View tracker

Hejsan hoppsan fallerallera!

Idag började jag dagen med lite shopping så jag kan slå in paket och baka chokladbollar till söndag då vi ska ha au-pair mötet för denna månad. Såklart är det jultema och vi ska ha paket och något att äta från vårat hemland. Jag köpte ett spel som det går att spela själv, men också med 3 kompisar! -Supernöjd. Efter shoppingen så träffade jag en au pair vän som jag inte sett på ett tag, så det var trevligt att hon hörde av sig!

Jag köpte också nya troser som var i ett paket, så jag hade ingen chans att prova dom... Nu när jag öppnar paketet så är det som att jag köpt tält eller så..! haha... får se hur dom passar senare! Annars idag hämtade jag upp Maggan, åt lite lunch, hade en liten tuff dag, men det är inget som lite pizza kan ändra på! Och dessutom lek med värdens bästa au pair! D.v.s jag alltså.... om inte det framgick...

Vi gick också och hämtade posten, och idag kom ytterligare ett paket fram mamsen! Skumtomtar oxh mera bilar! Jag har aldrig någonsin ätit så mycket godis som jag gjort i år... instoppad i en tomte fanns det ett par örhängen ocksp! Jag är så lyckligt lottad och kan fortfarande inte förstå att folk kan kännas närmare nu än när jag åkte från Sverige. Jag är SÅ tacksam för internet och post... haha.

Idag har ryggen känts mycket bättre! Jag har inte knarkat tabletter alls och kan nästan röra som vanligt utan att grimasera. Dock så var det gammel-hunden idag som föll ihop på golvet när han blev så till sig för att han skulle få gå ut och gå. Så kunde han inte ställa sig upp efteråt.... Så han fick helt enkelt stanna hemma. Det verkligen krossade mitt hjärta... Stackars hund! Jag beskrev det och så får vi se om det blir bättre för honom snart... Jag har märkt att han inte kan ta sig upp för trappan de senaste dagarna också...

Puss på er Sverige!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

God dagens!

"Vaknade" (läs sov inte alls egentligen) och kände denna yoga-dag att jag ställde in. Det var tråkigt för vi har haft en vikarie som har varit supertrevlig och gjort yoga som jag tycker varit riktigt bra! Jag åt lite frukost och gjorde några övningar som jag hittade på internet och det kändes redan bättre efter första prov-omgången, så det får vara mitt knark nu! Så får jag säkert mer sömn!

Det som är så himla bra med att skriva blogg är att helt plötsligt kan det komma överraskningar som inte skulle vara möjliga om folk inte vet vad jag tänker. Idag har jag fått, inte bara en, utan TVÅ överraskningar! Dels så fick jag ett paket som jag, naiv som jag är, trodde mina älskade päron skickat mig. Tji fick jag! Det var nämligen en gåva från min kära faster-Aster ist! En chokladkalender, skumtomtar och jul/Advents kort! Väldigt trevligt!

Den andra uppskattade överraskningen fick jag när en nära vän till familjen skrev att hon också fått ryggskott! HA! Inte bara jag som är gammal i en ung-kropp... Hon skickade en länk till mig med samma övningar jag redan provat, så det måste vara ett bra kvitto. Och tips på hur jag kan vila ryggen, som jag hoppas ska göra susen. Så imorgon kanske jag inte behöver känna mig som 60+ utan snarare som 6 och kunna öppna min chokladkalender!

Annars idag så har det varit en bra dag med massa lek och kärlek... typ. Här får visst barnen presenter den 6;e december... Jag vet inte om det är för att Nicklaus fyller år, eller vad det är.. Har frågat förut och känner mig dum om jag frågar igen... Dock så fick jag en fin målarbok! Så det är ju super nu när min andra målarbok är borta... Imorgon ska jag börja förbereda för festen på söndag... så kanske jag inte känner mig lika stressad och kan börja planera min resa som närmar sig med stormsteg!

Puss!

Likes

Comments

View tracker

Tja!

Idag vaknade jag som vanligt, sa hejdå till mormor och morfar och äter frulle med Maggan. Där och då, som en blixt från en klar himmel så känns det som ett knivhugg i ryggen. Tänker att det inte är så farligt, lämnar av henne på förskolan och ska plocka ur diskmaskinen. FAN vad ont det gör. Hela tiden. Jag tänker att jag ska göra lite yoga övningar på golvet i mitt rum och kommer sen inte upp på typ en timme.

Kravlar mig först upp på min säng och mellanlandar där. När jag ska gå till mitt skrivbord som är ca 1 meter och 10 centimeter bort är jag nära på att falla ihop, SÅN JÄVLA ryggskott. Jag försöker nå mina tabletter som är ytterligare någon meter bort men det är lite samma sak... Om jag någonsin känt mig gammal innan så är det inget mot vad jag känner mig nu. HAha....

Jag ringer min fysioterapeut. hon säger bara att jag inte ska sluta röra mig för att det gör ont... Då blir det tydligen värre.... Lättare sagt än gjort syrran! Jag gick dock ut med Maggan på en promenad för att försöka lätta på ryggen... Vi får helt enkelt hur mycket jag sover inatt för att kunna gå på yogan imorgon... Dock kommer det säkert göra gott för mig ändå.. Så jag ska väl bara försöka kravla mig ur sängen...

Jag har också fått lite kontakt med några i San Francisco nu. Det börjar väl bli på tiden för att planera vad jag ska göra nu... Dock så är det mycket annat som ska hinnas med denna veckan också, med ett jul-kalas med resterande au pairer på söndag. Ska hinna baka massa chokladbollar tänkte jag, och köpa present.... Ibland är jag dålig på att planera och helt plötsligt är dagen D plötsligt här!... aja...

Annars har jag haft en superdag! Jag och Maggan blir nog snart vänner på riktigt ska ni se! -Bättre sent än aldrig!

Puss!

Likes

Comments

Tjena.

Idag var jag ledig! yogade på morgonen, date efter det, vi kollade på "Hacksaw Ridge". Det var enligt mig en väldigt bra film, tror inte jag varit så berörd av en film på länge. Framför allt inte en krigsfilm. Sen går det ju alltid att fundera på hur kvinnor framställs i dessa filmer, om dom ens är med överhuvudtaget. Tror det är därför jag väljer bort dom i vanliga fall, ibland får en göra undantag faktiskt!

Detta gjorde att jag var sen till ceremonin då min värd-mamma skulle befordras. Jag kom till den bästa delen dock! Då Maggan gick upp och drog bort de gamla märket, och under fanns det nya! - Som magi! Sen var det mat och prat som var krystat med mormor, morfar är mycket trevligare! Fattar inte varför varenda kvinna i denna familj har svårt för mig... Förutom farmor. Henne hoppas jag verkligen på att få se igen!

Jag blev också introducerad till en Norsk av en militär-fru! Så förhoppningsvis så kanske vi kan träffas och gå på ytterligare en vandring! Nu känns det ännu mer att jag är mig själv än vad jag känt förut. Det är skönt att vara tillbaka. Jag orkar helt enkelt inte längre bry mig om vad alla dessa amerikanare (egentligen människor) tänker, dom får hålla sina tankar för sig själva och om de har problem med mig så får dom hantera det bäst dom kan.

(Bifogar bilder om hur huset ser ut nu, missade det igår... Ni som har sociala medier har redan sett dom..)

Puss!

Likes

Comments

God morgon/Kväll.

Idag har vi pyntat heeela huset och satt upp ljus i granen och när hela familjen inklusive mormor och morfar, kunde jag inte sluta tänka på "Hur många Amerikanare krävs det för att sätta upp julgransljus i en gran?". Det roliga var att mormor föll den kommentaren själv! Annars har det varit en extremt lugn dag med mer målande (snart är det klart!) det blir riktigt fint om jag får säga det själv! Ni kanske får beskåda det vid annat tillfälle! Nu ska här sovas!

Puss!

Likes

Comments

Hej Världen!

Idag var jag bara tvungen att "skypa" med min lilla familj. Dom var allesamman I huvudstaden och kollade på musikal. Jag tänkte att det skulle vara kul att se dom allesammans, jag hade dock inte planerat att brista ut i ful-gråt när jag skulle förklara hur värdfamiljen planerar att klä den 4,2 meter stora granen. Jag antar att det var många känslor som kom till ytan, saknaden av familjen och kärleken som kom igenom skärmen och överrumplade mig.

Dom blev nog lika förvånade som jag så dom tog med mig på tågresan tillbaka till Eskilstuna. Då hade både jag och syster nummer två slutat gråta när samtalet tillslut bröts i en av tunnlarna. Det tog tid för mig att samla mig och jag fick återfall av gråt när jag tänkte till baka timmen efter vi slutade. Jag sitter här nu i mörkret i mitt rum och hoppas att inte mormor och morfar hör mitt snörvlande i deras sovrum.

Annars idag lyckades jag och Maggan ha en toppeneftermiddag/kväll innan hon skulle gå och lägga sig. Då freakade hon ur totalt. Jag fick henne att somna på golvet först men vaknade såklart när jag skulle lägga henne i sängen. Tänkte att jag skulle gå där ifrån precis som föräldrarna gör, när jag kommer ut så står pappan med lillbäbisen där. Det slutar med att han med hjälp av lillasystern får Maggan att sluta gråta och jag får lillasystern att sluta gråta. Så jag känner ändå en trygghet att ta över bäbisen mer och mer nu.

Jag vill bara tacka min vackra familj för att ni kunde ge mig mer kärlek än vad jag känt sedan jag kom till USA. Det är lite lustigt och dumt att förstå det som är rakt framför näsan på en där hemma när jag är på andra sidan jorden. Varför måste jag vara här för att kunna uppskatta på riktigt dom som är mig närmast? -Som min kära mor sa så kommer jag komma ur detta så mycket klokare och starkare än vad jag någonsin varit. Det tror jag med.

Puss

Likes

Comments

Tjabba, tjena, hallå!

Alltså kraften i att tänka positivt borde alla prova på. Och känslan i att ge av kärlek till främlingar som kanske inte förtjänar det.. Jag är ju ganska dålig på det, jag vill ju ha lite självrespekt och inte ge riktig kärlek till alla som jag möter, villkorslöst och utan fördomar. Det ska jag definitivt göra från och med igår.

Morgonen kanske inte startade på topp när jag blev tillsagd att gå och lägga mig igen så fort jag visade mig till Maggan. En hand och orden krossade självklar mitt hjärta. Även om jag vet att det inte är personligt så hindrar det ju inte att jag faktiskt är mänsklig och har känslor som kan krossas. När jag ätit frukost så fick jag möjlighet att gå till min kurs på Collage istället för att lämna på förskolan.

Jag hämtade upp henne och vi åkte hem och åt lunch, hade en lugn lekstund, kollade på julkalendern och gjorde en snögubbe att hänga i julgranen. Innan mamman kom tillbaka då jag fick en liten stund för mig själv, sen så gick vi ut och lekte. Efter det så pyntade vi granen lite till och lagade maten. Efter maten så tog jag minisen (som för övrigt log mot mig 3 gånger! Måste vara annat än gaser..!) och Maggan för hennes bad. Jag assisterade under nattningen för Maggan och lillfisen sov på mig. Mamman läste en bok som egentligen är en låt (som jag glömt vilken) pappan kom då in efter jobbet och stämde in i sången, tillslut sjöng vi allihopa och hade en mysig stund.

Puss!

Likes

Comments

Todeloo!

Idag är det som ni vet 1;a December, ni är ju redan inne på andra, lixom, det är ju vi som är efter här borta! Idag så vaknade vi, hade en mysig första avsnitt med julkalendern och skulle gå och äta frulle, dock så var det EXTREMT svårt att få henne att ta tag i dagen idag. Så när föräldrarna tillslut beslöt sig för att komma ut ur sitt rum så blev det snabba puckar för att kunna ta sig i tid till förskolan (tror det översätter preschool bäst...)

Så snackade vi lite om hur Maggen har agerat de senaste dagarna nu när vi försökt hitta "normal-läget". Det har ju knappt varit en normal dag efter det lill-bäsingen föddes. Så det är ju kanske inte så konstigt att avsky den personen som förknippas som "vardag". Jag gillar inte vardagar själv, så jag förstår när jag får höra att hon inte gillar mig och till och med slår mig... Men det hindrar ju inte att jag blir ledsen även om jag förstår...

Mina päron höll med om att det förmodligen är för att annan familj har varit och hälsat på sedan födseln och att det alltid är en mamma i närheten som gör det svårt för alla inblandade... Så jag bara längtar till allt kan återgå till det normala och jag får ALL makt! -Jag lovar att inte bli fööör maktgalen... Och jag måste nämna att det alltid känns lite bättre i magen efter ett snabbt samtal med päronen och att jag inte behöver tröstäta så mycket den dagen.. 

Pew... Jag har dock hädanefter bestämt mig för att jag ska slänga in ännu mer kärlek i personerna och relationerna jag har här och dras med. Jag ska också bara försöka och göra mitt bästa för att fokusera och nämna det som är faktiskt är bra och ta bort "men" och "fast". Detta kommer vara extremt svårt MEN jag ska göra det hela år 2016 iaf! Det är ju bara 31 dagar kvar nu... (nästan bara 30!)

Idag har vi fått en dinosaurie kompis, Dino. Han kom och hälsade på när vi åt picknick i parken, han är min sgugga av min hand, men Maggan sprang och lekte med honom och hade sjukt roligt som såg det ut som! Jag har också målat som en galning idag, jag börjar bli lite stressad, för det måste bli klart hyfsat snart så att det kommer fram i tid.... heheee...

Puss på er!

Likes

Comments

Hej.

Idag när jag var på yogan så hade vi faktiskt en ledare, i måndags så gick jag dit helt i onödan för ingen vikarie kunde komma. Så det var oerhört skönt att röra på fläsket. Dock har det blivit lite kallare här nu. Denna vecka har vi inte kommit över 20-sträcket! Och när jag vaknar så är det inte mer än 6 grader! Så det börjar ju lida mot jul -äntligen! Dock så kan väl inte tiden gå fort nog nu känner jag!

När jag idag presenterade min idé till Maggan så kunde det inte bli bättre! Jag visade klippet som finns om Selmas Saga och hon ville se mer! Så det kommer nog bli mysigt att vakna med lite sällskap äntligen. Jag tror och hoppas att det kan bli uppskattat i denna familjen! För det känns som att jag måste prestera och göra mig till för att bli uppskattad, jag får helt enkelt spela med i spelet.

Idag så lyckades jag trösta hungrig bäbis! Det är mysigt!

Nu måste jag sova för att kunna orka gå upp i tid imorgon...

Puss!

Likes

Comments

Whasaaaaaaah!

Hej, hur är läget? Här börjar väl en vardag rulla som jag är säker på att jag inte kommer behålla längre än till fredag. Då kommer kära mormor igen fick jag reda på idag! TJOHOOO! Det kommer förmodligen betyda att jag får vara lite mer ledig antar jag... Fast de redan har sagt att jag ska jobba, så jag antar att jag bara får vara häromkring på standby..

DOCK! Så längtar jag fortfarande hem, fast det är mycket bättre idag. Så jag blev väldans glad när mor min sa att de har spikat datumen då päronen kommer hit så jag äntligen får kramas ordentligt! Det är nämligen ganska jämnt nu till alla speciella tillfällen jag har att se fram emot nu,. 20 dagar kvar innan San Francisco! BÄM. 25 till jul och 45 till min födelsedag. 130 dagar innan mamsen och papsen kommer hit. 280 dagar innan jag får åka runt på min semsetermånad! (311 dagar kvar till sista dagen i USA!)

Detta firade jag med, gissa 5 gånger, CHOKLAAAD! Haha.. Måste verkligen sluta tröst äta... inget bra för min hälsa.

Annars så sov jag otroligt dåligt inatt för jag hade VÄRSTA BÄSTA planen för att kunna missleda Maggan från att springa till hennes föräldrar. Jag skulle spela julmusik och sitta och rita så att hon skulle kunna vara med och rita inne i mitt rum, medans vi lyssnade på musik... Dom här lyssnar ju aldrig på musik så jag tänkte att det var speciellt. Sen skulle vi ha som en egen kalender och räkna ner dagarna innan juldagen. OCH kolla på trailern för julkalendern. (Som jag självfallet kommer följa.) VEEEEM skulle tacka nej till detta lixom!?!?

Det slutade självklart i att hon inte alls vaknade.... Så jag satt och målade för mig själv och tillslut vaknade pappan och väckte henne.... Så jag satt där, ensam, och målade medans jag lyssnade på musik. Det var för övrigt en sjukt härlig upplevelse. Jag tror jag aldrig varit så redo att gå upp och ta vara på dagen... som höll fram till klockan 8.30 kanske. Jag låg lixom inte och drog mig i 40 minuter som jag alltid gör annars och jag fick uppleva hur solen gick upp och började skina in genom mitt fönster. Hur härligt var inte det!?? - JÄTTE härligt.

Jag får försöka igen nästa gång jag har tidig-vaka, alltså den första december. Så jag hoppas verkligen att hon är med på noterna då. Annars har jag lite tid att kolla ikapp när jag åker till SAN FRANCISCO om 20 dagar!!

Puss!

Likes

Comments