I morse var jag i stallet halv 9 för att hinna rida Gaita innan jag skulle möta upp Tessan i Rydö kvart över 10. Likt de andra dagarna jag ridit Gaita denna veckan gjorde det inget annat än att regna så att vi blev dyngsura från topp till tå. Vi red effektivt utan pauser 30-35 min innan vi gick tillbaka till stallet för att värma till oss innan det var dags att åka vidare till nästa ställe. 

Jag var i Rydö kvart över precis som bestämt. Vi började med att mocka och väga hö innan vi gick och hämtade Acke och Poolo från hagen. Jag red Poolo, som är en före detta ridskoleponny på 21 år. Han är snäll som ett lamm och en riktig klippa i både skritt och trav, men hade uppenbarligen en tendens att bocka ganska rejält i galoppen av ren pigghet och glädje, vilket gjort att han inte galopperat på ett bra tag. Vi började skritta och trava, men provade även på att galoppera vid tre tillfällen i skogen. Det var såå kul! Att se och känna den glädjen när han fick galoppera var bara outstanding. Han bockade vid tre tillfällen och försökte smått emellanåt, men skötte sig galant. Rida en häst som är busig på grund av glädje och energi är bara en sån upplevelse. Jag saknar de busiga hästarna jag brukade rida när jag gick på ridskolan. De bjöd på en eller två rodeo, men gav mig som ryttare en rejäl utmaning och chans att utvecklas som ryttare.  Nästa häst ska definitivt vara en projekthäst. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter en timmes gym åkte jag och pappa till stallet. Han fixade i ordning Gaita medan jag mockade och vägde hö. När det var klart var det bara att sitta upp och rida. Hinderna sattes upp redan igår och innebar att jag slapp en massa extrajobb idag. Vi red i 40 minuter och avslutade genom att hoppa en mindre bana på 1 m.  Dessvärre dog kameran i början av passet så att vi varken kunde filma eller fota, vilket var tråkigt när hon kändes så fräsch. 

Likes

Comments

Efter en minst sagt händelserik och kaosartad vecka med tentor, id-kapning och mindre roliga besked är det äntligen helg. Helgen invigdes med 30 minuters gym, byte av stolpar och eltråd i Gaitas vinterhage samt 35 minuters tömkörning i paddocken.
Sedan jag kom hem från stallet vid halv 5 har det lyxats till med fondue, ananaspaj och Idol framför tvn. En helt okej fredagkväll med andra ord.

Imorgon kommer det höleverans kl. 10 och efter det fortsätter arbetet med att byta ut stolpar, isolatorer och eltråd.

Nyharvad paddock är något av det bästa som finns.

Likes

Comments

Lyxar till det med plankstek och god dricka i höstrugget. Perfekt avslut på en dag med mycket plugg.

  • 99 Readers

Likes

Comments

  • 103 Readers

Likes

Comments

För några veckor sedan var jag glad vi tog oss över hinder på 90 cm. Idag hoppar vi betydligt högre än det med mer styrka och tryck i sprången. 

Likes

Comments

Ikväll har jag varit med Angelica och Cora på äventyr. Det har dressyrats i Mahult där jag träffade och provred Gaita för första gången innan jag beslutade mig för att låna hem henne på prov. 

Likes

Comments

​Ibland kan jag inte annat än skratta åt Gaitas märkliga bravader. Hon må vara stor och klok, men även den fegaste häst jag någonsin träffat. En rörelse eller förändring i omgivningen gör att hon då och då kan tvärnita eller hastigt hoppa åt sidan. Idag är första gången på länge som jag faktiskt fick tugga grus för att hon blev rädd. Vi hade ridit över upphöjda travbommar och hoppat mindre hinder i ungefär en kvart när hon helt plötsligt fick för sig slänga sig åt sidan. Eftersom vi just då var på väg över en travbom stod jag i lätt sits och hade en balans som var lika med noll, vilket resulterade till att jag gjorde en kullerbytta över halsen och hamnade på marken. Allt gick bra och vi var igång några sekunder senare så ingen skada skedd som tur var. Det komiska var att hon reagerade på ett ridspö hon sett och ridit förbi flertalet gånger tidigare under passet utan problem. Fjantigt eller hur? Som om det inte räckte hon var rädd för sin egen skugga och hoppade till för ett löv. Haha! Störtlöjlig! 

Efter 40 minuters markarbete fick jag personlig assistans av Gaita som hjälpte till att plocka i ordning pottorna vi använder som "sockerbitar" vid upphöjda travbommar. Hur söt? Precis som att hon fick dåligt samvete för att jag trillade av. *fniss*Likes

Comments

Imorgon börjar uppstarten av bloggen fyrahovar. 

Likes

Comments