Att gå i väggen.

Efter ett hysteriskt tungt år med extrema psykiska ansträngningarså var jag plötsligt där. Jag har de hört så många som hamnat där men interiktigt förstått vad det innebär. Det fanns säkert 1000 signaler som jag skötifrån mig. Jag var stark. Jag har alltid klarat allt. Visst skulle jag ta migigenom detta oxå. Jag började blogga lite och tyckte det skulle nog vara braför mig att få uttrycka mig.

Jag kom att må sämre och sämre. Att somna gick bra. Men senvaknade jag och grubblade till in på småtimmarna. När jag sen skulle tilljobbet var jag så trött. Jag var helt övertygad om att detta snart skulle gåöver. Jag hade ju bara haft ett extremt jobbigt år. Men nu skulle väl blibättre. En mycket liten händelse gav mig putten över kanten. Helt plötsligt sattjag där och kunde inte prata ordentligt. Jag kunde inte hitta några ord. Domliksom fanns inte. Tog mod till mig och sökte mig till min läkare. Jag var juinte den som så ofta gick till doktorn så jag visste knappt vem han var. Jagfick fylla i en enkät med massor av frågor. Utefter det konstaterades att jagdrabbats av utmattningssymptom. Hamna i pillerberoende var något jag inteville. Men det var den enda hjälpen jag kunde erbjudas. Samt att få träffa enpsykutbildad sköterska för samtal. Dessa samtal gick endast ut på att fråga hurmedicineringen fungerade. De första 3 månader hända absolut ingeting. Jag måddelika dåligt. Fick ångest och panik för små enkla ting. Sen tog mina tabletterslut. Och en av de saker jag drabbats av var handlingsförlamning i vissa lägen.Så jag kom mig inte för att beställa nya tabletter. Bokade inte heller någontid med psyksystern då det kändes helt meningslöst med dessa samtal om någotsom inte gjorde mig någon nytta alls. Jag fick då en ask tabletter med sammanamn av en vän så på så sätt fortsatte jag min medicinering. Helt plötsligtkände jag mig lite bättre.. Inte mycket men lite. Efter lite kontroll visadedet sig att min vän hade fått starkare tabletter än jag. När dessa tabletterbörjade ta slut så hade jag fått ett unns energi så jag orkade ta tag i o ringain ett recept.

Under hela denna tid har jag fortsatt att arbeta. Med eget företaghar man inte annat val. Samtidigt var det inte jobbstressen som fått mig att mådåligt. Tvärt om var det stressande för mig att tänka på en sjukskrivning. Jaghade då suttit hemma och mått illa för att mitt företag farit mer illa än vaddet har gjort genom denna resa. En resa som sägs vara hela livet. Dock fannsdet saker jag inte klarade av att göra på jobbet. Dom fick jag delegera tillandra. Det fanns ingen direkt logik i det hela. Dock kände jag mig väldigtstressad av att läsa långa stycken och av massor av papper. 1 ½ år senaretycker jag fortfarande det är jobbigt även om det bitvis går bättre.

Jag tycker nu att jag är på rätt bana igen. Jag har fått lära migleva med detta och handla därefter. Jag sitter inte längre passiv i soffan ohalvsover i en sorts medvetslöshets dvala. Jag har fortfarande svårt attkoncentrera mig på tvprogram. Har gärna en dator i knäet samtidigt som jag seren film. Men jag orkar ta tag i hem, hus och trädgård igen. Det känns bra förjag har alltid haft mycket energi till att greja och fixa. Jag har fåtttillbaka min tro på livet och att leva.

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sol och värme. Känns som man inte kan få nog av det efter vinterns mörker. Haft en underbart avkopplande helg på vårt enkla fritidsboende. Umgåtts med fantastiska vänner och kopplat av. Åkte hem och röstade. Ett måste om man ska få ha ett tyckande. Om man inte röstar kan man inte kritisera.

Hade en underbar morsdag. Blev hembjuden till min älskade dotter på grillat i kvällssolen. Bättre morsdagspresent kan man inte få.

På morsdag kändes saknaden efter min mamma stor. Hon blev alltid så glad när man kom med liljekonvaljer. Det var hennes favorit blomma. Man tänker inte alltid på vad ens nära och kära betyder i ens liv. Man tar dom för självklara. Men när dom inte finns mer är saknaden stor. Jag tänkte på hennes humor och skratt fast hon drogs med sin sjukdom. En sjukdom som plågade henne i över 20 år. Som gjorde att hon inte kunde uppleva och göra saker. Utan höll henne bunden i plågor och mest sängliggande. Min mamma var en stor djurvän. All form av djurplågeri gjorde henne ledsen och bestört. Hon var en väldigt tapper och stark kvinna. Hennes resa genom livet var inte lätt.

Det gäller att leva livet medans man kan. Ofta skjuter man på det man vill göra. Man glömmer att det en vacker dag kan vara försent.

Önskar er en bra start på veckan.

Citat Mark Twain

Bara en dröm" säger ordspråk

"Bara en dröm" säger snusförnuftet. Då har man glömt att drömmar skapar verklighet.

Likes

Comments

Fisk tycker jag är gott. Helst Torsk. Denna torskrätt brukar jag göra efter jobbet eller när jag bara vill laga något snabbt o enkelt men ändå supergott.

1st (ca 400g) Torskblock

1 Ask Mjukost, Storleken beroende på hur mycket sås ni vill ha. Smak, valfritt, brukar köra med kräft-/räkost eller räkost.

2-3dl grädde

Salt och vitpeppar. Ta det lite försiktigt med saltet då osten innehåller salt.

Lägg torsken i en ugnsfast form

Blanda samman mjukost, grädde och kryddor

Ös blandningen över torskblocket. In i 225graders varm ugn tills det fått färg,

Vill man kan man strö över lite riven ost innan man sätter den i ugnen.

Strö gärna över lite dill.

Servera med lite gröna ärtor och kokt broccoli, blomkål eller en grönsallad.

Likes

Comments

Pälsindustrin och dess fullständigt onödig och en tortyr och massmord på djur. I dagens samhälla kan man tillverka så fina kläder med andra material. Att använda päls från tex får som vi föder upp och slaktar för mat är en annan sak. Där är ju pälsen en bi produkt och köttet tas tillvara. I pälsindustrin med mink, chinchillor, rävar mm. Dödas djuren endast för sin päls och deras kroppar blir till avfall.

På SVENSKA minkfarmar har djuren inte det bra men när det tex gäller den asiatiska pälsdjurs-"hanteringen" (skriver så för slakt och tortyr av levande varelser på sätt ni inte ens kan tänka er i er värsta mardröm går knappast under ordet hantering), är det ännu mer lidande hur djuren föds upp, hur de flås levande. Hur de gasas till döds, i bästa fall och de gånger de inte bara svimmar av och flås ändå vill säga. Hur länge dom sedan ligger o våndas, plågas efter sitt uppvaknande utan päls orkar jag bara inte tänka på.

Jag vill inte känna att jag tappat all tro på mänskligheten. Jag vill hoppas att de som använder päls skulle sluta med detta om dom visste fakta. Fakta att om man köper en päls så stödjer man en industri som TORTERAR 40 miljoner djur till döds varje år. Att för en päls går det åt 30-40 flådda minkar, eller samma antal kaniner, eller svindyra vinterjackor med päls från rävar som gnagt av sina egna tassar för att komma undan smärtan i bensaxen som fångade dem i det vilda (för att sedan under fruktansvärda smärtor förblöda till döds). Eller dom som tycker det är snyggt med chinchillapälsar från chinchillor som skrikande av smärta och rädsla får sina nackar brutna av svettiga farmarhänder.

Tillhör ni dem som idag använder päls, så hoppas jag av hela mitt hjärta att ni aldrig mer köper pälsar efter att ha tagit del av denna grymma o empatiska verklighet. För om ni fortsätter köpa pälsar, så är ni totalt befriade från allt som har med ordet empati att göra och jag hoppas VERKLIGEN att era vänner inte tvekar på att berätta det för er heller.

Hur har minkarna på de svenska minkfarmerna?

I Sverige så mördas varje höst c:a en och en halv MILJON minkar. De gasas i regel till döds och många flås levande. Detta när de är c:a sju månader gamla. Deras levnadsituation innan dess består av konstant stress, undernäring och stereotypt beteende från övriga minkar de kläms ihop med. En vild mink har kilometervis med mark som revir, minken på en pälsfarm i Sverige har samma boyta som en uppslagen dagstidning. Man behöver inte vara speciellt smart för att kunna räkna ut att de LIDER fruktansvärt av detta.

Minken är naturligt ett ensamlevande djur. På minkfarmerna så tvingas de ihop med tusentals andra minkar utan någon som helst livskvalitet mer än att försöka äta och överleva till den dagen de gasas till döds av dom som äger farmen. Minkarna utvecklar ofta psykotiska beteenden som självstympning, de biter helt enkelt av delar av sin kropp för att dämpa sin oro och ångest. Kannibalism är även detta extremt vanligt. Minkarna rör sig maniskt fram och tillbaka på sin lilla yta i tragiska, maniska försök att dämpa den oro och panik de känner, helt förtvivlade inför sin situation.

Ett citat som Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund gav:

"Buren är ej speciellt stor, men tillräckligt stor för minken att motionera och känna trivsel..."

Dom som är intresserade kan se lite mer fakta här:

http://www.sveketmotminkarna.se/p%C3%A4lsfarmerna

Detta är den osminkade sanningen om hur minkarna har det på de svenska farmerna idag. Kaniner och Chinchillor delar liknande öde som minkarna, totalt fråntagna precis allt som har något som helst med rättigheter att göra. Speciellt för chinchillor för med de regler som gäller för sällskapsdjur så skulle det vara omöjligt att föda upp dem för pälsindustrin med tanke på vad de genomlider där. Såg bilder från en chinchillafarm i USA där det sitter en gubbe och bryter nacken av chinchillor på löpande band medan de piper av skräck och smärta. Säkert förekommer samma i Sverige.

Hur man kan man behandla djur så? Djur behandlas så som dom inte har några behov eller känslor.

JO FÖR ATT DE SOM KÖPER PÄLSEN BETALAR FÖR ATT DOM SKA GÖRA DET!

Så sluta köpa päls och gynna denna hemska djurhantering med grovt djurplågeri som följd.

Att betänka i asiatiska länder är det 100ggr värre än i Sverige. Stoppa detta. Köp inte päls.

Likes

Comments

Varför blir man deppig av regn ?

Jag tappar i alla fall all ork och lust till att göra något när det är kasst väder. När det är helg finns det så mycket man vill göra. Visst finns det massor att pyssla med inomhus men nu när det är vår vill man ju vara ute. Naturen på våren är det finaste som finns.

Ikväll blir det till och tända ljus, äta och dricka något gott mysa till en bra film.

Dom köpta kotletterna som ligger i kylen och väntar på att bli grillade kommer att hamna i ugnen istället. I kväll ska jag avnjuta följande recept:

LCHF Sambal oelek -kotletter

 

Detta recept enkelt och blir mycket gott.

Fläskkotletter med sambal oelek, grädde och soja i ugn. Köttbitarna blir riktigt möra och fina och bara smälter i munnen!

Tid: 1 h och 45 min
4 portioner

Ingredienser:

4 Fläskkotletter
3 dl Vispgrädde
3 msk soja (äkta, t.ex. Druvan, Mrs Cheng)
1 tsk sambal
 oelek( eller mer om du tycker om det starkt)

Gör så här:

Lägg kotletterna i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.

Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer grädde.

Servera med en grönsallad och koktbroccoli eller lättstekt vitkål. Gärna ett glas rött att dricka.

Ha de så bäst

Likes

Comments


Likes

Comments

Så har tiden skenat igen och denna arbetsdag är slut. I morgon vid den här tiden är även denna arbetsvecka slut. Sen kommer helgen där det känns som tiden går ännu fortare.

Det man innerst inne vet är att man noga måste planera och disponera sin tid. Låter enkelt men varför gör man inte så?

Det jag vet är att livskvalitet handlar om att välja hur man investerar sin dyrbara tid rätt. om jag nu vet det varför gör jag inte så?

Tid är det mest rättvisa och faktiskt det enda rättvisa som finns på denna jord. Alla får vi inte lika mycket tid här på jorden men alla har 24 timmar per dygn till sitt förfogande.

Men hur använder man sin tid? Vart tar tiden vägen?

Har jag kontroll över min tid eller har tiden totalt kontroll över mig?

Att planera är viktigt. I mitt jobb nödvändigt men även viktigt på min fritid.

Att använda sin tid som en resurs är viktigt.

Mitt mål är att förändra och förbättra mitt sätt att använda min tid. Att prioritera rätt och välja bort det som inte är viktigt för mig och göra saker i en viss ordning. Ordning är nämligen viktigt. Att göra massor av saker i fel ordning eller fel saker gör bara att man förlorar mycket av värdefull tid.

Att ha en tidsplan är viktigt. Svårt är det däremot att göra en sådan. Då man inte alltid kan beräkna tidsåtgång eller att saker kan strula till sig. Ibland utanför ens egen makt.. Att ha en deadline kräver aktivitet och skapar en inre utmaning.

Välj och välja bort, detta är nog det svåraste. Det är ibland svårt säga nej till att göra saker som andra vill att man ska göra. Jag borde träna mig mer på att kunna säga nej. Det handlar ofta om att man måste välja bort saker. Då välja bort aktiviteter som tar mycket tid, som man egentligen inte vill lägga sin tid på och som inte tar en framåt? När man då kommit fram till vilka dessa aktiviteter är och funderat över hur dom är ett hinder för dig från att lägga mer tid på det du behöver göra, först då kan du börja fundera på vad du istället borde och vill göra mer av. Allt handlar om att investera sin tid rätt..  Ha en bra kväll

Likes

Comments

Jag har verkligen varit dålig på att blogga. Det har hänt väldigt mycket i mitt liv som gjort att jag tappat lusten på det mesta. Men nu ska jag göra att tappert försök att rycka upp mig.

Jag har satt upp några mål jag vill nå. Det viktigaste för att kunna nå sina mål är att dom är tydliga.

Det kan låta som en floskel med ord som ”du kan komma vart du vill”, men i många situationer stämmer det.

Sedan nyår:

Mål 1 går ner 10kg i vikt.   -> Lyckats till dagens datum gå ner 7,5 Kg.

Mål 2 träna 3 ggr per vecka. -> fungerar bra. Kör ett träningsprogram som ger helkroppsträning och tar ca en timme per gång

Mål 3 Komma igång med sociala aktiviteter. -> nystart på bloggen idag.

På återseende och ha en bra kväll.

Likes

Comments

HAR DU EN JÄVLA OTUR?

Till exempel:

- Nyligen fått sparken? Från ett företag som du startade?
- Går du upp i vikt oavsett hur nyttig, sportig och LCHF du blir? Plufs plufs utan mums mums?
- Har frugan lämnat dig för en överviktig skäggig mjukissocionom i polotröja?
- Eller har maken lämnat dig för den tuggumituggande skräninga spinningkärringen från Småland?
- Tappar du alltid allt som är gammalt, dyrt eller gjort av glas/porslin? På andras barn så att de börjar gråta?
- Råkar du på charterresan ofta prata högt om folks bristande utseende, bara för att snart upptäcka att de talar ditt språk? Och är beväpnade?
- Vaknar du alltid upp (försenad) och möter en person i spegeln som är lite äldre, lite tröttare och lite fattigare än denne var för några dagar sedan?

Jag tror dig. Jag har själv varit där, och det suger. Men jag lyckades vända mitt liv helt. Innan jag berättar hur ska jag lära dig en intressant hemlighet:

--> OTUR ÄR VETENSKAPLIGT BEVISAT - DET FINNS!!!

Ett stort antal universitet genom hela Europa har på senaste tagit fram övertygande statistik, som visar att vissa personer är födda med otur (källor överflödiga). Vissa personers liv ska helt enkelt suga.

Trodde de ja. Dags att presentera DET FEMTUSENÅRIGA MAGISKA KUNG ARTUR-TVÄTTSTÄLLET FRÅN ENGLAND SOM GER SJUKT MYCKET TUR.
Long story short: Fram tills jag fick tag i det här tvättstället var mitt liv en katastrof. Allt sög. Sedan fick jag - liksom du - en instinkt att gå in på Tradera och kolla lite. Hittade detta "vanliga tvättställ" och fick det för skräpsumman 200 kr, som hittat. Tänkte egentligen försöka hänga mig i det, eftersom allt sög. Men något hände den natten.

Dagen efter vaknade jag upp med en fem centimeter längre penis än kvällen innan. Jag blev rädd och försökte skrika, men det enda som kom ut var perfekt operasång. Jag kunde helt plötsligt sjunga. Vad i helvete?
Jag gick till köket och öppnade skafferiet - hepp, där ligger bröd, jordnötssmör och... en koffert med FEMTIO MILJONER KRONOR I BLANDADE SEDLAR. "Det här är för bra för att vara sant", sa jag högt. "Nej, faktiskt inte", sa Playboymodellen bakom mig, som tydligen stalkat mig och bestämt sig för att göra mitt liv lätt.
Hon berättade att detta tvättställ - som jag nu vill ge DIG chansen att få ta del av - är över femtusen år gammalt och har bidragit till tur till många andra före mig.

Kung Artur var en alkad luffare med ojämnt skägg tills han hittade detta ställ. Han slängde det på svärdet i stenen så att stenen sprack, sedan blev han king. Och fick världens bästa skäggväxt.

Winston Churchill visste egentligen att Tyskarna skulle vinna över England - tills någon gav honom detta tvättställ, som även kan flyga och som egenhändigt slog ut hela Luftwaffe. Bildbevis finns, googla bara "washingställ luftwaffe" och se själva. Och Churchill blev världshjälte. Det är fan tur, eller hur? Han fick dessutom en extra testikel, uppfann egenhändigt botemedlet mot panikångest (morfin) och började bänka sin egen kroppsvikt. TUR.

Sedan dess har detta tvättställ - som även går att hänga tvätt, mattor och andra textilier på och som inte väger någonting - gått i arv bland vanliga människor, som vill ha MER FLYT I SITT LIV. Nu vet du historien, nu känner du till sanningen och vet vilken otrolig möjlighet du precis har fått framför dig. Det är dags att sluta tveka och börja handla, för visst har du allt att vinna? Ödets hand har alltid en nyckfull tendens att välja till synes vanliga människor att utföra stordåd, nu pekar Ödet med hela handen på dig och skriker dig i ansiktet; "TÄNKER DU TA CHANSEN? VILL DU LEVA ETT STORT LIV, MED FLYT ISTÄLLET FÖR OFLYT? GILLAR DU PANNKAKOR?"

Om svaret är "JA!" på dessa frågor är det dags. Ta chansen, lägg ett bud, och vänta på ditt nya liv. Annars är du sämre än Kent.

Accepterad betalning förutom kontanter är rent guld/silver, ett byte mot andra likvärdiga antika klenoder, alternativt en riktigt schysst eldkastare/dynamit och en stock snus.

NU KÖR VI, DAGS FÖR TVÄTTSTÄLLET MED TUR - LÄGG DITT BUD NU FÖR FAN!!!

http://www.tradera.com/har-du-en-javla-otur-unikt-tvattstall-kan-radda-dig--auktion_160506_187615403

 

 

Likes

Comments

Trots en helt fantastisk sommar finns det de som klagar. Det är väl så att vi människor har svårt att bli nöjda. Givetvis har vi olika tycke om vad en bra sommar är. Men bra väder öppnar dörrar för många aktiviteter. Inte bara strand och bad även om jag tycker det är underbart ta ett kvällsdopp med mina hundar utan en massa annat kul. För inte kan man säga annat än att en picknic i det gröna är betydligt mysigare när det inte regnar.

Det jag funderar mycket på idag är att många ungdomar och barn hellre sitter inne framför sin dator än dom vistas ute och utnyttjar sommaren. Visst finns det många som gör både och. Men för många verkar det vara så att man aldrig träffar vänner live utan bara genom datorn. 

Nu ska jag strax åka och grilla med ett par vänner. Gäller njuta och leva i nuet. Ha en bra kväll.

Likes

Comments