​2015 Montepulciano dÁmbruzzo

66 kronor ! ! !

Nr 2337

rött, lätt & saftigt

Det kostar mindre än en biobiljett och passar nästan till all mat :)

FINNS PÅ GÄVLES SAMTLIGA SYSTEMBOLAG, enligt lagersaldo kl 15.00 av den 24:e februari

Likes

Comments

Odlad lax innehåller bekämpningsmedel som 2011 förbjöds i jordbruksprodukter.

Etoxikin är cancerframkallande och bär på genotoxiska och kromosomskadliga effekter. I fiskfoder tillsätter man fortfarande detta konserveringsmedel för att fodret inte ska härskna och riskera att explodera under transport!. Ämnet är tydligt reglerat när det grönsaker och kött men för fisk finns ännu inga gränsvärden för hur mycket etoxikin de får innehålla.

Har du funderat på att bojkotta odlad lax kanske det är idag du börjar.

Hanna

Likes

Comments

​Så valde vi att testa maten på O´Learys i Gävle för andra gången, skillnaden var att uppsättningen bloggare var nya medarbetare som kommer från annat håll i Sverige. Hur upplevde vi stället då ?

Vi tjejer tyckte nog att det var som att segla in på ett blåsigt testestoron hav med alldeles för hög volym på de 10 tal tv-skärmar med olika sportsändningar. Visst, det är ju en "sportbar" men konceptkrogar med skärmar har vi lite svårt för.

Menyerna kom till bordet ganska omgående men vi fick vänta alldeles för länge på att beställningarna skulle tas av vår servitris som verkade vara helt frånvarande i sitt arbete. Vi hade hört innan vårt besök att O´L genomgått en helt ny personalstruktur för ett dryga halvår sedan och de duktigaste hade lämnat stället p.g.a de nya ägarna från Uppsala och deras tillresta "små chefer". Med andra ord så hade vi personligen lite att jämföra med sedan tidigare.

Oumph nachos (vegan) för 149 kronor som start. Vad betalade vi egentligen för? Har lika gärna kunnat ätit en spann hästskit med salsa. Vilket jäkla överpris. Detsamma gäller =´Learys Super snack med likadant pris, mozzarella sticks, jalapeno poppers och nachos. Hur har prisbilden motiverat det på tallriken ?

Fortsättningen, sallader till totala vansinnespriser, Hamburgare för omkring 170 kronor, Fisch & Chips 199 kronor ! , Pastarätter för omkring 200 - lappen. Serveringen tog lång tid och var kaxig i attityden, dålig mat till otroligt höga priser om man ser till kvaliteten.

Nej, O ´Learys Gävle är lika intressant som en barnbok om en Grävling å en Ekorre som hette Rolle och Kurre. Rolle hade gått med i scouterna och Kurre var nynazist. 


Likes

Comments

​3 dl röd grapefruktjuice

1 banan

3 dl fryst ananas i bitar

1/2 krm vaniljpulver

Finrivet skal och saften av 1 lime

Mixa alla ingredienserna till en slät smoothie.

Hälla upp i ett glas. Toppa gärna med extra limeskal.

Smutta på den i stallet, gnägg !

Likes

Comments

I vanlig ordning så redovisar vi de rullande utbudet av nya smårätter:

Miniburgare med tryffeldressing, brieost och picklad lök.

Eldad marulk med fänkålsflarn, misomajonnäs och rostade sesamfrön.

Hörökt Ockelbokyckling med jordärtskocka och rostad lök.

Råstekt blomkål med hasselnötter och brynt smör.

Allt serverat med ett Mona Lisa leende ¤

Likes

Comments

Fluglarver och bladlöss. Det är vad du får på köpet när du handlar frukt och grönt, sannolikt äter vi mellan 1/2 och 1 kg av dessa insekter varje år (mums).

Insekter finns i naturen och hamnar därför i en del av den mat vi konsumerar dagligen. från broccoli till fruktsmoothies, bland frysta bär och i babyspenat. Här gömmer sig allt från bladlöss till kvalster och det är mer eller mindre omöjligt att inte få i sig dem när vi lagar mat.

När det kommer till frågan om besprutning av frukt och grönt är insekterna i dess storlek att föredra :)

Ett par tester visade att 225 g russin innehåller ca 33 bananflugägg, det ni...

Likes

Comments

4 personer

1/4 vitkålhuvud

1 purjolök

smör att steka i

400 g kycklingfiléer

3 msk tomatpuré

2 dl vispgrädde

2 tsk paprika pulver

2 krm spiskummin

salt och peppar

3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader

Strimla vitkålen och purjolöken fint, stek löken och vitkålen i rikligt med smör i en stor stekpanna.

Stek på medelvärme ca 10 minuter, lägg vitkålen åt sidan.

Skär kycklingen i bitar och stek. Lägg tillbaka vitkålen i stekpannan och tillsätt tomatpuré, kryddor och grädden. Smaka av med salt och peppar.

Häll över i en ugnsform, strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Lycka till

Maria


Likes

Comments

För 30 minuter sedan var Guide Michelin presentation över på Vasateatern i Stihlm, vi följde det hela live via SVD.

Det blev ingen tredje stjärna till Sverige men 1 ny stjärna till Imouto Sthlm, 2 till Volmers Malmö, 1 till Stue Malmö.

Sthlm, en stad som sedan många år haft en progressiv krogscen men ändå så finns dom stora stjärnorna i Danmark och Norge. Till och med har nu Island och Färöarna placerat sig på matkartan över norden. Fäviken i Järpen har väl varit på tapeten och Franzens varit stängd ett år nu för en" make over" och annan placering i Sthlm.

Catrin

Likes

Comments

Varför vill man inte lägga ut en lunchmeny på Sarahs restaurang på Södra Kungsgatan i Gävle. Folk skriver på Facebook och frågar , vad är det för lunch hos er imorgon, har ni vegetarisk lunch m.m

Likes

Comments