Har det verkligen superbra här! Idag var vi iväg och hoppade lite. Hon börjar verkligen komma igenom sig nu, tror frambenen kommer komma snart också.

filmer från rundorna och träningar kommer när jag kommer hem.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Var i glommen och tävlade i helgen, hoppade 110 och 115!

Hade ett nerslag i varje klass, men fredagens klass (110) var känslan hur bra som helst i! Lördagens gick det lite för snabbt och fick inte till någon ridning riktigt.
Likes

Comments

Det är ju alltid skönt med lite ledigt, jobbade igår och begav mig imorse till sommarstugan i Halmstad. Annsi är uppstallad i ett stall här nere och kommer att tävlas två helger i rad. Idag red jag ut i låg form, lät henne sträcka ut på den superfina, långa grusvägen som finns vid stallet. Mest för att hon skulle få röra sig ordentligt efter att ha stått i transporten ett par timmar!

Imorgon ska jag rida ut med en tjej i stallet som ska visa mig lite vägar. Både hon och jag ska till glommen i helgen så vi tänkte hoppa tillsammans på tisdag, så slipper vi släpa fram hinder själva haha!

Annsi verkar trivas och jag tycker det känns bra, får hoppas att det håller i sig.


Likes

Comments

Resultaten ifrån björbäck.

110cm - 4fel.
Hamnade i ett läge där jag inte rider igenom förhållningarna ordentligt så jag inte får tillbaka henne, det blir dragkamp istället. Då hamnar vi nära hinder och fick därför med oss ett hinder.

110cm - felfri.
Efter 110 dagen innan så beslutade jag att gå på framåtlägen istället och fick en felfri runda. Rundan gick för snabbt men ville hitta ett flyt istället för att få dragkamper. 

115cm - 8fel.
En runda som kändes jättedålig men som inte ser så illa ut. Hon kändes lite matt och fick med oss två bommar. 

Får ändå vara nöjd, det var ju hennes första meeting. Det är mer att kolla på med husbilar, lastbilar osv. precis runt banan. Nästa tävling blir i Glommen, känns lika bra att hon får vänja sig vid lite tittigare platser och jag får lära mig att rida svårare banor inför framtiden när vi förhoppningsvis rider högre klasser! Likes

Comments

Så himla svårt att planera sin tävlingssäsong... 
Nästa vecka är det ju Björbäck hoppar 110,110,115. Var anmäld till 120 men efter att ha pratat med min tränare tyckte vi att tre dagar räckte och tar 120 debuten tävlingen efter. Jag har ju inte bråttom att ta mig upp i klasserna så bättre att ge det lite tid. 

Tävlingen efter det blir under vecka 29 i Halmstad. Tänker mig att jag hoppar 115 på fredagen och 120 på lördagen. Sen veckan efter alltså vecka 30 tänker jag att jag hoppar i Halmstad igen. Fast här bara 120, 120 både lördag och söndag.

Hade hoppträning idag, det gick helt okej. Tappar galoppen lite ibland och har svårt att få tillbaka henne, men det går framåt och hon har verkligen börjat hoppa genom hela kroppen nu.

I söndags var jag och hoppade en 110 i Svarttorp. Hon var hur fin som helst och vi var felfria. Gick lite för snabbt och kom fel på sista hindret men kändes ändå bra! Härligt. Film kommer! 


Likes

Comments

De var ett tag sen sist, har precis fått sommarlov! Har hunnit med två tävlingar sen sist.

Norrköping:
1m. 0+4fel
Hade ett nerslag i omhoppningen, superbra runda men hamnade lite nära efter en omhoppningssväng! En fjärdeplacering.

110. 8fel
Hon kändes trött och då blir hon jättespringig och tar inte förhållningar. Fick med oss två bommar.

Hakarp:
1m. 0fel
Felfri och kom även här på fjärdeplats, även här en jättebra runda. Red som planerat, kom lite nära på något hinder i omhoppningen men kändes bra! 

110. 8fel
Likadant som tävlingen innan, hon var springig och fick inte tillbaka henne. Rev en väldigt grovt och fick inte igång galoppen ordentligt till hindret efter så fick med mig det också.

Under båda tävlingarna har det varit väldigt varmt så tror värmen tagit väldigt mycket på hennes energi. Nu på söndag ska jag till Svarttorp och hoppa bara en 110! Hoppas det går bra.


Likes

Comments

Hoppträningen igår gick riktigt bra! Kom rätt på hinder, var bestämd och gjorde bra val. Hoppade en serie vilket inte brukar gå så himla bra men det gjorde det. Lite blir det att jag rider fortare och fortare för jag är rädd att hon ska stanna(hon gjorde de precis när jag fått henne så jag landade på en stolpe och fick hjärnskakning). Men när jag lugnar mig går det bra! :)Likes

Comments

Trimmade inför träningen imorgon, mamma tog ett par bilder! hon börjar bli fin nu, övade lite längningar i travenför första gången idag.


Likes

Comments

1m - 4fel.
Helt okej runda, la henne nära på ett räck som vi rev. Det var hindret efter kombinationen och kom väldigt snabbt ur sväng(dessutom högersväng som jag har svårt att få med henne i).

110cm - 4fel debut.
Bra runda, mitt mål var väl mest att rida utan att bry mig om höjden då jag stressar upp mig då. Även här kom vi nära på ett räck som jag när jag red inte tyckte va konstigt att hon rev, men när jag ser filmen kan jag tycka att hon borde vart lite kvickare upp med fram. Filmen är dock så man ser bakifrån så borde nog lyssna på min känsla! Glad att vi tog oss genom banan och att det inte kändes speciellt mycket svårare. Hon sprang iväg mellan 5-6 så på filmen hör man mig skälla på henne haha, så kan det va ibland! :)

Men nu börjar det bli dags att sätta nollorna!! Irriterande med små onödiga pet, men hellre det än att hon stannar för då blir jag så osäker. Likes

Comments

Måndag, igen! Men det innebär iallafall en vecka med tävling och de veckorna går alltid snabbt. I helgen har Annsi fått vila, tror det var bra för henne och jag var så sjukt trött.

Idag ska hon trimmas ordentligt med bommar inför hoppträningen imorgon.
Likes

Comments