​Får jag lov att presenter en av oss! Jag vill börja med våran Dennis!. 

Dennis har idag lagat fläsk med löksås & kokt potatis på Nordens ARK, ni är hjärtligt välkomna hit och testa en av Dennis utsökta luncher!

Vill ni veta mer om Dennis så kommer det lite info här:

Dennis är en glad man i sina bästa år, alltså 30 år. Jag skulle vilja beskriva honom som en varm och glad prick och man har aldrig tråkigt i hans närvaro. Det härliga är att man alltid kan vara sig själv med honom och närheten till skratt är inte långt borta. 

Nästa vecka kommer vi presentera våran andra deltagare, vi ses! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag är det ingen vanlig dag för idag är det kladdkakans dag! Hurra!!! :) Älskar choklad, vilken tur jag har. Hoppas att ni alla passar på att laga er en riktigt god kladdkaka idag på denna härliga dag och allt. Ha en fortsatt fin kväll allesammans!

Likes

Comments

​Vegetarisk blir allt mer och mer populärt ju mer tiden går, varför? tänker vi mer på miljön? eller handlar det om etiska själ? religion?av hälsosamma själ? eller kan de vara så enkelt för att det är så gott. Förmodligen är det en kombination av allesamman men många har fortfarande en stor okunskap gällande vad vi kan äta och inte äta. Jag ger dig ett exempel och kanske några till, hur många är det inte som slänger broccolistammen eller plockar bort foten på champinjonen eller slänger bladen runt blomkålen. Släng inte mat! Du kan äta allt! Är supergott att koka med bladen från blomkålen i en mustig gryta t ex, den smakar nästan som pak choi eller koka broccolistammen lätt en kort stund i saltat vatten, häll av och sedan häll på vitlök, flingsalt och en skvätt olivolja. Det behöver inte vara så komplicerat. Utmana dig själv och testa, du kommer bli förvånad vad mycket gott man kan upptäcka när man väl har löst gåtan!

Likes

Comments

​​​​​

Vi fick möjligheten att tillbringa en eftermiddag på Grebys Mejeri som ligger vid avfarten In till Havstensund. Där gör Daniel sin egen ost, syrat smör, hemgjord yoghurt och mycket mycket mer. Daniel köper mjölken direkt från bonden i Tanum där gården är KRAV märkt. Han tar 15kr/litern för riktigt mjölk, det kan ju inte bli bättre. Vi fick även gå "back-stage" och se hur viktigt det är att ha en god hygien när man tillverkar alltifrån ost till glass. Det var en fantastisk upplevelse och jag började genast fundera på vad jag själv kan åstadkomma istället för att köpa färdiga produkter. Det är så mycket vi kan göra själva, nyckeln är tålamod och ett jävlar anama! :) 

Likes

Comments

​Nu är det bara 48 dagar kvar till Julafton och vi på lärlingsprogrammet Restaurang VUX kommer att bjuda lärare & politiker på en smakupplevelse utöver det vanliga. Detta kommer presenteras med ett julbord här på FUTURA i december, så hjärtligt välkomna till oss! 

Likes

Comments

Välkommen in i matoset!


Vi är fyra elever som går en lärlingsutbildning på Futura med inriktning Restaurang/VUX 2 terminer (17/18).

Här kommer vi lägga ut inspirerande bilder och texter på vad vi hittar på här på skolan.

Hösterminens eldprov kommer bl. a bestå av ett rejält julbord så var beredda på juliga och ljuvliga inlägg dom närmaste veckorna.


Likes

Comments