PULLED Vego från Ica gott liv är ett helt vegetariskt alternativ till PULLED PORK , färdigkryddad med en söt BBQ-marinad. Produkten är baserad på soja och passar utmärkt att använda till tacos, wraps, hamburgare eller varför inte i salladsblad med fräscha gönsaker 🍅🍆

Likes

Comments

​Det var några bagare i Malmö som 1952 började sälja semlor strax efter jul. Men för det fick dom böter. Då styrde jordbruksnämnden både över vilket datum det var dags för försäljning och hur den fick gå tillväga.

Kräftor och surströmming är liknande exempel.

Likes

Comments

​4 portioner

2 auberginer, medelstora

salt

olivolja

peppar

Dela Auberginerna på långden, strö över salt och låt dem stå i 15-20 minuter. Skölj dem och klappa dem torra med hushållspapper.

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg auberginerna på en bakplåt och skär ett par snitt i skivorna och ringla rejält med olivolja över alltsammans. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i 35 minuter eller tills de är mjuka.

Nyttigt och gott!

Likes

Comments

Rolig semelvariant på Ica Maxis eget bageri. Tänk er stor som en 10-12 bitars tårta men ett kluster av 8 hopsatta semlor i stället som man särar med hjälp av kniv. 79 kr blir ca 10 kr semlan. Billigt & roligt att sätta fram på bordet hemma eller på arbetsplatsens fikabord ☕️🍮

Likes

Comments

Whaaat!? High Tech Overload. Glöm klistermärken, tråg eller plastfilm. Det här är framtiden.

Ica blir nu först i Sverige med att märka sin frukt och grönt med laser. Detta gör att de slipper klistermärken, tråg och plastfilm runt frukterna, eftersom de märks direkt på skalet. Man räknar med att spara över 200 kilometer plastfilm per år bara på den ekologiska avokadon.

Först ut är just ekologisk avokado och ekologisk sötpotatis. Märkningen som är hållbar görs med laser så att skalet ändrar pigment. Märkningen lämnar inga spår i produktionen och används redan av livsmedelskedjor runt om i Europa.

Hanna

Likes

Comments

Hos Bro Burgers på centralstationen i Gävle så hittar du en del burgare som sticker ut...

Älgburgare: Älgkött 120 g = 149 kronor

Big Bro Burger: Nötkött 480 g = 250 kronor


Likes

Comments

MÅNDAG: Bakad sötpotatis med ragu på långkokt karré i kokosmjölk samt syrad spetskål och koriander.

TISDAG: Grillad gurka med grönärtscréme, grillad kalv, soyavinniegrett och torkad kål.

ONSDAG: Honungsbakade morötter med helstekt fläskytterfilé, äppelsky, torkat äpple och tagetesört.

TORSDAG: Rostade jordärtskockor med rostad mjölk, rådjursköttbullar och lingon.

FREDAG: Pasta med gorgonzola, grädde, rostad paprika och chorizo salami.

100 kronor

Dessutom mkt bra tillval som är ett starkt + En gång lunch på Söders Källa i Gävle och inget annat duger som lunch i Gävle :)

Likes

Comments

Verovin restaurang på N. Kungsgatan informerar GD om att man snart ska servera ett nästan 300 år g:à vin. Ja dit det bär dit bär det 🤑 Gd och Arbetarbladet har så lite att skriva om, det ser man i tidningarna. Gratis reklam som detta och Ica plus samt Gävle saluhall lägger man med glädje ut när världen brinner 😜

Likes

Comments

För 4:e gången försöker man sig på att sälja F-Y i Gävle. 🍨 Nu med start om 2 veckor vägg i vägg med Hair City vid rådhuset och Ohlssons tyger. Mitt i dmällkalla vintern 😝 Har det inte gått tidigare med skyhöga priser så lär det inte funka nu. Lika lite som Lidos "sockerfria" Kondis på nedre delen av Drottninggatan kommer att funka. Vi ger kondiset fram till 30: april och F-Y stället till 15:e maj

Likes

Comments