Header

Som ni vet är jag hemma nu igen. Jag är varken fashionbloggare eller fitspobloggare och kommer heller aldrig bli. Bloggen tar därför slut här och nu, även fast jag fått en hel del önskemål om att ni vill att jag fortsätter.  Det tar en del tid av ens vardag, mycket idéer krävs och har beslutat att lägga den tiden på annat. Skola, jobb, familj och vänner är väldigt mycket viktigare för mig även om jag tycker det är väldigt väldigt roligt att blogga. 

Att få dela med mig av mitt utbytesår har varit jättekul och även bra för många blivande utbytesstudenter att läsa om. Året gav mig en stor erfarenhet i mitt liv, och för er att läsa om det var nog en liten inblick i sej. Snälla, var tacksamma för att ni har en familj som bryr sig om dig och för att Sverige är ett så fint land. Lämnar ni det, då saknar ni det. 

Jag vill tacka er alla för att ni följt mitt år, stöttat mig och skrivit så otroligt fina kommentarer hela tiden. Det har verkligen betytt mycket för mig även om jag inte svarat på alla. 

TUSEN KRAMAR OCH STORT LYCKA TILL ALLA NI SOM ÅKER IVÄG PÅ ETT UTBYTESSÅR! 

(Ni som inte ska iväg, jag rekommenderar er att göra det). 

USA har så mycket att erbjuda. Varje stat är som ett eget land i sej och är det inte Alaska och dess vackra natur man besöker så kanske långa stränder i Miami och shopping i New York kan locka än. Ni kan läsa om USA, få massor med smarta tips och boka resor till USA på www.resatillusa.se. En super hemsida!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I söndags var jag iväg på stan en sväng och skulle vara hemma för lunch vid 2 tiden igen. Kommer hem och ser Sverigeflaggor på altanräcket och tänkte "vad fasen?".. Kommer in och möts av hela släkten! Och faster Marie från Stockholm till och med. Så kul att få träffa alla igen, ni anar inte. Hade INGEN ANING om allt detta! De hade fixat mat och gjort iordning allt för mig. Blev så överraskad och så glad! Stort tack till er! 

Svensk fräsch buffémat!!! Helt fantastiskt! 

Några fina presenter jag fick.

Kusin Mimmi och Tom.

Mormor och farmor. 

Sverige bjöd på superfint väder, så självklart satt några av oss ute på altanen. 

Clara och Agnes gulliga skylt. 

Morfar och mormor.

Alex, morfar och mormor.

Min kusin Mimmi och jag.

En jättefin bucket med färgglada rosor som jag fick. 

Likes

Comments

Svårt att beskriva känslan av att vara hemma, men det är underbart!! Allt känns precis som vanligt men samtidigt helt annorlunda. Jag kommer knappt ihåg var jag bor, glömt av var jag hittar alla grejer i köket och minns inte vad vissa spårvagnshållplatser heter. Njuter av att höra alla prata svenska överallt och att Göteborg är en så mysig stad. Alla människor är så snygga också!! Alla klär sig så snyggt!! Druckit arla mjölk till frukost och ätit Lingongrova med Bregott framför TV4 Nyhetsmorgon. Jag älskar det!!!!

Mamma frågade om jag tyckte det var jobbigt att komma hem till föräldrar som tjatar och till alla regler som gäller, men nej, det är vad jag är van vid och även om det är irriterande med regler ibland, så har jag saknat det gamla vanliga livet här i Sverige. Och tro mig, allt är precis som vanligt här hemma. Känns inte som att jag missat mycket.

En stor fördel med att komma hem är att man är så mycket mer fri! Jag kan ta spårvagn och buss vart jag vill nästan när jag vill. Behöver inte be om skjuts och är inte behov av att planera så mycket.

Jag är äntligen hemma till mitt älskade Sverige!!

Två av mina bästisar Agnes och Clara på bilden! De var urgulliga och mötte mig på flygplatsen med skylten. Bättre välkomnande hade jag inte kunnat få. Älskar er!!

Likes

Comments

Vi flög igår eftermiddag från Anchorage och sju timmar senare står vi nu på Island. Det är helt grymt att det går direktflights mellan Alaska och Island. Något som startades för ett år sedan om jag inte hört fel. Ofta tar det en hel dag att ta sig från USA till Europa och då tror man dessutom att det tar ännu längre att åka från Alaska till Europa, men nej nej, super snabbt och lätt!

Gårdagen här i Island var fantastisk. Det var riktigt sommarväder och vi åkte direkt efter att vi landat till blåa lagunen. Det var varmt, skönt och verkligen häftigt att all kokande värme kom från underjorden. Därefter körde vi ut till gejsrarna ca två timmar utanför Reykjavik och ett inlägg om det kommer senare.

Hur som helst har vi nu sovit här en natt i Reykjavik och åker nu idag om några timmar tillbaka till Sverige med en mellanlandning i Danmark. Kan inte fatta att om 7 timmar från nu, sätter jag mitt fot HEMMA igen!!! 

Naturen är otrolig här! Som ni förmodligen vet består hela Island av vulkaner och lava, så det växer inga träd där. Det är alltså riktigt platt (berg/vulkaner också men mycket platt mark) och lava överallt. Såklart är det massor med gröna fina trädgårdar och hagar också men i stort sätt är det lava överallt.

 Pappa, mamma, Douglas och Alex med fina lermasker i ansiktet. Leran grävs upp från underjorden utanför lagunen och ställs sedan i stora hinkar inne i lagunen för alla att använda. Den skulle sitta på mellan 5-10 minuter och ska vara jättebra för huden. 

Vattnet är alltid mellan ca 37-40 grader och det ska innehålla mineraler som är bra för dig. Tydligen så har prover har visat att vanliga bakterier inte överlever i detta vatten. Vattnet renar sig själv och ingen typ av klorin behövs. 

Likes

Comments


Thank you for these 300 days.
It has been the best year in my life, but also the hardest.

Likes

Comments

Från den lilla byn Talkeetna gjorde vi en flygtur upp till Nordamerikas högsta berg, Mount McKinley (också kallat Denali vilket är "the native name" och betyder The high one). Flygturen var helt otroligt häftig!!! Vi landade på glaciären och jag fick sitta längst fram i planet brevid piloten. Detta var absolut en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Kan dessutom varmt rekommendera flygbolaget K2 Aviation. Piloten var toppen och det är ett seriöst och bra företag som gjort flygningar över Denali i 50 år nu.Denali rakt framför oss..

Där jag fick sitta. Längst fram!!

Douglas, när han satt fram på tillbaka vägen. 

Mamma och Alex.

Likes

Comments