View tracker

Idag, nästan en vecka efter att nouw har stängt ut mig från både appen och hemsidan fungerar det. Ett mirakel att förra inlägget kom upp, ingenting fungerade över huvudtaget. Har inte kunnat ladda notifieringar, inte kunnat se nyhetsflödet, inte kunnat spara utkast, ingenting har fungerat. Alls. Blev så trött på det att jag skapade en ny blogg på en ny portal. Lite tråkigt att nouw strular så mycket för jag tycker om det egentligen men de senaste två-tre veckorna har allt strulat med detta. Ni hittar oss nu på hundkaos.weebly.com

Likes

Comments

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Nouw. Tycker det är tråkigt att bloggnamnet inte står i någon som helst fokus i bloggadressen, man får liksom bara /bloggensnamn, det är löjligt mycket reklam för Nouw överallt på sidan, designmöjligheterna är väldigt begränsade så allas sidor ser i princip likadana ut och nu de senaste två veckorna har portalen konstant strulat. Under två dagar nu har jag vaken kommit in på appen eller via datorn, det fungerar fortfarande inte helt och ifall detta inlägg ens kan komma upp vet jag inte. Jag kan fortfarande inte, en vecka senare, lägga in videor i inlägg trots att de sa att detta skulle fixas samma dag jag klagade på det. Det strular även till och från med att lägga in foton i inlägg.

Det finns saker jag tycker om dock. Inläggen, när det fungerar, är väldigt lätta att få till så som man vill ha dem. Jag älskar funktionen för hur man kan följa bloggar och att man kan bläddra i sitt nyhetsflöde likt instagram. Tidigare har jag försökt memorera webbadresserna och fått kolla bloggar varje dag. Nu ser jag när bloggarna jag följer har uppdaterat och slipper trycka runt 100 gånger vilket är väldigt behagligt. Känns även som att jag har fått flera aktiva läsare här än innan.

Just nu är jag ändå överlag äckligt trött på det hela och överväger att byta portal en gång till. Frågan är ju bara vilken. Känns som att jag har provat de flesta. Weebly är segt, vet inte om det är att min dator inte klarar av det men sidan hänger sig konstant för mig. Blogg.se tycker jag ju om men tror inte de har någon funktion för hur man importerar gamla inlägg. Frågan är ju bara, ska vi köra en helt ny start kanske?

Likes

Comments

Blev ett par kortare styrkepass för Fasa under nyårsdagen. Lite väl oplanerade så det måste jag förbättra till nästa gång. Försöker så gott jag kan att fysträna hundarna regelbundet utöver den där "vardagsfysen" med promenader och sånt. Tyvärr har jag slarvat en del i några veckor nu eftersom jag haft för mycket att göra helt enkelt. Nu tog vi tag i detta och lekte mest runt för att kolla vilken nivå hon var på. Körde trick med fokus på kroppskontroll och styrka. Med en sådan blandning av både mental och fysisk träning tar det på krafterna och passen blir väldigt korta. Filmade alla pass den dagen och klippte ihop det till en liten video, hoppas den uppskattas och lämna gärna en kommentar ifall ni vill se flera av dessa videor. 😉

Tyvärr går det inte att lägga in videon i inlägger för tillfället då Nouw strular men ni kan hitta den här
https://www.youtube.com/watch?v=ZOIpHTdtg0A

Idag fick det bli lite drag i den mån vi klarade det. Snön föll igår så det var extremt halt, kan knappt räkna antalet gånger jag höll på att dö. Imorgon får hon vila och på onsdag kör vi skritt i jobbig terräng. Vi ska vara i sån otrolig form för kommande säsong så nu jäklar är december vilan över och vi är tillbaka igen.

Likes

Comments

Hittade en så rolig typ planerings bok här om dagen. För varje månad hade den en sida där man skrev upp 10 saker man ville göra under en månad, en grej man skulle utmana sig själv till att göra och något man lärt sig från föregående månad. Tyckte det verkade som en riktigt rolig grej och tror nog detta kan hjälpa mig att reda ut mina tankar, få mer saker gjorda, ha en positiv effekt för min egna mentala träning och få mig att uppskatta allt lite mer. Tänkte därför börja köra på detta varje månad nu.

Månadens utmaning till mig själv, min comfortzone challenge, blir helt enkelt att börja med detta. Att själv sätta upp egna mål med "riktiga" deadlines. Där jag lite halvt tvingar mig själv till att sätta upp en tidsram med mål och sedan stämma av dem. Jag tror det är bra för min del, jag tycker ju att det är lite jobbigt med mål och deadlines så detta kanske gör mig lite visare och förhoppningsvis lär jag mig något av det hela.

De tio sakerna jag vill göra blir
1. Planera upp fysträningen för hundarna och hålla det riktigt regelbundet.
2. Öppna någon form av konto specifikt för att spara pengar.
3. Ägna två timmar åt att kolla runt efter högskolor.
4. Rita ett porträtt i veckan.
5. Ta en "egokväll" en gång denna månad där jag gör precis det jag själv vill.
6. Anmäla Fasa till någon tävling inför kommande säsong
7. Gå upp i tid på morgonen så att jag hinner äta frukost.
8. Lära in ett nytt trick.
9. Läsa i alla fall 20 sidor av boken jag köpte. (Har alltid så svårt att komma igång med att läsa nya böcker)
10. Åka iväg för att fotografera något annat än hundar.

Likes

Comments

Många tankar snurrar i huvudet när jag funderar över 2017. Det känns som att detta kan bli ett år fyllt av möjligheter men det gäller att jag gör rätt val. Vad som är rätt och vad som är fel vet jag inte än och det skrämmer mig ordentligt. Gör jag fel nu känns det som att mycket arbete krävs för att ta sig tillbaka igen. Det här är året jag tar studenten och vad som händer efter Juni detta år är jag lika osäker på som vad det blir för lunch i skolan om två månader. Jag "borde" plugga vidare men är så äckligt trött på skolan. Jag vet inte heller vad jag vill plugga så hur ska jag då kunna välja något? Jag orkar verkligen inte påbörja en utbildning och sen känna efter ett halvår att det inte alls var rätt grej för mig. Jag vill välja rätt på en gång och spara tid så att jag kan "börja leva på riktigt" för denna tid innan ett riktigt arbete känns bra vinglig. Jag vill kunna flytta hemifrån och jag vill kunna skaffa hund. Det är vad jag vill mest av allt och det är väl vad målet i mitt liv är för tillfället. Tyvärr har jag än så länge ingen aning om hur jag ska ta mig från vart jag är nu till dit.

Funderar på att ta ett år från skolan och söka sen. Jobba istället, hitta motivationen och fokusera helhjärtat på körkortet. Tyvärr är det inte en så speciellt populär plan bland de som står mig närmast. "Cornelia ska du inte bli läkare då?", "Ska du inte läsa ett tekniskt basår så att du kan göra något vettigt av ditt liv?", "Du kan ju läsa till biolog och sen jobba med något inom det", "Det är ju bara att söka och plugga så kan du göra vad som helst sen", "Vadå var tror du att du kommer få jobb då? Tänker du jobba på McDonalds hela livet eller? Då kommer du ju aldrig kunna skaffa hund". I princip så låter det varje dag. Har låtit så i över två år nu. Sliter mitt hår över det och blir snart förbannad.

Det är väl mina funderingar rent personligt. Vad jag vill göra inom hund är jag bra säker på och har ett helt inlägg färdigt om just mål, tankar och drömmar framöver men är lite rädd för att publicera det så säger väl nu lite lätt att jag vill ta mig ut på agilitybanorna på riktigt detta år. Tävla så mycket vi bara kan och hitta rätta känslan. Lita på min hund och lita på mig själv. Börja känna mig nöjd och hitta mitt bästa jag. Jag vill lära mig mer och utvecklas både när det kommer till hundträning och till mental träning för min egen del. Jag vill med blod, svett, tårar och dubbelt så mycket lycka ta mig till nya höjder.

Jag vet egentligen precis vad vi siktar mot nu. Jag har gjort det klart för mig och nu jäklar ska jag inte vara feg för att sätta höga mål. Jag vill inte längre vara rädd för att inte uppnå det jag strävar mot. Jag ska låta envisheten och viljan jobba för att vi ska klara detta.

​2017 är verkligen året med oändliga möjligheter för min del. För första gången i mitt liv kan jag välja precis själv vad jag ska göra. Jag hoppas bara att jag väljer rätt för detta kan sluta hur som helst.

Likes

Comments

Hade några vänner över för spelkväll och middag under nyår. Sådär extremt coola som vi är. Brädspel och TV-spel hela natten så jag hamnade inte i säng för ens klockan var fem. Mitt nyårsfirande blev riktigt lyckat tycker jag, våra hundar bryr sig som tur inte om raketer så jag kunde slappna av. Sov bort halva dagen idag och hundarna har fått vila likaså. Just nu väntar jag på att säsong fyra av Sherlock ska släppas på nätet och kanske blir lite trickträning med fokus på kroppskontroll och att bygga muskler. Känner mig även bra sugen på att rita och blogga så får väl se hur allt detta ska läggas upp och hinnas med under de inte allt för många timmar som är kvar av dygnet.

Hoppas ni haft ett trevligt nyårsfirande och en bra första dag av 2017❤


Likes

Comments

Egentligen orkar jag inte dra ett långt inlägg om 2016. För mig personligen har året varit helt okej, hundmässigt har det varit bland de bättre. Vi har inte tävlat överdrivet mycket men vi har väl ändå tävlat relativt framgångsrikt i de tävlingar vi deltagit. Två officiella agilitytävlingar, vi lyckades få med oss en pinne till 2017. En officiell freestyle tävling, tyvärr 0,1poäng ifrån uppfyllt till trean. Lagom surt. Klubbmästare i freestyle, Svensk ungdoms mästare i freestyle klass 2 (hade det varit officiellt hade vart i trean nu, svagt surt), Svensk ungdoms mästare i agility, kvalade till finalen i agria freestyle cup på MyDog. Vi har även hunnit med MH-test och godkänt BH-prov. Brandy har levt lycklig som sällskaps hund, en freestyle start har han fått göra men den var kaos. Vi hade varken låt, program eller tränat så ja det säger väl en hel del 😂

Egentligen är det inte tävlingarna som sitter i mitt huvud utan snarare min egen utveckling, det känns som att jag har lärt mig ovanligt mycket detta år och jag vågar mer än tidigare. Jag är inte fullt lika rädd för att hoppas och drömma längre. Utöver det har vi även hunnit med två riktigt bra kurser där vi lärt oss otroligt mycket, en för Annica Aller och en för Annika Af Klercker.

Ungdoms SM var helt klart årets höjdpunkt, så otroligt härligt med så många hundungdomar från hela Sverige på samma plats. Träffade många gamla vänner och även folk jag känner från nätet. Så utöver att min hund skötte sig hade jag verkligen en riktigt trevlig helg jag sent kommer glömma!

Likes

Comments

Julen är väl nu halvt över för i år, vi ska fira med pappas släkt också någon dag under veckan men det känns verkligen som att julen redan är över. Julkänslan kom tillslut även till oss och dagen blev sådär mysig som det ska vara. Från ingenstans fick jag även träningsmotivation i julklapp sådär lagom i tid till Fasas löp, gissar på att vi får skippa inomhushallarna och stå ute i kylan istället o leka freestyle 😉

Hoppas att ni haft en god jul och får en fin fortsättning​

Likes

Comments

Hade igår julavslutning i skolan och efter det drog jag iväg med hundarna till skogen för att gå en sväng och testa nya kameran. Tyvärr var vädret dåligt och minneskortet redan fullt så blev inte några bilder. Lyckat I know.

Han inte gå så långt för ens pappa ringde och sa att han skulle komma och hämta upp mig. Blev helt enkelt att vända om igen. Blev skyddsträning istället för långpromenad med fokus på att hon ska bli tyngre i bitarbetet. Gick väl helt okej tycker jag ändå och det känns som vi har hittat ett sätt som fungerar, äntligen. Nu ska vi bara hålla oss till planen och nöta en del.

Efter träning bar det av hem till Thomas för middag och tv-serier. Just nu sitter jag mest och funderar på vad jag ska hitta på fram tills jag börjar jobba vid fyra tiden 🙈

Likes

Comments

Åkte iväg och kollade på en kamera idag, var inte helt hundra på om jag hade pengarna egentligen men så fick jag prova den lite och alla logiska, ordentliga, realistiska tankar lämnade mig på två sekunder. Med mig hem fick jag en kamera som jag drömt om länge, en Canon EOS 70D. Har än bara tagit testbilder men är redan helt förälskad! Ska bli så otroligt kul att få ha denna vid min sida i fortsättningen😍

Likes

Comments