Idag åkte jag till Herzeliya och träffade Claudia på stranden, Vi började med att ta en coola och mat. Tog senare en promenad på stranden och satte oss vid vattnet, pratade och softa.

Gick senare till Herzeliya marina och tog en kaffe och milkshake. Mer tjejsnack. Vi bestämde senare med Paula att vi ska tillbaka dit imorgon. Denna gången tidigare än runt halv 4.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Var på besök i Sverige från i 19 dagar nyligen. Ingen visste att jag skulle komma hem förutom Birre, Boen, Natha, pappa och småsyskonen såklart. Landade vid 23:00 tiden och åkte direkt in till stan där bästis (Naomi) satt och tog ett glas efter jobbet med sin pojkvän, Några dagar innan jag flög skrev jag till honom för att fråga om han ville hjälpa mig att överraska Naomi, vilken han ville!

Jag klev ut bilen och hade luva för ansiktet. Hörde hennes skratt tog av mig luvan och gick rakt mot henne. Hon kollade på mig men fattade inte att det var jag. Sen kom ett skrik "Vad gör du här"! hon sprang mot mig och flög på mig med tårar i ansiktet. Någon av de bästa känslorna att efter 11 månader återförenas med sin bästa kompis, Att se hur saknad man var av en av de personerna som betyder allt.

Hade även snackat med Josefine och Nathalie som var med Emelie, som inte visste att jag var här heller. Går mot henne och honhar ryggen mot gatan vilket är perfekt för mig. ställer mig bakom och det sitter två killar med dem, de kollar på mig och Emelie vänder sig om och tror det är ett peddo bakom henne. Massa skrik och en flygande väska var hennes reaktion. Också väldigt roligt.

19 dagar var för lite. Hann inte träffa alla, vissa dagar fick jag träffa 4 olika personer samtidigt. Vilket är roligt att ha saker planerat hela tiden men ibland var det lite jobbigt. Träffade alla människor som jag verkligen ville träffa. Umgicks med Boen och Natha nästan varje dag vilket jag saknat.

Det blev shopping, dra barer, inte så mycket klubbande, fika som är väldigt svenskt, träffat massa människor, var på systemet för första gången.. 6 månader efter att man fyllt 20..

Naomi åkte till LA i en vecka men vi han umgås inan hon åkte samt innan jag åkte!

Vet inte när nästa gång blir. Kanske om ett år. Vi får se.

Likes

Comments

Japp. Då var det dags att försöka blogga igen. Vad har hänt sen sist? Massa saker som armén, (obviously) har varit i Sverige och hälsat på vännerna och familjen. Tänkte skriva ett inlägg om hur det är att vara i ett annat land än familjen och de nära vännerna man haft under åren.

Varit festande, såklart. Även fastat 25 timmar utan mat, vatten och använda elektronik. Detta gör vi i judendomen för att be om förlåtelse för våra synder. Svårast för mig var att vara utan vatten och telefonen... MEN jag klarade det!

Ja vad mer. Man glömmer ju bort vad som händer. Har köpt skaffat lägenhet med en kompis! Inlägg om det kommer också med alla ups and downs med lägenheten samt att bo med en kompis. Svårare än man tror ibland.

Idag blir det äventyr i Tel Aviv med min kusin som inte får gå själv överallt, 15 år gammal. 16 snart. Glad att jag fick åka in till stan när jag var 16.

Bjuder på en army selfie.

Likes

Comments

Igår blev det två nya tattueringar för min del! Trodde inte jag skulle få göra fler för pappa så gick han med på att jag får göra en till. Sen var vi vid havet och jag vägrade gå i så sa han att om jag går i nu får jag göra en till, efter att jag frågade honom om han var seriös och han var det, ja ni kan ju ana att jag sprang upp ur solstolen och ner i vattnet.

Den första bakom örat gjorde inte alls ont, kändes knappt. Valde att istället för att ha en helt svart att bara fylla i linjerna.

Den på handleden gjorde dock rätt ont, den svider mest utav de nu också.


Den bakom örat är två bokstäver som uttalas chai( inte som latten) och det betyder liv.

Handleden står Dahan (mitt efternamn)

Så nu har jag tre tattueringar på hebreiska och alla är på hebreiska. Tror den på handleden behöver fyllas i dock, får gå dit nästa vecka. Det ända som suger är att man inte får bada och sola på två veckor! Meeeen de kommer jag göra måste bara skydda tatueringarna, lite svårt att undvika solen i detta varma och extremt fuktiga land

Likes

Comments

I onsdags var det bröllop, en av mina sysslingar (som jag aldrig träffat innan) från Frankrike gifte sig. Det var ett väldigt vackert bröllop vid stranden i Caesarea, dock så var inte bröllopet så roligt och maten var inte direkt bra. Det var ett franska bröllop och jag gillar mer Israeliska bröllop.

Inte många av mina nära släktingar kom men några kom så det var roligt att vara med dem.

Sen på natten landade pappa i Israel, han kom inte till bröllopet utan jag träffade han dagen efter, när jag var klar på basen. Så skönt att vi åker hem tidigt på torsdagar. Inte så kul att vara bakis på bas..


Likes

Comments

Denna helgen har jag shmira (guard duty) vilket i min unit är sitta i sex timmar med ett vapen och vakta en dörr. Inte speciellt svårt men väldigt långtråkigt.

Denna helgen har jag och kommer alltså vara fast här. Vi får 30 minuters paus varje dag vi får gå utanför och köpa en kaffe eller något. Igår kom Sharon så vi lunchade, så gulligt av henne!

Nu kollar jag på Games of thrones. Har inte kollat på det innan så jag är strax klar med säsong 1..

Trevlig helg allihopa! 


Likes

Comments

Idag var jag och några från min unit på ett barnsjukhus och skulle volontärarbeta, alltså leka med barnen.

Vi kommer till sjukhuset i våra uniformer och barnen kollar på oss, nyfikna, men de ler mot oss. Det första jag inser är att de flesta av barnen och föräldrarna är inte judar utan de är araber, vissa pratade inte hebreiska.

Men vad gör det? Vi var ju där för att leka!

Jag började leka med en ballong med en liten tjej, ni vet leken när ballongen inte får nudda marken? Hon log och skrattade, det gjorde min dag.

Ärligt talat så visste jag inte om föräldrarna skulle vara glada att deras barn lekte med oss soldater men de verkade lättade och glada. Alla barnen skrattade och hade roligt, spelade ingen roll vart man var ifrån. Det viktiga var att ha kul och skratta.

Vi var där en kort tid men det gav verkligen mycket. Att kunna få barn att skratta, som är inlagda på sjukhus av olika anledningar, det gav verkligen mycket. Något jag gärna gör igen.

Likes

Comments

Denna veckan i armén har jag yomiot (kommer hem varje dag) så efter att vi var klara igår stannade jag med Claudia som är ny i min unit som jag känner sen innan på en kopp kaffe och skvaller. Man inser verkligen hur liten denna världen är..

Kom hem runt 7. Lagade middag med min kusin och hennes pojkvän. Min kusin frågade om jag ville dra till lighthouse som är en klubb. Jag uppfattade det som att hon skämtade, vilket hon gjorde. Vart slutade vi på kvällen..? -lighthouse.

Vi gjorde oss i ordning hyfsat snabbt sen tog vi en taxi till Sherry där vi mötte upp Liran och Avi. Några drinkar senare tog vi taxi till klubben. Träffade på några andra jag känner vilket var kul. Var helt död de sista 40 minuterna vi var där, men hade hur kul som helst! Var mindre kul att sova i 3 timmar och vara bakis under armén idag..

Älskar med spontanare, oftast de roligaste kvällarna.

Likes

Comments

Har inte bloggat på öven en månad, men har en anledning. Min dator laddare var helt paj och jag gillar inte tt blogga från telefonen.. Men nu är det så att idag fick jag en ny laddare.

Vad har hänt det senast?

- Armén

- Festa

- Pride

- Letat lägenheter (utan att hitta någon bra)

- Skaffat nya vänner.

- Börjar gilla jobbet i armén.

- Bröllop

Ja det är lite kort var som hänt. Ska försöka ta tag i blomningen bättre nu, sagt det så många gånger men ska verkligen försöka, nu har jag ju ändå en dator, inte för jag brukar vara hemma så mycket.

En annan sak, värmen i detta land, WOW säger jag bara. Vet inte hur jag kommer överleva juli-augusti, Det är även då vi har det som mest att göra, kommer mest volontärer under de månaderna.

Likes

Comments

Var ledig hela förra veckan som jag kanske nämnde innan. Under min ledighet har jag varit vid stranden, varit på bio, shoppat, varit i döda havet mer om det kommer i ett senare inlägg!

På bio såg jag Hail Caesar. Riktigt riktigt kass film! från 1-5 får den en svag 1. Jag somnar aldrig på bio men där var det svårt att hålla sig vaken, och filmen är en komedi.

Var och shoppade med mina kusiner. Var hur mycket folk som helst gick knappt att ta sig fram. Fick med mig 3 klänningar från Urbanica vilket är en ny klädaffär som den Israeliska modellen Bar raffaeli öppnat. Riktigt bra priser och massor av saker. Israels primark typ?

Ätit massa gott, som sushi vilket är en favorit. Saknar dock sushin i Sverige. Här är de mest rullar jag gillar risbollen med sashimi över..


Likes

Comments