Allting gick så fort. Överdosen som kunde ha dödat mig, psyket och dumpningen.
På fem dagar har mitt liv blivit ett helvete. Jag har tappat bitar jag inte trodde jag hade. Har sovit bort dagarna utom när jag har haft besök.

Mina vänner håller mig vid liv.
Allt hopp har försvunnit.
Och jag vill dö.

Jag har rökt en limpa på fem dagar.
Jag har sovit till 13.00 i princip varje dag.
Jag har mestadels varit inne på mitt rum.
Jag har ätit en gång.

Och varje dag frågar jag mig själv varför jag ens fortsätter kämpa.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 140 Readers

Likes

Comments

Värvning i Bro idag! Hur långt borta som helst! Jag börjar som vanligt 15.30 - men har varit här sedan 12.30. Som vanligt alldeles för tidig. Pappa skjutsade, och kunde bara 11.00, så det fick bli så. Längtar tills jag får mitt nya färdtjänstkort.

Har påbörjat en insamling till SOS barnbyar. Har dock inte anmält det än - då jag inte har några smycken än. Men är sjukt peppad!!
www.smyckeshjalpen.se - titta gärna in!

  • 137 Readers

Likes

CommentsDen senaste tiden har jag fått allt fler sömnlösa nätter. Oavsett hur mycket jag vill sova och försöker så är det totalt omöjligt. Blir betydligt lättare när jag är med min käre manskompanjon.

Just denna natt kan det bero på att jag råkade slänga mitt färdtjänstkort i en container, så jag är inte hundra procent på att jag kommer kunna jobba förens jag får mitt nya kort, vilket är kaos och jag har sådan ångest så att jag håller på att dö.

Nåväl. Har fixat lite med naglarna och misslyckades helt. Men skitsamma. Det är antagligen bara jag som tänker på det. Nu ska jag skriva lite till om SOS Barnbyar!

Av bidraget faddrarna ger så går:
65% till barbyn (exakt 64,9)
20% där det behövs mest/familjestärkande program (FSP)
15% till administration och material (exakt 16,1)

Ungefär/mellan 60-80 000 bor i barnbyar.
Det finns 550 barnbyar, 500 skolor, 74 medicinkliniker och 600 sociala center med FSP.
Det är 73 000 regelbundna givare till SOS barnbyar.

ETT FADDERSKAP kostar 2400 kr om året, och det motsvarar skolmaterial för 71 barn i Mocambique och det motsvarar även lunch och mixad till en familj med 4 barn i ett FSP i Bolivia under en hel månad.
FEM FADDERSKAP blir 12000 kr/år, och det motsvarar kostnaden för ett barns boende i en barnby under ett år i Kambodja och det motsvarar även malariamedicin till 240 barn i centralafrikanska republiken.
TJUGO FADDERSKAP blir 48000 och det motsvarar kostnaden för två ungdomar i ungdomsboende under ett år i Bolivia och det motsvarar också mikrolån till 100 personer för att starta upp en liten verksamhet i Mocanbique.
FEMTIO FADDERSKAP blir 120000 och det motsvarar drift av en medicinklinik i en månad i centralafriska republiken och det motsvarar även kostnaderna för en SOS-familj i en barnby i Bangladesh under ett år.
ETTHUNDRA FADDERSKAP blir 240000 och det motsvarar kostnaden för att driva en förskola med 105 barn i Kambodja under ett år och det motsvarar även kostnaden att driva en spädbarnsklinik i Kosovo i 2 månader.

Skickar med en bild på mina naglar och en gammal selfie!

  • 147 Readers

Likes

Comments

Okej, detta blev en natt utan sömn och jag har blåsor på fingrarna. Jag har suttit som en tok och skrivit ner ett grundmanus, vet dock inte om detta kommer vara något jag får använda, men det hoppas jag verkligen. Jag har även skrivit ner en del frågor jag måste ställa imorgon. Mycket skriverier. Nu när jag skriver kom jag på att jag kan maila frågorna, så att de förbereder det redan innan.

Jag är en sådan där överambitiös människa när det är något jag brinner för - så jag är sjukligt peppad för arbetsdagen! Och inte nog med det, så tänker jag faktiskt tala för SOS Barnbyar även utanför jobbet - och försöka värva faddrar på fritiden, mer som en hobby. Så det jag kommer göra nu (när mina tankar är mer samlade) är att helt enkelt berätta om SOS Barnbyar ordentligt, mer omfattande och även berätta vad du kan göra för att hjälpa till, mer grundligt. Eftersom att jag inte representerar SOS Barnbyar när jag skriver detta, så blir det inget mer vi, haha.

SOS Barnbyar har som jag skrev tidigare, fokus på de sämst ställda barnen, som av olika skäl har förlorat antingen ena eller båda föräldrarna. Dessa barns liv hänger på en skör tråd. Det SOS Barnbyar går in och gör (tillsammans med de sociala myndigheterna) är då att placera dessa barn i någon av de ca.550 barnbyarna som finns i 133 läder och tar ett helhetsansvar för dessa barn. I barnbyarna får de en ny familj och en ny, förbättrad framtid med förutsättningar.
I dessa barnbyar finns det ett flertal barnhus (tror att det heter så, är trött, speedad och har ett så bra skrivarflow nu) där en familj bor. Varje familj har en barnbymamma, som har genomgått en hel del utbildningar. Det finns även läkare och psykologer i byarna.
Dessa byar efterliknar en normal familj som möjligt. Och denna bymamman blir mamma på riktigt, inte genom blod, men det är inte alltid blod är tjockare än vatten.
Ca. 150 miljoner barn i världen har förlorat en eller båda sina föräldrar.
Och vad skulle hända med dessa barn utan SOS Barnbyar?

En annan sak som är unikt för SOS Barnbyar är deras familjestärkande program (FSP).
Fattigdom, social otrygghet, missbruk och okunskap är några av anledningarna att många familjer lever under utsatta förhållanden och föräldrar har svårt att ta hand om sina barn. Och SOS Barnbyar arbetar förebyggande genom att stärka familjer i utsatthet. Och genom FSP, så får familjer hjälp och stöd genom exempelvis: mikrolån, utbildning,sjukvård med mera.
Årligen når SOS Barbyar fler än 440 000 människor genom deras lokala center - målet är att de ska kunna ta dig ur sin svåra situation och på sikt kunna stå på egna ben. På så sätt förhindrar de att barn blir föräldralösa eller överges. Visst är det otroligt?

Jag hoppas verkligen att personen som läser detta vill bli fadder.

Byfadderskap: Som byfadder får du foto och beskrivning av barnbyn du är fadder i och följer livet i barnbyn genom att du på sommaren och vid jul får uppdaterad information om barnbyn. Du får även ett nytt foto från barnbyn vid jul. Du bidrar med minst 200 kr i måbaden (en liten summa som gör under) via autogiro. Som fadder får du även tidningen "SOS Barnbyar" som kommer ut två gånger om året. Tidningen kommer med i välkomstbrevet och information om att du kan välja att få den digital genom att ta kontakt med SOS barnbyar.

Barndfadderskap: Som barnfadder får du foto och beskrivning av ditt fadderbarn och får möjlighet att följa barnet som bor i ebb av våra byar genom att du på sommaren och vid jul får uppdaterad information om ditt fadderbarn. Du får även ett nytt foto på ditt fadderbarn vid jul. Du bidrar med minst 200 kr i måbaden (en liten summa som gör under) via autogiro. Som fadder får du även tidningen "SOS Barnbyar" som kommer ut två gånger om året. Tidningen kommer med i välkomstbrevet och information om att du kan välja att få den digital genom att ta kontakt med SOS barnbyar.

FADDERBIDRAGEN ANVÄNDS PÅ FÖLJANDE SÄTT:
Merparten av fadderbidraget går direkt till barnbyn där du är fadder och används bland annat till utgifter för kläder, skola och hälsovård samt lön till barnbymammorna, byns läkare och psykologer. För att täcka alla kostnader för barnen i barnbyn har varje barn fler än en fadder. En del av fadderbidraget används också där det bäst behövs i SOS Barnbyars nationella verksamhet.
Det kan till exempel handla om att täcka kostnader i andra barnbyar eller till FSP. Denna fördelning säkerhetställer finansieringen av alla dessa program.

SOS-vän: Som SOS-vän bidrar du med minst 100 kr i månaden och du bidrar dels till SOS Barnbyars FSP där de stöttar utsatta familjer så att de kan hålla ihop trots svåra omständigheter. Dels till att ge föräldralösa eller övergivna barn en plats i någon av deras barnbyar. Som SOS-vän får du tidningen "SOS Barnbyar" samt en årsrapport med information om de projekt du stödjer i början av varje år. I välkomstbrevet får du tidningen och information om att du kan välja att få den digitalt.

Jag lär återkomma med mer saker om SOS Barnbyar, men nu får det räcka med det ett litet tag, faktiskt.

EXTREMT DÅLIG BILD, HEJ!

  • 166 Readers

Likes

Comments

Jag har fått ett nytt jobb - ett jobb jag är extremt stolt över. Jag Door-To-Door-värvare. Vilket innebär att jag kommer gå och knacka dörr och söka nya faddrar till något så otroligt som Sos Barnbyar. Jag har alltid gillat denna organisation, men det är helt sinnessjukt hur bra det är! Detta är ingenting jag säger för att jag jobbar där, detta säger jag för att det är helt otroligt!

Kort sammanfattning av organisationen:
Sos-Barnbyar är en organisation som har funnits i mer än sextio år och vårt arbete (tänka sig att jag får säga VÅRT ARBETE om denna underbara organisation!) är inriktat på de barn i världen som har det allra värst, vars liv hänger på en skör tråd. Vi tar ett helhetsansvar för dessa barn och de får en ny familj och en helt ny framtid i några av våra barnbyar. Vi arbetar också förebyggande med våra familjestärkande program för att barn ska slippa att bli föräldralösa.

Kort om barnbyar:
Våra barnbyar finns på plats för att fånga upp de barn som saknar eller på grund av situationen inte kan bo kvar hos sina egna biologiska föräldrar, trots stöd och insatser.
I barnbyarna får barnen komma till en miljö som i allt väsentligt liknar en hemmiljö. Barnen får bo i familjehus i barnbyn, med en mamma och syskon. I de fall det finns biologiska syskon hålls de ihop och får bo i samma familj.

Jag är helt slut i huvudet just nu, men jag vill skriva hur mycket som helst - men om jag fortsätter lär det bli en massa trams.

Men om ni inte är faddrar, så bli det! 83,9% av allting går direkt till barnbyarna, familjestärkande program och katastrofhjälp! Det är ju helt otroligt att ENDAST 16,1% går till administrations-och insamlingskostnad!

Att bli byfadder kostar minst 200 kr i månaden, och du får då följa en hel by.
Att bli barnfadder kostar precis som byfadder, minst 200 kr i månaden, och man får då följa ett barn.
Om man har det sämre ställt med pengar kan man bli sos-vän för minst 100 kr.

Läs mer på: www.sos-barnbyar.se

  • 163 Readers

Likes

Comments

Har varit vaken alldeles för länge och sovit för lite. Har suttit hos mina grannar från klockan åtta till nu, rökt och druckit öl. Alltid lika trevligt. Ska alldeles snart gå ner till affären med grannen och köpa öl och cigaretter. Ja, jag är extremt hälsosam.

Har även beställt ett pussel till dem, med eget motiv. Det är två bilder på mig och min hund Buddha. Mina grannar är pensionärer, och är som extra farföräldrar till mig, så jag vill ge dem något personligt.

Idag blir det Ica maxi - sminkinköpsdag! Jag skriver nog lite senare.


  • 171 Readers

Likes

Comments

Har precis som igår, sovit nästan hela dagen. Köpte onyttig frukost till mig och min bror som är hemma i två veckor nu (annars bor han i Uppsala), blev kaffelatte med vaniljsmak, drickyoghurt, wienerbröd och peccanawienerbröd. Mycket mysigt, måste jag säga. Är alltid lika kul när Gustav är hemma!
Var ute med hunden och gjorde sällskap med en kille för att leka med hundarna. Släppye dem lösa och han säger: "sug av mig då".
Jag sa givetvis nej.

Klockan fem så hade jag en telefonintervju, och blev inbjuden på personlig intervju den 21 augusti, klockan ett.
Är sjukt peppad!


  • 182 Readers

Likes

Comments

Eftersom att jag inte har något jobb att gå upp till, så har jag sovit till klockan halv tre idag, men kom inte upp förrän vid sex. Spenderade tiden i sängen med att titta på film på mobilen. Det är skönt på sätt och vis men hemskt på ett annat. Jag vet inte hur det är för andra, men jag har en tendens att känna mig äcklig efter sådana dagar. Smutsig. Men det är skönt att slippa stressa iväg till jobbet, att inte ha några krav.
Att kunna ligga kvar, helt enkelt.

Hörde av en gammal vän från New York, så vi talade lite på viber, det var väldigt trevligt, måste jag säga.

Slänger med en egobild.

  • 180 Readers

Likes

Comments

Idag blev jag avskedad från jobbet, eftersom att jag inte hade sålt tillräckligt. Var en sinnessjukt jobbig dag, men jag klarade mig. Stannade på donken med taxin och köpte skräpmat för att trösta mig själv.

Har dock fått tid för en telefonintervju på onsdag klockan 17.00 för sos-barnbyar. Ska då gå och knacka dörr. Det är ju inte det mest glamorösa jobbet, men det är något jag skulle vara stolt över att arbeta med. Drömmer ju om att åka som volontär i framtiden.

Upptäckte att min tå var sjukt misshandlad också. Jag har ingen smärtkänsel i fötterna, så jag hade inte ens märkt av det, haha.


  • 191 Readers

Likes

Comments

Som jag sa i förra blogginlägget så är jag urusel på att fortsätta blogga, så det blev inget andra blogginlägg, eller bild på hur jag såg ut, men nu jävlar kommer det!

Hela helgen har spenderats i min pojkväns säng, vi har gosat och tittat på filmer, varit ute med hunden och ätit sinnessjukt onyttig mat. Jag är nu hans sockermamma, då jag har börjat jobba som telefonförsäljare - som tur är så säljer jag bara till företag, annars hade jag gått under. Imorgon blir början på min tredje vecka och nästan alla återkommer från sin semester. Hoppas verkligen att jag kommer lyckas sälja mycket! Behöver nämligen pengarna.
Jobbet i sig är väldigt bra betalt, 4000 i veckan + provision och bonus.
Får veckolön, vilket är helt underbart.

Och idag har jag badat hunden och klippt klor, lär raka ner honom någon dag snart, vilket jag borde ha gjort för länge sedan.


  • 190 Readers

Likes

Comments