View tracker

Future you - vill du nå dina drömmar? Det vill jag!

Personlig utveckling. Att nå mål och drömmar. Ta ansvar för sin egen utveckling och sin framtid.
Personliga drömmar, karriär, framgång, driv och engagemang. Medgångar och motgångar.

Jag har lärt mig att ta eget ansvar för det jag vill uppnå. Det är ingen annan som kommer göra det åt mig.
Här berättar jag om mina tankar, mina med- och motgångar och ska försöka inspirera dig till att lyckas.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

För att lyckas tror jag på att du behöver driv och engagemang. Detta kan vara dina största resurser men till det kommer ofta även andra egenskaper. Därför vill jag också prata om baksidan och tankar om att vara driven.

Aldrig nöjd, rastlös nästan jämt och kontrollbehov. Saker som ofta får människor i min omgivning att skaka på huvudet och sucka. Jag får frågan - "Kan du inte bara sätta dig ner och slappna av lite? Ta det lite lugnt". Nej, det kan jag inte! Det är helt enkelt inte min grej.

Jag blir inte stressad av att ha mycket saker att göra. Jag blir stressad över att inte ha något att göra! Jag har försökt, mer än en gång, att lära mig slappna av och ta det lugnt - "för det ska vara bra för hälsan". Resultatet har oftast blivit att jag blir uttråkad, deppig och tappar all min energi istället.

Jag vet inte om jag ska kalla det ångest men när jag blir rastlös och känner att jag inte utnyttjar min tid så mår jag dåligt. Jag vill få saker gjort. Detta är inte alltid hälsosamt och det är i dessa tillfällen jag önskar att jag kunna sätta mig ner och inte göra någonting. Men det går inte. Jag kan såklart också sitta och titta på tv emellanåt men ibland går det bara inte. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan.

Något jag måste bli bättre på är att njuta av mina framgångar, det är trots allt för mig själv jag gör det.

Jag är trots baksidor, glad och stolt över min drivkraft och mitt engagemang, för jag vet att det är det som tar mig dit jag vill.

Så utnyttja den drivkraft ni har men gör saker för er egen skull och lär dig prioritera.


Jag hittade en länk som verkligen träffar mitt i prick:. Där beskrivs egenskaper för en entreprenör. Så kanske är det de jag ska kalla mig - entreprenör! Här är ett utklipp av texten:

"Du är självständig, ansvarstagande och 110% medveten om att den enda som ansvarar för din framgång är du själv. Du har inget behov av utdragna fikaraster eller luncher med kollegorna. Du jobbar troligen bäst när kontoret är tomt klockan 06:00 på morgonen eller sent på kvällen när ingen stör dig med frågor, telefonsamtal eller mejl."

"Rastlöshet är ditt mellannamn. Det är inte ovanligt att du tröttnat långt innan du ens har påbörjat vad du skulle göra eller att du, när du uppnått ett delmål, redan är halvvägs in i nästkommande projekt. Du har svårt att fira segrar och nådda mål, då detta för dig är gårdagens nyheter och det enda som räknas är att nå nästa mål. Och nästa. Och nästa."


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Karriären har alltid varit viktig för mig, att känna att man lyckas. Även skolan har varit viktig, har alltid velat prestera på topp. Men alla är inte som mig.

Är du inte en karriärsmänniska? Det behöver du inte vara. Det är lika viktigt att nå dina drömmar och mål som ligger utanför karriären. Du jobbar för att nå just dina drömmar och det du mår bra av.

Jag upplever att det finns fördomar om att det bara är karriären som spelar någon roll och har en status. Om du har rest jorden runt, lärt dig paddla kajak, vandrat till Kebnekaise, fött 3 barn eller varit fotbollstränare kan detta vara lika mycket värt. Men det uppmärksammas inte lika mycket och ses inte som en lika stor prestation som om du lyckats med din karriär.

Jag trodde själv att det bara var karriären och pengar som jag kunde nå mål med. Nu är det bara ett av mina mål!

Vad är viktigt för dig? Skriv ner en lista med 100 drömmar/mål. Låt ingenting hindra dig! Allt - litet som stort är viktigt!

Några av mina mål och drömmar:
- Jobba med funktionshindrade barn
- Lära mig surfa
- Gå på inspirerande föreläsningar minst 6 gånger per år. 
- Starta en hunduppfödning


Likes

Comments

View tracker

Jag har aldrig haft problemet att inte veta vad jag ska bli när jag blir stor. Mitt problem är att jag vill för mycket. Jag vill göra allt!

I många år kämpade jag för att visa vad jag går för - för att någon annan skulle erbjuda mig nya möjligheter. Det gav sällan de resultat jag hoppats på. Nu tar jag ansvar för min egen utveckling och framgång. Jag är den enda som vet vart jag vill, vad jag vill uppnå.

Det här är en blogg om mina drömmar, mina mål och hur jag gör för att uppnå det jag vill. Jag har tagit ansvar för min egen framtid. Jag hoppas att du hittar inspiration för att uppnå det du vill! Välkommen till Future You!


Likes

Comments