Header

Ingen middag är komplett utan dessert!
Som ett fint avslut på midsommarmaten bjöd jag på fräscha mini cheesecakes i tre olika lager! Dessa godingar är helt raw och smakade ljuvligt en varm sommarkväll utomhus med härligt sällskap. Jag hämtade inspiration till receptet från Mittkokoshjärta, men gjorde en egen variant. (Psst - kika även in där för att se Minnas variant på min chokladmilkshake!)

Mini cheesecakes 6 st
Originalrecept här

Botten
1,5 dl sötmandel
5 färska dadlar

- Mixa ingredienserna i en matberedare och tryck ut i små muffinsformar.

Fyllning
2 dl cashewnötter (Blötlagda över natten)
1 msk kokosolja
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl agavesirap
1 krm vaniljpulver
Saft + rivet skal från 1/2 pressad citron

- Mixa alla dessa ingredienser i en matberedare och fördela över bottenlagret i muffinsformarna.
- Låt stelna i frysen under tiden du gör lager 2.

Jordgubbstopping
1/2 l färska jordgubbar
1 tsk chiafrön
2 msk kokosmjölk
Agavesirap efter smak

- Mixa ingredienserna och bred över övriga lager.
- Låt stelna i frysen och dekorera sedan med exempelvis färska jordgubbar, kokosflakes och citronmeliss.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Midsommar - Sommar, god mat, vänner med glada miner, härlig musik och förhoppningsvis lite värme och sol.
Här fylldes bordet utomhus med varmrökt lax, färskpotatissallad, myntasås på Oatlys imat, grönsallad och mycketmycket jordgubbar. Skålande i rosévin och raw cheesecake som en söt middagsfinal innan fortsatt njutning av sommarnatten.

​Gabbis färskpotatissallad
Små färskpotatisar
Squash
Rädisor
Fryst eller färsk dill
Olivolja
Örtsalt

- Skrubba och skölj färskpotatisen. Placera i en ugnsform, ringla över olivolja och salta.
- Stek potatisen i ugnen på 175 grader ​​​​​​​​​i ca 20 minuter till den är mjuk.
- Stek under tiden squash i olja i en stekpanna tills den får en gyllenbrun yta.
- Låt svalna och blanda sedan ihop potatis, squash, skivade rädisor​​, dill och ringla över ytterligare olivolja

Likes

Comments

Lite halvkass uppdatering här nuförtiden. Ni som följer mig på instagram vet att det är desto mer matinspiration där! Se till att följa mig även där för att hålla koll på när bloggen uppdateras med recept!

Till dagens recept - Ett spännande alternativ till den klassiska tacosen är att duka upp bordet med valfria godsaker att rulla in i rispapper. Vietnamesiska spring rolls är ett roligt projekt att plocka ihop. Att dessutom doppa dessa godingar i en smakrik tahinisås eller grön hummus är en härlig smakupplevelse!

Här fylldes rullarna med morot, gurka, böngroddar & både champinjoner och broccoli frästa i kokosolja, tamari och färsk riven ingefära. Rispappret läggs i blöt tills det mjuknat och sen är det bara att börja rulla!

Tahinisås
1 dl tahini
1/2 dl kokosmjölk
Saft och rivet skal från 1/2 lime
1 msk tamari
2 msk färsk riven ingefära

Likes

Comments

Nicecream är den optimala frukosten för varma sommarmorgonar, och är något jag kommer njuta av mycket framöver. Genom att strössla den här granolan över glassen får den en knaprigt god touch, samtidigt som frukostskålen fylls av bra fetter, kolhydrater, protein och fibrer.
Receptet är inspirerat av Mittkokoshjärta och det fina originalreceptet hittar ni här!

Nice cream
1 banan frusen i småbitar
1 näve frusna jordgubbar
1 liten skvätt havremjölk
Lite färsk riven ingefära

Stekpannegranola med kiwi och jordnötssmör
1 kiwi
1/2 dl havregryn
1 msk solrosfrön
1 msk pumpfrön
1 msk riven kokos
1 msk jordnötssmör
Kokosolja till stekning

- Skär Kiwi i småbitar. Stek på medelhög värme i kokosoljan i en stekpanna.
- Ha i resten av ingredienserna förutom jordnötssmöret och blanda ordentligt.
- När granolan fått lite stekyta sänker du värmen och blandar i jordnötssmöret.
- Mixa ingredienserna till din nicecream och toppa med granolan.

Likes

Comments

Minns ni min sötpotatispizza?
Som sagt är det godaste jag vet den mat som är kreativ och vacker för ögat, vilket ledde till att en ny pizzaidé skapades på min näthinna. Tänk er en rosa pizzabotten maxad med goda och passande smaker - en motiverande lunchpaus i plugget eller en härlig middag till helgen!

Rödbetspizza 1 plåt

1 medelstor sötpotatis
2 dl havremjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl havremjölk
1 dl ren rödbetsjuice (Jag använde Kung Markattas)
0,5 tsk örtsalt


Toppingförslag
Aubergine
Champinjoner
Getost
Alfagroddar
Rädisor


- Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka tills den är mjuk, i ca 15 minuter.
- Mixa sötpotatis med en stavmixer tillsammans med övriga ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
- Smeta lite olivolja över botten, lägg på topping och ringla ytterligare lite olivolja över.
- Grädda i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Likes

Comments

En ordentlig grötfrulle en morgon då våren visar sig från sin lite ruggiga sida.
Havregrynsgröt​ kokt i havremjölk och lakritspulver, toppad med kiwi och riven kokos.
Mandelscones (recept här) fyllda med avokado och alfagroddar.
Godmorgon!

Likes

Comments

Älskade sötpotatis. Här i en ugnsbakad variant som en enkel lunch - fylld med kikärtor och grön hummus . Smaklig måltid!

Bakad sötpotatis
Nagga sötpotatisen med en gaffel och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter (beroende på hur stor potatis du har). Ta ut när den är helt mjuk och skär ett kors för att öppna upp den.

​Grön ärthummus
Gröna ärtor
Tahini
Limesaft
Örtsalt
Olivolja

- Mixa ihop valfri mängd av alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av för att hitta konsistensen du gillar bäst.

Likes

Comments

Solen och värmen har tagit hela Sverige med storm och parkerna fylls av soldyrkare. Vad packar ni med er för picknickmat? Mackor är en klassiker som kan göras i många varianter. Dessa frallor med valfri fyllning passar fint att packa med till en picknickfilt, eller kanske till frukostbordet utomhus. Receptet är inspirerat av Minna bakom bloggen mittkokoshjärta, där jag blev inspirerad av hennes muffinsbröd.

Chiafrallor - Ca 7 st
Originalrecept här

1,5 dl vatten
3 msk chiafrön
2 dl bovetemjöl
0,5 dl havremjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havremjölk
0,5 tsk örtsalt
0,5 dl blandade fröer (t.ex solrosfrön och pumpakärnor)

- Blanda chiafrön med vattnet och låt svälla i ca 15 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan de blöta inklusive chiablandningen.
- Klicka ut till runda frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda på 160 grader i 15-20 minuter.

På bilderna är frallorna toppade med avokado+chiafrön, chokladjordnötssmör+blåbär+kokosflakes.

Likes

Comments

Gröt är en riktig frukostfavorit som finns i otroligt många fler varianter än den klassiska på havregryn. Dessa härliga solskensdagar är jag sugen på svalkande frukostar där en raw bovetegröt smakade riktigt gott! Jag åt den krämiga gröten tillsammans med mitt kanelbröd (recept här) toppat med avokado och alfagroddar. Ha en fin helg i solen allesammans!

Raw bovetegröt 1 portion
1 dl hel bovete
1 dl jordgubbar (färska eller tinade frysta)
1 krm vaniljpulver

- Skölj bovetet i ett durkslag med kokande vatten och därefter med kallt kranvatten. (Detta görs för att få bort ämnet fagopyrin som kan vara skadligt för ögonen om man får i sig det)
- Lägg det skölja bovetet i en skål och fyll med kallt vatten så att det blir helt täckt. Ställ i kylen över natten.
- Ta fram på morgonen och mixa med en stavmixer tillsammans med jordgubbar och vaniljpulver, eller annan valfri smaksättning. Toppa med en hel drös av goda toppings.

Likes

Comments

April månad har övergått till MAJ. Solen börjar sakta men säkert värma upp Sverige och jag blir allt mer sugen på att byta ut de starka och värmande kryddorna mot medelhavssmaker. Den här smakkombon av tomat, basilika och fetaost för tankarna mot varmare tider vare sig dunar gratängen rykande het från ugnen eller värmer upp den i en matlåda. 

Grönsaksgratäng med fetaost 4-5 portioner
1 stor sötpotatis
1 zucchini
1 1/2 dl torkade gröna linser
1 förpackning krossade tomater
3 dl vatten
1 vitlök
200 g fetaost
Örtsalt
1 msk torkad basilika (Färsk basilika till garnering)

- Börja med att koka de gröna linserna i en kastrull i 20 minuter.
- Skär sötpotatis och zucchini i bitar och blanda med linserna i en ugnsform.
- Koka upp vatten tillsammans med krossade tomater, vitlök och kryddor.
- Häll tomatblandningen över grönsakerna i ugnsformen så att allt täcks.
- Grädda i ugnen i 45 minuter på 200 grader.
- Ta ut och smula över fetaosten och grädda i ytterligare 15 minuter tills osten fått en brun yta.

Likes

Comments

1 34519 Next