I helgen gjorde jag inte så mycket, fick feber i fredags kväll när jag var hos min faster för att äta shabbat middag. Var där en stund sen gick jag hem, man är ju mindre pigg när man har feber.
I lördags låg jag mest i sängen och tog det lugnt. Drack té, städade och sov.

Söndag här är ju våra måndagar så det betyder back to base! Febern har gått bort så det är jag glad för.
Igår efter basen ville jag gå till gymmet men tänkte att det är nog inte den smartaste idén med feber. Kom ändå hem vid 6 på kvällen så chokladens mitt rum kollade på shameless och sen lagade middag, spagetti köttfärssås. Helt klart en av mina favoriter med parmesanost & gräddfil. Här blir de något liknande med gräddfil finns inte här.

Just nu är det lite "bråk" mellan mig & rumskompisen, tror vi båda börjar bli trötta på varandras. Från min sida handlar det om att hon inte har någon som helst respekt, vilket jag inte klarar av. Ingen respekt mot mig eller hur man sköter ett hus. Idag efter armén ska vi snacka om saken. Ska bli intressant

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en lång dag igår var både jag och Sharon extremt hungriga när vi kom hem. Jag gjorde nyttiga banan pannkakor men vi hade mindre nyttiga tillbehör till, förutom keso. Vi köpte malteser "kräm" som nutella nästan. Glömde fota burken. Får göra det en anan dag.

Recept: (blir många pannkakor)
2 bananer
2 ägg
Mjölk
Havregryn
Vaniljsocker

De tre sista kör jag utan mått.
Mosa bananerna sen i med äggen och vispa lite. Mjölk, havregryn & vaniljsocker. Tar en panna och lägger i smör sen gör jag mer plättar än pannkakor.

Tänk på att de går rätt snabbt och de kan brännas lätt, de är godare om de inte blir brända utan lite mjuka, man känner banan smaken mer.

Topping vad man vill, riktigt gott med keso!
Går att göra smeten på andra bär också, gjorde med fruktmix en gång. Funkade lika bra men jag älskar banan 😍🍌

Likes

Comments

De senaste veckorna var varit väldigt mycket ups and downs.. Började en kurs i armén, en kurs om mitt jobb jag hade i 7 månader. Andra dagen blev jag & Sharon utslängda ur kursen & från vår unit. Helt utan anledning, vi frågade och ingen har gett oss svar.

Som ni förstår har det varit mycket gråt, och stress. Sa hejdå till mina vänner jag lärt känna under 7 månader. Stressen är pga att hitta ett nytt jobb. Är väldigt svårt i armén att byta. Jag tillhör logistik, är nästan omöjligt att byta till något annat. Plus att min hebreiska är väldigt låg. Vilket försvårar det hela ännu mer.
Nu har jag hamnar i en unit vi kallar Hazrata. Vi gör filmer, fotograferar, redigerar och massa mer. Vi är få personer och många vill hamna här, det är ett intressant jobb (inte alltid) även bra för framtiden att ha på sitt CV.

Sharon har fått jobb som assistent hos en ganska högt uppsatt man inom logistik.

Nu är jag från bas varje dag från 8:00-17:00 det resulterar (hittills) att jag är väldigt trött när man åker hem. I söndags efter gjorde jag gelé naglar och igår va vi och handlade massa grönsaker & frukt som behövs nu när vi kommer hem varje dag.

Hoppas ni har det bra,
Hört att Sverige är kallt ?

Likes

Comments

Idag åkte jag till Herzeliya och träffade Claudia på stranden, Vi började med att ta en coola och mat. Tog senare en promenad på stranden och satte oss vid vattnet, pratade och softa.

Gick senare till Herzeliya marina och tog en kaffe och milkshake. Mer tjejsnack. Vi bestämde senare med Paula att vi ska tillbaka dit imorgon. Denna gången tidigare än runt halv 4.


Likes

Comments

Var på besök i Sverige från i 19 dagar nyligen. Ingen visste att jag skulle komma hem förutom Birre, Boen, Natha, pappa och småsyskonen såklart. Landade vid 23:00 tiden och åkte direkt in till stan där bästis (Naomi) satt och tog ett glas efter jobbet med sin pojkvän, Några dagar innan jag flög skrev jag till honom för att fråga om han ville hjälpa mig att överraska Naomi, vilken han ville!

Jag klev ut bilen och hade luva för ansiktet. Hörde hennes skratt tog av mig luvan och gick rakt mot henne. Hon kollade på mig men fattade inte att det var jag. Sen kom ett skrik "Vad gör du här"! hon sprang mot mig och flög på mig med tårar i ansiktet. Någon av de bästa känslorna att efter 11 månader återförenas med sin bästa kompis, Att se hur saknad man var av en av de personerna som betyder allt.

Hade även snackat med Josefine och Nathalie som var med Emelie, som inte visste att jag var här heller. Går mot henne och honhar ryggen mot gatan vilket är perfekt för mig. ställer mig bakom och det sitter två killar med dem, de kollar på mig och Emelie vänder sig om och tror det är ett peddo bakom henne. Massa skrik och en flygande väska var hennes reaktion. Också väldigt roligt.

19 dagar var för lite. Hann inte träffa alla, vissa dagar fick jag träffa 4 olika personer samtidigt. Vilket är roligt att ha saker planerat hela tiden men ibland var det lite jobbigt. Träffade alla människor som jag verkligen ville träffa. Umgicks med Boen och Natha nästan varje dag vilket jag saknat.

Det blev shopping, dra barer, inte så mycket klubbande, fika som är väldigt svenskt, träffat massa människor, var på systemet för första gången.. 6 månader efter att man fyllt 20..

Naomi åkte till LA i en vecka men vi han umgås inan hon åkte samt innan jag åkte!

Vet inte när nästa gång blir. Kanske om ett år. Vi får se.

Likes

Comments

Japp. Då var det dags att försöka blogga igen. Vad har hänt sen sist? Massa saker som armén, (obviously) har varit i Sverige och hälsat på vännerna och familjen. Tänkte skriva ett inlägg om hur det är att vara i ett annat land än familjen och de nära vännerna man haft under åren.

Varit festande, såklart. Även fastat 25 timmar utan mat, vatten och använda elektronik. Detta gör vi i judendomen för att be om förlåtelse för våra synder. Svårast för mig var att vara utan vatten och telefonen... MEN jag klarade det!

Ja vad mer. Man glömmer ju bort vad som händer. Har köpt skaffat lägenhet med en kompis! Inlägg om det kommer också med alla ups and downs med lägenheten samt att bo med en kompis. Svårare än man tror ibland.

Idag blir det äventyr i Tel Aviv med min kusin som inte får gå själv överallt, 15 år gammal. 16 snart. Glad att jag fick åka in till stan när jag var 16.

Bjuder på en army selfie.

Likes

Comments

Igår blev det två nya tattueringar för min del! Trodde inte jag skulle få göra fler för pappa så gick han med på att jag får göra en till. Sen var vi vid havet och jag vägrade gå i så sa han att om jag går i nu får jag göra en till, efter att jag frågade honom om han var seriös och han var det, ja ni kan ju ana att jag sprang upp ur solstolen och ner i vattnet.

Den första bakom örat gjorde inte alls ont, kändes knappt. Valde att istället för att ha en helt svart att bara fylla i linjerna.

Den på handleden gjorde dock rätt ont, den svider mest utav de nu också.


Den bakom örat är två bokstäver som uttalas chai( inte som latten) och det betyder liv.

Handleden står Dahan (mitt efternamn)

Så nu har jag tre tattueringar på hebreiska och alla är på hebreiska. Tror den på handleden behöver fyllas i dock, får gå dit nästa vecka. Det ända som suger är att man inte får bada och sola på två veckor! Meeeen de kommer jag göra måste bara skydda tatueringarna, lite svårt att undvika solen i detta varma och extremt fuktiga land

Likes

Comments

I onsdags var det bröllop, en av mina sysslingar (som jag aldrig träffat innan) från Frankrike gifte sig. Det var ett väldigt vackert bröllop vid stranden i Caesarea, dock så var inte bröllopet så roligt och maten var inte direkt bra. Det var ett franska bröllop och jag gillar mer Israeliska bröllop.

Inte många av mina nära släktingar kom men några kom så det var roligt att vara med dem.

Sen på natten landade pappa i Israel, han kom inte till bröllopet utan jag träffade han dagen efter, när jag var klar på basen. Så skönt att vi åker hem tidigt på torsdagar. Inte så kul att vara bakis på bas..


Likes

Comments

Denna helgen har jag shmira (guard duty) vilket i min unit är sitta i sex timmar med ett vapen och vakta en dörr. Inte speciellt svårt men väldigt långtråkigt.

Denna helgen har jag och kommer alltså vara fast här. Vi får 30 minuters paus varje dag vi får gå utanför och köpa en kaffe eller något. Igår kom Sharon så vi lunchade, så gulligt av henne!

Nu kollar jag på Games of thrones. Har inte kollat på det innan så jag är strax klar med säsong 1..

Trevlig helg allihopa! 


Likes

Comments

Idag var jag och några från min unit på ett barnsjukhus och skulle volontärarbeta, alltså leka med barnen.

Vi kommer till sjukhuset i våra uniformer och barnen kollar på oss, nyfikna, men de ler mot oss. Det första jag inser är att de flesta av barnen och föräldrarna är inte judar utan de är araber, vissa pratade inte hebreiska.

Men vad gör det? Vi var ju där för att leka!

Jag började leka med en ballong med en liten tjej, ni vet leken när ballongen inte får nudda marken? Hon log och skrattade, det gjorde min dag.

Ärligt talat så visste jag inte om föräldrarna skulle vara glada att deras barn lekte med oss soldater men de verkade lättade och glada. Alla barnen skrattade och hade roligt, spelade ingen roll vart man var ifrån. Det viktiga var att ha kul och skratta.

Vi var där en kort tid men det gav verkligen mycket. Att kunna få barn att skratta, som är inlagda på sjukhus av olika anledningar, det gav verkligen mycket. Något jag gärna gör igen.

Likes

Comments