Klockan är 03:14. Tårarna rinner. Nej, dom bokstavligt talat sprutar. Hjärtat gör så ont att du skulle kunna slita ut det ut bröstkorgen bara för att slippa smärtan. Du skulle kunna slå knytnäven i vad som helst för att ilskan kokar över. Slaget gör dina knogar röda av blod. Du ser blodet men känner inte smärtan. Bedövad, adomnad.

Vem ringer du, oavsett tidpunkt på dygnet? Vem håller dig tills du slutat hulka av gråt, även om det tar timmar? Vem skickar ett välbehövligt sms innehållande bara ett par få ord men som är allt som behöver sägas? Vem står kvar när resten har gått?

Personen som vet när det är allvar. Personen som släpper allt annat för stunden. Personen som vet just vad du behöver höra och när, även om det bara är några få ord. Men också, vem är personen som är värd att göra detsamma för..

Har du funderat på vem som är viktig för dig och vad du gör för den personen?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Löst världsproblem? Hjälpt en äldre dam över vägen? Slängt ditt skräp i soptunnan? Startat ett företag? Gått till gymmet?

Eller suttit på Facebook i 3 timmar och 40 minuter? Tittat på 14 avsnitt av en serie? Tagit en powernap som blev 2 timmar lång?

Ja, man kan ju välja vad man vill göra med sin tid.. Kanske finns det någon lite mer intressant och lärorik läsning än ditt flöde på Facebook? Eller sitta på Youtube..

Kattvideos på Youtube kan förvisso vara väldigt kul! Och för mig är det perfekt när jag behöver ett avbrott. Har sedan en kompis som skrattar åt mig när jag skrattar åt videosen.. Win win! (inträffar oftast måndag morgon eller fredag eftermiddag) osäker, men tror det kan ha något samband med trötthet! :)

Men, till poängen.. Det är helt okej att sitta på Facebook hur länge du vill, OM du har valt det och tycker att det ger dig något. Känner du inte att de ger något, då är mitt tips till dig att först bli medveten.. vad gör jag och vilken tid lägger jag. Sen fundera, vad vill jag göra istället!?

Och nu kom du med den dåliga ursäkten att du inte vet, du har ingen fantasi..osv.?!

Du kanske vill tjäna mer pengar? (vem vill inte det?) Så fundera, vad kan du tänka dig att göra för att tjäna pengar..
Finns såklart annat än att tjäna pengar. Ta dig till gymmet kanske är en grej..

Vad du än gör (!!), säg inte att du inte har tid! Jag lovar att jag kan hitta tid i ditt liv om vi bara tittar på vad du faktiskt gör om dagarna..

Men du väljer själv! Gör det DU vill och mår bra av! (om du inte vet vad du mår bra av så är det dags att ta reda på det nu)

GO FOR IT!

Likes

Comments

Helt ärligt, det är inte lika häftigt att sitta i kassan på Ica eller jobba som städare jämfört med byggnadsingenjör eller marknadschef.. Eller?

På återträffen med klassen vid 45 års ålder vill du inte vara den skilda lågbetalda städaren med hängtuttar och extra kilon i en bilring runt magen.. hon som bor kvar i småstaden ni föddes i..

Välbetalt jobb, topprenoverat hus, gift, 2-3 barn som har toppbetyg. Du är hälsosam och vältränad, helt utan gråa hårstrån. Det är det man vill skryta med när man ses efter x antal år, eller?
​Men att du egentligen bråkar med make/maka var och varannan dag, att du inte har tid för dina barn, du mår psykiskt dåligt för att du stressar på jobbet.. osv. Nej, det är inget vi pratar om. 

Kanske trivs du jättebra som städare. Har fantastiska kollegor och bra arbetstider. Du har tid för vänner, dina barn och din nya sambo. Ni äter gott, umgås och hittar på massor av roliga saker tillsammans. 

Vad är det du egentligen skäms för? Och vad är det du egentligen ska skryta med? Vad är det som är viktigt i slutändan?


Likes

Comments

Först måste du bestämma dig VAD du vill lyckas med.. såklart :)

Vad har jag gjort förra veckan och tänker göra denna veckan?
- Sett över min inkomst. Får jag betalt för det jag gör? Hur kan jag få mer betalt utan att jobba mer?
- En kurs i Starta Eget är inplanerad
- Ska gå på en föreläsning, Arbeta mindre - få mer gjort
- Haft möte (kombinerat med en trevlig fika) med en inspirerande person
- Planerar in roliga saker som gör att jag blir pigg och glad och har något kul att se fram emot
- Läser på om räntor och fonder för att lära mig mer


Gör du något för att lyckas? Är du medveten om vad du gör och om det du gör leder till något?


Likes

Comments

Visst låter det jävligt klyschigt att tänka så? Va fan, man kan ju inte gå runt och tro att man ska dö hela tiden.. Nej, det kan man inte, men det är inte riktigt så jag menar heller.

Jag reflekterar mycket, ibland för mycket. Jag behöver bara göra ibland. Utan att tänka så mycket. Det finns alldeles för många "om", "ifall", "eventuellt", "kanske"... när jag funderar jag. Jag analyserar väldigt mycket för jag vill att det göra det som är roligaste, ger mig mest och samtidigt är mest ansvarsfullt.
För att inte kunna bli mer spontan och ha lättare att fatta beslut så använder jag mig av mitt motto "jag lever bara en gång".

Jag sätter alltså det jag ska göra i förhållande till mottot. Om jag tänker tillbaka på vad jag har gjort, vad skulle jag då helst gjort och skulle jag ångra om jag inte gjorde något?! Om jag dör imorgon, vilket val skulle jag då har gjort.

Varför spara ditt finaste klädesplagg till ett tillfälle som kanske aldrig kommer? ;) Varför sitta hemma istället för att åka iväg och göra det du egentligen tycker är roligt? 

Reflektera är bra men tänk en extra gång och tänk annorlunda.Likes

Comments

Mitt leende kan tyckas större än någonsin men om du tittar noga så ser du igenom..

Det är lätt att ha förståelse för smärta som går att "ta på". Om jag bryter benet så förstår andra att det gör ont. För den som har sin smärta på insidan finns ingen förståelse. Sjukdomar som inte syns.

Det finns platser på bussen du ska lämna till de som har svårt att stå. Nej förlåt, dom det syns på som har svårt att stå på bussen. Men den som ser frisk ut ska resa sig och lämna platsen. Snälla ifrågasätt inte varför någon sitter kvar. All smärta syns inte på utsidan.

Om du har en åsikt eller undrar något, fråga då! Istället för att anta. Om jag bryter benet så frågar du hur jag mår och om du kan hjälpa mig med något. Varför gör du inte det om du ser att smärtan sitter på insidan?

Tänk efter en extra gång och var inte så jävla feg! Använd din energi till att lyfta någon annan om du kan!


Likes

Comments

Vet inte om det är något nytt för dig men livet är inte som de flestas Instagram-flöde. Solen skiner inte alltid.. Det är bara att ingen jävel vill lägga upp en bild när de ösregnar och man sitter inne och inte gör ett jävla skit. Scrollar igenom sitt Facebook-flöde för 17:e gången samma timme.

Det är sant, man gör inte något meningsfullt hela jävla tiden.

Och det där med att alla har ett välstädat hem hela tiden, BULLSHIT! Ni vet ju att alla som lägger upp en sån bild bara har det så 10% av tiden. Jag uppnår nog sällan 10% ens. Jag hatar att städa. Älskar att ha det fint men hatar att städa. Nä, jag torkar inte alltid av spisen när jag har lagat mat. Ja, jag kan låta en tallrik stå på bordet i två dagar innan jag sätter den i diskmaskinen.

Jag vet, vissa av er tänker nu "AHHH, HUR KAN HON HA DET SÅÅ!!?" För ja, vissa av er är sådär pedanta så att ni alltid har det sådär städat. Det är en sån jag behöver gifta mig med.

Men vet ni, mitt liv är inte sämre för att jag har en skitig spis och disk på matbordet. Så varför kan jag inte stå för det då!? Varför måste allt alltid se så bra ut?

Hörrni, jag vet i fan om mitt Instagram-flöde är bättre än ert. Det är ju roligare att visa kul saker man gör men vi målar upp någon fantasivärld som inte finns.

Jag försöker aktivt välja att vara glad, att ha roligt, fylla mitt liv med de människor jag vill ha i mitt liv, ta vara på min tid och göra det jag vill göra. Så scrolla igen FB 17 gånger på en timme är inte riktigt min grej. MEN, hur mycket jag än försöker så blir det inte alltid som jag har tänkt mig. Jag gråter, jag är arg, besviken, trött och uppgiven många gånger..

Men varför skäms jag för det? Varför är det fult att visa den sidan av livet?

Det är okej att må dåligt! Däremot kan vi sedan själva bestämma hur det ska påverka oss och vad vi har möjlighet att göra åt det, men det pratar vi om en annan gång!

Likes

Comments

Och vems superhjälte vill du vara?

När jag var liten var artister mina stora idoler, idag finns ingen artist eller kändis som är min idol. För mig är en idol någon att se upp till, någon att inspireras av och någon att ta lärdom av. Jag skulle vilja kalla dom mina superhjältar.

Superhjälte känns också som en liten uppgradering av idol. Lite bättre och lite finare. Det viktiga jag vill lyfta fram är att mina superhjältar behöver inte, till skillnad från vad jag anser är idoler, vara kända offentliga personer.

Ta en titt runt omkring dig. Jag är imponerad av min kollega som varje dag är trevlig och alltid har tid att fråga hur jag mår. (och faktiskt vill höra svaret, finns ett annat inlägg om just bara det). Jag är imponerad av min kompis som fortfarande krigar på i livet och lyckas behålla energi och motivation, trots riktigt tuffa motgångar. Någon som driver företag och gör det jävligt bra! Någon som vågar lyfta viktiga frågor. För mig kan detta vara superhjältar!

Så vad tror ni driver mig? Jo, jag vill också vara en superhjälte!Likes

Comments

Vem vill du ha som driver dig framåt i din karriär?

Eftersom jag började jobba tidigt och pusslade ihop många arbeten för att få ihop pengar i yngre dagar så har det också resulterat i flera olika chefer. Några mindre bra, några bra och en helt fantastisk har jag träffat på genom åren.

För mig är det skillnad att ha någon som bemannar, organiserar, kontrollerar, planerar, följer upp och ska se till att alla regler följs ELLER att ha någon som motiverar, inspirerar, pushar, stöttar, tror på mig och ger mig ansvar. Jag slänger in ordet tillit här på slutet också. Så, chef eller ledare?

Medarbetarsamtal brukar vara en standard på de flesta arbetsplatser. HUR pratar din chef med dig och hur pratar du med din chef? Vad sätter ni upp för mål och hur är planen för att nå målen?

Jag presterar som bäst när jag känner att någon tror på mig, när jag är motiverad och inspirerad. Jag kan prestera för att någon säger åt mig att göra något, bara för att jag ska ge mig fan på det. Däremot kommer det att synas en skillnad. Jag kommer inte ha roligt på vägen om jag ska göra det "bara för att" och slutresultatet kommer bättre om jag istället tycker att det är utvecklande och roligt.

Jag och en tidigare chef satte tillsammans (märk att jag säger tillsammans) upp ett mål om att skapa en ny tjänst/roll för mig. För att min nuvarande roll inte gav de möjlighet till utveckling som jag känner att jag vill ha och behöver för att motiveras och inspireras. (Motivation och inspiration kan man även få på andra sätt, men det pratar vi mer om en annan dag). Men till poängen, min nästa chef och jag hade en avstämning och vi gick igenom möjligheterna i framtiden. Denna chefen tar fram sitt papper och pekar på de arbetsgifterna som vi har. Utan att veta vad jag pratat om med min tidigare chef så skrattar hon lite och säger ungefär "ja det är ju inte direkt så att jag kan fixa någon ny tjänst till dig".

Min tanke var, "Varför inte då?". Ingenting är väl omöjligt. En chef som tänker utanför boxen, som ser större möjligheter och som inte är begränsad till hur verksamheten ser ut i nuläget. Skillnad på chef och chef? Eller snarare chef och ledare kanske..

Jag har alltid tagit ansvar för min egen utveckling men en bra chef kan göra mycket för dig. Våga ställa krav på din chef. Och till dig som är chef, tänk efter.. vilket mindset har du? Är du en chef eller är du en ledare?


Likes

Comments

Är det inte så att kavajen gör dig lite viktigare? Lite bättre än alla andra?

För några år sedan ringde klockan och jag släpade mig upp ur sängen, drog på mig ett par jeans, ett linne och en hoodtröja. Jag satte upp håret i en knut på huvudet och tog lite mascara.. på sin höjd.
Jag kände mig omotiverad och oengagerad. Det spelade ingen roll vem jag var, vad jag gjorde och det var ingen som tyckte att jag var viktig.

Jag kan ta på mig dom där jeansen och en t-shirt men över det drar jag på mig kavajen. Inte för att DU eller någon annan ska tycka att jag är viktig utan för att JAG ska KÄNNA mig viktig. Jag sträcker på mig lite extra. Jag gör mig själv till den jag är!

Om jag själv inte tycker att jag är viktig och att jag kan bidra, då kommer inte heller någon annan att tycka det.

Se det lite som Harry Potters mantel som gör honom osynlig, bara att kavajen istället gör dig synlig. Kavajen har magi, om du bara tror på det! Våga visa vad du går för!

Likes

Comments