En vanlig jobbdag bortsätt fån att jag haft hjälp i  stallet hela förmiddagen.
Red Indy direkt efter insläppet(såklart efter jag borstat henne osv👀). Hon hostade väldigt mycket senast hon blev riden men idag verkade hon vara frisk och kry.
Nästa gång jag riden ensam ska jag verkligen göra en "riktig övning" och ta fram konor m.m. Det livar upp lite ändå. Är så trist ibland när man inte har någon bestämd övning mer än att göra volter och halter på spesifika ställen.

Likes

Comments

Red ett 50 minuterspass på Indy på lunchen idag. Tänkte jobba med vikthjälper och skänklar och rida utan att ta i tygeln under uppvärmingen. Men ja, det gick inte så bra. När jag väl fick ut henne från spåret så blev det ändå inte som jag ville. Skulle det bli en volt blev det istället halft igenom, och tvärt om. Trodde set skulle vara så mycket lättare på henne.

"Gav upp" ganska fort. Red lite dressyrprogram men hon var inte så "lydig" idag. Ville inte riktigt som jag. Gick inte riktigt fram förens slutet av passet. Kändes verkligen som hennes energinivå gick upp och ner under hela passet.

Galopperade långsidor i båda varven, öppna sidan i A/C volten och galopperade långsida och ett varv på volten. Känndes som det var sånt hon orkade med idag, och jag också!

Likes

Comments

Veckan har varit minst sagt rörig. Fortfarande is i hagar och stallplan hela veckan. Och i tisdags när jag gick ut till stallet på morgonen....
En vattenpöl utangör stalldörren och tänkta att någon glömt stänga av vattenkranen som är precis innanför. Men icke. Det var vatten i hela gången inklusive spångången som var aom gytja. Allt detta pga en vattenkopp. Stackars, stackars Putte som som bara stod och sparkade i gäggan i sin spilta.
Det var bara att flytta honom tilö en tom spilta, få stopp på det rinnande vattnet och börja soppa ut vatten från gången.
Så ja, den dagen bestod av att mocka bprt hela spån gången, Puttes spilta och hälften av dom två intill + det vanliga stallarbetet såklart..

Aja. Får hoppas på att det inte händer igen på ett jäkla bra tag.

Blev väldigt passande att åka hem i torsdagskväll och ta helg. Det blir lite kaos i huvudet när man inte riktigt kan följa de vanliga rutinerna. Hoppas på en lugnare vecka nu.

Likes

Comments

Ända sedan i onsdags har det varit lite rörigt. Is över stallplanen och i hagarna. Hästarna har fått vara ute i andra hagar, mindre grupper och i skift. Väldigt mycket mockande och fram och tillbaka med hästar alltså.
Blev lite annorlunda idag också men gick ändå smidigt. Red även Indy mitt på dagen då det passade. Barbacka blev det och kan säga att jag hade svårt att komma upp även med pall. Det var lättare när hon hade lite längre man.
(om jag blir hästägare ska jag införskaffa en betydligt högre pall. När man på Vreta använde sig av pallarna på stallplanden så var ju hästen som att hoppa upp på en a/b-ponny, så ska det va!)

Aja. Red i ca 50min och började med att skritta i 20-25 min. Försökte hålla mig en bit från väggen på långsidorna, mycket varvbyten på olika sätt och volter i olika storlekar. Hon var betydligt piggare idag och kändes med arbetsvillig och inte lika trött. Kan ju också vara för hon nu är nyklippt.

Likes

Comments

Någon gång i mitt liv vill jag tatuera mig. gärna så snart som möjligt men, ja well, det kostar en del pengar. Här är några läckerbitar jag letat fram. Hittade en tatuering på pintrest en gång så jag verkligen vill ha. en liknande i alla fall. Dumt av mig att jag inte sparade bilden på den, letar fortfarande haha😉

Likes

Comments

För ett par veckor sedan beställde jag hem, bland annat, Sleeks palett I-Divine Snapshot. En lite mer färgglad palett, vilket jag älskar! 12 pigmenterade skuggor som kostar kring 129kr. Helt klart värt att köpa dessa paletter, just nu har jag bara två men kommer självklart bli fler.
Just nu är mina favoritskuggor i paletten den brons-röd-bruna, trycker dock den ser mer röd ut när jag sminkat mig med den, det älskar jag. Gillar också den ljusa skimriga väldigt mycket. gillar självklart alla färger men har inte hunnit sminkat mig med alla än.

Likes

Comments

Behöver bli så mycket bättre på att skriva ber vad jag tänker. Vet egentligen inte vad det ska vara bra för, men det behövs.
Skriver ofta när jag inte mår bra. Alltså regäl ångest, panikkänslor m.m. Bara skriver, kanske utan sammanhang men för att bara få ut att som finns där inne. Sen känns allt så mycket lättare.
Det är någor min mamma tjatar om. Eller ja, mer att man ska skriva varje dag för att sortera sina tankar. För att sova gott. Visserligen har hon rätt.
Fakta är dock att jag tänker och sårterar mina tankar när jag mockar skit, släpar vattendunkar, packar hö och gör rent krubbor. Liksom terapi. Ändå känner jag att jag behöver skriva ner detta efterår vilket inte alltid är så lätt. Den där tanken man hade låter inte lika bra längre, eller så kommer man bara inte ihåg den rätt.

Well, skulle visa en bild på min gudomliga mat och skriva om något helt annat. Men ibland blir det såhär så nu får ni en bild på morgonen soluppgång istället..

Likes

Comments

Detta blir en förnyad presentation om mig. En kort en.

Jag heter Alicia och är 19 år gammal, född 97. Bor i en liten stad i Småland med min mamma men när jag jobbar bor jag på arbetsplatsen 3 timmar bort. Jag jobbar på en ridskola där jag sköter stall och hästar. När jag har tid för fritid gillar bland annat att skriva och vara kreativ, titta på skräckfilmer, fotografera och lyssna på musik.

Här får ni följa min vardag och ta del av matlagningsrecept, idéer, first impressions/resektioner och sminkningar.

Extremt seriösa bilder såklart!

Likes

Comments

Klockan är 18 och jag längtar redan till sängen. Rider lektion ibland på måndagar men strök mig idag. Även om jag bara jobbar kväll tisdag & onsdag blir det liksom jobbigt att det blir ännu en kväll i rad. Även om jag kanske kommer in 20:30 när jag jobbar eller rider lektion så känns det så sent. Sen ska man ju duscha, äta mat - kanske till och med laga den, gärna läsa lite och bara ta det lugnt. Jag ligger gärna i sängen innan 21 iaf, kanske inte sover men vill somna senast 22 iaf. Annars blir det svårt för mig att överleva dagarna. Jobbar ju inte 8 timmar om dagen, men ibland känns det verkligen som det haha. 

Bjuder på en dagsfärsk bild på söta lilla "Putte"

Likes

Comments

Trots att jag inte gjort någonting alls under hälgen har den gått så fort. Ätit, sovit och läst. Det är det.
Jobbade ikväll vilket innebar - mocka, fylla vatten och fodra. Möttes även av söta Amigo som stod felvänd i spiltan när jag kom innanför dörren. Man får vara noga med att kolla så alla hästar sitter fast odentligt när det varit barnlektioner, annars kanske hälften av hästarna är lösa nästa morgon😅

Likes

Comments