Nu har ju Hanukkah redan varit men jag får ingen jul så får säga det istället antar jag. Jag vet inte om jag har nämnt detta, men min värdfamilj som jag bor hos är judar, vilket innebär innebär att dom firar Hanukkah, och inte jul. Så för några veckor sedan så firade vi Hanukkah. Hanukkah började den 6 december, och varade i 8 dagar. Det varar alltid i 8 dagar, men när det är, är olika varje år.

Jag vet inte exakt var Hanukkah innebär eller varför man firar det. Familjen har berättat en historia, men dom har även sagt att den inte är sann, så vem vet. Iallafall så firar man i 8 dagar. Nu tycker jag inte det är så mycket till firande precis, då det i stort sett bara är att man får en present varje dag i 8 dagar, och att man varje dag tänder ett ljus på en Menora, som jag har bild på nedan. Samtidigt som de tänder ett ljus varje kväll, så sjunger de även en låt på hebreiska, och ja sedan öppnar man paket. That's it. Iallafall det vi firade här. Ingen större högtid om man jämför med jul. Men eftersom jag har världens bästa familj fick jag en present varje dag i 8 dagar, vilket jag inte precis kan klaga på.

Jag bryr mig inte så himla mycket om att inte fira jul, för ärligt talat så tycker jag ändå jul är överskattat. Dock kan man ju inte klaga på hur överdrivna alla är när det gäller julbelysning och dekorationer i detta landet. Herregud. Har ni sett någon amerikansk julfilm nån gång, vilket alla har gjort, så förstår ni vad jag menar. Det är överallt, och det är underbart.

Nu har ungarna gått på lov iallafall, och föräldrarna jobbar imorgon den 24e, så vi får se vad jag och ungarna hittar på. Den 25e (då alla förutom svenskar faktiskt firar jul), så är båda föräldrarna lediga, så vi får se hur vi spenderar julen. Vad jag har hört så brukar familjen spendera det hemma i soffan med kinamat och film, vilket inte låter helt fel i mina öron!!

För många andra au-pairer så verkar det vara svårt för dem runt jul för att det får hemlängtan, men trots att jag har varit här i 4 månader nu och vi inte kommer fira jul, så finns det ingen hemlängtan här inte. Bor hos den underbaraste familjen som finns, och när det gäller jul, så tycker jag bara det är intressant att få uppleva judiska traditioner!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej, så hade det funnits ett pris för sämsta bloggaren nånsin, hade jag fan vunnit det tio gånger om. Typ femtio gånger nu har jag kommit hit, skrivit ett inlägg där jag säger att nu fan ska börja blogga så ni kan följa mitt år i USA. Sen skriver jag typ 3 inlägg, och efter det hör jag inte av mig på typ 4 månader. Haha det är precis så bloggande funkar....

Så jag har iallafall några hyfsat bra anledningar (eller ursäkter), till mitt frånvarande, förutom lathet då, vilket är en liten del av det. För det första så hade jag ingen laptop med mig när jag flyttade hit. Jag tänkte liksom att ¨nämen jag har ju min iPad så jag kan ju blogga på den¨, vilket jag gjorde några gånger, men ärligt talat så var det bara jobbigt. Gick uppenbarligen inte lika smidigt som en dator, och det krånglade. Sen var det även så att på grund av att jag inte hade en laptop, så kunde jag inte lägga upp några bilder på bloggen, vilket jag uppenbarligen vill, förutom bilderna jag tar med min mobil (som råkar ha en värdelös kamera btw). Blogga om mitt liv i USA utan att lägga upp bilder....no.

Nu idag dock, fick jag äntligen min MacBook Air som jag beställde för drygt två veckor sedan. Med svenskt tangentbord också kan jag ju tillägga. Så nu kan jag kolla på mina 2000 bilder jag har tagit under mina 4 månader här, och jag kan dela dem med de få personer som kommer bry sig om att läsa min blogg. Iallafall så lovar jag att jag ska försöka blogga mer nu. Det säger jag varje gång, jag vet, men denna gången har jag mycket att blogga om, jag har tiden till det, och mest av allt så har jag en dator!

Har flera där hemma i Sverige som har bett mig att blogga om mitt liv i staterna, så bara att veta att folk vill läsa, är ju iallafall lite motiverande!Likes

Comments

Innan jag åkte till USA, visste jag att i programmet så skulle det ingå 4 dagar på en Au-Pair skola på Long Island. Jag visste att det innebar lektioner hela dagarna tisdag och onsdag, och jag visste att på torsdagen skulle man få åka på en guidad busstur i New York, med chansen att få åka upp till Rockefeller Center, också känd dom Top of the Rock! Jag var beredd på att betala bussturen på $50, och jag var beredd att betala $25 för Top of the Rock. Vad jag inte var beredd på dock, var att när jag kom till skolan, så fick jag en liten lapp från min underbara värdfamilj, där det stod att dom redan hade betalat nåda för mig! Så på torsdagen den 27 augusti bar det av mot en gratis guidad busstur tur genom NYC, samt utsikt över hela staden från Top of the Rock och 2 timmar att springa fritt i stan.

I bussturen ingick en otrolig härlig snubbe som guide, som berättade om allt möjligt om de olika ställena vi körde förbi. Vi stannade även till på vissa ställen för att kolla närmare. Som till exempel vid Frihetsgudinnan (väldigt långt ifrån Frihetsgudinnan då men), vi gick en liten bit i Central Park, och vi åt korv på det kända korvstället: Gray's Papaya, som man har hört talas om i så många filmer. De släppte av oss vid Rockefeller Center, så vi alla kunde åka upp och se utsikten över hela stan. Vilket var helt fantastiskt!!! Sedan fick vi 2 timmar fritt i stan, och då blev det bara att gå runt, gjorde inget speciellt. Sedan möttes alla vid Empire State Building igen, där bussarna väntade på oss. Underbar eftermiddag i NYC!!

Tog en jävla massa bilder, men med min kamera, som jag inte kan koppla in i min ipad, så tyvärr blir det inte så jättemycket bilder. Bara från iphonen.

En väldigt liten del av Central Park. Var i Strawberry Fields, vilket är ett litet minnes ställe för John Lennon. Varje dag sitter någon där och spelar Beatles låtar. Varje dag!

Rockefeller Center

Bilder från Rockefeller Center (Top of the Rock), med utsikt över Central Park på ena sidan, och Empire State Building på andra sidan!

Empire State Building på kvällen!

Likes

Comments

Som sagt så flög jag till USA den 24 augusti. Jag gick upp klockan 2 på morgonen. Planet lyfte klockan 06.45 från Landvetter flygplats....eller snarare det skulle lyfta klockan 06.45. Allt var klart och jag hade koll på att det skulle mellanlanda i London kl 07.55 (engelsk tid) alltså skulle det ta 2 timmar att flyga till London. Sedan skulle vi vänta på Heathrow flygplats i 2 timmar, för att sedan hoppa på 8 timmars flyget mot New York. Iallafall så var det originalplanen. Men så gick det självklart inte. Jag mötte upp med de andra au-pairerna jag skulle flyga med, på flygplatsen, så jag var iallafall inte ensam. Iallafall så var flyget från Landvetter försenat, så vi lyfte 1 timma försent. Detta innebar då att vi bara hade 1 timma på Heathrow, och ja Heathrow är en förbannat stor flygplats så det blev till att springa!! Som tur var hann vi till flyget (som också lyfte lite sent). Flyget till flygplatsen Newark tog ca 8 timmar. Man var helt jävla slut, och inte hade man någon lust att sitta på ett plan i 8 timmar, men som tur var hade alla passagerare varsin liten tv skärm på sätet, med ett stort urval på film och serier! Jag såg lite på olika serier, och sedan The Hobbit: The Battle of the Five Armies, vilket är 3 timmar bara det. Mat, gladd, mackor och dricka fick man också så det var inte så farligt. Men det var en lång resa!

Redo för landning!

Planet landade på Newark kl 13.00 amerikansk tid (18.00 svensk tid), vilket betyder att när klockan bara var ett på dagen i USA hade jag redan varit vaken i 11 timmar. Iallafall så var det då dags att gå igenom tullen och hämta väskor och allt sånt på flygplatsen. Hade hört att det var rätt mycket att göra, eftersom USA är lite extra hårda, men det var faktiskt inte så farligt som jag trodde det skulle va. Tog väl 1 timma att komma igenom allt vilket inte var så himla farligt. Efter det så var det dags att leta efter våran chaffis som skulle köra oss till au-pair skolan. Och där stod han med en rosa skylt i handen där det stod Cultural Care. Där stod även flera andra au-pairer och väntade på oss. Vi gick alla till en liten buss han hade, för att sedan vänta på nästa bunt med au-pairer. Allt det tog ytterligare en timma. Sedan bar det av mot skolan. Men för att komma till skolan var vi tvungna att köra igenom New York vilket tog drygt 4 timmar. Så ja, 4 timmar på en buss, fast i bilkö. I början var det kul, för man fick se New York för första gången, men sedan blev det ett rent helvete. Och trött som fan var man!

New York City från bussen

När man sedan äntligen var på skolan, var klockan 19.00 amerikansk tid, alltså 1 mitt i natten svensk tid (då hade jag vart vaken i 23 timmar), så fick man lite info och nyckel till sitt rum. Sedan blev det pizza och ännu mer info. Efter det var det äntligen dags för att sova, vilket blev klockan 22, amerikansk tid ( 4 svensk tid). Hade nu varut vaken i 26 timmar, varav 10 av dessa timmarna spenderades på flygplan. Jag kom in till mitt rum, som bestod av två våningssängar. Jag var den enda i rummet, det supervarma rummet utan AC, (fukrigare och kibbigare rum har jag aldrig vart med om!!!). Somna direkt. Tills då klockan 00 på morgonen när en svensk tjej kom in i rummet och väckte mig. Au-pairer från överallt kom med massa olika flyg över hela dagen. Och eftersom man delade rum med de som senare skulle bo i samma område, så kunde man inte bara dela rum med de som kom på samma flyg, utan man var tvungen att bli väckt flera gånger. Och kl 00 var inte sista gången. Jag somnade igen, men vaknade sn igen klockan 2 av att två tyska tjejer ramlade in i rummet. Och dom fick ju sova på övre delen av våningssängen så dom klättrade och och var inte särskilt tysta. Sen fick man äntligen sova, men då skulle man upp drygt klockan 7 på morgonen efter, då frukosten serverades mellan 7-7.50, och lektionerna började kl 8.

Långt inlägg, men där har ni den underbara första dagen i USA!

Massa pizza när vi kom dit!!!!!

Likes

Comments

Jag landade i USA den 24 augusti, vilket innebär att jag nu har varit här i 3 veckor! Det är helt sjukt vad tiden har gått fort. Detta är första gången jag bloggat sedan jag kom hit, vilket är lite dåligt av mig, men jag kände att jag ville komma in lite i det hela och så först, för det har vart en hel del att göra och gå igenom det senaste. Men nu har mitt schema börjat och jag har lärt mig det mesta jag behöver kunna, och jag är nära med min au-pair familj! Så allt känns toppen än så länge!

Så vad har hänt under dessa tre veckorna? Tar lite i taget, annars blir det ett förbannat långt inlägg. Jo, den första veckan gick jag i skolan. Eller aa måndag-torsdag. Det är så att eftersom jag åker med företaget Cultural Care, så måste man under den första veckan gå på en au-pair skola. Detta innebär att man tillsammans med över 100 andra au-pairer från hela världen bor på ett college (St. John's University), och då får lära sig sådant som kan vara bra att veta innan man tar sig an rollen som au-pair. Man fick till exempel lära sig om hur man ska kommunicera med barn i alla olika åldrar, om barns utveckling, hur man bäst ska ta hand om barn i alla olika åldrar. Ja allt möjligt som ha med barn att göra! Jag delade rum med tre andra tjejer, två tyskar och en svensk, på St. John's University på Long Island. Ett fantastiskt fint ställe som låg drygt 1h 30 min utanför New York City. Fint var det, men även varmt som satan. 30 grader och så fuktig och klibbig luft har jag aldrig varit med om. Klassrummen hade AC, men sovrummen? Nope. Så det var inte de allra skönaste nätterna jag haft i mitt liv....

Hehe mer om skolan senare! Just nu i veckan händer inte så mycket, så känner att det är ett bra tillfälle till att sakta men säkert gå igenom vad som hänt än så länge!

Ett av husen som tillhörde universitetet!

Likes

Comments

Igår jobbade jag sista dagen på ÖoB, vilket förstås var lite tråkigt då jag kommer sakna jobbet och alla underbara människor jag jobbade med, men samtidigt är det skönt. Får nu iallafall 10 dagar ledigt innan jag flyttar till USA vilket kan behövas. Har en massa kompisar och så jag måste träffa innan jag åker, måste storstäda lägenheten och packa of course. Och ja det e skönt att få lite ledigt iallafall. Har ju jobbat hela sommaren!!

Iallafall så har jag det mesta klart inför USA. Har nu (äntligen) fått ett godkännande från Riksbyggen att jag får hyra ut min lägenhet i andrahand. Vilket jag ska göra till mina kompisar. Har även nu fixat visum och alla andra papper som behövs. Har betalat Cultural Care. Packlistan e klar, och jag har i stort sett köpt allt jag ska ha med mig. Fått mitt internationella körkort. Även tagit ut lite cash att ha me till USA. Så nu är det väl bara packandet kvar. Det börjar närma sig! Men det känns verkligen inte som att jag kommer vara i USA om 9 dagar. Helt sjukt.

Idag har jag tagit det lugnt dock. Inget packande eller au-pair fixande. Bara lugnt. Spelat minigolf och tagit en fika med kompisar ute i det underbara vädret, och nu nördar jag framför tv:n. Perfekta lördagen!!

Dollarsedlar och mitt otroligt fula internationella körkort som bara är en pappersbit.....

Likes

Comments

Som jag nämnde lite snabbt i förra inlägget så sommarjobbar jag på ÖoB här i Uddevalla. Detta innebär att jag sitter i kassan, packar upp varor och städar och ja allt som görs i en butik. Iallafall så har jag denna veckan jobbat 6 dagar. Sitter nu i soffan och bara segar framför datorn och lyssnar på Toto. Det var väl bara en 5h dag idag, men trött blir man. Och det hjälper ju inte att det nu ÄNTLIGEN är fint väder ute, och affären är i stort sett en stor metallburk som inte har någon vidare bra luftkonditionering, så man är ju ständigt varm och svettig, speciellt när man drar ut stora pallar med läsk som råkar vara tunga som fan, vilket jag gjorde idag. Men jaja, ser man det från den ljusa sidan så får man iallafall bra betalt på helgerna och det är faktiskt ett rätt kul jobb. Sitta i kassan tycker jag är kul, och alla som jobbar på ÖoB är så förbannat trevliga, så det hjälper ju verkligen! Men som sagt så är nu sommaren äntligen här, men självklart är man på jobbet hela tiden så man missar det. Och när man väl kommer hem så vill man inget annat än att bara slöa i soffan. På tisdag är jag iallafall ledig, men enligt väderappen på mobilen så är det sol alla dagar den kommande veckan, förutom på just tisdag då det står att det ska regna. Just my luck...


Hehe en liten confidence boost på jobbet! 

Likes

Comments

Jag är uppenbarligen väldigt dålig på att hålla igång en blogg. Haha. I februari startade jag bloggandet igen efter att inte ha bloggat sedan april 2014. Då skrev jag att jag skulle börja blogga igen, men det varade i 3 dagar, sen slutade jag skriva igen. Det var i februari. Alltså ett halvår sedan. Wow säger jag bara. Wow. Jag skyller på att jag inte har något att blogga om, men det e fan bara ursäkter. Nej sanningen är att jag är för jävla lat. Haha så är det.

Iallafall så var det nu ett halvår sedan jag var här inne på bloggen sist och under detta halvår har det hänt en hel del. Sist jag bloggade nämnde jag att jag precis skickat in ansökan till Cultural Care Au Pair vilket då innebar att jag hade tagit första steget till drömmen.....att bo i USA i ett år, samtidigt som jag då är au-pair hos en familj. Då hade jag en massa mer att göra så bara tanken av att resa, var ju långt bort. Men nu har det gått ett halvår och om 19 dagar åker jag! Helt jävla sjukt!! För drygt 4 månader fick jag min familj. Första familjen jag pratade med faktiskt, så jag hade tur. Går väl in mer i detalj om detta senare.

Ja så det hände. Vad mer har hänt sedan sist?! Jo jag var i Cambridge, England och hälsade på familjen jag bodde hos när jag va au-pair i England. Jag fick ett sommar jobb på ÖoB där jag nu har jobbat i nästan 2 månader, jag har vart i Stockholm. Har vart kattvakt. Ja vafan har inte hänt det senaste?!

Denna gången ska jag verkligen försöka vara mer aktiv på bloggen iallafall. Säger det varje gång, men nu har jag fått en hel del folk som har bett mig att dela med mig om vad som händer under min resa, så ska försöka att inte göra dem besvikna!

I'll be back!! ;)


Tror inte det finns nån låt som beskriver mig bättre just nu :) 

Likes

Comments

När man köper så mycket film som jag gör så blir det rätt ofta att man självklart måste sortera in de nyköpta filmerna in i resten av samlingen, men ja det är ju inte det lättaste när man har en samling på 2500 filmer. Det är jobbigt och tidskrävande, men som tur är så är det ju även otroligt kul för en filmnörd som mig. Nu var det dock ett tag sen och sedan sist så har jag nu skaffat mig runt 70 nya filmer och serier så jag får att göra.


Nu har jag alltså alla dessa filmer och serier att sortera in i min samling och det lär ta ett jävla tag. Speciellt med tanke på att jag sorterar mina filmer först efter genre, och sen inom varje genre ställer jag dem i färgordning. Så ja det tar ett tag eftersom jag är något överorganiserad när det kommer till mina filmer. Det kan hända att jag bara tar en del av det idag dock och sparar resten till helgen eller nån annan dag. Får se hur mycket jag hinner innan brorsan kommer hit för en liten filmkväll.

Iallafall så är det ju så mycket roligare att sortera film om man har musik till, och vem är mer passande att lyssna på är Iron Man själv, Robert Downey Jr. Han har nämligen en egen skiva, som jag självklart köpte för ett litet tag tillbaka. Inte den musiken jag brukar lyssna på precis då jag lyssnar mest på rock, men han har en grym röst och har många sköna låtar, och....ja det är ju självaste Robert Downey Jr vi snackar om och det är nog skäl nog att ha honom i bakgrunden medans man sorterar film!

Likes

Comments

Efter jag kom hem från England i juli (efter att ha jobbat där som au-pair i ett år), så längtade jag redan tillbaks. Jag saknade England, au-pair jobbet och att vara ute och upptäcka världen. Jag saknar det mer och mer för varje dag som går så nu har jag bestämt mig för att söka till att bli au-pair i USA. Jag bestämde det för ett bra tag sen men nu har jag skickat in min ansökan till Cultural Care! Strax efter ringde en trevlig tjej till mig och ställde några enkla frågor som: Har du barnerfarenhet, är du rökfri, har du körkort, går du på några mediciner och såna frågor. Sen har jag även bokat in mig på ett möte nu på onsdag den 18 februari i Göteborg, där man får mer information om att vara au-pair i USA, samt att man får träffa en som tidigare vart au-pair, och sedan får man avsluta med en personlig intervju då. Jag älskar verkligen att resa och upptäcka världen så jag är supertaggad nu! Men ska inte tänka för höga tankar nu ifall jag inte skulle komma iväg, men detta är iallafall ett steg närmare!


Likes

Comments