Header

Vardag/Bilder, Min Sjukdom

Imorgon gäller det. Klockan 8:30 skrivs jag in och strax efter det körs jag ner till operation.

Tiden har sprungit förbi som vanligt och jag känner mig inte en gnutta förberedd. Ska jag vara ärlig så känns det som att min omgivning är mer oroliga än jag själv, i mitt huvud råder det total förnekelse för "detta är ju inte på riktigt". Åtminstone händer det "inte mig".

Antingen har jag blivit känslomässigt förstörd eller så är mitt undermedvetna oerhört bra på att förtrycka känslor. I vilket fall känner jag absolut ingenting, jag är rakt igenom tom. Som att jag lämnat mitt skal och återkommer när allt är över.

Dock är det inget nytt för mig att känna såhär, utan snarare lugnet före stormen.

Love G

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag/Bilder, Min Sjukdom, Skönhet & Mode

Traditioner, vi alla har dem och de är vad som gör vardagen lite extra uthärdlig.

Då jag haft oturen att behöva genomgå hjärnkirurgi en gång om året sedan 2014, har jag & Mammi skapat vår egna lilla tradition. Innan varje operation går vi på en shopping runda och köper några nya mjukis/pyjamas set!

Låter lite annorlunda kanske?

Men för er som någon gång legat på sjukhus vet hur sunkig och svag man känner sig, självkänslan slår i botten när man har nålar & slangar överallt. Samtidigt som man går runt i slitna sjukhuskläder och inte fått duscha på några dagar! Inte tala om avskyn & självhatet när man ser sitt svaga jag i spegeln, med snaggat hår och stygn överallt.

För att motverka den känslan och göra något "positivt" av det hela, försöker jag istället vara lite extra sparkly!
I år blev det en ljusrosa mjukisdress till inskrivningen, och ett supermysigt pyjamas set i fleece att sova i. Har även gjort extra långa akryl och en fransförlängning!

So bring it on, I'm ready.

Love G

Likes

Comments

Min Sjukdom

Jag har under en tid vetat om datumen för de två kommande operationerna, men har valt att avvaktat med att berätta för min omgivning fram tills kallelsen kom hem. Eftersom  operationstiderna är preliminära och de kan ändras in i det sista.

Som vanligt har jag levt i min lilla bubbla av förnekelse, helt oberörd. Fram tills i måndags, då jag öppnade brevlådan och såg det allt för bekanta tjocka kuvertet ligga där.

Ord kan inte ens i närheten beskriva den här känslan. Detta blir fjärde gången jag lägger mig under kniven, och denna gången dessutom vaken! Blir det lättare med tiden tro? Nej, utan tvärt om. Dödsångesten växer för varje gång och smärtan är inte från denna värld.

Det värsta med det hela är omgivningens idiotiska kommentarer, "du är ju van vid det här laget". Som att man skulle bli van vid hjärnkirurgi? Blir det plötsligt mindre hemskt bara för att man genomgått det tidigare?

Den 6:e december skrivs jag ännu en gång in för hjärnkirurgi och jag är inte ett skit förberedd, för det blir man aldrig.

Love G

Likes

Comments

Vardag/Bilder

Månadens favorithändelse?

När jag gick från frisören och äntligen var blond igen!

Månadens dryck?

Sprite zero, har börjat tröttna på cola konstigt nog.

Månadens klädesplagg?

Min vinterkappa från Zara, utan tvekan!

Månadens låt?

Perfect- Ed Sheeran

Månadens bästa inköp?

Höga stövletter.

Månadens bästa beslut?

Lära känna grannen, som förövrigt ''räddade livet'' på min allt för misshandlade macbook haha.

Månadens upptäckt?

Hur mysigt det är att pendla tidigt på morgonen!

Månadens projekt?

Fixa i lägenheten.

Månadens längtan?

Sol & värme hade ju inte varit fel.

Love G

Likes

Comments

Vardag/Bilder

Äntligen har jag fått en helg utan jobb, planer eller måsten. Två hela dagar hemma med min andra halva. Det kanske låter konstigt men det har blivit alltför sällan som jag & C får spendera tid ihop. Han har jobbat 12-13h nästan varje dag och helgerna har gått åt till att fixa lägenheten osv.

Men inredandet går sakta men säkert framåt, vi har dock inte bestämt oss för vilken soffa vi ska ha än. Så för tillfället står tv:n på två flyttkartonger framför sängen, haha. Men vi har i alla fall en köksgrupp nu, vilket underlättar när man har folk över. Och jag har fått mitt efterlängtade nagelbord!

På tal om förändringar så är jag officiellt blond igen! Valde att köra en hel slingning med Ola plex & klippa en rejäl bit så det blev härligt fräscht. Kommer fortfarande behöva köra lite silverschampo och så småningom gå på ombren, men nu får håret vila lite.

Det är inte helg utan amerikanska pannkakor..
Love G

Likes

Comments

Skönhet & Mode, Vardag/Bilder

Efter att ha använt två olika oljor (i kombination med en skinroller) under drygt 2 månader är det nu dags att utvärdera dem.

Vad jag har förstått så är det många som väntat på recensionen och precis som jag hållit tummarna för ett bra resultat. Men tyvärr, det var inga mirakeloljor..


Weleda Cellulite oil
Bio Oil
Love G

Likes

Comments

Instagram@gabrielaryden