Header

Idag boostar jag mig själv! Och jag hoppas att jag kan motivera och inspirera dig!

Kommer motivation av sig själv? Sorry men nej, det gör det inte! Hur mycket du än önskar att du vaknar en dag och motivationen har kommit av sig själv så gör den inte det!

Du måste tro på att dina drömmar ska slå in! Du MÅSTE ha ambitionen att uppnå dina drömmar.
Vem säger att du inte kan!? DU KAN! Jag lovar!

Den som säger att du inte kan, uteslut personen ur ditt liv. Ta vara på de personer som säger ATT DU KAN!

Du är bra! Du vill! Du kan! Våga tro på det!

Alla människor lyckas inte i livet men det är ett val de har gjort. För framgång kommer från hjärtat och din drivkraft! Ditt sätt att tänka är det som tar dig dit du vill!

Du väljer ditt sätt att tänka!

Det låter ju himla lätt att säga att du ska tänka på ett visst sätt, eller? Nja, det funkar kanske inte alltid bara sådär. Det finns vissa förutsättningar..

Du måste VILJA tänka framgång. Du måste VÅGA tänka framgång. Du måste tänka att jag KAN. Och du måste ha SJÄLVINSIKT!

Så var börjar du? Mitt tips är att först bli medveten om dina tankar. Tänk efter hur du reagerar och vilket tankesätt du har i olika situationer.

Efter det funderar du på hur du vill tänka och reflektera hur du tror att du borde tänka för att komma framåt. På så sätt kommer du utveckla ditt tankesätt allt eftersom.

Ibland blir du låst i dina tankar. Se dig då omkring och ta för dig! Sluka all inspiration du kan hitta!

Vad gjorde jag idag? Jag gjorde en sökning på Youtube. Ett enda ord. Motivation.

Ibland kan små enkla saker görs stor skillnad!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sekunderna går, minuterna går, timmarna går, dagarna går, veckorna går och åren går..

.. och jag hinner knappt blinka.

Jag är stressad. Jag vill hinna så mycket. Varför räcker inte tiden till?

Inte nog med att timmarna på dygnet inte räcker. Värst är ändå att åren inte räcker till. Det är så mycket jag vill göra. Samtidigt inser jag vilket lyxproblem det är. Att veta vad jag vill. Det är så många som säger att dom inte vet vad dom vill och jag skulle aldrig vilja byta!

Va rädd om dina drömmar! Ta vara på dom och ge dom kärlek. Ibland kan det också behövas en nypa tålamod för att nå dit du vill. Stressa inte, men ta vara på tiden. Saker händer inte av sig själv. MEN, ta chansen.. för om en blinkning kan den vara borta!

Vad är ditt mål för morgondagen? Välj med omsorg!

Likes

Comments

Saker händer i livet. Det är inte ett misslyckade att inte uppnå sina mål. Du har aldrig misslyckats med ett mål förrän du har bestämt dig för att du inte längre vill uppnå det och då är det inte längre ett mål.

MEN, jag har ett problem. Något som ställer till det för mig själv, som gör att jag misslyckas är att jag tidsbestämmer mål.
Jag har alltid tänkt att jag måste sätta en deadline för att jag ska få tummen ur röven och uppfylla målen.

Jag är utbildad massör och tänkte starta ett företag. Jag bestämde att jag skulle starta företaget innan 2016 var slut. För att driva ett företag skulle vara nyttigt och jag hade lärt mig mycket på vägen. Fast det spelade ingen roll om jag satte en tidsbegränsning. Det handlade inte om det för att jag skulle få tummen ur. Jag ville det inte tillräckligt mycket.

Så ett nytt mål blev att inte ha deadlines. Jag har en lista med saker jag vill genomföra, som jag känner just nu. Det jag dock också har lärt mig är att saker förändras. Också en anledning till att mål inte alltid bör ha deadlines. Därför kan det vara bra att ha en plan B. Om målet inte gick att genomföra nu eller på det sättet jag ville, hur skulle jag kunna tänka mig att göra istället. Vad skulle kännas okej om det inte blev som jag tänkt mig.

Plan B är kanske fel att säga egentligen. Jag tycker att du ska drömma stort men realistiskt. Jag vill köpa en gård. Hade jag fått välja hade det varit en lång allé med hästhagar på varje sida. Du kommer upp till ett stort vackert hus, en stor gårdsplan. En maffig stallbyggnad med splitter ny stallinredning. Ridbana och ridhus. Ja, ni fattar poängen.
Men om jag vågar analysera så är det egentligen inte allt det som är det viktiga utan känslan av livet på landet. Med hästhagen utanför dörren. Närheten till stallet och stora ytor för hundarna att busa på. Egentligen vill jag inte ha ett stort hus att behöva städa utan ett det viktiga är att det är ett hem där jag trivs.

Mina drömmar är alltså inte i detalj och jag reviderar dom lite allt eftersom. Eftersom de inte alltid hamnar i tiden som jag önskar eller på just det sättet som jag hade tänkt från början.

Jag vill också försöka tänka drömmar istället för mål. För mig är drömmar mer positivt, inte lika mycket måste som mål.

Likes

Comments

Det skrämmer mig att bli gammal. Jag vill inte ha ont. Jag vill inte bli glömsk. Jag vill inte börja se dåligt. Jag vill inte börja höra dåligt. Jag vill inte bli begränsad. Jag vill dö innan det händer.

Visst är det oförskämt? Att jag vill dö.

Alla får inte behålla livet så länge som de önskar och jag säger att jag vill dö. Men det skrämmer mig, de fysiska begränsningarna. Det jag inte kan ha kontroll över, det jag inte själv kan styra.

Du ligger i sängen på äldreboendet och kan inte ta dig upp ur sängen själv. Du ligger och väntar på att någon ska hjälpa dig. Ditt liv styrs av någon annans rutiner. Du får inte längre välja vad du vill äta till frukost utan du får det du brukar tycka om för ingen orkar ställa samma fråga till dig varje dag. Jag får en blöja för jag kan inte gå på toaletten själv.

Detta är en av mina värsta mardrömmar. Jag hoppas och vill dock tro att jag är så envis och stark att jag kan framföra mina tankar och vilja.

Framtiden, ibland är mina tankar så långt fram att jag glömmer nuet. Jag har så mycket idéer om hur jag vill ha det då att jag glömmer tänka på hur jag vill ha det nu. Jag är så fokuserad på att jag måste hinna göra det och det eller det tills dess för att jag ska ha det si eller så då.

Jag måste sluta låta framtiden stressa mig! Mål är bra och ibland är det bra att sätta upp en tid när målet ska vara uppnått för att få tummen ur röven. Men (!) tänk på konsekvenserna. Det får inte bli en konsekvens att du missar nuet, att livet livet rusar förbi för att du har fokuset för långt fram. Att oron för att inte klara din deadline för ditt mål gör att du missar hela tjusningen med att uppnå själva målet.

Jag är rädd för att inte hinna innan jag blir gammal och blind, döv, bitter och har ont. Så dags att försöka leva lite mer i nuet och njuta och inte tänka för mycket på framtiden!

Likes

Comments

Är du också bra på att hålla känslorna inne? När sjukgymnasten tittar snett på en så inser man hur bra man är på att hålla masken.

Han frågade varför jag håller tillbaka. En fråga jag inte var beredd på. Men sanningen är den att det blir inte bättre om jag klagar och gnäller. Kan hända att han nämnde något om "typiskt hästtjejer".. :D

Kanske är det så. Lite tuffare och lite mer härdad. Jag väljer att bita ihop. Att se framåt. Bestämmer mig för att må bra, bli bra!

Tipset från sjukgymnasten.. "Var envis men inte för envis!" Tydligen fanns det en anledning till att man uppfunnit värktabletter.

Läkaren flinar och skakar lite på huvudet när han frågar om det är okej att han sjukskriver mig. När man är lite för rastlös och lite för nonchalant mot sin egen kropp..

Snart på benen igen..

Likes

Comments

Jag hatar att bli besegrad. Jag hatar att känna mig maktlös. Vill kunna själv. Klara mig själv.

Men när man ligger på akutvårdsavdelningen och har så förbannat ont att man inte ens kan röra sig så är man inte så jävla tuff. Morfin är för stunden ens bästa kompis.

Envis som man är så vill man inte ens be om hjälp för att gå på toaletten. Det är inget att skämmas över men jag gör inte det i alla fall.

Det tar lång tid innan jag viker mig. Men just nu så får jag nog känna mig en gnutta besegrad. Samtidigt vill jag hylla alla dom som varje dag kämpar med en sjukdom. Och jag ska be alla er att inte tycka ett skit synd om mig, för det är det inte!

Likes

Comments

Visst är det en fördel att se bra ut!? Eller är det någon som säger emot mig?

Det är gött att höra att man ser bra ut. Det är förjävligt att höra att man inte ser bra ut, har du tänkt på det?

Vi gick i miljoner av butiker, jag och mamma. Det kändes nog så för mamma i alla fall. Ett par jeans, märkesjeans som sitter tajt. Så tajt så att man måste lägga sig ner på sängen för att knäppa dom. Det var målet. Jag kan säga att det är inte så jäkla lätt när man inte har särskilt tjocka lår och ingen rumpa att fylla ut med.

Men ingen skulle få säga en kommentar igen om att mina byxor inte satt tajt. Skratta och peka.

Köpte en plattång också. Och nya tröjor.

Likes

Comments

Är det för sent att uppfylla en dröm?

Är det för sent att börja studera? Byta inriktning på karriären? Eller köpa en häst..

Jag tror att nästan varje 11-årig hästtjej önskar sig en häst. Det gjorde jag. Men när jag var 18 år slutade jag istället rida. Sen gick det 9 år till och jag köpte en häst. En trygg läromästare som jag kunde ta på skogsturer. Ja, det var min tanke. Sen råkade det visst bli en ganska ohanterad och oinriden 2-åring. Du kan hitta tillbaka till dina drömmar eller utveckla dina drömmar. 

Poängen är att, finns drömmen kvar eller kommer tillbaka, så är det aldrig försent att uppfylla den. Oavsett vad det är för dröm!


Likes

Comments

Bra, bättre, bäst, fantastiskt.. magiskt!

Varför nöja sig med bra? Idag fick jag höra ordet magiskt och fastnade direkt. Det ska bli mitt mål framöver - Förvänta mig magiskt och göra det till magiskt!

Det är nästan så att det pirrar i magen när jag tänker på magiskt. För mig påminner magiskt om en känsla man hade som liten. När förväntan var större än någonsin, man fick göra det som var roligast och mest spännande i världen.. fick uppleva något.. ja, magiskt!

Som pirret när du åker berg- och dalbana, när du kysser någon första gången, när du äter något som är så fruktansvärt gott, när du skrattar så mycket att du nästan kissar på dig..

Vad är magiskt för dig? Vill du att dina dagar ska vara magiska?

Likes

Comments

Skulle du vilja leva två olika sorters liv? Fast i samma liv?!

Jag vill gärna stå med ena foten på andra sidan jordklotet. En annan kultur. Ett spännande liv. Att klara sig på egen hand. Gör något annorlunda. Prata ett främmande språk.

Men andra foten är fast i mitt fina hus, med mina djur och min sambo. Här vill jag också vara. Tryggt. Stabilt. Så man ska ha det när man bli vuxen och "slår sig ner"

Jag vet också, att när man står på andra sidan jordklotet så är det inte alltid så spännande. Ibland snarare lite tomt och ensamt. Familjen är långt bort.

Jag vill ha allt, på samma gång, på samma ställe. Jag saknar spänning. Hur hittar du spänning? Eller har du inget behov av spänning?

Likes

Comments