Aimen April Sun, Allmänt, Ridning

I söndags startade jag ju mitt livs första dressyrprogram, och jag är faktiskt rätt nöjd ändå. Vi fick 51,4%, så det är ju inga dunder procent, men med tanke på hur oerfaren jag är och April är väldigt svår att sitta ner på i traven, och då inte heller går i rätt form, så vart jag nöjd. Hon blev lite spänd inne i ridhuset när vi skulle starta, då gnäggade hon efter sina kompisar. Efter snett igenom där vi skrittade på långa tyglar, bestämde hon sig för att stegra precis framför domaren. Det kanske man helst hade undvikit under en dressyrtävling, haha, men men, så kan det gå ibland.

I skolan är det sista veckan innan lov, och jag är riktigt taggad på lov. Så skönt att bara få ta det lugnt och göra det man själv vill. Veckan efter lovet ska jag ha matteprov och även idrottsprov, men det är inte så speciellt mycket att plugga till.

Ikväll har jag stalltjänst precis som vanligt, som jag har varje tisdag. Åker upp direkt efter skolan och både käkar och byter om där uppe.

Vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Aimen April Sun, Allmänt, Ridning

Jag och April är nu rustade för att starta vår första dressyrklass ihop. Hade programdag i skolan idag, och hade inga prov jag var underkänd i eller liknande, så jag var "ledig" idag. Har istället suttit hemma och gjort klart alla som skulle vara klart denna veckan - det var riktigt uppskattad! Av en händelse hade mamma tagit ledigt från jobbet just idag, så vi fick plötsligt en ledig dag ihop. Vid lunch åkte vi till Alingsås och Hööks, så jag kunde införskaffa mig ett par vita ridbyxor och även ett vitt schabrak. Hade sett att Hööks hade rabatt på ett vitt schabrak som skulle kosta 149, men det var slut i "min" storlek, så jag fick ta ett för 249 kronor istället. 

Men nu är vi redo för vår livs första start ihop på söndag, och vi håller alla tummar och tår!


Likes

Comments

Allmänt

Bjuder på lite bilder från mitt rum! Flyttade ju in i somras, så har inte hunnit få upp allt på väggarna som jag vill ha upp, och inte heller någon taklampa har jag lyckats fastna för. Men lovar att visa när det känns lite mer klart!

Likes

Comments

Allmänt

Har ni någon gång känt känslan av att ett par skor ni har köpt inte längre känns som er, men inte kan slänga på grund av att de inte är trasiga? Eller en klänning ni har köpt för att använda vid ett tillfälle, och inte använt den sedan dess? Eller kanske aldrig använt den till och med? Eller visst satt klänningen bra i butik, men när du provar den ett par veckor senare så undrar du varför du köpte den?

Precis så har jag känt ett tag tillbaka. Köpte till exempel en jättefin klänning från SVEA i Kungsbacka (Freeport) förra sommaren. Jag tyckte att det kändes som en väldigt bra idé när jag provade den i butiken, men sen har jag faktiskt aldrig använt den. Är inte en klänningsmänniska. Eller till exempel klänningen som jag hade på balen nu när jag gick ur nian, det var ingen dyr historia alls, men det är så synd att den bara ska hänga i garderoben och ta plats.

Så nu ett tag har jag funderat på om det finns något bra ställe, någon bra hemsida eller någon bra app där man lätt kan sälja begagnade kläder, och verkligen bli av med det? Visst, jag kan skänka det, men det hade ju inte varit fel att få pengar och kanske kunna spara ihop till något nytt?
Om ni vet något som påminner om det jag beskriver, tipsa mig gärna i en kommentar!

Likes

Comments

Allmänt, Aimen April Sun, Ridning

Oupsi.... Råkade glömma av bloggen ett par dagar igen, inte min mening! Dock har det inte hänt sådär speciellt mycket under de dagarna jag inte har skrivit.
I fredags tog jag bussen upp till stallet efter skolan, eftersom det kom regnskurar hela tiden och jag inte ville riskera att bli genomdränkt då jag skulle ta bussen hem efter stallet också. Dock var bussen väldigt sen och det kom aldrig något regn, så kunde lika gärna gått upp. Väl uppe i stallet mockade jag hos April och även hos Hannas häst, Gosshawk, då hon inte kunde komma upp i fredags. När båda var mockade tog jag och Linnea in April och Susie och gav dom deras hö. Jag hann borsta av April den värsta leran innan jag var tvungen att dra ner till bussen igen och åka hem, eftersom vi skulle ha kräftskiva med en del av släkten.

I lördagsmorse hade jag stalltjänst från halv åtta till halv två ungefär. Direkt efter stalltjänsten red jag med en annan tjej i paddocken, där jag verkligen fick en bra känsla med April. Hon var riktigt pigg och på och gick precis som jag ville. I galoppen flöt hon bara på och jag tror jag skulle kunna galoppera i flera timmar. Det var sån energi i hennes galopp, som jag aldrig riktigt har märkt av tidigare. Älskar när man får till "den där" känslan, och känner att man inte riktigt vill sluta rida.

Idag var jag uppe i stallet vid nio, ihop med Hanna och Linnea, och halv tio satt vi på hästryggarna. April var ju borstad och från lördagens tur, så det var inte så mycket att borsta av. Vi red ut en sväng och sedan galopperade vi i paddocken. Gick inte riktigt lika bra som i lördags, men är ändå fullt nöjd!
Under eftermiddagen idag har jag bara suttit och pluggat, och även gått en sväng med mamma för att upptäcka stigarna runtomkring här.

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Det var några dagar sedan jag skrev något här sist. Jag har dock varit borta nästan hela tisdagen och onsdagen, och när jag har kommit hem har jag varit för trött för att blogga, eller så har det helt enkelt varit för sent för att sätta sig och blogga.

Tisdagen: Gick i skolan som vanligt och gick efter skolan upp till stallet för att ha stalltjänst. Det flöt på som vanligt, och var hemma vid nio-tiden. Inget speciellt som hände under tisdagen med andra ord.

Onsdagen: Min första studiedag på gymnasiet! Det var SÅ skönt, om jag ska vara ärlig. Även om vi inte riktigt har kommit igång med massa inlämningar osv, så kändes denna dagen ändå välbehövlig och det kändes som om jag var värd den! Mamma hade tagit ledigt, så vi tog en spontantripp till Alingsås och handlade lite som vi behövde. Jag fick med mig ett par tröjor hem, bland annat en beige linneskjorta från Gina Tricot! Har velat köpa den ett tag, och nu var det nu eller aldrig kände jag. I tisdags hade jag fått ett mail från Hööks att hade jag hade en bonuscheck på 90 kronor som höll på att gå ut, så passade på att ta mig till Hööks också, där jag köpte mina första Roeckl handskar. Har hört en hel del om dom, så tänkte "varför inte?". Valde att köpa marinblåa handlar, men de bruna och svarta är inte heller helt fel!
På eftermiddagen drog jag mig till stallet vid tre, där jag mockade hos April och borstade henne länge och väl innan min ridlektion började. Är riktigt nöjd med hur det gick igår. Känner i kroppen att både jag och April fick jobba!

Imorse hade vi skolfotografering direkt vid 09.30, inte så speciellt spännande. Tyvärr fick jag sitta längst fram i mitten, något jag helst hade velat slippa att göra... 
Men torsdagar är en väldigt kort dag med endast tre lektioner + klassråd på schemat, så vid 13:40 var jag på väg till tåget för att åka hem, eftersom första bussen inte skulle komma förrän vid 14.25. vi orienterade idag igen och det gick faktiskt super bra denna gången! Så är faktiskt lite smått peppad inför orienteringsdagen.
Ikväll händer verkligen inget speciellt. Ska plugga franska glosor inför imorgon, bland annat. Mamma och pappa kommer hem senare då dom skulle göra något på banken först vid fem tiden, så jag får helt enkelt försöka roa mig själv på något sätt!

Ska försöka att inte glömma av bloggen på detta sättet mer! Måste helt enkelt bara få in en rutin på att blogga!

Hörs imorgon!Likes

Comments

Allmänt

God kväll på er! Idag blev det ett ganska sent inlägg, men så blir det ibland!

Det har inte hänt något speciellt idag. Gick i skolan från halv tio till fyra. På idrotten var vi ute och orienterade i skogen, och jag som är helt nyinflyttad här har ju verkligen ingen kolla på något i princip, men jag hittade ändå, vilket måste tyda på att man ändå vet vad man gör? Jag och Malin gick runt banan eftersom vi både kände oss lite krassliga, men det slutade med att vi fick springa för att hinna, eftersom vi gick lite vilse när banan var klar och vi skulle bege oss hemåt. Vi tog en omväg på kanske två kilometer eller liknande, men det var spännande att upptäcka den delen av kommunen!

Igår var vi ju på höghöjdsbanor i Partille med US (ungdomssektionen från stallet). Övningsbanan som var ungefär två-fyra meter upp i luften gick lätt som en plätt, och jag var riktigt taggad på banorna. Jag hade dock bestämt mig för att endast gå den lätta banan, och möjligtvis den mellansvåra om det kändes bra, men absolut inte den svåraste! Den svåraste var allt mellan 5 meter till 18 meter upp bland träden, och det var en linbana som gick över hela parkeringen i slutet. Jag började med den gröna banan, alltså den lättaste, och jag var så himla rädd, så när första "exiten" kom (en trästeg ner till marken) kom så gick jag ner där. Jag är inte höjdrädd eller liknande, men det var bland det hemskaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag var så rädd och hindren gungade liksom, så jag fick lite smått panik och trodde jag skulle svimma. Jag skulle dock vilja åka tillbaka någon gång bara för att testa igen och se om jag klarar hela banan. Det var dock väldigt kul att få uppleva det, så alla som vill ha en utmaning och testa något man inte gör varje dag bör åka till någon typ av höghöjdsbana och testa!

Imorgon blir det stalltjänst som vanligt på tisdagar, och skola på dagen såklart. Troligtvis hörs vi först på onsdag förmiddag eller liknande, då jag har studiedag då och kommer hem sent imorgon. Men det kan hända att jag kikar in någon gång under dagen imorgon om jag har något kul att skriva!Det får bli en bild från Zara Larsson för att fylla ut det här inlägget :)

Likes

Comments

Allmänt

Queen Zara, oh my god! Kommer in på scen och levererar det bästa jag sett. All koreografi bara sitter och hon är helt fantastisk. Hon körde igenom de "kända" låtarna, men även några som inte var sådär väldigt välkända (jag kan dock de flesta, haha) Hon drog även tre helt nya som kommer på det nya albumet senare i höst, och dom var grymma!

Jag mötte upp alla mina kompisar på tåget, alla hoppade dock inte riktigt på på samma station, men efter tre stationer var alla ombord. Min gamla klasskompis joinade oss på centralen, och vi alla drog oss bort till Liseberg. Vi var lite smått oroliga att vi inte ens skulle komma in på Liseberg, men det var inga problem överhuvudtaget! Tjugo minuter innan Zara drog igång öppnade vakterna grindarna till platserna längst fram, där det knappt stod något folk, så plötsligt hed vi bästa platserna. 

Jag åkte hem direkt efter då jag ska iväg med US idag och köra höghöjdsbanor. Vet inte om jag är taggad eller lite smått livrädd, men det blir nog kul när vi väl är igång. Innan vi drar dit ska jag dock upp till stallet och mocka åt lilla April, så att hon har det rent och snyggt. Därefter kommer det en pappa och hämtar oss i stallet och kör oss till Partille, där vi vara. 

Igår var jag uppe och red vid tio tiden. Hanna, Linnea och jag red upp en sväng i skogen så att vi kom ut på ridvägen, och därefter tog vi ridvägen, så mysigt! Därefter ledde jag på en ponnyridning som anordnas, i cirka 45 minuter innan jag var tvungen att dra hem för att fixa mig inför Zara. 


Likes

Comments