Header

Min Sjukdom, Vardag/Bilder

Vad innebär det att vara osynligt sjuk?

Att man ''smälter in i mängden'', slipper bli uttittat och har möjligheten att välja själv vem som ska veta om att man är sjuk? Ja visst är det så, men sedan kommer nackdelarna många lätt glömmer av.

Du smälter in såpass bra i mängden att folk dömer dig på ditt yttre och en viss ''standard'' förväntas då ifrån dig, en standard du troligen inte kan hålla. För du är ju trots allt är sjuk.

Ett scenario jag tycker är oerhört jobbigt är kollektivtrafiken, just den där oskrivna regeln gällande sittplatserna.

När jag åker hem från jobbet mår jag i 9 fall av 10 dåligt, det värker något fruktansvärt i kroppen och ögonen har svårt att hålla sig öppna. Men det finns ju speciella förhållningsregler gällande platserna, där yngst står upp & äldst får sitta. Det förväntas att man ska flyga upp från sitt säte så fort någon äldre hoppar på, vilket jag tycker är en självklarhet! Men, vad händer när man inte passar in i någon utav de ''boxarna''? När ens yttre visar en sak och ens inre en annan.

Jo, det som händer dig då är förfärligt och gör lika ont varje gång.

Du blir utstirrad & får höra någon spydig kommentar medan de går förbi, sedan pratas det under hela resan om hur otacksam & lat du är. Ibland går de även på ditt yttre, det spekulerats om hur blåst & bortskämd du är, att du aldrig jobbat en dag i livet och även hur du går klädd. Under tiden sitter du där i tystnad & försöker verka oberörd, men du skäms. Egentligen vill du skrika ut och berätta hur sjuk du egentligen är, men du hejdar dig då skammen över att ''vara annorlunda'' är starkare.

Hade det inte varit enklare för alla parter om man faktiskt frågade personen som sitter ner om platsen? Det hade gett den sjuke en chans att förklara sin situation och någon annan på bussen hade troligtvis erbjudit sin plats istället.

Love G

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skönhet & Mode, Vardag/Bilder

Igår kom mitt andra paket från Wish, det som jag dessutom var mest spänd inför!

Jag har länge velat ha en riktig elektrisk nagelfil eftersom det underlättar en del när man gör akrylnaglar, dock är de otroligt dyra i Sverige så jag har avvaktat. Men till slut fick jag tummen ur & vågade beställa en från Wish, som jag endast betalade 170kr för. Med handen på hjärtat förväntade jag mig ''skräp'', men gud så fel jag hade.

Paket kom mer än 2 veckor tidigare, det var väl förpackat och innehöll instruktioner på engelska vilket var toppen! Redan efter att ha använt den på en nagel var jag i extas, den var så bra! Jag gjorde om mina naglar igår på ett vips & avslutade sedan med det nya UV-lacket.

Både lacket och maskinen får helt ärligt 10/10 från mig! Jag har verkligen ingenting att klaga på haha.

Love G

Likes

Comments

Skönhet & Mode, Vardag/Bilder

Äntligen är den här, min första glossybox!

Fick en glossybox prenumeration i födelsedagspresent av C, men eftersom juli boxen redan hade skickats så fick jag vänta tills nästa utskick. Gud som jag längtat!

Den innehöll..

1) Luxie contouring brush 2) Rodial Suede lips- Big apple 3) Glazel visage- Bronzer No.13

4) Pocketfresh- Anti-bacterial handgel 5) Women's secret- Eau my délice

Love G

Likes

Comments

Low Carb Livet, Vardag/Bilder

Fredag & äntligen helg!

Pappa var gullig och plockade upp mig efter jobbet idag för att luncha. Han tog med mig till ett nyöppnat ställe där kocken/ägaren tydligen är gammal veteran precis som pappa, så vi fick komma in innan de hade öppnat till och med!

Inredningen var modern & upplägget riktigt snyggt, dessutom var all mat hemmagjord (dvs inget halvfabrikat). Det var helt enkelt en restaurang med en krogkänsla, vilket jag tycker är perfekt om man vill luncha.

Varje dag serveras 6 olika rätter där man får välja mellan kött, fisk, vegetariskt, pastarätt eller sallad. Priset för en lunch ligger på 92kr, då ingår även en fantastisk salladsbuffé, bröd & kaffe!

Dagens meny såg ut såhär,

✓ Schnitzel med rödvinsås, persiljesmör, ansjovis, gröna ärtor samt stekt potatis.

✓ Kummel bräserad i tomat & saffranssås, serveras med aioli samt pressad potatis.

✓ Pasta med kyckling & bacon i krämig currysås, toppas med paprikasallad, parmesan & ruccola.

✓ Grönsaksbiff med ratatouille, aioli & rostad potatis.

✓ Krogens fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd & aioli.

✓ Caesarsallad med kyckling, bacon, romansallad & caesardressing.


Love G

Likes

Comments

Skönhet & Mode, Vardag/Bilder

Förra veckan gjorde jag något som jag funderat över länge, nämligen beställde varor från Wish!

Man har ju hört både bra & dåliga saker om dem och vad jag har förstått så är det lite på ''chans & risk''. Alltså bör man inte köpa något man inte har råd att förlora så att säga!

Anyway, klickade hem en hel del nageltillbehör och idag kom första paketet hem! Ett gellack i en nude serie, så ikväll ska det allt testas. Det kom i alla fall innan beräknad leveranstid & var väl förpackat, hittills är jag super nöjd!

Love G

Likes

Comments

Contains affiliate links Skönhet & Mode, Vardag/Bilder

Jag tror inte att jag pratar för mig själv när jag säger att jag inte har de där perfekta låren & rumpan! Utan som vi alla vet är det svårt att komma undan en och annan cellulit efter puberteten, eller vad säger ni?

Det absolut bästa sättet att bekämpa celluliter är ju självklart träning, då blodcirkulationen kommer igång och slaggprodukter resas ut. Men om man av någon anledning inte kan träna och inte vill lägga mängder med pengar på dyra behandlingar, vad gör man då?

Då jag är begränsad vad det gäller träning men samtidigt är fast besluten att bekämpa de där djävuls groparna, så tänkte jag ''varför inte göra ett anti cellulit test'', som jag sedan utvärderar här på bloggen!

Efter mängder med research har jag bestämt mig för att testa 2 olika varianter av oljor (en på varje ben/sida), men även använda en skinnroller. Det tar ju ganska lång tid att få resultat men jag tänkte skriva ''under resans gång'' & sedan utvärdera resultatet efter 1-2 månader.

 Weleda cellulite oil
 Bio oil
Love G

Likes

Comments

Vardag/Bilder

3 saker jag gillar

Matlagning, shopping, sova haha.

3 saker jag ser fram emot

Flytta till STD, resan till Menorca, resultatet efter nästa operation.

3 saker jag ogillar

Falskhet, stress, ärtsoppa.

3 saker jag kan

Spela piano, organisera/effektivisera, bita ihop.

3 saker jag inte kan

Prata om känslor, allt va det gäller IT, köra bil?

3 saker jag vill

Bli frisk, plugga till BMA, resa runt i världen.

3 saker jag borde

Varva ner, sluta platta håret, dra ner på kaffet haha.

3 saker jag skulle vilja uppleva igen

Resan till Afrika, känslan av att inte ha ont, lyckan av att hålla om min hund Lukas.

3 saker jag vill bli bättre på

Uttrycka mina känslor, lyssna på min kropp, ta det lugnt.

3 saker jag är rädd för

Mörkret, höga höjder, framtiden.

3 saker jag blir lugn av

Avslappningsmusik, prata ut med Mammi, när C håller om mig & jag somnar på hans bröst.

3 saker jag blir stressad av

Stökighet, när kroppen inte hänger med, allt annat? Haha.

3 ord som beskriver mig

Stark, enveten, driven.

3 materiella saker jag vill ha

MK skor, vit regnjacka, en riktig espressomaskin.

3 saker du inte visste om mig

Jag är naturligt blond, jag hatar att gå i affärer själv, mitt favoritplagg är pyjamas.

Love G

Likes

Comments

Min Sjukdom, Vardag/Bilder

Söndag & ännu en härlig sommar sallad!

I fredags fick jag tillbaka mina provresultat på de blodprover som togs för ett tag sedan, det var bla. ämnesomsättningen & näringsämnen som kollades eftersom jag minskat en del i vikt, trots att jag ökat matintaget. Till min förvåning visade det sig att ämnesomsättningen var på gränsen till för låg, inte hög! Och vad det gäller näringsämnena så hade jag super bra värden!

Jag vet ju att en av mina mediciner påverkar vikten (Elvanse), men det känns ologiskt att rasa i vikt nu? Jag har ju trots att stått på den medicinen i snart ett år. Utöver det har jag även ätit väldigt mycket skräpmat & godis under sommaren, så något känns skumt.

För er som har erfarenhet av Elvanse, hur påverkades ni?

Likes

Comments

Instagram@gabrielaryden