Del 2

Dette er å forblir min egen sannhet. Det er sånn jeg har hatt det, det er sånn jeg har det, det er mine tanker, mine meninger og mine verdier. En lang vei har gått, men en enda lengre vei har jeg å gå. Livet mitt har vært en følelsesmessig berg og dalbane med flere bunnturer enn toppturer.

Min første terapitime var på en fredag i begynnelsen av februar 2014. Venteværelse var et passe lite rom med stoler og i enden av rommet stod det et bord med magaziner, kaffekanne, pappkopper og en kakeboks med Maryland coockies. Hvor lenge hadde de ligget der uten lokk tenkte jeg. De ligger der enda, tre år senere. Om de er nye aner jeg ikke. På døra stod det Anne Larsen, psykiater og en prisliste. Klokken 10:15 ble jeg hentet inn på kontoret. Psykiateren spurte om jeg ønsket å sitte eller ligge på sofaen. For å føle at jeg hadde full kontroll valgte jeg å sitte.

Jeg har så lenge jeg har levd hatt vanskeligheter med å sette ord på følelser. Jeg har alltid trodd at det var noe galt med meg. Jeg har alltid følte meg så annerledes, så mindreverdig, så dum. Jeg har alltid skjult meg bak en maske, en fasade som ga et uttrykk som sa jeg var en sterk, tøff, smart og uredd jente. En gang i voksen alder var det ei som sa til meg at: " Jeg husker du kom på skolen og mens du gikk over skoleplassen, så det ut som at du eide hele skolen." Der hadde du meg, liten og redd, men jeg måtte gjøre meg stor. Jeg følte jeg hadde kontroll når ingen så hvem jeg egentlig var. Og sånn er jeg til dels ennå. Men fordi jeg har klart å innrømme det ovenfor meg selv, så har det blitt litt enklere å akseptere det og det er noe jeg jobbe med hver dag. Jeg ønsker ikke å framstå noe som jeg ikker er. Fortiden har vært med på å forme den jeg er. Og det er på høy tid å endre kurs og bli en bedre utgave av seg selv. Ja, jeg vet det er klisje å skrive. Men skriver det for det, fordi jeg vet det er sant. Jeg har allerede blitt en bedre utgave av meg selv, men som jeg skrev lengre opp her, så er det en lang vei igjen.

CJE

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Del 1


Jeg har lenge tenkt på å skrive en bok. En bok som egentlig bare er for meg og som jeg kan lese og se tilbake på. Det er vanskelig å skrive. Jeg har allerede slettet flere setninger. Det skal være perfekt.

Kroppen min sa plutselig stopp. Jeg lå på sofaen og klarte ikke komme meg opp. Hodet var kaos, kroppen var anspent og jeg var redd. 3 timer før jeg skulle være på jobb, ringte jeg å sa jeg hadde fått omgangssyken. Det var flere ting på arbeidsplassen jeg ikke klarte å forholde meg til. For det første var sjefen psykopat og var ute etter meg fra den dagen jeg begynte å gå i mot han, sjefen hadde et forhold med en av kollegene ( for meg var ikke forholdet i seg selv problematisk, men når hun fikk goder andre ikke fikk ble det grådig urettferdig) og i 4 år fikk jeg feil lønn. Hver gang jeg tok det opp klarte han på forunderlig vis alltid å få meg til å tro at alt stemte. Han hadde skikkelig "balletak" på meg. Jeg klarte nesten ikke å unnslippe. Ikke før kroppen sa STOPP og jeg sank helt til bånd. Jeg fikk sykemelding av legen, sa opp jobben og koblet inn fagforbundet. Fagforbundet hjalp meg, støttet meg og gjorde så jeg fikk utbetalt en ganske stor sum av kommunen jeg jobbet i fordi jeg hadde fått FEIL lønn i 4 år!!!

Jeg har siden jeg sa opp jobben gått ukentlig i terapi. Det er snart 3 år siden det. Jeg ble helt ødelagt av alt som skjedde på den forrige jobben og trengte noen å snakke med. Fra den dagen og fram til nå har jeg vokst masse, jeg har lært å sette ord på følelser og det viktigste av alt er at jeg gradvis har funnet meg sjøl.

CJE

Likes

Comments

Nå er hjemmelaga pizzahorn inntatt og snap, insta og Facebook er gjennomgått. Storebror ser på TV, i mens lillesøster er og leker med nabojenta. Verandadøra står oppe og det lukter nyklipt gress. Deilig!!

Snart er det sommerferie.. Og det skal bli herlig. Selvom det skal skje noe nesten alle tre ukene. Men det er bare hyggelige mennesker og opplevelser som er i vente. Så ingenting å klage på.

I dag har jeg fått rydda, støvsugd og kasta masse søppel. Fantastisk å få gjort sånne ting..
Om en time skal jeg gå tur med en venninne. Godt å komme seg ut av huset, bruke kroppen og skravle litt.

Nyt kvelden 💛
Skrives!!

Likes

Comments

Jeg jobber som fagarbeider på en institusjon for barn mellom 1-18 år. En veldig spennende, krevende og utfordrende jobb. Jeg føler meg ekstra heldig når jeg kan ta med meg barna ut på forskjellige aktiviteter i stede for å sitte inne på kontoret..

Ingen av dagene er like :-)

I dag var vi heldig med været. Bare finværet når vi satte oss i bilen på vei mot Halden og Fredrikstenfestning. Jeg elsker gamle festninger, slott og kirker. Det ligger så mye historie bak.
Det var også lydsetting på gang, da Allsang på grensen blir spilt inn på Festningen. Men Møtte ingen kjendiser, da..

En kjempedeilig dag sammen med fine kollegaer og barn 💛

Ha en fin kveld!

Skrives!

Likes

Comments

Nå som vi driver og pusser opp er jeg ofte på insporunder på Instagram, Pinterest og Facebook. Pinterest er nok den store favoritten, da det bare er å skrive inn søkeord, trykke enter og voila.. så er det bare å scrolle seg nedover å sikle på all den deilige inspo`n som lyser på skjermen. Det er så masse lekkert å finne. You got to love it. Jeg elsker svart, hvitt og grått i alle nyanser. Altså, ganske kjedelig. Meen, hjemmet er mitt og ingen andre sitt foruten de andre som bor her. Mannen har nok innsett med åra at han ikke har så mye å si når det kommer til interiør ( Altså, pynt, puter, gardiner osv ). Han er selvfølgelig med på de store valgene av møbler, lamper, gulv og hvordan kjøkken vi skal ha og hvordan det skal se ut. Han skal være fornøyd han å. :-)

Det er mange vanskelige valg å ta de neste månedene som kommer. Kjøkken skal velges, fliser i gangen må velges, nytt gulv i stua, helt nytt bad og mye annet. Da er det greit å være sikker i sin stil og holde tunga rett i munn. Jeg kan ofte synes det er litt vanskelig å ha en helt gjennomført stil her hjemme, rett og slett fordi jeg liker mange andre stiler også. Blant annet bohemstilen og det minimalistisk med en dæsj av det nordiske. Lekkert smekkert, altså..

Så, dette er min utfordring de neste månedene.. Bilder kommer i fleng så fort ting blir ferdig.


Kunst skal opp på veggen etterhvert. Jeg elsker malerier som dette.. Mannen er ikke enig, så da får vi se.. *hihi

( Alle bildene er hentet fra Pinterest )

Skrives!

Likes

Comments

Jeg må si at det er ganske mange små enkle ting som jeg rett og slett elsker.

Små barn, store gleder

Som for eksempel å støvsuge gangen. Der er det ofte så mye bøss, grus og sand. Den lyden som kommer når du støvsuger er ubeskrivelig.

En annen ting som jeg elsker er å legge meg nydusja og barbert i nytt sengetøy på et kaldt soverom.

Hva med følelsen når alle regninger er betalt? Den er deilig den.

Eller når huset er nyvaska og rydda, friske blomster står på bordet, lys er tent, noe godt i glasset ( LES: cola ), det er kveld og favorittserien er på skjermen..

Jeg elsker å gå ut av frisørsalongen med nyfrisert hår!

Sommerregn på asfalt, noe av det beste som finnes..

Fyr i peisen, kaldt vintervær, pledd og kakao i koppen med en dæsj krem.. Mmm..

Eller når jeg får små gaver eller tegninger som barna har laget i barnehagen eller på skolen.

Gleden av å glede seg til håndball EM/VM for kvinner i adventstiden er fantastisk.

Jeg er ikke spesielt flink til verken å lage avanserte middager eller desserter, men når jeg en sjelden gang gjør det og får det til så gir det meg en skikkelig mestringsfølelsen. Jeg elsker mestringsfølelse.

Å prioritere og sette seg ned med go`boka eller et favoritt magasin med en kopp kaffe er å pleie sjelen. Drømme seg bort i reisetips, moter, oppskrifter eller en god historie er magsik.

Det er ikke mye som skal til for å glede seg over små ting. Hva liker du å gjøre? Hva får deg til å slappe av?

Å lev i nuet, prøv å nyt.. Vet det er lettere sagt enn gjort. Men, når du lever i nuet så klarer du å nyte. Stopp opp å pust!!

Det er så mye å glede seg over, det er så mye å nyte.. Prøv.


Snakkes!

Likes

Comments

Gjestene har dratt, bakverket er halvspist, smuler på gulvet, oppvaskmaskinen er stappfull og deilig enchiladas står i ovnen.. Jeg gleder meg. Alltid godt med litt ordentlig mat etter masse søtt.

Mmm, kanelsnurrer med rosiner og melis er super godt!! :-D

Nyt søndagskvelden...

Skrives..

Likes

Comments

Ro og stillhet

Stillhet.. Ingen barn i huset. Jeg sitter å nyter en kopp kaffe mens jeg hører regnet plaske ned på utsiden. En av de deiligste lydene som finnes. Duften av sommerregn er ubeskrivelig.

Mannen er ute å jobber med inngangspartiet vårt. Vi skal endelig pusse opp her og der, og det ble naturlig å begynne med inngangspartiet. Huset er et typisk 80-tallshus med carport ved siden av inngangsdøra. Ikke særlig lekkert. Men med de planene vi har for inngangspartiet blir uttrykket noe helt annet. Gleder meg til det blir ferdig, så jeg kan pynte opp med blomster og lykter.

Uvant at ungene er ute av huset. Da blir det fort litt lettere å gjøre husarbeid. Ja, for det er det jeg burde gjøre, men det er så deilig og ikke gjøre noen ting. Sitte i ro og mak, drikke kaffe, lese, blogge og surfe på nettet uten avbrytelser. Godt med litt mamma-alene-tid. Jeg skal begynne snart. SNART! I morgen skal huset fylles opp med familie. Mannen skal feires. Han har jo tross alt bursdag.

Jeg kom på at jeg må på senteret en tur. Handle friske blomster. Men først - drikke litt mer kaffe, surfe litt mer...

Ja, jeg skal snart komme i gang - SNART! Klokken er jo tross alt halv ett.


Skrives!


Likes

Comments