Header
View tracker

Loads of avokado breakfasts for sure!

Chocolate on restaurants, chocolate in bed, chocolate anytime.

Full vegetarian english breakfast vs chocolate porridge with strawberries.

Porridge with banana, peanut butter and almond milk for breakfast.
Oatcakes with peanut butter and banana for snack.

Can't ever get enough of exploring beautiful beaches, cities and mountains in the UK.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är på plats i Cardiff! Jag stortrivs bland alla fina cappuchinos, brittiska, hummusburkar och trevliga människor. Såhär har den senaste tiden sett ut på instagram:

- Veggielunchbowl på ett favoritcafé och islatte på kokosmjölk vid Cardiff Bay.

- Rödbetsbiffar i ett gäng matlådor till skolan och bananpannkakor till en härlig frukoststund.
 Recipe in both english and swedish here!

BRUNCH
- AVOTOAST på surdegsbröd från bageri.
- Smoothie på havremjölk, banan och bär.

Likes

Comments

View tracker

1 stor sötpotatis
3 dl blötlagda och kokta kikärtor
2 msk tahini
1/2 dl olivolja
​1/2 pressad citron
​3 cm färsk riven ingefära
​1 msk gurkmeja
​1 msk curry
​1/2 krm chiliflakes


- Skala sötpotatisen och koka i en kastrull i ca 15 min tills den är mjuk.
- Mixa samman alla ingredienser till en krämig hummus!

Likes

Comments

Igår bjöd jag på en riktigt krämig kladdkaka på svarta bönor med kokosgrädde!

Som ni kanske läste på instagram flyttar jag till Storbrittanien för att läsa en utbytestermin i Cardiff. Jag har bott i London tidigare och är övertygad om att jag kommer trivas bland all brittiska och brunchutbud.

Se till att ni följer gabbisgodaa på instagram för att se all inspiration från mitt lilla studentrum på campus och cafévistelser. Bloggen kommer också uppdateras med färgstarka recept jag har sparat på lager. Jag hoppas ni följer mig på mitt äventyr på något regnigare breddgrader!

380 g svarta bönor, noga sköljda
10 st färska dadlar
2 ägg
1/2 dl kokosolja
3 msk kakao
3 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
3 tsk bakpulver

- Mixa bönor och dadlar i en bunke.
-,Vispa ägg och kokosolja i en annan bunke.
- Rör ner agavesirap, vaniljpulver och bakbulver med bönsmeten och blanda med bönblandningen.
- Häll i en pajform smord med kokosolja och kokosflingor.
- Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.

Likes

Comments

VÄDRET SKRIKER NICECREAM!
Som ni vet älskar jag att kombinera näringsrika mellanmål med en tripp till fikahimmelen - vilket betyder nicecreams!

Min favoritglass slänger jag ihop på 30 sekunder genom att mixa fryst banan med valfria bär eller jordnötssmör. Jag äter den antingen med sked ur en skål med härliga toppings, eller fryser in den och doppar i choklad.

En annan variant av nicecream som jag och Minna experimenterade fram är den här krämiga cashewglassen med smak av lemon curd! Receptet hittar ni nederst i inlägget. Så sätt fart att mixa ihop er favoritvariant av nicecream och njut av solen!

Lemon curd cashew glass ​2 skålar
​50 g blötlagda cashewnötter
3 msk kokosgrädde
1 tsk kokossocker
1 msk kokosflingor
1 msk honung
1/2 pressad citron
Rivet citronskal
1/2 dl smält kokosolja
1 tsk gurkmeja

- Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare.
- Häll över i en burk och låt stå i frysen i ca 3 timmar tills det stelnat.
- Ta fram och skopa upp i mindre skålar.
- Toppa med förslagsvis smält choklad och kokosflingor.

Likes

Comments

Som ni kan se på min instagram har jag den senaste tiden ätit goda lunchbowls och picknicks ute bland öarna, slurpat i mig mängder av nicecreams och lyxat till det på några av Göteborgs alla guldkorn. Jag uppdaterar instagram allt oftare med färgglada matkreaktioner så missa inte att följa mig där på gabbisgodaa!

Likes

Comments

Att laga mat behöver inte vara krångligt eller ansträngande alls. En enkel liten lunch slutade såhär: Naanbröd från frysen skuret som en pizza. Toppad med grön ärthummus, stekt zucchini och broccoli i kokosolja, tahini, hallon, sesamfrön, chiafrön och en saftig hemodlad tomat.

Recept på naanbrödet har jag publicerat tidigare och det hittar ni här!

Likes

Comments

Jag fick en hemodlad enorm zucchini av en granne. Efter att ha gjort allt från zucchinibröd och zucchinipasta till stekta bitar i kokosolja förvandlade jag ena halvan till Gratinerad zucchini med fetaost och bönor.

Gratinerad zucchini
Ena halvan av en stor zucchini
360 g krossade tomater
400 g vita bönor
200 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
Basilika
Örtsalt
100 g fetaost

- Gröp ur kärnorna ur zucchinin. Salta och låt stå i 30 min så att vätskan rinner ut.
- Gröp ur zucchiniköttet och hacka i småbitar.
- Koka samman tomater, pressad vitlök, bönor, kryddor efter smak och zucchinikötteti en kastrull.
- Fyll skalet med tomatröran och smula över fetaost.
- Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Servera!


Psst! Har du mer zucchini över? Klicka på bilden nedan och dra ihop ett härligt brödbak!

Likes

Comments

Grillmiddagar under härliga sommarkvällar är ett måste! Jag tycker att den optimala grilltallriken ska bestå av många olika grillade råvaror. Hur ser det exempelvis ut med grillad veggobiff, sparris och avokado? Serverat med ugnstekt färskpotatis, ingefära/persiljehummus och tomat.

Gabbis goda veggobiffar 6 st
4 dl blötlagda och kokta kikärtor
2 rivna morötter
1/2 dl majsmjöl
150 g fetaost
1 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar

- Riv morötterna och mixa samman samtliga ingredienser.
- Forma biffar med händerna och grilla tills de får en hård grillyta. (Det funkar även att steka biffarna)

​Gabbis goda hummus
3 dl blötlagda och kokta kikärtor
2 msk tahini
2 msk olivolja
1 dl kikärtsspad (kokvattnet som blir över från kastrullen)
1/2 tsk örtsalt
Ca 2 msk riven färsk ingefära
Ca 1 msk fryst persilja

- Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer.

Likes

Comments

Vad glad jag blir av alla fina kommentarer ni ger på instagram! STORT TACK till er alla! Jag tycker det är så kul att ni tycker om mina bilder och att jag kan ge inspiration med allt gott. (Om någon här missat att följa min instagram så heter jag där @gabbisgodaa)

Jag fick hög efterfrågan på recept på min vegan lunchbowl. Det här var egentligen ett ihopsläng av rester som fanns i kylen - tänk vad enkelt det är att äta gott och näringsrikt! Jag har alltid en burk hummus i kylskåpet och ofta något kokt spannmål, för att det ska gå snabbt och smidigt att slänga ihop en lunch eller göra en god macka.

~Kokt quinoa

~Sötpotatispommes
Fördela sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper och strö över örtsalt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 min tills de är knapriga.

~Curryrostade kikärtor
Blanda kikärtor med kokosolja och valfria kryddor. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

~Alfagroddar

~Nektarin

~Grön ärthummus
Mixa gröna ärtor, tahini, olivolja och örtsalt med en stavmixer.

~Fröknäcke
(recept här)

Likes

Comments