det är lite dyrare men verkligen värt det. Rekommenderar att gå dit på sommaren under uteserveringen.

- Nästa favorit ligger i Falun i Dalarna. Detta stället är definitivt lite dyrare men är också en upplevelse. Köttet kommer på en stenplatta som du steker köttet själv på. Blackstone Steakhouse har massa goda rätter och också supersmarriga efterrätter som detta.

- Om du någonsin befinner dig i södra England borde du definitivt besöka Half Man Half Burger. Ännu mer hamburgare, haha men jag gillar verkligen hamburgare. Detta stället är inte heller så dyrt, så rekommenderar det varmt för alla. Deras tillbehör är helt otroliga. Halloumi fingrar och pommes med rosmarin är bara några av dem.

Detta är mina favoriter, har ni någon gång vägarna förbi. Stanna !! Haha, har ni några favoriter? Kommentera gärna!

Likes

Comments

Allmänt

Äter ju otroligt mycket nu till skillnad från innan, har koll så att jag får i mig allt jag behöver under en dag.

När jag är hemma så ser jag alltid till att jag får i mig en stor skål med morotsgröt och till det dricker jag mjölk. Några timmar senare gör jag något mellanmål. Det kan vara allt i från en smoothie till någon god macka.

När det är dags för lunch varierar det , ibland lagar jag själv och äter en stor tallrik med pasta och annat som innehåller mycket kalorier. Men ibland unnar jag mig även med att gå till en av mina favorit restauranger här i England, Bills.


Några timmar efter lunchen försöker jag få i mig ett mellanmål till, men oftast blir det bara ett mellanmål per dag. Men försöker verkligen att göra lite godare smoothies, slänger oftast i lite hallon för att få den så smarrig som möjligt.

Middagen är den enda måltiden jag inte alltid kan påverka. Jag bor ju i en värdfamilj och där äter vi middag tillsammans. Därför brukar jag inte laga min egen middag utan äta vad som serveras.

Och det är allt jag äter under en dag. Skulle ni vilja att jag tar kort på allt jag äter under en dag och visar här på bloggen ?

Likes

Comments

Allmänt

- Jag innan.

Det har nu gått några dagar sedan jag gjorde valet att börja gå upp i vikt. Sedan jag flyttade till England jag slarvat något otroligt med mat ... hoppar över lunchen, äter godis istället och käkar Coco Pops till frukost. Ja, ni hör ju !

Jag har alltid tyckt mycket om att äta hälsosamt och föredrar alltid frukt och grönt framför godis. Men när jag har ätit så lite, har det gjort mig att bli otroligt sötsugen. Men eftersom jag har börjat ha koll på hur mycket och vad jag äter så jag märker en skillnad, jag är först och främst mätt nästan hela tiden, vilket innebär att jag har mer energi och är gladare. Och jag märker verkligen är desto längre det går desto gladare blir jag. Även om det ibland kan vara svårt och kräver mer tid i köket, gillar jag det verkligen. Mitt mål är att gå upp till 5 kg till och börja med. Men det handlar inte bara om vikt, det handlar också om mitt välmåendr som jag vill nu att ta på allvar. Så, nu är det bara att fortsätta så här ett tag och hoppas att vikten ökar. Kom alltid ihåg att peppa dig själv, det enda sättet att hålla ditt löfte.


Likes

Comments

Recept

Nu är klockan nästan åtta och mitt tåg går ungefär om en timme. Ska nämligen bort över helgen och tågresan ligger på nästan 3 timmar. Så kommer att packa med mig lite mellanmål för resan också.

Till frukost äter jag i alla fall gröt, för att vara mer specifik, morotsgröt. Superenkelt och enligt mig mycket godare en vanlig gröt. Avskyr ju egentligen gröt så måste säga att det är ett otroligt stort framsteg att äta sådana stora mängder gröt varje morgon som jag gör ! Det är som sagt superenkelt och allt ni behöver är;

* 2 dl havegryn (detta kommer ge er en väldigt stor portion gröt så ni kan självklart ändra måtten)

* 4 dl vatten.

* En medelstor finriven morot.

* Kanel eller kardemumma för lite smak.

* Ett ägg.

- Blanda och koka upp allt utan ägget. När det har kokat upp har du i ägget och låter det sedan koka lite till.

Och det var det, enkelt va? Som alltid med gröt.

Likes

Comments

Hej och välkomna till min nya blogg.

Jag heter Tilde och är 19 år gammal, just nu bor jag i södra England där jag arbetar som Au Pair. Om ni har klickat er in på denna bloggen så vet ni nog redan vad denna blogg kommer att handla om. Ett mål som jag nyligen har satt för mig själv är att gå upp i vikt. Jag har valt att använda mig av en blogg för att dela med mig av denna utmaning men det är också ett ställe där jag kan skriva av mig om mina tankar kring det hela.

Jag har inte satt något högt mål utan något som är lagom för mig, i nu läget väger jag 46 kg och är 162 cm lång. Mitt mål är att nå minst 50 kg. Jag har fått en hel del frågor varför jag skulle vilja gå upp i vikt då jag inte mår dåligt av den vikten jag har nu. Men att nå 50 kg är något jag bara gör för mig, bland annat för att må psykiskt bättre samt att leva ett mer hälsosamt liv. Jag kan vara otroligt slarvig med måltider, hoppa över lunchen och istället äta onyttigt osv. Därför har jag valt att börja ta tag i det. Jag har laddat ner en app för att ha koll så jag äter ordentligt varje dag, samt skära ner på allt godis och liknande.

Jag hoppas verkligen ni kommer att följa mig när jag försöker nå mitt mål. Nu kör vi !!


Likes

Comments