Header

Är du också bra på att hålla känslorna inne? När sjukgymnasten tittar snett på en så inser man hur bra man är på att hålla masken.

Han frågade varför jag håller tillbaka. En fråga jag inte var beredd på. Men sanningen är den att det blir inte bättre om jag klagar och gnäller. Kan hända att han nämnde något om "typiskt hästtjejer".. :D

Kanske är det så. Lite tuffare och lite mer härdad. Jag väljer att bita ihop. Att se framåt. Bestämmer mig för att må bra, bli bra!

Tipset från sjukgymnasten.. "Var envis men inte för envis!" Tydligen fanns det en anledning till att man uppfunnit värktabletter.

Läkaren flinar och skakar lite på huvudet när han frågar om det är okej att han sjukskriver mig. När man är lite för rastlös och lite för nonchalant mot sin egen kropp..

Snart på benen igen..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag hatar att bli besegrad. Jag hatar att känna mig maktlös. Vill kunna själv. Klara mig själv.

Men när man ligger på akutvårdsavdelningen och har så förbannat ont att man inte ens kan röra sig så är man inte så jävla tuff. Morfin är för stunden ens bästa kompis.

Envis som man är så vill man inte ens be om hjälp för att gå på toaletten. Det är inget att skämmas över men jag gör inte det i alla fall.

Det tar lång tid innan jag viker mig. Men just nu så får jag nog känna mig en gnutta besegrad. Samtidigt vill jag hylla alla dom som varje dag kämpar med en sjukdom. Och jag ska be alla er att inte tycka ett skit synd om mig, för det är det inte!

Likes

Comments

Visst är det en fördel att se bra ut!? Eller är det någon som säger emot mig?

Det är gött att höra att man ser bra ut. Det är förjävligt att höra att man inte ser bra ut, har du tänkt på det?

Vi gick i miljoner av butiker, jag och mamma. Det kändes nog så för mamma i alla fall. Ett par jeans, märkesjeans som sitter tajt. Så tajt så att man måste lägga sig ner på sängen för att knäppa dom. Det var målet. Jag kan säga att det är inte så jäkla lätt när man inte har särskilt tjocka lår och ingen rumpa att fylla ut med.

Men ingen skulle få säga en kommentar igen om att mina byxor inte satt tajt. Skratta och peka.

Köpte en plattång också. Och nya tröjor.

Likes

Comments

Är det för sent att uppfylla en dröm?

Är det för sent att börja studera? Byta inriktning på karriären? Eller köpa en häst..

Jag tror att nästan varje 11-årig hästtjej önskar sig en häst. Det gjorde jag. Men när jag var 18 år slutade jag istället rida. Sen gick det 9 år till och jag köpte en häst. En trygg läromästare som jag kunde ta på skogsturer. Ja, det var min tanke. Sen råkade det visst bli en ganska ohanterad och oinriden 2-åring. Du kan hitta tillbaka till dina drömmar eller utveckla dina drömmar. 

Poängen är att, finns drömmen kvar eller kommer tillbaka, så är det aldrig försent att uppfylla den. Oavsett vad det är för dröm!


Likes

Comments

Bra, bättre, bäst, fantastiskt.. magiskt!

Varför nöja sig med bra? Idag fick jag höra ordet magiskt och fastnade direkt. Det ska bli mitt mål framöver - Förvänta mig magiskt och göra det till magiskt!

Det är nästan så att det pirrar i magen när jag tänker på magiskt. För mig påminner magiskt om en känsla man hade som liten. När förväntan var större än någonsin, man fick göra det som var roligast och mest spännande i världen.. fick uppleva något.. ja, magiskt!

Som pirret när du åker berg- och dalbana, när du kysser någon första gången, när du äter något som är så fruktansvärt gott, när du skrattar så mycket att du nästan kissar på dig..

Vad är magiskt för dig? Vill du att dina dagar ska vara magiska?

Likes

Comments

Skulle du vilja leva två olika sorters liv? Fast i samma liv?!

Jag vill gärna stå med ena foten på andra sidan jordklotet. En annan kultur. Ett spännande liv. Att klara sig på egen hand. Gör något annorlunda. Prata ett främmande språk.

Men andra foten är fast i mitt fina hus, med mina djur och min sambo. Här vill jag också vara. Tryggt. Stabilt. Så man ska ha det när man bli vuxen och "slår sig ner"

Jag vet också, att när man står på andra sidan jordklotet så är det inte alltid så spännande. Ibland snarare lite tomt och ensamt. Familjen är långt bort.

Jag vill ha allt, på samma gång, på samma ställe. Jag saknar spänning. Hur hittar du spänning? Eller har du inget behov av spänning?

Likes

Comments

Tårarna rinner ner för kinderna. Känslan av floder som aldrig skulle komma att ta slut. Det gör ont. Varför? Tankar som går genom huvudet. Ge upp. Vill dö. Lägga sig ner och aldrig mer vakna. Gråter igen. Gråter mer. Sen tar tårarna slut. Det blir tomt. Helt jävla tomt. Det känns ingenting. Inte ett skit. Sen gör det ont. Sen kommer ilskan. Gråter mer. Så arg så att jag gråter. Varför? Ge upp. Lägga sig ner och dö. Tomt. Plats för tankar. Reflektioner. Envisheten är tillbaka. Jag är inte arg längre, jag är förbannad. På vad? Nej, på vem! På mig! Mig själv..

Jag har inte misslyckats förrän jag ger upp. Vad som än händer. Om jag så amputerar båda benen så vet jag att jag kommer stå där till slut. Någon skakar på huvudet. Jag lyfter hakan lite högre. Det går, jag vet det. Det är bara jag som kan kliva över motgångarna och slå mig igenom motvinden. Gör jag inte det, då kommer jag att misslyckas. Och vet du? Jag vill inte misslyckas.

What doesn't kill you only make you stronger..


Likes

Comments

JAAA! Fredag igen..

NEEJ, söndag igen..

Jobbar du måndag till fredag? Ledig lördag och söndag? Lever du för helgen och det du hittar på då?
Vill du leva så?

På helgen har jag fler timmar till att göra det jag tycker är roligt, fler timmar till att umgås med vänner och familj men måndag till fredag behöver inte vara tråkiga för det! För mig är meningen inte att "ta mig igenom" veckan för att kunna leva på helgen. Jag vill leva varje dag och göra det jag tycker är roligt varje dag. 

Varför är en tisdag värre än en fredag? Du gör oftast samma sak, jobbar och kommer hem från jobbet.

"Fast fredagar umgås vi med vänner och dricker vin." Jaha, varför kan du inte göra det på en tisdag? Ja, okej du bör inte dricka så mycket vin utan att du kan ta dig till jobbet dagen efter. Men det kan väl vara trevligt att träffa lite vänner, även om det är en tisdag? Det är inte så att ni bryter mot lagen för att ni ses på en tisdag istället. 

Skillnaden på vardagar mot helg i mitt liv är jobbet. Jag jobbar 40 timmar i veckan. Det är mycket tid. Förutsättning för att vardagarna inte ska vara "plågsamma"? Tycka jobbet är roligt! 

Det är helt upp till dig att välja hur du vill ha det. Vill du jobba för att du måste och gå till jobbet och gör det du ska, även om du inte tycker det är roligt så är det upp till dig. För det är klart att du måste jobba för att få pengar och kunna betala räkningarna. Jag föredrar dock att jobba OCH tycka att det är roligt. Vardagen blir helt enkelt roligare då. 

Alla dagar är inte roliga, men mest hänger det på mig, om jag gör dom roliga eller inte.  

Likes

Comments

Orkar du lite till? Kom igen, lite till!

Jag är lat om jag går till gymmet. Jag tänker att nej, jag känner inte för det här. Samtidigt har jag svårt för någon som står och skriker på mig att jag ska köra lite till. "Gör det själv, för fan!" tänker jag. Problemet är dock egentligen inte att jag är lat, bara att jag inte vill det tillräckligt mycket. Jag har inte bestämt mig.

Har jag bestämt mig, då snackar vi målmedvetenhet. Behöver jag pusha mig så mycket så att jag nästan kräks, då gör jag det.

Vad hindrar dig från att pusha dig själv att ta ett kliv till, köra lite hårdare, göra det lite snabbare, lite bättre. lite snyggare, eller lite mer utanför boxen? Är du rädd för att göra fel?

Likes

Comments

Hur bevisar jag vad jag egentligen kan? Behöver jag har papper på det jag kan? Om jag har papper, betyder det verkligen att jag kan?

Jag kan mer än vad du kan men det står samma sak på våra papper. Vi får samma sak tillbaka. Är det rättvist?
Är min kompetens inte tillräckligt värd eller är det bara att du inte ser vad den faktiskt är värd, bara för att den inte finns på papper?

Likes

Comments