Hej! I söndags var jag på min första terrängträning. Det var spännande att komma ut på en terrängbana, det var första gången och som jag har längtat! Det gick väl inte riktigt som jag hade tänkt och planerat, så nu är jag riktigt taggad inför nästa träning om ca 1 vecka!

I fredags förra veckan var jag på min mormors begravning. Begravningen var jättefin och det var massa fina blommor. På ett sätt fattar jag precis vad som hänt, men samtidigt så känns det så himla overkligt. Känns konstigt att hon bara är borta och inte kommer tillbaka. Det gör att man känner sig så himla levande och verkligheten kommer närmare på nått konstigt sätt. Ta vara på ert liv, för vi har bara ett! Gör livet till det absolut bästa!

Saknar dig mormor! Hoppas du är på en fin plats nu <3

Foto tagna av och tillhör: Johanna Svensson och Gabriella Svensson

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er såhär mitt i veckan! Idag är det onsdag och lillördag eller vad man nu säger... Har inte riktigt haft lillördag-feeling någon gång innan, men idag har verkligen varit en riktigt härlig dag. Kan bero på att jag gjort alla mina prov och inlämningar för denna vecka. Men dagens hopplektion med Copernicus (för Sandra Gustavsson) gjorde det hela ännu bättre! Allt satt som en smäck och han börjar fatta vad han skall göra! Förr förra veckan vilade han, vilket jag tror gjorde susen. Det är så himla häftigt att få vara med och se hur han utvecklas. Han är en riktigt liten guldklimp 😁

Nu är det hem, lasta ur ponnyn och alla grejor och sedan blir det middag för min del. Ha en fortsatt fin kväll!

En bild från i förrgår när vi red ut en sväng alldeles själva, utan storebrorsan Calmiaks stöd.

Likes

Comments

Vardag, Copernicus Arden

Hej hopp! Idag är det måndag, en ny vecka med nya möjligheter. Förhoppningsvis har våren kommit för att stanna denna gång, så vi slipper snö och minusgrader!

Helgen var bra. Terrängteorin är nu avklarad och nu ska jag bara ut och hoppa, hoppa, hoppa för att få in allt de praktiska i ryggraden. Igår, söndag hade Copernicus och jag tempoträning. En bra början och nu vet jag vad jag behöver jobba på. Jag kom på att jag måste börja träna mig själv också (styrka och kondition) för att orka med.

Veckan blir ganska lugn vilket är skönt. Har bara ett prov, ett tal och tre inlämningar. Sedan har jag även studiedag på tisdag och är ledig på fredag. Tre skoldagar är inte så dumt!

Ha en fin dag allihopa! <3

Likes

Comments

Vardag

God morgon! Hoppas ni har det bra såhär i slutet av veckan. Det är ju fredag idag! Har redan fredagsfeeling, trots att klockan bara är 07.00. Idag har jag bokat in en osteopattid, då min arm
Inte riktigt är som den ska. Trillade av en häst under en hoppträning för ca 2 veckor sedan och oturligt nog råkade hamna under honom och blev trampad på överarmen. Men, men, det är sånt som händer och det kunde varit värre. Nu är det bara till att lämna in min (då) nya hjälm på lagning...

Efter skolan ska jag hem och rida Copernicus innan det blir mörkt och därefter blir det plugg. Har massa småläxor och ett prov till nästa vecka så det är hyfsat lugnt. Tyvärr är lördagens terrängträning inställd pga dåligt väder... Tråkigt, men inget vi kan rå för och teorin blir i alla fall av!

Hoppas ni får en fin fredag, så hörs vi i helgen <3

Copernicus (till vänster) hade på sig sin nya snygga luva från Lamicell på sig när vi förta gången tog en tur utomhus själva, utan storebrorsan! Huliganerna till höger (Calmiak och Copernicus) har grävt ett stort lerhål i hagen för att dom tyckte väll det var tråkigt att vi flyttade dom till en torr hage...

Likes

Comments

Copernicus Arden, Vardag

Go kväll! Denna vecka har flugit förbi och tiden bara försvinner. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och sedan var det fredag igen. Hinner inte med så mycket under veckodagarna, tyvärr, då det känns som om jag konstant pluggar. Lite segt att aldrig riktigt kunna vara riktigt ledig och bara vara. Blir att trotts man har slutat skolan för dagen och går hem, så fortsätter skoldagen fast hemifrån. Det är svårt att förklara, men man kommer aldrig undan skolan, utan måste hela tiden tänka på den. I längden blir det ganska utmattande att känna att sommarlovet är det ända lovet som man faktiskt får lov att vila på. Dock pluggar jag då också, men det är för det mesta mitt val... :)

Igår, lördag, övningskörde jag, åkte till Börjes samt Ridsport för att handla lite hästsaker, red Copernicus (efter en veckas vilande) och pluggade lite efter det. Idag har jag bara segat hemma. Red + tömmkörde Copernicus och plugga, plugga, plugga. Nästa vecka ska jag göra ett fysikprov, ett kemiprov, hålla ett svenska tal och lämna in en psykologi "uppsats". Sedan är det lite småläxor och sånt runt om de stora deadlinerna.

Liten uppdate kring Copernicus: Han fick vila denna veckan, satte igång honom igår (lördag). Kände att jag inte hade så mycket tid som jag behövde för att kunna jobba Copernicus riktigt, så jag beslutade mig för att ställa av honom en vecka, eller 5 dagar rättare sagt. Det är så olika beroende på vad det är för häst, men just Copernicus, Calmiak också faktiskt, mår bäst när de får jobba riktigt och vila riktigt. Att det blir lite halvdant, vila en dag, jobba en dag osv. passar inte dem. Utan de mår bäst när de får göra det ena eller det andra fullt ut.

Nu taggar jag nästa vecka, eller nästa helg snarare, haha! På lördagen ska jag iväg på terrängträning. Ska nämligen ta fälttävlanskortet i år och då är det vissa träningar som är obligatoriska för att man ska visa att man kan och har kunskapen för att ta fälttävlanskortet. Hoppas ni får en fin söndagskväll! Hörs snart igen <3

Copernicus sommaren 2016 när vi köpte honom.

Likes

Comments

Gothenburg Horse Show

Gårdagen spenderades på Gothenburg Horse Show och vilken dag det blev! Det är helt klart något speciellt med just detta evenemang. Kan inte tänka på någon annan tävling där stämningen som just GHS ger, finns! Helt otroligt kul att få uppleva det.
Dagen började kl 09.00 med Young Rider final. Därefter Lövsta Future Challenge och sedan Sverigeponnyn ("gamla" GP-ponnyn). Ponnyerna som är med i just Sverigeponnyn är så himla söta så man smäller nästan av! Snabba är dom också! Sedan tog vi oss en sväng till mässan där jag köpte lite gott och blandat, hehe. Har nu en fint nytt PS träns, t.ex :)

Under em gick vi en rundvandring bakom kulisserna. Vi gick ner och kollade lite på framridningen, hindermaterialen, stallarna och även banan. Häftigt hur ett sådant här stort evenemang är så himla bra planerat och uppstrukturerat! Ca 900 hästar har varit på Scandinavium under denna GHS veckan! 18.00 var det dax för avtackning utav en av världsstjärnorna, nämligen Casall Ask. En fantastisk häst som har gett många vinster och oförglömliga minnen. Det var en otrolig upplevelse att få vara med när en så otroligt bra häst tackas av. Tror inte det var många ögon som var torra efter de 20 min, vare sig man satt inne på arenan eller om man kollade hemifrån. Tack Casall Ask för allt!

Idag blir det en heldag på mässan! Har fortfarande en del saker kvar att handla (så går det när man har "ny" häst) och det är ganska skönt att inte behöva stressa runt. Hoppas ni får en fin dag!

Inga riktiga proffsbilder (tog dom med mobilen), men de får duga :)

Likes

Comments

Hästäventyr

Förra veckan var jag på en 5-dagars kurs för satsande ryttare uppe på Strömsholm. Jag var jättenervös när jag och mamma åkte upp på söndagen v.6. Jag gick dressyrinriktningen, dels på grund utav att det inte fanns platts i hoppgruppen, men även för att bättra på min grundridning då jag faktiskt bara ridit i snart 3 år. Då jag inte tog med en egen häst upp, så fick jag lov att låna två av Strömsholms ridskolehästar. Vårt schema var väldigt tajt, men det gick. Det var längesedan jag varit så trött och mör i kroppen när jag gått och lagt mig, haha! Vi red två gånger per dag, totalt hade vi två fyspass och ett pass med mental träning. Varje dag ingick stalltjänst (antingen fick man morgonpasset kl 06.55 eller em passet som ägde rum runt 16), samt att vi hade hagbyte 3 av 5 dagar. Det var ganska intensivt men väldigt roligt och väldigt lärorikt. Att få rida Strömsholms fina skolhästar och att få träna för Marianne Essen Söderberg var nått alldeles speciellt. Jag lärde mig så otroligt mycket förra veckan och jag fick chansen att träffa många intressanta människor. När jag sedan satt upp på min unghäst här hemma i lördags efter att bara ha ridit storhäst i ca 1,5 vecka, så kändes det som om jag red en B-ponny.. Men va mycket jag insåg att jag faktiskt har lärt mig under den senaste veckan. Bara min sits och min balans har blivit otroligt mycket bättre. Så nu ser jag fram emot att starta LC klasser med Copernicus för att sedan kanske kunna kvala till Ungponny SM i dressyr detta år :) Hoppas ni får en fin vecka, och kanske blir det GHS för många? För min del blir det tre dagar och förhoppningsvis mycket bra fynd på mässan ;) Ha det bra!

Dessa var de två fantastisk fina och trevliga killarna jag fick låna under kursen. Till vänster: Hard Day's Night aka. Hardy valack på ca 175. Till höger: Nature Tau aka. Nature, valack på ca 165. Båda födda -06.

De hårda ridpassen och de slitiga timmarna i stallet varierades med mysiga uteritter till slottet. En sak som jag har tänkt mycket på är att allt upplevs så mycket bättre om det finns två öron med i bilden :)

Likes

Comments

Copernicus Arden

Det är ganska så väldigt fascinerande att få följa en hästs utveckling, från tre års ålder och framåt. Under ett år hinner så mycket hända, och en häst hinner lära sig massor. För snart ett år sedan köpte vi min ponny, Copernicus Arden och så mycket har hänt sedan dess. Både i hanns utveckling och mognad, men även min ridning har utvecklats enormt. För ett år sedan gick Copernicus med sina fölkompisar på lösdrift och han hade blivit riden ett fåtal gånger med godis och beröm som motivation :) Idag hoppar han enkla banor, kan ridas ut på själv utan storebrorsan som sällskap, har någorlunda koll på alla sina fyra långa ben och han har vuxit till sig lite mer i kroppen. Att han lär sig otroligt snabbt är ett stort plus och det är väldigt roligt att han vill lära sig nya saker hela tiden, trotts att benen ibland är lite segare än hjärnan... Just denna utvecklingen är så himla rolig att se! Och det är så himla roligt att veta att jag har varit med och tagit fram denna fina ponny tillsammans med min familj och världens bästa unghästutbildare!

Även min ridning har utvecklats enormt mycket. Jag började rida för två och ett halvt år sedan (till hösten blir det tre år) och det har hänt så himla mycket! När jag började rida på ridskola hösten 2014 hade jag ridit några gånger innan. Jag har alltid älskat hästar och har alltid velat rida, men det som hindrade mig var min allergi, bl.a. mot gräs. Men hösten 2014 hade min allergi blivit mycket bättre och jag ville testa och se om det funkade. Vilket det gjorde! Så jag började rida 1 gång/vecka och min passion för ridningen växte sig större och större. Snart där efter var jag fast och idag har vi två hästar och håller på att bygga klart vårt stall. Det är en dröm som blivit verklig och som idag är min vardag! Apropå att utveckla sin egna ridning, så ska jag under v. 7 gå på en dressyrkurs på Strömsholm som är för unga som satsar. Så på söndag, eller måndag (beroende på när kursen startar under måndagen) så åker jag upp till Strömsholm. Jag är så himla taggad! Har aldrig varit på Strömsholm innan, men det verkar vara en otroligt fin anläggning och människorna där verkar vara trevliga. Skall försöka uppdatera bloggen varje dag där uppe och dela med mig av saker som hänt :)

I em ska jag kanske till ridsport och handla lite av det sista sakerna jag behöver inför nästa vecka, då jag har insett att jag saknar ganska mycket. Efter det blir det hem och borsta och pyssla med Copernicus då han får vila från träning idag. Ha det fint <3

Copernicus 2013 till vänster och Copernicus sommaren 2016.

Likes

Comments

Vardag

Det är helt otroligt hur snabbt tiden går. När man var mindre fick man alltid höra att tiden går så fort och att man en dag skulle "vakna upp" och inte längre vara ett barn. Då tänkte jag ja ja så säger alla som är äldre, men jag har insett hur mycket det faktiskt stämmer. Det känns som om jag nyss gick i 8 på grundskolan, och då kunde jag aldrig ana att tiden bara skulle svischa iväg. Och nu sitter jag här, med två år kvar av gymnasiet innan jag tar studenten och kastas ut i det verkliga livet. Så många dörrar som är öppna nu, har det nog aldrig funnits förut. Jag kan göra precis vad jag vill med mitt liv. Exat vad jag vill.

Men nu, till en lite mer i stunden händelse, vi har skaffat en till liten häst. Eller ponny rättare sagt! Jag har nu en alldeles egen häst, en dröm som blivit verklighet. Så länge jag kan minnas har jag alltid velat hålla på med hästar och jag har alltid drömt om en egen häst, men pga. min gräsallergi har det inte funkat. Tillslut har min dröm gått i uppfyllelse. Vi har köpt en 3-årig valack (d-ponny), e. Cerdik u. Quinie Arden, som heter Copernicus Arden. I helgen var vi på 3-års test med honom (en utbildningspunkt som är en slags check i hur mycket han har utvecklats och hur han växer osv.). Jag såg det hela som en träning, dels för Copernicus men även för mig då jag (bara!) har ridit/handskats med hästar kontinuerligt i 2 år. Under 3-årstestet fick Copernicus löshoppa (hoppa över hinder utan ryttare), visa lösgalopp samt uppställning/visning för hand, det ingick inget ridprov. Det hela resulterade till att vi gick vidare till final. Va?! Finns det en final?! Typ så lät det när jag fick reda på att vi ska åka till Vetlanda! Så nu är det bara att fortsätta träna och bara ge allt vad vi har i finalen och självklart hoppas vi på en gulblå rosett ;)

Jag ska även vara med på min första tävlingsträning den 11/9. Jag är faktiskt lite nervös även om jag inte behöver vara det, haha! Eftersom jag aldrig varit med på någon tävling eller pay and ride som det heter när man rider för en domare men inte tävlar (man får lov att köpa en rosett om man ridit på över 60%), så ska det bli ganska intressant att rida för en domare och se hur jag ligger till :)

Här kommer lite blandade bilder:


Vi fick med oss två fina rosetter hem!

Hoppa högt kan han!

Trötta små ponnysar!

​Titt ut säger Calmiak inifrån sin lilla koja i hagen.

Likes

Comments

Vardag

Halloj! Nu är det bara 9 dagar kvar tills att sommarlovet är här. Tänk vad tiden går fort! Känns som om jag nyss gick ur 9:an och nu är jag här och ska börja 2:an nästa termin.... Hehe, tiden går fort, både på gott och på ont! Dock har jag inte känt några sommarvibes ännu, kan vara på grund av att jag är så himla stressad över allt som ska göras i skolan. Har 3 prov och en inlämningsuppgift kvar att göra innan jag kan ta det lite lugnt. Vet att det är så himla onödigt att stressa upp sig inför prov då det inte kommer ut något positivt ur det, men jag gör det ändå. Det kan vara på grund av att jag faktiskt vet att jag kan prestera bra och för att jag vill få ett bra betyg, samtidigt som jag vet att jag verkligen måste kämpa enormt mycket för att nå det målet. Det är då jag är extra glad och tacksam för att jag har en familj som hjälper och stöttar mig i allt!

Jag tycker det är riktigt synd att skolan, som förr var en plats man gick till, inte bara för att man var tvungen, utan också för att lära känna nya människor och för att lära sig nya saker, nu har blivit ett ställe där stress, prestationsångest och betygshetts är en stor del av vardagen. Det borde verkligen inte vara så!

Nu tillbaks till sommarlovet ;) Jag ska inleda sommaren med att flyga upp själv (gulp... (flygrädd!!)...) till Åre, där jag och Becca ska bo själva i ca 2 veckor. Det ska bli riktigt mysigt och skönt att komma hemifrån en sväng, andas frisk fjälluft och att rensa tankarna! Sedan hoppas jag på att Sverige levererar ett riktigt bra sommarväder (hittills är jag väldigt nöjd, 30 grader och strålande sol är perfa!) så att man kan bada och sola mycket! Plugga ska jag också göra, en hel del faktiskt (har redan skrivit en lista över vad som ska göras). Ska bland annat förbereda mig inför lite nya kurser som startar efter sommarlovet, t.ex. kemi 2 kursen.

Nä, nu ska jag försöka sova. Imorgon blir en lång dag då det är mycket som ska göras. Mycket plugg och många tankar som far omkring i huvudet som måste tänkas på. Hoppas ni har det bra! Kram <3

Likes

Comments