View tracker

Hej! Har precis landat i soffan efter att ha ätit supergod kvällsmat. Imorse gick jag upp före Magnus, händer väl en gång i halvåret annars! Eftersom han alltid fixar frukost kände jag att det var min tur idag. Fixade ett gäng frallor med ost och skinka(äter bara mjukt bröd på helgen). Tände lite ljus och sen satt vi och åt och pratade länge! Bestämde oss för att bara lata oss men jag som inte kan sitta still har städat och tvättat 👍 Till kvällsmat gjorde jag fläskschnitzel och en rotfruktsgratäng som blev kanongod!

⭕️Rotfruktsgratäng:
5 potatisar(mjölig)
2 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
Ca 5 dl grädde
Lagrad ost
Timjan
Salt
Vitpeppar

Skiva rotfrukter och lök, varva allt i en form, glöm inte att krydda mellan varje lager, häll på grädden.
In i ugnen på 200 grader ca 50 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. På med ett lager stark ost och gratinera på hög värme tills osten fått lite färg.

⭕️Dubbelpanerad fläskschnitzel
Lägg schnitzlarna på en skärbräda och lägg en bit plastfolie över.
Sätt en kastrull i handen på din man och be honom ta ut sina aggressioner på schnitzlarna medan du förbereder paneringen.
Doppa schnitzlarna först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd som är kryddat med salt och vitpeppar.
Stek på medelhög värme i rikligt med smör(torr panering är det värsta som finns och det överflödiga smöret sugs ändå inte upp) ca 2 minuter per sida eller tills de fått gyllenbrun färg.
Lägg upp på tallrik, fota maten (finns det inte på instagram har det inte hänt!) och till sist ät och njut!


Nu ska vi ha "antimello"-kväll med alldeles för mycket lösgodis och en rolig film 😘
Imorgon kör vi på ett lite tyngre inlägg igen, har inte bestämt om det ska handla om psykisk ohälsa eller operationsdagen. Vad tycker ni?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

God kväll! Har precis ätit kvällsmat, kyckling, hasselbackspotatis och min påhittade fuskbearnaise, riktigt gott och katterna bara väntar på att jag ska rensa bort lite kött åt dem.

Är förresten överlycklig idag! Raubtier släppte sin nya platta "Bärsärkagång" vid midnatt och jag har lyssnat till och från under dagen och blir bara mer och mer taggad på deras spelning i Linköping som jag och Tillman ska gå på!

Nu kommer mitt inlägg om flytperioden inför operationen. Två väldigt karaktärsprövande veckor!

observera att jag skriver utifrån de direktiv jag fick av mitt sjukhus, det skiljer en hel del i olika landsting, vissa sjukhus tillåter till och med vanlig mat ända fram till dagen innan operation...?

Inför en Gastric bypass ska man gå på lågkaloridiet, typ nutrilett, man ska gå ner en viss procent för att minska fettet runt levern för attminska risken för blödning och undvika en öppen operation. Det finns såå många smaker och märken på dessa lågkaloripulver att man blir helt förvirrad. Fick smaka en Modifast (som verkar vara mest populär) men blev jättesjuk?! Halsbränna och illamående från helvetet. Nej det fick bli nutrilett, det har jag ju ätit förut i mina desperata försök att tappa några kilon. Choklad, Caffe latte och vanilj inhandlades, 6 kg skulle bort, nu var det bara att shakea loss!

Kommer fortfarande ihåg hur dåligt jag mådde under flytperioden. De första två dagarna gick bra, var hungrig men inte mycket mer än så. Dag tre däremot brakade helvetet lös. Hade världens "avtändning" på socker. Hela kroppen värkte och jag mådde så illa! Konstant yr och svimfärdig. Det var väl den dagen Ketosfasen började bubbla runt i kroppen. Trots att jag duschade två gånger om dagen luktade jag starkt av svett och andedräkten hade man kunnat döda med!

Har kopierat ett stycke frånNutriletts hemsida: "Ketos är i korthet det metaboliska tillstånd som inträder när kroppen går över till att förbränna fett - på bekostnad av kolhydrater. För att uppnå ketos behöver man begränsa sitt intag av kolhydrater under en inte alltför lång period. Kolhydrater är som bekant ett av totalt tre näringsämnen - där de andra två utgörs av fetter och proteiner. När kroppen inte kan tillgodogöra sig kolhydraterna är det istället fettreservarna som utgör kroppens primära energikälla. Ekvationen lyder: fettvävnad blir till fettsyror som därefter omvandlas i levern till så kallade ketonkroppar. Samma keton ersätter glukos och blir slutligen till livsviktig energi för hjärna och muskler".

Jag vet inte hur många gånger jag tänkte att jag skulle ge upp! Men jag försökte se min målbild framför mig. Spenderade så mycket tid som möjligt i stallet för att rikta fokus mot annat. Kommer även ihåg hur jag blockerade alla matlagnings och bak-grupper jag var med i på facebook. Tittade inte på några matlagningsprogram för bara synen av mat gjorde mig illamående. Däremot gick det bra att laga mat till Magnus och Amanda som tur var!

Det var ju ingen som tvingade mig till operationen och bara att veta att jag hade kontrollen att avbryta fram till operationsdagen gav mig trygghet. Jag kan vara väldigt velig till och från men har också lärt mig att inte bara gå på känsla. Det har gjort att jag tar ganska lång tid på mig att fatta beslut, fast egentligen är det en ganska bra egenskap! Är rätt "känd för" att kasta mig in i saker. Det stormar alltid omkring mig och jag kämpar varje dag för att stanna upp och dra ner på tempot.

Slänger in länk till Raubtiers bärsärkagång om någon är intresserad. Finns ingen annan musik som får mig så taggad på livet som dessa grabbar. Ses i Linköping Hulkoff!



Likes

Comments

View tracker

Ja idag skulle jag ju lägga ut texten om den inte så underbara flytperioden innan min operation. Har den sparad på datorn men bredbandet krånglar tyvärr. Orkar inte skriva av allt i mobilen heller för den delen😁.
I förmiddags var jag ute och gick 5km med Lotta😊 Vi snurrade runt i bondebacka och var uppe på kyrkogården för att tända ljus ❤️
Efter lunch åkte jag ut till stallet och fikade med Tove och Bozz och hjälpte till att släppa in hästarna som var som yra höns 😁
Nu ligger jag i soffan och samlar kraft för att laga kvällsmat. Inte så jobbigt men jag mår så jäkla illa 😩 vet inte om det är gallan som bråkar eller något annat. Ikväll ska vi äta kycklingklubbor, hasselbackspotatis och min fuskbearnaise 😋
Funderar på om vi ska kika på nån film också när vi ändå står utan tv-kanaler...!
Om nätet hoppar igång så kommer det utlovade inlägget upp under kvällen, annars får det vänta tills imorgon.
Vad händer i helgen? Vi har inget planerat vad jag vet 😅

  • 132 readers

Likes

Comments

Hej! Idag har jag umgåtts med min gamla kompis Tillman. Vi har faktiskt känt varann i 13 år! Det sägs att om man är vänner mer än 5 år så kommer man vara det resten av livet. Det hoppas jag verkligen för han är och har alltid varit som en knäpp storebror för mig. Vad som än har hänt har han alltid funnits där för att lyssna och stötta när livet rasat samman. Vi säger alltid att även om det går lång tid mellan gångerna vi umgås så finns vi alltid där för varann i periferin. Känns fint att ha någon som vet precis allt och som faktiskt förstår hur jag menar. Jag är en rätt komplicerad människa under ytan och det är liksom inte så många som fixar det i längden tyvärr. Hur som helst så har vi fikat och pratat om allt mellan himmel och jord. Och så lyssnat på en himla massa musik som vi alltid gör när vi ses. Nu ska jag hoppa in i en dusch, äta kanelknäcke och sen krypa ner i sängen med min Magnus ❤️ imorgon kommer ett inlägg om hur jag mådde veckorna innan operationen. Den berömda "flytperioden" när man lever på enbart pulvershakes! Skulle vara kul med lite kommentarer förresten. Jag ser ju att det är rätt många som läser men ingen kommenterar 😅 är bloggen något att ha?

Likes

Comments

God kväll! Tre inlägg idag! Hur ska jag hålla den här nivån? Blev en liten kvällsfika med Tove och Nikki förut ❤️ hon hade med sig brownies! Alldeles för mycket socker men jäklar så gött det var.
Kvällens planer är att bli någorlunda smärtfri så jag kan sova. Får jätteont i lederna vid väderomslag och med tanke på hur ont jag har och hur stel jag varit under dagen så är det nog snö på gång. Orkade verkligen inte laga mat ikväll så Magnus fixade bullens pilsnerkorv och makaroner. Duger bra för mig, är bara glad att jag slipper stå vid spisen ibland. Senare ikväll ska jag titta på "one born every minute"- ett av mina favoritprogram! Är helt fascinerad av det här med förlossningar och graviditeter, längtar efter min egen och har en dröm om att någon gång utbilda mig till barnmorska. Ganska lustigt egentligen för jag har alltid sagt att jag inte ska ha några barn, men det ändras väl när den biologiska klockan börjar ticka 😅

  • 150 readers

Likes

Comments


Min väldigt krokiga väg mot enGastric bypass.


Jag började på 125 kg! Allt gjordeont, låren skavde och höfterna värkte. Jag var så trött på attständigt känna mig obekväm i sociala sammanhang. Skämdes någotenormt över hela min uppenbarelse. Funderade i flera år faktiskt dåjag känner att det är ganska drastiskt att ta bort en del avmagsäcken. Inte gjort i en handvändning så att säga.


När jag väl tog steget att kontaktavårdcentralen blev jag rätt så motarbetad. Man skyllde påsemestertider och att jag inte var så stor. Tröttnade på att väntaså jag skrev en egenremiss i augusti 2014 och blev kallad tillVrinnevi för gruppinformation redan i september.


Fick höra om alla eventuellabiverkningar och allt negativt, blev avskräckt och tänkte att jaginte skulle klara det, ”jag lyckas ju aldrig med nåt ändå”. Vifick med oss en hälsodeklaration som skulle fyllas i och skickastillbaks till sjukhuset inom två veckor har jag för mig. Jagskickade aldrig in den, veckorna gick och jag tänkte att jag aldrigskulle klara operationen, mådde skitdåligt psykiskt och kände attdet var ännu ett misslyckande. Blev till slut uppringd av vårdlotsenoch fick prata med en fantastisk kvinna som lyssnade på minarädslor. Hon förklarade att jag faktiskt kunde backa ur samma dagsom operationen skulle genomföras och om jag tackade nej nu skullejag ”falla ur rullarna” och i såna fall få börja om med remissoch gruppmöte. Tack vare henne kände jag att jag skulle gå vidare.Det var något med vårat samtal som gav mig lite jävlar anamma.


I slutet av november 2014 kallades jagtill kirurgen i Motala för att träffa läkare, ta prover osv. Fickhöra om biverkningarna ytterligare en gång men det kändes inte somsamma ”skrämselpropaganda” som på gruppmötet. Sen pratadedietisten om kost inför och efter operationen. Det här med kostefter en GBP ska få minst ett eget inlägg då jag gjort nästantvärtemot vad dietisterna säger. Lite obstinat och stor motståndaretill margarin och lightmejeriprodukter. Fick gå runt och titta litepå avdelningen och blev otroligt taggad. Sen var det dags att vägasoch mätas av sjuksköterskan innan det var dags för att träffakirurgen. Kirurgen var så himla trevlig och lugn. Han tyckte absolutatt jag var en bra kandidat men ville dubbelkolla med psykiatrin pgamin diagnos. Först ville han göra operationen julveckan men dåfick jag lite panik, Ja inte för att det var jul men det var ju baranågra veckor bort! Han såg ganska snabbt att jag blev livrädd,innan jag opponerat mig så sa han att vi kunde ta det i slutet avjanuari istället. Det kändes mycket bättre och jag blev såtaggad! Äntligen skulle jag få ordning på livet! Eller ja vikten ialla fall!



Likes

Comments

Onsdag den 17/2


Hej! Har klurat länge på det här medblogg. Har många tankar och åsikter som vill fram. Sen är det julite skoj att föra dagbok också.

Jag kommer bla att skriva om:

Min Gastric bypass som jag gjorde den27/1-2015

Vardagsprat

Mina katter

Hästar

Mat

Psykisk ohälsa

Musik


Det kommer säkert att tillkomma flerkategorier men det här är grunden. Kommentera gärna vad ni villläsa om, om det är något ni undrar eller vill höra min åsikt om.Jag kommer att vara rak och ärlig helt igenom.


Om vi börjar med dagen så kröp jagur sängen vid 9.. Inte särskilt tidigt egentligen men min mat ochframförallt sovklocka är lite sliten. Låg och tittade i taket framtills efter 3 inatt nämligen..

Upp för att ta en kopp kaffe medMagnus innan han skulle till garaget. Till frukost åt jag såklartkanelknäckebröd med extrasaltat smör och lagrad ost. Enformigt kanman tycka. Jag tycker det är ett väl inarbetat koncept!


Efter frukost var det dags att göramig i ordning. Upptäcker att min foundation börjar ta slut och blirskitsur, vrålar Ballkula samtidigt som jag försöker skaka ur detsista ur flaskan. På med ögonbrynen och lite mascara så var jagredo för dagens möte.

Mötet var en rekryteringsträff påArbetsförmedlingen, kände inte riktigt att jobbet var något förmig. Något mer jag kände under mötet var ilska över hur lättfolk tar på det här med möten på AF... Kommer inte i tid,skramlar in och stör, några kom till och med när mötet var slut!Näe kan man inte ens komma i tid till arbetsförmedlingen förtjänarman inget jobb.


Vidare till Morrmorr för kaffe, Ja jagkallar min mormor för Morrmorr. Hon är min idol, rivigare kvinnafår man leta efter. Fick ett urdumt telefonsamtal och blev liteförbannad. Hatar att bli invaliderad och jämförd med andra.


Väl hemma sparkade jag igång datorn,satte på spotify och började skriva blogginlägg.


Dagens lunch blev 0,75dl pasta, 1,5dlköttfärssås och lite ärtor, mums!

Måste även visa min första bloggläsare, Älskade lilla Lukas som suttit bredvid och supportat i nån timme nu ;)

Ska spendera resten av dagen i soffantror jag, styra med lite tvätt och sånt och hitta på nånkvällsmat. Magnus är iväg och hjälper en kompis och jag vet interiktigt när han kommer hem. Vad ska ni äta ikväll? Känner att jaghar idétorka som vanligt..



Likes

Comments