Header

Så... idag fick vi besök av tandläkaren och Santé blev av med två stycken vargtänder. Dom satt riktigt hårt så halvvägs igenom släppte sederingen så han fick sig en sup till. Känns bra att ha detta gjort nu i alla fall och lillkillen skötte sig galant!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Huvudvärk, illamående, feber och ont i kroppen. Låg helt däckad i sängen igår, uscha! Lyckades dock pallra mig ut lite senare på kvällen och titta till hästarna, bra med lite frisk luft också.

Idag har jag mått mycket bättre, men trött. Samtidigt så kryper det i kroppen... Jag är dålig på att ta det lugnt och att stanna hemma från stallet idag igen var helt uteslutet. Så en ridtur blev det, med My och Currawinya. Lilla Pogara var pigg som vanligt så vi passade på att öva lite skänkelvikningar på grusvägarna. Hon är duktig, min lilla prinsessa.

Likes

Comments

Valack född 2014 Okänd stam Korsning Frieser/Halvblod Svart

Har nog alltid haft en kärlek till unghästar. Satt en kväll och drömde mig bort bland annonserna på hastnet.se, som nog de flesta hästmänniskor gör ibland. I sökrutan stod det "Unghäst". Skrollade och klickade, och skrollade och klickade. Tills det plötsligt sa stopp. Där var en bild på en svart åring som jag bara fastnade för. Skrev till en av mina bästa vänner, My, och visade henne annonsen. Han var fin. Dock av den lite grövre modellen. Jag gillar ju annars lite lättare modeller. Men han var fin.

Skrev ett mejl, berättade om mina tidigare erfarenheter av hästar, vart han skulle få bo och så vidare. Allt kändes så bra. Det fanns ett problem bara. Han bodde 40 mil bort. Och körkortslös som jag är så försökte jag ragga upp någon kompis som hade lust med en liten roadtrip. Det gick inge vidare. Men jag hade ju verkligen fastnat för den här hästen... Och när jag väl bestämt mig för något så ger jag mig inte i första taget. Tågbiljett blev det. Tur och retur samma dag. Stockholm-Skillingaryd. Ångrar mig inte en sekund.

Blev hämtad på stationen av försäljaren och vi åkte till betet där hästarna gick. Och där var jag såld. Men med lite is i magen frågade jag när jag senast behövde lämna besked. Det var fler som var intresserade.

Dagen efter meddelade jag att jag ville köpa honom. Och här är han nu,

Min Santé.


Likes

Comments

​Hej

Över ett år sedan jag skrev något och mycket har förändrats sedan dess. Både roliga och tråkiga saker. Kommer inte att gå in särskilt djupt i det utan se framåt. 

Något av det tråkigaste är att jag inte har kvar Atlas. Hamnade i en jobbig situation där jag blev tvungen att lämna bort honom, och det är klart att det känns. Pogara har varit hos en fodervärd, hon är dock hemma nu. Och då saker och ting börjar ordna upp sig igen så har jag en ny liten pojke att ta hand om. Santé. Fantastisk liten kille på 1,5 år. Korsning frieser/ halvblod. 

Vi får se hur duktig jag kommer vara på det här med att blogga, men jag ska göra ett försök!

Likes

Comments

Har varit sjuk... Förkyld med inflammation i bihålorna. Sjukskrev mig några dagar från jobbet vilket var väldigt skönt! Tänkte bara ladda upp lite bilder på mina små grisar <3


Suris


Äta med bett i munnen ja...

Likes

Comments

Idag tog vi en liten tömkörningrunda i blåsten. Trodde att han skulle vara helt crazy av vinden men har var hur lugn som helst, jätteduktig!

Imorgon ska vi iväg och kolla på hopptävlingar :D


Likes

Comments

Är han inte vacker, min lille Atlas? :') ❤

Han har dock lyckats trampa sig på båda bakbenen och haltar lite i traven. Men det är redan bättre och såren läker fint. Knäppskallen.

Likes

Comments

Att hitta rätt medryttare till sin häst är inte det lättaste. Till att börja med är min lilla dam en speciell och känslig häst med en del baggage.

Sedan finns det vissa egenskaper hos människor som är otroligt störande. 1. Personer som ljuger. 2. Personer som inte frågar om lov. 3. Personer som inte hör av sig eller svarar i telefon/på sms.

Alla dessa 3 fantastiska egenskaper lyckades en av mina medryttare ha. Dessutom hade hon en himlans attityd. Och jag råkar vara en tjej som bryr sig om mina hästar och därför blev denna medryttare ganska fort ersatt. Att hämta en häst, göra i ordning den på 3 minuter. Ta ut den på ridbanan och trava 15 varv för att sedan slänga ut den i hagen direkt och dra där ifrån, är inte ett okej sätt om man tar hand om mina hästar. Att dessutom ljuga både mig och stallchefen rätt upp i ansiktet gjorde ju inte situationen bättre... Usch. 

Sedan har vi ju som tur var min andra medryttare som är raka motsatsen till vad jag skrivit ovan. Bättre tjej får man leta noga efter.

Min lilla prinsessa <3


Likes

Comments

Skriver ju för det mesta om hästarna och mig, men nu sitter jag här mitt i natten och saknar min största idol något fruktansvärt. Lyssnar på hans senaste skiva som redan toppar alla listor. Xscape. Tänker inte sitta här och förklara mig. Michael Jackson är, och kommer alltid förbli, min största förebild och inspirationskälla. Han har hjälpt mig på så otroligt mycket och det är mycket tack vare honom jag är den jag är idag. Och ni ignoranta små människor som påstår att han är den där "Wacko Jacko" som media skapat, kan lära er att ta reda på fakta istället för att tro allt ni hör. Jag struntar i ifall du avskyr eller älskar den mannen, så länge du skiter i vad jag tycker om honom. 

L.O.V.E
Likes

Comments

Så himla stolt över min prickikorv ! Idag red vi iväg till en terrängbana för att testa på lite naturhinder och Atlas var hur duktig som helst. Hoppade allt jag styrde mot! Visst, det var superlåga hinder men med tanke på att det var första gången vi hoppade tillsammans och att det var titthinder så är jag stolt! Visste redan att han var en hoppstjärna men trodde inte att det skulle gå så bra som det gick idag.

Världens bästa känsla <3


Likes

Comments