Sitter och bläddrar i en damtidning och ser på alla snygga människor som inte har en enda liten skavank på hela sin kropp. Har de månne gjorde en plastikoperation eller andra ingrepp? När man ligger på en badstrand eller rör sig i simhallar ser man dess värre ALDRIG personer som är perfekta till utseendet. Alla i min omgivning ser "normala "ut, dvs alla har tecken på ålderdom vid detta skede i livet (40-50 år). Varför tycker endel att man inte får se ut så? Ifall man har problem eller lider på annat sätt av olika kroppsdelar eller ifall man varit med om någon olycka och på det sättet blivit "deformerad" eller på annat sätt ser annorlunda ut efter en olycka, ja det är en helt annan sak. Ni vet , programmet där man skall gå ner massor i vikt? Dessa personer som gått ner otaliga kilon, de får alla problem med överflödigt löst skinn, som jag verkligen tycker att de skall operera bort. I en reklam för detta program såg jag en kvinna som grät eftersom hon aldrig trodde att det skulle finnas problem efter att man gått ner i vikt. Men denna kvinna hade enorma hudflikar som hängde ner över magen. Känner sådana som haft verkligen stora och tunga bröst och haft jättesjuka ryggar och nackar. Tycker inte man skall behöva lida för sådant utan låta operera sig och kunna njuta av livet.

Jag vet att detta med plastikoperationer är ett mycket omtalat ämne, men man kan ju inte låta bli att fundera på det ibland. Själv lider jag av dittan och dattan som jag verkligen kunde låta operera, men själv tycker man att det inte behövs? Typ magen och brösten. Suck. Jag är trots allt nöjd med mig själv- fastän man kanske skulle gilla spegelbilden mer ifall man gjort något åt saken. Hur tänker du på detta med plastikoperationer?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För cirka ett och ett halvt år sedan hade vi en stor remont i vårt badrum och i bastun. De var bägge i sitt ursprungliga skick och hade mycket skador, både synliga och osynliga. Det gjordes en enorm satsning och husbolaget stod för kostnaden eftersom vi bor i en hyreslägenhet. Allt revs upp och byggdes på nytt. VI hade stora fuktskador i badrummet vilka behövde torkas och vi hade avfuktare placerade i utrymmet i nästan 7 veckor. När allt var klart hade vi ett ljuvligt badrum och en bastu som är så fin att man knappt vågar kasta vatten där så inget bara skall bli annorlunda och se ut.I vårt badrum finns det två fönster och i bastun ett. Ett av fönstren i badrummen är helt intill duschen. Vi har alltid använt duschgardin men nu var det tänkt att det skulle sättas in ett duschskåp eller en så kallad duschvägg. Det gick ju naturligtvis då fönstret från första början är placerat så tokigt så vi har fortfarande duschgardin i användning. På andra sidan om duschen finns dörren till bastun vilket gör att både fönsterkarmen och dörrlisten dagligen kommer i beröring med vatten och fukt. Dessa har ju remontmännen alldeles tydligt inte lackat eller fixat så de skulle tåla lite fukt. Nu 1½ år senare är de redan fuktskadade - och jag är arg. Vad är alltså vitsen med att fixa till fuktskador om man inte gör det ordentligt??


Ids inte ens ta en bild på dessa fula ställen utan låter er i stället se det lite snyggare. Här är det alltså svart och vitt som råder.

Likes

Comments

När våren och sommaren närmar sig, får jag alltid en sådan lust till både sommarstuga och en egen båt . Själv är jag uppvuxen med en sommarstuga vid havet och märker hur jag behöver vatten omkring mig om sommaren. Vi brukar spendera tid på Åland om sommarn, men nu när barnen vuxit och blivit större, är de inte så värst ivriga på att vara där. Själv känner jag mig helt tom ifall jag inte får vara på havet, ro och fiska under hela sommaren. Eftersom jag själv är av den ombytliga sorten tror jag att det skulle vara väldigt kul att ha en båt som man kunde övernatta i, en båt dit hela familjen ryms men som även är passlig ifall jag och mannen åker ensamma ut på havet. En båt där man kan övernatta och som är enkel att köra fram.

Själv tycker jag det skulle vara urkul att åka runt i vår fina skärgård och ta i land på trevliga små holmar eller på någon campingplats vid havet. Tror faktiskt att barnen också skulle gilla tanken. Vet ju att en båt är rätt dyr i drift men om man jämför med en sommarstuga så kanske det ändå är en billigare variant, eller vem vet? Har faktiskt ingen större erfarenhet av någondera. Men det vet jag- på havet vill jag vara. Har dessutom aldrig haft en tendens att bli sjösjuk, vilket ju är en bra förutsättning, hihi!

Än så länge är detta bara drömmar och tankar. Kanske vi, jag och mannen tar och köer oss en båt när vi blir pensionerade...härligt att drömma lite.Likes

Comments

För mig är det viktigt att kunna känna mig trygg i omgivningen i den stad jag bor. Jag tycker alla människor har rätt att oberoende om det är ljust ute eller mörkt, känna sig trygg där ute. Gillar inte alls att mina tre barn rör sig ute på stan när det är mörkt och jag brukar säga åt dem att de skall ringa mig ifall de hamnar vänta på bussar och dylikt. Ingen skall behöva stå ensam ute i mörkret, aldrig! Det är lita att utmana ödet, anser jag. Även i det egna hemmet skall man få vara trygg, hemmet är ju en fristad och ingen skall behöva må dåligt i sitt eget hem eller utanför.


Varför känns det alltid så ruskigt att gå på mörka ställen? Eller på ställen där det inte finns mycket folk? Hur har det blivit så att man går omkring och är lite skraj hela tiden? Tycker faktiskt att det känns lite jobbigt att jag som mamma är orolig för mina barn när de egentligen inte själv är det ännu! Orsaken är väl högst antagligen det att vi dagligen kan läsa om saker som hänt ute på stan och vi kan läsa att det inte sker hemskheter endast på kvällarna och nätterna. Det händer nästan helt litka ofta under dagarna. Gillar inte alls att leva i ett otryggt samhälle- u s c h !

Likes

Comments

Under min barndom fanns det alltid ett piano i vårt hem. Jag gillade det inte så värst mycket eftersom vi, jag och min lillasyster , tvingades att ta pianolektioner. Vi var just då i den mest trotsiga tonårsåldern och att ta töntiga pianolektioner kändes i den åldern urtråkigt. Senare , när jag flyttade hemifrån hade min mamma ett piano, men när det var dags att göra sig av med det, bodde jag så trångt att det verkligen inte gick att ha ett piano.

Det har jag naturligtvis flera gånger ångrat och nu skulle jag väldigt gärna ha ett piano. Dels för att jag själv skulle vilja spela men även för att mina barn är rätt så musikaliska. Ena sonen gör egen musik på datorn och han köpte för ett tag sedan ett keyboard som jag visserkigen kunde använda till mitt spelande , men det är inte detsamma som ett rikitgt piano.

Talade med mannen ifall vi inte kunde skaffa ett , men han var verkligen inte ivrig på saken. Jo, han tycker att det tar så mycket utrymme, och det gör det ju, men jag kan inte bara släppa tanken på pianot. Kikade in på en sajt som säljer begagnade instrument och hittade flera som var helt billiga och i våra trakter. Hittade till och med sådana som man fick gratiss , dvs man donerade dem bort. Ja men vad bra. .... mannen höll på att få spader jag jag ivrigt berättade om mina planer om att hämta hem ett piano helt gratis. Han vägrar totalt köra efter nåt och ännu mindre släpa på ett n till huset. Jag vet att pianon är väldigt tunga, speciellt om man skall upp för trappor , som hos oss, men jag hoppas att han ändrar sig. I värsta fall får jag ringa efter en firma som flyttar pianon . Om man nu inte behöver betala något för själva pianot så kanske man kan punga ut med nån hundring åt en firma som kommer och flytta pianot. Eller.....

Likes

Comments

Ibland är det livsviktigt att ha en utomordentligt bra belysning . Som till exempel när man skall fotografera. Jag är faktiskt tursam som har en som som jobbar myckt med fotografering, bilder och konst. Han har någongång skaffat en vit skärm, en ljusduk åt sig vilket jag uppskattar. Brukar smyga in mig i hans rum då han inte är hemma och fotografera endel inredningsprylar. Dessa behöver bra ljus för att man skall få en bra och ljus bild. Även när man fotograferar till tidningar eller till matbloggar behöver bildrna vara ljusa och av bra kvalitet så då komme denna till pass.


Skriver artiklar av olika slag och då det ibland är frågan om pyssel och kanske någon matvrå med recept- ja då gillar jag att fotografera d bilderna här. Lampan är rätt så stor så jag ids inte släpa den i mitt arbetsrum där jag annors sitter. Många som arbetar med någotslag av hantverk, keramiker, handarbetare och snickare behöver även bra belysning vid arbetsbänken. Vad händer ifall man obbar för länge utan bra belysning?

Om du ser oskarpt spänner du omedvetet nacke och axlar. Därför ökar dålig belysning risken för belastningsbesvär. Du arbetar inte heller lika effektivt som du skulle kunna göra.

Likes

Comments

Om en månad fyller mannen jämna år och i sommar är det min tur. Vi har funderat på att ordna en riktig hejdundrande fest eftersom vi jällesällan ordnar något större party för släkt oh vänner. Nu kunde det då vara passligt när vi båda närmar oss det magiska 50-strecket. I somras var vi på ett mycket trevligt party och vi fick många fina ideér där men nu är det dags att börja gnida geniknölarna och se hur vårt eget party utformar sig. Vi är ense om att vi skall hyra ett ställe dit det ryms en större mängd samt att det skall bli grillning och musik. När man har sommarfest är det ju så mycket som beror på vädret. Man kan ju aldrig veta hur det ser ut på den fronten här på våra berddgrader. Varm kväll kan plötsligt förbytas till en kall och regnig kväll och det betyder givetvs att en fest där man planerat att kunna sitta ute blir en fest där man trängs inomhus. I dont like it!


Det är något man bara måste planera ... Sedan till musiken. Skall man ha ett litet band som spelar eller hyr man ett ljudsystem som gör jobbet? Kunde ju vara kul men lite ljus och sånt. Känner faktiskt till nåra killar som har band men kan tänka mig att de har fullt upp på sommaren. Så stället skall definitivt ha ett litet dansgolv där man kan släppa loss lite. ;) . Till sist maten, sade tidigare att det skulle kunna tänkas vara grillmat- alla väljer vad de vill äta och så grillar man det själv över en öppen eld. Kunde bli skoj ....förutsatt att vädret är fint. Ååh, det är svårt men vi har som tur ännu några månader på oss.

Hur som helst så skall det fest. En fest som vi aldrig glömmer. En fest för både släkt och vänner, gamla som unga. På festen vi var i somras hade de också ordnat lite program ss. frågesport, photobooth och där hade de även en liten orkester som spelade. Det övriga programmet borde vi också fundera på men jag tror att platsen, musiken och maten kommer först.


Likes

Comments

​Nu när det igen har blivit lite kyligare kan det vara bara att komma ihåg att huden behöver lite mer skydd än vanligt. Jag brukar alltid i god tid börja använda lite mer skyddade produkter, lite tjöckre och fylligare krämer så att huden är redo när vintern slår till på riktigt. Speciellt är ju ansiktet utsatt och därför fokuserar jag på det lite mer än på kroppen. Kroppen behöver ju även den mer fukt  under den kalla tiden men jag brukar klara mig med mina vanliga produkter. Vintertid kan huden nästan kännas för trång. Den stramar och kanske om sticker och flagar. Boven i dramat är vinterns låga fuktighet. Och den uppvärmda torra inomhusluften bidrar särskilt till att vi blir ena riktiga torrisar. Enklaste sättet att bli med en sammetslen kropp är förstås att  smörja in den. 

När skall man då smörja in kroppen? 

De besvärligaste områdena är på kinderna och kring ögonen. Att kyla och torr luft torkar ut vår hud är ett ganska klart faktum. Noggranna undersökningar har visat, att huden då får brist på viktiga lipider. Utan dessa lipider förlorar huden fukt och uppvisar snabbare tecken på förtida åldrande. 

Så för att ha en hud som inte ​lider under vintern skall du nu redan sätta igång med lite mer fuktgivande produkter.

Likes

Comments

Har blivit på senare tider något av ett klockfreak. Inte gällande vägg ur men nog då det gäller snygga armbandsur. Jag hitta mig kollande på armbandsklockor vartän jag far och jag vet ju att man inte behöver mer en en eller högst två klockor. Nuförtiden är de ju så fina att man kan bära dem som smycken och det är just det som fachinerar mig. Jag kan avslöja att jag under barndomen och hela skoltiden egnetligen aldrig använde armbandsklocka och inte heller nu i dessa mobiltelefontider har det blivit av att använda klocka. Men nu då- ja nu har det tagit eld på mig.


Det är silver och klockor i rosenguld som jag bara älskar. Änvänder inte alls för tillfället guldsmycken och dessa passar fint ihop med varandra. Och så skall det vara lite bling bling på dem även. Änvänder turvis dessa två helt likadana klockor för tillfället - de är köpta utomlands och är bara så fina. För ett tag sedan var vi i Tallinn och jag råkade gå in på Kaubamaja i Virucenter och såg alla de fina Michael Kors-klockorna som bara låg där och glittrade och som var så snygga. Är väldgt svag för just Kors klockor och skulle verkligen inte säga nej tack till att ha några fler klockor att välja mellan....

Kanske jag hittar fler som jag bara känner att jag behöver när jag i sommar reser utomlands. Alltid lika roligt att köpa hem lite presenter till sig själv, eller hur...?


Likes

Comments

Under helgen skall det bli en liten weekendresa till Tallinn med härliga arbetskamrater. Vi har tidigare gjort liknande resor och vi brukar ha det jätteroligt. Ser alltså fram emot två trevliga dagar i helgen. Vi kommer att bo på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn som ligger på andra sidan gamla stan men som verkar vara ett fint hotell fullt med lite lyx. Där finns , som namnet säger en spa- avdelning som man får använda hur mycket man vill men vi får väl se hur mycket sådant vi hinner med. Vårt program kommer att bestå av följande: på fredag då vi anländer blir det en sits på hotellrummet, lite klädbyte och kanske någon vill duscha efter jobbdagen. Sedan har vi reserverat bord på en restaurang i närheten. Vi är sju stycken som åker så vi ville ha ett bord reserverat. Annars vet man ju inte om alla ryms in då det brukar vara rätt så fullt, både på hotell samt restauranger dessa sommarveckoslut. Kvällen består alltså av god mat och supertrevlig samvaro. Lördagsmorgonen börjar med härlig hotellfrukost och prat och övergår sedan till en shoppingdag i ett hoppeligen soligt och varmt Tallinn

Senast vi besökte Tallinn med arbetskamrater hittade jag och en kompis en affär som sålde inredningssaker och vi hittade härliga lampor som vi sedan släpade runt i stan en hel dag. Inga helt vanliga lampor utan sådana med låga stativben , vilket gjorde det hela en aning jobbigt. Men vi skrattar åt det så här efteråt....

Och så hoppas man ju alltid på att det inte skall vara någon sjögång eftersom det i sällskapet alltid finns någon som blir sjösjuk. Resan över tar ju inte länge men i alla fall...

Så i övermorgon bär det alltså av..

Likes

Comments