01.34 kom detta mejl till oss: Nu kan ni lägga Ner er kassa blogg. Ni vet inget om mat eller dryck och vi på "Krogpatrullen" Gefle Dagblad kommer att sopa mattan med er i fråga om Gävles matintresserade läsare . När vi fick hjälp att spåra mejlet för en stund sedan så blev förvåningen stor 😧 Det kom faktiskt från "mitt media! Vårt svar till Er på GD även om vi tror mejlet var skrivet på fyllan 🤔 är: Okej! Vi lägger ner om ni tycker att vi utgör en sådan dålig påverkan mot Gävles matintresserade. Många vänliga hälsningar Gavlepratommat@hotmail.com genom Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kan vegetariska produkter som smakar kött konkurrera med köttindustrin på allvar i framtiden? Ja den frågan ställer sig Susanne De La Cruz och maken Arvin som leder Gävleföreningen "Vego för alla".

Efter år av forskning och investerade miljarder från bland annat Bill Gates och filantropen Mike Howitz - börjar nu det amerikanska företaget tillverka vegetariskt kött i stor skala. Målet är att vegetarisk mat ska smaka som kött. Amerikanska medier ställer sig nu på allvar frågan om det här är början på slutet för köttindustrin.

Det finns fler aktörer i startgroparna men mest synlig har varit det amerikanska företaget Impossible Foods som tidigare uppmärksammats i Sverige för sin hamburgare, och som inte har som första mål att nå vegeterianer, utan snarare köttätare.

På molekylnivå skapar man en produkt som både ska smaka, se ut som och upplevas exakt som kött, och göras på bland annat vete, potatis och molekylen Gagnefur.

Likes

Comments

Redan? Javisst! Böjas i tid vad som krokigt skall bli...

Vi sätter oss vid bardisken och lätt konverserar bargrannen, det äkta paret som helst inte vill att man ska tilltala dem.

- - "Han projicerar den moderna människans aspiration efter ytlig konfirmation och spasmolytisk magalomani, men han blir lite otydlig i sin kvasifunktionella analys, tycker jag- - -"

Dom tittar lite förbryllat på varandra medan jag lite nonchalant tittar på dagens after work meny, få se...

Grillad Salciccia från diléns med bröd, hemgjord ketchup, senap och rostad lök.

Lättrökt tattare, nej tartar ska det givetvis vara. På fjällröding med pepparrotsgrädde och surdegskrutonger.

Getostgratinerade betor med honung från takodlingen, rostade nötter och krasse( Dom har faktiskt både kupor och grönsaksland på taket).

Klassisk råbiff med äggcréme, kapris, rödlök, rödbetor och senap

+ åtta stycken smått & gott till.

Man fattar glaset fyllt med husets röda ...mmm..Det här vinet har precis den sträva komplexiteten som är så kännetecknande för cote de nuitsdistriktet, hmmm

Vid detta lag är paret bredvid sprickfärdiga av skratt och förundrade över hur jag hittade hit.

Likes

Comments

​Man står lite bredbent liksom, gärna med händerna i fickorna. Och sen sparkar man.

Tjoff! I däcket. Sen går man vidare till nästa däck. Tjoff!  Så gör ni män när ni tittar på bilar som de kanske - eller kanske inte - är intresserad av att köpa. De sparkar på bildäcken. Tjoff!

Hittills har fenomenet varit koncentrerat till bilhandeln. Men på senare tid har enstaka sparkincidenter faktiskt rapporterats också från andra, mindre väntade sammanhang. Ett scenario utspelades på ICA TIERP, där en äldre man sparkade en hel knäckebrödsleverans till småsmulor i jakten på ett matbröd som skulle innehålla "tillräckligt mycket fibrer för en gammal gubbdjävels sura mage".

Man kan nästan förstå dem. Det känns bra. Rejält på något sätt. Manligt. Man står lite bredbent liksom, gärna med händerna i fickorna. Och sen sparkar man.

Likes

Comments

​Förra veckan skrev vi ett mejl till Gevalia angående protesterna från ICA och konsumenter om deras kraftfulla prishöjning mot handlarna och minskning av mängden i paketen.

Här kan ni läsa svaret!

Hej!

Tack för att du har kontaktat oss gällande Gevalia.

Vi letar hela tiden efter bästa sätt att möta konsumenternas växlande behov och preferenser. Detta inkluderar att erbjuda en flexibel och varierande portfölj av produkter, format, paketstorlekar och smakprofiler. Vi tror att de nya paketstorlekarna och designen gör att det blir lättare att hitta sin favorit i butik. Vi är övertygade om att detta i kombination med de högkvalitativa ingredienserna kommer att ge den bästa Gevalia-upplevelsen till ett konkurrenskraftig pris.

Alla våra förpackningar följer EU´s regler och är klart och tydligt märkta med information om nettoinnehåll. Vi följer också lokala rekommendationer, lagar och regler och förser alla våra återförsäljare med information om nettoinnehåll per paket och ber dem visa detta tillsammans med kostnad per kilo där det krävs.

Det rekommenderade priset på Gevalia kaffe är konkurrenskraftigt och jämförbart med liknande produkter med samma kvalitet och storlek. Dock är det slutliga priset, det du som kund betalar, något som den enskilda butiken sätter.

Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag

Med vänlig hälsning

Jacobs Douwe Egberts AB

Karin Larsson / KISTA

Vad är svaret hon egentligen ger? Snacka om att brodera ut sig utan att ge svaret. Politiker skulle hon kunna bli, Karin "dumskallen" Larrson på Gevalia

Likes

Comments

​MÅNDAG:  STÄNGT

TISDAG:  Kycklinggratäng

ONSDAG:  Spaghetti Carbonara

TORSDAG:  Köttfärslimpa med rostad potatis

FREDAG:  Bakad potatis med krämig kycklingröra

Likes

Comments

​MÅNDAG: Fläsklägg med rotselleripuré, pepparrotsgrädde och rostad lök

TISDAG: Kycklinggryta med salsiccia, kokosmjölk, chili, koriander och kålsallad samt kryddig bulgur

ONSDAG: Nattbakad fläsksida med vispad gremoulatacréme, rostad palsternacka och steksky

TORSDAG: Kalvköttbullar med karamellgrädde, pressgurka, lingon och potatispuré

FREDAG: Helstekt kotlettrad med potatisgratäng, rödvinsky och haricot verts


HELA VECKAN

Fish & chips med remouladsås , dill och citron  110 kr

Skrei med smörad kål, manchego, blåmusselskum, surdegskrutonger och krossad potatis  155 kr

Likes

Comments

Äntligen en läsk utan någon socker/sötnings tillsättning 👏 Finns på Ica Fjällbacken och kommer från Göteborgs företaget Njie. 140 cl, lött kolsyrat i smakerna apelsin/mango eller jordgubbar/lime för 10.90 per flaska. Verkligen super 🍒

Likes

Comments

​Har hört talas om finsk sommarsoppa, hittar inget recept. Har ni på bloggen någon aning vad den innehåller / Maggan


SVAR: Tyvärr så vet vi ej, hittar inget recept men det låter som det kunde vara Koskenkorva serverat i en blommig djuptallrik.


Likes

Comments