JA nu var det ett tag sedan. 

Har inte hänt mycket denna sommar och höst.

Skitväder har det varit saknat den riktiga sommarvärmen och S O L. men men dagarna har rullat iväg i sakta gemak. Men hösten har varit mild och bara några dagar med minusgrader, men nu verkar det som att kylan kommit för att stanna men snön har inte kommit ännu tack och lov.

Tänk vilken skillnad det är mellan sommar och vinter.​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja då har jag just vaknat till på heliga soffan, somnade av när jag kikade på tv. Nåja det är väl bara att flytta in i sängen.

Annars har dagen varit bra, varit ute ett tag i det hittills bästa vädret på en hel del dar med regn och blåst. Får väl se när jag vaknar igen om det blir tidigt eller hur det blir. bara att hoppas det blir en vacker dag.

Måns vann såg jag på Facebook, missade det, men kul för den delen. Får se hur Söndagen blir för övrigt, men hoppas det blir en givande dag.  ​

Likes

Comments

Ja då har det hunnit bli Fredagskväll igen.

Gråväder och blåst idag oxå, var in till Centralorten Vansbro idag och visst börjar det bli grönt på träden och gräsmattorna lika så. Men nu skulle det sitta bra med lite sol och värme, nog för att det ligger runt 12-13 plusgrader så känns det inte alls varmt. Kan ju kanske ha med åldern att göra oxå, blir ju lite frusnare på gamla dar och det känns lika när det är dags för utomhusbadning, tar längre o längre tid att komma i.

Hittade ytterligare en bild från förra seklet där jag i unga år håller på och bakar hemma i Nybyn, Inte visste jag då att jag kom att arbeta som Bagare & Konditor i framtiden. Men det är nog ganska bra att man inte har facit redan nu vad och hur det kommer att bli i framtiden.

Nu blir det en lugn och stilla kväll här hemma, har fortfarande en hel del bilder i datorn som ska gås igenom, raderas, sorteras och redigeras så pyssel har jag så det räcker.

Inget planerat för denna helgen så skulle det säga poff och poppa upp något helt oplanerat och annorlunda som bryter av det vanliga så skulle det bara va trevligt.

Likes

Comments

Ja då har man varit uppe några timmar, vaknade vid 05-tiden men låg kvar och njöt av tillvaron, sen upp och fixa till en panna starkt kaffe och bänkade mig i heliga soffan för morgonens dos av nyheterna på 4:an.

Men det regnar till och från men såg solen skina igenom molnen men sen kom det en redig skur igen, nåja det ska väl ner så det blir tomt i förråden där uppe innan det kan börja bli sol och värme.

Denna dagen som idag är detta nådens år har jag inga som helst planer för, visst det finns ju alltid något att pyssla med här hemma, men ska bli intressant och spännande att summera dagens händelser i kväll men hoppas ju att det kommer på plussidan.

Har förresten inga planer för resterande dagarna av denna vecka heller, så det är bara att det poffar & poppar upp några trevligheter eller några äventyr.

Men vet inte i nuläget om Anki från "Kungsbuan" Stockholm kommer hit och hämtar Volvo 945an som hon ska köpa av Conny, men hon lär sälja sin först eftersom hon har bara en parkeringsplats på Bagartorpsvägen där hon bor, och att ställa den på en besöksparkering är uteslutet för där rinner slantarna iväg hastigt och lustigt.

I så fall kanske hon blir kvar några dar och besöker sitt torp "Ankisborg" som hon har vid Änge i Nås, lär planera att lyfta farstun som har sjunkit ner en bit, men det ska väl kunna ordna sig, rätt matreal och ett par rejäla domkrafter och gott om tid så blir det nog bra i slutändan. Men det återstår att se om hon får iväg bilen och kan komma hit upp till Västerdalarna.

Dagens bild är inte tagen idag, men den visar lite hur solen lyser när den är framme, bilden är tagen från tv rumsfönstret ut mot vägen som går mot Nordanåker, det är uthusen som hör hit så det finns gott om plats.

Likes

Comments

Ja då var det snart dags att krypa ner bland bolstren och sussa kudde.

Kikar fortfarande i gamla album och har en stor låda med lösa bilder som skulle gås igenom innan dom eventuellt skulle in i album eller slängas, tänk va mycket man kan komma ihåg från tiden när en bild togs, har fått en hel del tidsresor.

Såg bilder från Tyskland, Holland eller om det var i Belgien jag fotade lastbilen jag körde. Idag fattar jag inte hur jag orkade med den stressen det trots allt var, bara att försöka hitta adresser där bilar skulle hämtas eller lämnas i de olika länderna med bara hjälp av en halv taskig karta och mobilen. GPS var för dyrt att skaffa på den tiden, men undrar om det inte blev mycket dyrare med all extra vändor och felkörningar som det kunde bli, men det positiva med det var att jag fick se så mycket mer av småbyar och vackra platser bortanför Autoban. Inget jag skulle ens tänka tanken på att göra i dagsläget, men kul att ha fått göra alla dessa "stress" resor trots allt.

Men dessa bilder är med största säkerhet tagna i Tyskland och där i byn Paderborn där jag blev kvar över en helg, men led ingen nöd alls, killen som ägde bilfirman jag hämtade privatinporterade bilar från kom på lördag förmiddag och knackade på dörren och bjöd med mig på mat hos sin mamma och det var en riktigt trevlig middag och sällskap, så den kvällen somnade jag riktigt nöjd och belåten.

Likes

Comments

Ja det blir några bilder men skärpan var inte den bästa. Men jag gillar starka klara färger, känner mig glad av starka färger.

Det är några med torrpastell, en med blandade färger, en med akvarell och en med Akryl. men det är det sista jag ska göra här vid datorn ikväll, dags att tänka på refrängen Tittar på nyheternas väder och tyckte det såg ut som det skulle bli skit väder imorgon, suck suck, nåja kan ju fortsätta med bilderna om det blir dåligt väder, men måste iväg och handla imorgon, kanske en tur till Vansbro oxå.

Likes

Comments

Hittade en bild på Linds Erke när han och barnbarnet Rolf Sköld mixtrar med sin Opel Rekord, det som inte Erke kunde laga fanns det inget hopp om ändå.

Sen en bild där mamma, Stejja och morfar sitter på ljugarbänken och chillar en lugn och rogivande bild där absolut inget stress kan skönjas.

Likes

Comments

Ja då var det dags för ett par vinterbilder så här på försommaren.

Ena bilden är på kanalen uppströms kanalbron nere i Nybyn Den andra är tagen genom köksfönstret hemma på Lärkvägen och mot korsningen där man ser Thomas Gruhs fd hus.

Visst kan vintern bjuda på små överraskningar i färger och kontraster.

Likes

Comments

Ja då var det kväller ännu en gång i ordningen. Har suttit och kikat på gamla foton från fornstora dar, Bilder av Klanen Åkerström som jag inte sett på en oherrans många år, bara känslan av att hitta foton på mamma och där hon inte lipar, hon hade en förmåga att grimasera när någon tog en bild, var en uppskattad upptäckt.

Hittade även en bild på en släktträff (syskonträff) med Farmor med flera.

Hittade gamla vykort från Björbo som visade lite hur det såg ut förr och hur byn förändrats genom årens lopp..

Har även försökt få till någotsånär skapliga bilder på några fler av mina "kanaliserade" alster som jag tänkte lägga in i ett nytt inlägg här.

Får tacka gråvädret för att jag tog tag i bilderna och foton över huvudtaget, rensat ur massor med Gb dubletter, dåliga och sånt man bara laddat ner i en mapp för att "sen" ta och sortera och redigera dom, men "sen" har en förmåga att inte komma, så det blir att fortsätta ladda ner allt. Men nu hoppas jag att jag får inspiration att fortsätta fixa och trixa med det.

Likes

Comments

Nu när jag sitter och kollar gamla album och ser hur det var i början av -70 talet. -71 köpte jag en Messerschmitt av Långmyr Anders uppe i Holan för hela 50 kr. Jag hade önskat mig en under hela min barndom och lyckan blev fullkomlig när jag som 13 åring äntligen blev ägare till en.

Morfars syster Fyr Anna Åkerström från Amerika var hemma på besök och hon målade den åt mig.

1972 skaffade jag en Mc, en CZ 150cc ,kommer inte ihåg var jag fick tag på den, men det var väl av någon äldre farbror som hade den i sitt uthus, det blev många gamla motorcyklar köpta av oss ungdomar som gick gårdar emellan och frågade om dom hade någon stående.

Ja eftersom man inte hunnit fylla 15 år och var lovlig för moppe så fick man hålla sig till det man kunde komma över.

Likes

Comments