Många trötta dagar, många dåliga dagar. Jag hoppas att det vänder snart och att det inte är såhär illa det kommer vara nu ett tag framöver. Imorgon är det dags för ännu mer cellgifter dessvärre, det är jag verkligen inte sugen på.

Igår var jag på sjukhuset på hud för att kolla mina "utslag", det ser ut som en bränna som flagnar bort och dom trodde att jag har haft någon typ av infektion i kroppen på grund av antingen cytostatika eller någon annan medicin men dom kunde inte säga vad men det är bara att vänta på att det ska flagna bort. Var även hos tandläkaren då jag inte fick ta min skelettförstärkande spruta under senaste behandlingen på cytostatika som jag annars tar var fjärde vecka för att stärka upp skelettet där tumörerna sitter. Fick inte ta den på grund av att man inte får ha någon infektion i munnen när man tar den sprutan tydligen.

Vill bara säga att jag är så glad och tacksam för alla fina kommentarer och kärlek jag har fått från mitt förra inlägg, ni är helt fantastiska.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter jag fick min cytostatikabehandling i onsdags har jag mått riktigt riktigt dåligt. Jag mår illa konstant och får knappt i mig någon mat alls, orkar inte vara uppe utan sover i princip hela dagarna. Hoppas detta är något som är övergående och att det blir bättre. Just nu känns det väldigt mörkt. Jag skulle aldrig kunna föreställa mig hur hemskt detta skulle kunna vara. Jag skulle aldrig i hela mitt liv önska någon denna smärta och obehag någon. Detta är det värsta jag någonsin har varit med om. Det kryper i kroppen, ångesten kommer, illamåendet är konstant. Jag kan inte koncentrera mig på någonting utan alla tankar bara snurrar.

Såhär ser även mitt hår ut nu, eller hår och hår. Det finns i princip ingenting kvar alls. Vet att det är dags att bara raka av det men det är jobbigt. Det är bara en stor tova uppe på huvudet och jag skulle lika gärna bara kunna dra av den för jag skulle inte märka något., har ingen känsel alls utan kan bara dra av håret.

Likes

Comments

Igår fick jag cellgifter dag ett. Det skulle enbart ta en halvtimme men det tog ungefär tre timmar. Fick ta ett nytt njurtest och vänta svar på det men allt såg fint ut så det var bara att köra och allt gick bra. Idag har jag fått cellgifter dag två och varit inlagd hela dagen på sjukhuset. Det har gått super även idag. Mår dock illa fram och tillbaka hela tiden. Träffade även en läkare igår när jag var inne på cytostatikamottagningen och han bokade in en röntgen av buken då jag har varit så uppsvälld så pass länge och det ser ut som om jag är gravid. Fick en tid redan idag så var där efter min behandling och hoppas få svar i början av nästa vecka. Har även fått hudutslag över hela kroppen eller rättare sagt blir huden mörk och sedan flagnar det bort, som en solbränna. Det är inget någon heller kan förklara var det är men han skickade en remiss till hud så ska dit på måndag och hoppas på att dom har mer svar.

Likes

Comments

Idag skulle jag varit inlagd hela dagen och fått min långa cytostatikabehandling men på grund av mina dåliga värden blev det inget utan nu sitter jag och väntar på att LAH ska komma hit så jag ska ta nya tester och hoppas på att det ser bättre ut så jag kan få min behandling imorgon och på torsdag. Fick i söndags lite extra blod för att jag ska få bättre värden och för att jag ska bli piggare. LAH kom hem till oss, det var skönt och slippa åka in till sjukhuset. Det kändes dock lite konstigt och man kände sig väldigt sjuk när man sitter hemma med bloddropp men igår var jag väldigt pigg så om det kan hjälpa så är det hur bra som helst.

I lördags var det glöggpremiär här hemma med pepparkakor. Herregud vad gott det är. Känns som om jag börjar med julen väldigt tidigt detta året. Redan bakat lussekatter, druckit julmust, ätit juleskum och pepparkakor och nu glöggen.

Häromdagen när jag kom hem låg det ett paket innanför dörren. Fina Lisa, en gammal kollega från Blomsterlandet hade pysslat ihop fina presenter. En fin liten drömfångare och sen hade hon gjort en jättefin tavla med konfetti från Håkan Hellströms sista konsert!! Så fint gjort. Blir så himla glad för alla presenter jag får. Att ni tänker på mig och vill pigga upp mig gör mig så varm i hjärtat.

Likes

Comments

I söndags var det fars dag. Vi firade det förra söndagen då hela familjen var samlad men världens bästa pappa är värd att firas hur många gånger som helst så vi firade även i söndags hemma hos mamma och pappa. Tyvärr var inte hela familjen hemma i söndags men fina Jessi var med. Jessi är dock en i familjen!

Är så tacksam över att ha en sådan fin pappa som jag vet alltid kommer att ställa upp och finnas där för en. Önskar alla kunde ha en sådan fin pappa som jag har. Är så tacksam, speciellt i svåra lägen som vi lever i just nu att ha en sådan fin familj där alla stöttar alla och alla finns där för alla och alla kan prata om allt. Älskar er!

Likes

Comments

Efter te under gosefilten i regn och ruskvädret började dagen med att det kom en läkare från LAH hem till oss och kollade över mina mediciner då jag har mått lite mer illa och blivit tröttare dom senaste dagarna och så har jag känt mig uppsvälld väldigt länge. Hon ändrade en hel del så nu ska vi vänta och se om det blir bättre.

Min visdomstand krånglar fortfarande och jag fick åka in och skölja den igen med koksalt hos tandläkaren på sjukhuset, Gjorde sjukt ont men nu börjar det kännas bättre..

Jag tog tester i onsdags inför cytostatika som jag skulle få på måndag och tisdag. Tyvärr såg mina värden inte så bra ut så det blir uppskjutet till onsdag och torsdag om mina värden ser bättre ut tills dess. Ska ta nya tester på tisdag inför detta. Ska även få blod här hemma i dropp på söndag på grund av dåliga blodvärden. Nu börjar det märkas på riktigt att cellgifterna tar på ens kropp. Det känns läskigt och obehagligt. Jag hoppas jag mår bättre och blir piggare efter jag har fått blod.

Likes

Comments

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Har haft en helvetesnatt med migrän hela natten så har vilat mycket idag, precis som mina små kissar. Nu är tyvärr migränen tillbaka och får inte ta någon medicin mot detta förens klockan 6 imorgon på morgonen så får se om det blir en likadan helvetesnatt i natt...

Hade äntligen samtal med kirurgen som opererade mig idag. Har väntat på detta så länge! Tyvärr hade han fått reda idag på att han skulle ha samtal med mig och radiologerna hade inte tittat på mina röntgenplåtar som jaa tog för över tre veckor sedan (!!!) så han kunde inte ge mig något besked alls utan jag får vänta tills i början av nästa vecka.

Har börjat må ordentligt illa dom senaste dagarna, hoppas det går över snabbt, Det är fruktansvärt jobbigt att inte känna att man kan äta eller vara sugen på något.

Likes

Comments

Som om inte allt vore nog så började dagen med extrema smärtor i min visdomstand så fick ringa till tandläkaren med en gång. Fick en akuttid och dom har nu spolat tanden och jag går nu igen på antibiotika. Halskragen gör inte saken bättre som hela tiden trycker på kinden.. Även fått lite svar ifrån Linköping idag. Jag ska ha en telefontid med kirurgen som opererade mig på torsdag så då får jag förhoppningsvis veta om jag blir av med halskragen eller inte. Skönt att äntligen få lite svar. Kuratorn ifrån Linköping har ringt idag och förklarat varför det har tagit sådan tid, det berodde på att kirurgen har varit sjuk en vecka och sedan har han varit bortrest på konferens i en vecka men hon bad så hemskt mycket om ursäkt att inga har ringt och sagt detta till mig. Så nu väntar jag spänt på torsdag. Om jag skulle få ta av den så känns det ändå långt borta med tanke på att jag har haft halskrage i fyra månader nu så har jag inga muskler alls kvar och jag håller i huvudet när jag böjer mig framåt för att jag inte har någon stabilitet så det känns väldigt långt borta att den helt plötsligt skulle försvinna men vi får se var som händer.

Var och ute och gick i detta fantastiska vädret i en timme efter vi hade varit på sjukhuset hos tandläkaren. Så himla fint, det piggade upp lite efter tandläkarbesöket.


Likes

Comments

Dagarna går, inget nytt om nacken. Hoppas verkligen att få svar i veckan. Har pratat med kurator i Linköping, kurator i Kalmar, sjukgymnast, läkare på cytostatika och LAH, alla ska höra med Linköping och se vad som händer för nu är det tre veckor sedan röntgen och det är åtta veckor sedan operationen. Sjukgymnasten var här i fredags och gav mig nya övningar. Hoppas på att det blir lite bättre i armen framöver.

I helgen har min kära syster och hennes familj varit hemma, så mysigt. I fredags åkte jag och Max till mamma och pappa och åt tacos och kollade idol och myste med syrran och hennes familj. I lördags träffades hela familjen, är så tacksam att alla var friska så alla kunde träffas. VI firade Emmy, min kära syster som fyller år idag(!) och så firade vi fars dag lite tidigt när vi alla var samlade. Det var verkligen hur mysigt som helst att träffas och umgås med alla.

I lördags var vi även på kyrkogården och satte ljus på mormor, morfar och farmor, farfars gravar, besökte även minneslunden, så fint med alla ljus.

Har alltid tyckt det är väldigt kul att göra kort och slå in paket för den delen. Trodde inte jag kunde göra kort längre på grund av smärta i nacke och arm men det gick så här är mitt resultat, gjorde även ett till pappa till fars dag men fick inget bra kort på det. Fina pappa har nu även fixat ett litet ritbord man kan vinkla så nu ska det nog gå ännu lättare för mig att teckna!

Likes

Comments

Denna veckan har det varit lugnt med läkarbesök och cytostatikabehandlingar vilket har varit väldigt skönt.. Har även haft väldigt bra och pigga dagar, vilket jag är så tacksam för och hoppas det fortsätter för imorgon kommer syrran och hennes familj hem från Göteborg. Ska bli så härligt att träffa dom allihopa.

Köpte ett knäskydd efter rekommendation av läkare och knät blivit bättre, har inte alls lika ont när jag är ute och går. Det är mest det vi gör just nu, ute och går. Var på Skällby och gick och tittade på alla djuren med GW, som är Max kusin och en kär gammal vän till mig. Härligt att träffa honom igen, det var ett tag sedan med tanke på att han inte bor i Kalmar längre.

Har fortfarande inte hört något ifrån Linköping angående min halskrage om jag får ta bort den eller inte än utan inväntar fortfarande svar. Imorgon kommer iallafall en sjukgymnast hit och ska se om vi kan hitta några övningar till min axel då jag har problem med smärta i armen när jag har använt den ett tag, något som har uppstått efter operationen.

Idag kom Maxen hem och skämde bort mig igen med paket, han är på tok för fin och bra. Fick ett sov/mysset i silke från Wera ifrån Åhléns. Hur fint som helst!

Likes

Comments