Header

Som de flesta säkert vet så har jag på sista tiden varit väldigt väldigt sjuk och har legat inlagd på sjukhuset ett tag. Jag har varit så pass dålig att jag har inte orkat att a kontakt med någon egentligen mer än dom som står mig allra närmst här i livet. Jag har därför inte heller orkat att uppdatera min omgivning eller här på bloggen utan har istället lagt all fokus och energi på mig själv för att orka kämpa. Men nu ska jag försöka att uppdatera er så gott jag kan via ett inlägg här.

För ett bra tag sen så fick jag reda på att jag hade en tarmbakterie som heter klostridium. Den har orsakat mig väldigt mycket smärtor i magen och hemska diareer. Jag har varken fått behålla mat eller dryck och har därför också gått ner väldigt mycket i vikt och har inte haft någon kraft eller energi. När detta upptäcktes så fick jag en antibiotika behandling som jag åt i tio dagar. När jag hade ätit klart kuren så kände jag mig piggare och mina diareer försvann. Men det tog ca 5-7 dagar och sen var jag jätte dålig igen. Jag var trots detta hemma och tänkte att det skulle gå över men det gjorde det inte. Tillslut fick jag feber och jätte mycket magsmärtor på höger sida i magen. Enbart där. Då sökte jag till akuten och hemtjänsten följde med mig. Jag blev undersökt av flera olika läkare och alla var säkra på att det var min blindtarm som var felet så jag blev inlagd och dagen efter så gjordes en akut operation. När dom hade öppnat upp magen så såg dom att blindtarmen inte var dålig som dom trodde att den skulle vara. Så därför valde dom att låta den sitta kvar och jag blev inlagd ett par dygn för observation efter detta. Jag blev bara sämre och sämre för varje dag men trots detta så valde läkarna tillslut att skriva ut mig och jag fick åka hem på måndagen. Det kändes inte speciellt bra och jag var orolig för att någonting skulle hända mig när jag var själv hemma.

Jag klarade mig hemma tills i torsdags kväll då jag fick smärtor på höger sida igen som bara blev värre och värre, och jag hade feber och diareer igen. Jag svettades något extremt och hade även väldigt lågt blodtryck och tillslut så fick jag även avföring som var helt svart. (förlåt för äcklig information) Att ha avföring som är svart är inte alls bra för det tyder på att det är någon blödning i magen. Tillslut blev smärtorna så pass jobbiga för mig att jag kände att jag inte skulle klara av att ta mig in till akuten på egen väg och jag behövde hjälp akut så jag fick ringa till en ambulans som snabbt kom hit och hjälpte mig. Dom smärtlindrade mig så att jag klarade av att ta mig ut till ambulansen och sedan så körde dom in mig till akuten i Växjö. Där tog dom prover på mig och dom visade att jag åter igen hade klostridium bakterier i magen och dom trodde även att det var någonting annat med som orsakade mina extrema smärtor. Vid klockan 01.30 så blev jag inlagd på avdelning 17 på infektion och jag blev isolerad eftersom att bakterien smittar. Dom började direkt med att ge mig en annan sorts antibiotika och jag fick hjälp med mina smärtor.

På den avdelningen har jag legat hela veckan och haft det fruktansvärt jobbigt. Man vet inte vad mina smärtor kommer ifrån. Igår gjorde man en röntgen av buken och idag har det gjorts en gyn undersökning och ett ultraljud men allt som har hittats än en cysta som finns på höger sida av äggstocken men läkaren trodde inte att det var det som orsakade min smärta.

Någonting som gjorde mig väldigt orolig var att jag igår helt plötsligt började blöda. Många tänker säkert att det förmodligen bara var mens men jag har inte haft någon mens sedan år 2013 på grund av mina cytostatika behandlingar och det är förmodligen inte någonting jag kommer att få tillbaka heller. Man kan inte svara på varför jag blöder utan man ska nu avvakta och se så att inte blödningarna blir värre och hoppas på att dom avtar.

I morse så tog man ett nytt prov på mig som visade att min klostridium bakterie var borta. Det var en lättnad för mig att höra men jag ska för säkerhets skull äta antibiotika i några dagar till. Det kan vara så att jag har oturen att det kommer tillbaka ännu en gång för det kan vara väldigt svårt att bli av med det helt. Så jag får vara uppmärksam på hur jag mår och söka vård igen om jag märker att mina problem skulle komma tillbaka igen.

Idag valde jag iaf att åka hem igen från sjukhuset för det fanns ingenting mer där som dom kunde göra för mig. Jag får därför nu ta min antibiotika hemma och även smärtstillande för att klara av mina smärtor. Sen så kommer jag i början av juli bli kallad till en mag och tarm läkare som ska fortsätta att göra undersökningar på mig. Och om jag skulle bli ännu sämre nu innan dess så kommer jag att få åka tillbaka till sjukhuset igen men jag hoppas på att jag ska få vara hemma n och att allt ska bli bättre.

Jag är verkligen helt slut och tom på energi. Ett tag var det till och med så pass illa att jag kände att detta kommer jag aldrig klara mig igenom. Jag trodde att det skulle bli mitt slut.

Men nu är jag hemma igen trots att jag inte mår bra och imorgon är det midsommar och den tänker jag fira med familj och släkt och bara njuta av allt så mycket som möjligt och försöka samla på mig ny kraft och energi.

Jag vill passa på att tacka alla er som har stöttat mig under den här extremt jobbiga tiden. Det har betytt otroligt mycket för mig! Och jag ber om ursökt för att jag inte svarat på varken samtal, sms eller kommentarer men jag har som sagt inte haft orken till det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Just nu så är jag precis hemkommen från sjukhuset. Mamma följde med mig dit idag till öron näsa hals mottagningen där jag visade upp min näsa.

Sedan jag var på besöket i Malmö där dom bygger på min protes så har jag haft fruktansvärt ont i näsan och man ser utifrån att benet sticker ut på höger sida och jag är väldigt svullen och har också blött en hel del så jag misstänkte att min  näsa hade gått av efter besöket i tisdags. Mycket riktigt så hade jag rätt för det har blivit någon form av fraktur på näsan. Anledningen till att jag sökte var för att dom skulle kunna avgöra om man skulle göra någon form av operation för att få det att läka. Mina läkare tittade på det men dom valde att inte göra någon operation av det nu eftersom att jag fortfarande en gång i veckan byter mina tamponader och då är dom i det området hela tiden och då är chansen stor att det inte får någon chans att läka ihop som det ska och jag vill inte ha fler komplikationer. Så det får helt enkelt bli en operation av min näsa längre fram. Jag får äta smärtstillande dom kommande dagarna och sen så hoppas dom på att smärtan ska bli bättre efter några dagar så det håller jag tummarna för !

Om en liten stund så kommer hemtjänsten hit och idag ska dom hjälpa mig med städ och tvätt. Jag har bokat en tvättid mellan 12.00-17.00 just för att det skulle passa bra med den tiden som dom är hos mig. Men nu när jag kom ner i tvättstugan så var det någon som hade snott min tvättid. Maskinerna var klara så jag bara la ihop den blöta tvätten i en påse tillsammans med tvättmedlet och ställde det utanför dörren och låste med min cylinder. Kändes riktigt elakt men man bokar ju en tid av en anledning och då tycker jag också att man ska ta hänsyn till den. Får väl se om jag får någon arg granne som kommer och skäller på mig om en stund kanske haha.

Efter att hemtjänsten har varit här så ska jag laga korvstroganof till middag och sen så ska jag försöka komma ut på en promenad med tänkte jag. Får se hur mycket jag orkar med för jag är helt slut idag.  Min fina vän Emelie var nämligen här igår kväll och vi spelade skip-bo och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Skit kul hade vi verkligen och sen när hon hade gått hem så var jag vaken ett bra tag till och fick gå upp tidigt idag så det tog på mina krafter,

Någonting annat som jag också tänkte att jag ska göra idag är att sända live på Facebook. Jag provade detta för första gången för några dagar sedan. Jag hade aldrig provat det innan för har inte vågat pågrund av alla mina ärr mm i ansiktet och jag har varit så rädd att folk ska kommentera det eller vara elaka. Men jag har bara fått en massa possitiva kommentar. Jag har pratat om min sjukdom och berättat om i stort sätt hela min historía. Jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt och man träffar så mycket fina männsikor. Så om ni har lust att kolla på míg när jag gör det så är det bara att gå in på Facebook gruppen " Den största gruppen på Facebook-LIVE" så kan ni nog hitta mig där. Och då har ni även chansen att kommentera och så sitter jag där och svarar på alla era frågor kring min cancer. Ingen fråga är en dum fråga så bara fundera på vad ni vill veta! Jag skulle tippa på att jag sänder någon gång mellan 19.00-20.00

  • 18206 readers

Likes

Comments

Idag så har jag verkligen tagit vara på dagen på bästa sätt !

Mamma kom hit i förmiddags och vi har fått iordning en hel del i min lägenhet och även städat och sorterat i förrådet. Allbohus var även här på eftermiddagen och fixade det sista som dom hade kvar.

Pappa och Emma kom också hit i eftermiddags och då fick jag hjälp att sätta upp lite hyllor och tavlor och sånt som var kvar så nu är nästan allting klart här. Är bara två tavlor till vardagsrummet som ska fixas och min hylla man hänger jackor ska sättas upp och det blir gjort imorgon. Nu är det riktigt hemtrevligt här och det är finare än vad jag någonsin hade kunnat tänka mig att det skulle bli. Jag är mer än nöjd och älskar mitt nya hem.

Som tack för deras hjälp passade jag på att bjuda dom på middag. Jag lagade lax i ugn tillsammans med en sås på grädde, crème fraiche, vitt vin, skaldjursfond, gräslök och dill som jag gratinerade i ugnen med mozzarella på toppen och till det så serverade jag kokt potatis och smörstekta grönsaker. Blev faktiskt supergott !

Nu är jag helt slut efter att ha hållt igång hela dagen så jag ska mysa i soffan framför något bra på tvn och bara ta det lugnt. Jag känner att jag verkligen behöver det nu.

Det har dessutom också hänt någonting som inte är lika possitivt. Igår när jag kom hem från besöket i malmö där jag byggde på min protes så hade jag fruktansvärt ont i näsan. Har haft smärtor hela natten och inga smärtstillande har hjälpt mig. Vilket inte visade sig vara så konstigt för mitt näsben har gått av helt och hållet och sticker typ ut på höger sida så jag måste nog försöka att söka läkare imorgon och se vad dom kan göra åt det. Är inte säkert att dom kommer att vilja göra någonting nu eftersom att jag en gång i veckan måste byta mina tamponader och då är nog risken att det inte får läka ihop i fred när dom måste vara där och irritera hela tiden. Men någonting måste dom helt klart göra för jag kan inte gå runt med denna sjuka smärtan... Jag har verkligen alltid otur! menmen det är bara att bita ihop och kämpa vidare.

Jag kommer att lägga upp lite mer bilder på lägenheten så att ni får se.

Likes

Comments

Som ni säkert har märkt så har jag haft ett litet uppehåll här på bloggen. Jag mådde som sagt inte som bäst psykiskt efter att mitt förhållande tog slut så jag kände att jag behövde lite tid för mig själv. Men nu är jag tillbaka igen och jag mår äntligen bra igen :) För en gångs skull så kan jag faktiskt säga att jag mår bättre psykiskt nu än vad jag gjort på väldigt väldigt länge. Det som har hänt i mitt liv på sista tiden är väl egentligen att jag har flyttat till en ny lägenhet så jag har haft fullt upp med flytten och allt som måste göras. Men jag trivs super bra i min nya lägenhet. Har bott här nu sen förra fredagen och jag börjar redan känna mig som hemma vilket är väldigt skönt.

Jag har kommit iordning bra och det blev super fint med dom nya möblerna och allt. Jag tänkte att jag ska lägga upp lite bilder här sen lite senare så att ni får se hur det ser ut i mitt nya hem.

Denna flytten har fått mig att känna att nu har jag verkligen chansen till att få börja om. Jag ska ta och lägga all min energi och fokus på mig själv och få mig till att må så bra som möjligt igen för det förtjänar jag verkligen nu! Och jag ska dessutom börja äta ordentligt. träna och ta hand om min kropp! Och jag känner på mig att mitt nya liv kommer att bli bättre än någonsin. Jag tvivlar inte längre på mig själv och jag har plockat bort människor från mitt liv som endå bara tog energi från mig och inte var bra för mig och mitt mående.

Just nu så sitter jag hemma i soffan under en filt och myser och om en liten stund så ska jag börja göra mig iordning för strax innan sex så kommer min bror och hans flickvän hit och hämta mig och så ska vi åka hem till mamma pappa och emma så ska dom bjuda oss på kvällsmat. Ska bli väldigt mysigt ! Det blir dessutom min favvo som mamma lagar :D Ugnsbakad falukorv med potatismos <3 kan ju inte bli bättre haha !

Och imorgon ska jag gå upp tidigt för då ska jag och hemtjänsten åka till malmö igen och fortsätta att bygga på min protes. Jag vet att det kommer att bli en tuff dag och jag har alltid väldigt mycket smärtor efter det besöket så jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll och bara samla på mig krafter inför morgondagen.

Jag trivs jätte bra med hemtjänstens hjälp. Alla är super gulliga och dom gör så himla mycket för mig. Jag har kommit dom alla väldigt nära och dom betyder väldigt mycket för mig och jag tror inte att jag hade klarat mig utan deras fantastiska hjälp. dom är helt klart underbara på alla sätt och vis! Jag trodde först att det skulle kännas jobbigt att behöva ta hjälp för att klara sig men tvärt om, det får mig att må så mycket bättre och jag är verkligen glad att jag får ha dom i mitt liv. Jag har någon av dom med mig på alla läkarbesök och det är verkligen så skönt att känna att man har någon där vid ens sidan igenom allt jobbigt. Så alla kred till dom verkligen!

Som sagt så ska jag börja göra mig iordning nu men jag ska försöka hinna att skriva ett inlägg till innan jag går och lägger mig och även lägga in lite bilder på lägemheten :)

Likes

Comments

godmorgon😀!

om en liten stund så ska jag och mamma iväg och träffa en som ska fixa lite olika hjälpmedel till mig som jag kan ha här hemma för att underlätta min vardag så mycket som möjligt. tex någonting som kan hjälpa mig med att öppna burkar och flaskor mm eftersom att jag är så svag i mina händer. förhoppningsvis finns det något som också kan anfvändas för min epelepsi som kan göra mig lite tryggare.

efter det så ska jag till den nya lägenheren och träffa allbohus som ska byta ut alla mina lås i lägenheten och så ska jag självklart tjuvkika lite på hur det går med renoveringen 😊

om jag orkar sen efter det så tänkte jag åka in till stan och se om jag hittar någon snygg matta till mitt vardagsrum, och lite andra grejer som jag kommer att behöva 🖒

  • 22385 readers

Likes

Comments

idag ringde min läkare i lund till mamma och sa att mina njurvärden inte ser jätte bra ut och förmodligen så är det för att jag är uttorkad och behöver dropp. men envis som jag är så vill jag fortfarande inte åka till sjukhuset och bli inlagd. så nu försöker jag dricka så mycket jag bara kan här hemma så jag kan slippa det. jag hoppas att det funkar!

jag ska snart äta och sen så ska jag ta en promenad till den nya lägenheten och tjuvkika på hur det går med renoveringen och sen ska jag plocka upp lite saker till tänkte jag ☺

Likes

Comments

i fredags så fick jag nycklarna till min nya lägenhet och vi började med flytten 😀
vi har flyttat lite varje dag och packat upp allt det som ska in i skåpen och så. och imorgon börjar dom med renoveringen så på fredag är det klart och då kan vi flytta alla möbler och jag kan även få dom möblerna jag beställt hemlevererade. längtar så galet mycket ! jag känner verkligen en extrem lycka och glädje över detta och det kommer att bli superbra! nu jäklar är det min tur att vara lycklig🖒

det enda negatviva som har hänt i helgen är väl egentligen att min läkare ringde till mig och lät lite bekymrad på rösten och sa att dom hade fått svar på mina prover på vad det är som är felet med min mage. jag har fått väldigt mycket klostridium bakterier i tarmarna och det är det som har gjort att jag varken får behålla mat eller dryck och att jag har de hemska magsmärtorna som jag har.
om man inte gör någonting åt det och får behandling så kan det i värsta fall vara dödligt så dom ska börja behandla mig redan imorgon. det jobbiga är bara att man kan må väldigt väldigt dåligt av behandlingen och den slår ut magen totalt för att kunna döda bakterierna så jag lät inte må speciellt bra alls de tio kommande dagarna.och det är inte säkert att behandlingen kommer att hjälpa och isf så måste dom lägga in mig på sjukhuset för att ge ännu starkare behandling. och om jag får väldigt starka magsmärtor och mår dåligt vilket jag gör så måste jag också åka in och läggas in. idag mår jag allt annat än bra så egentligen borde jag åka till sjukhuset ikväll för att få hjälp. framförallt eftersom att jag har blivit uttorkad eftersom att jag inte får behålla någon vätska. mamma var här innan och pratade med mig och var orolig och vill att jag sk åk in men jag känner bara att jag verkligen inte hinner det just nu mitt i flytten och allt. jag är så stressad och vill bara att flytten ska gå så smidigt som möjlgt och det skulle knäcka mig om jag skulle vara inlagd och inte kunna vara med vid flytten för jag vill inte lägga över det på familj och släkt och samtidigt så vill man ju få det som man vill ha det.
jag är verkligen kluven på hur jag ska göra men imorgon börjar jag med min behandling och så får jag se hur jag kommer att må helt enkelt 🤕

jag lägger upp lite bilder som jag tagit på lägenheten nu så att ni får se 🖒 men ni får tänka att det inte är såhär den kommer att se ut eftersom att en total renovering görs nu i veckan så nya bilder får jag lägga upp nästa helg sen när allt är klart 😊

  • 22813 readers

Likes

Comments

jag har nyss varit och gjort mon omläggning så nu sitter jag och väntar på att bilen ska komma så att jag kan åka hem.
idag gick det faktiskt riktigt bra ! gjorde inte alls lika ont som det brukar göra, men jag fick en annan bedövning som jag inte brukar ta och den hjälpte mycket bättre.

när jag kommer hem så ska jag börja packa ner lite porslin föe imorgon tänkte jag köra det till den nya lägenheten och börja sätta in det i skåpen. och även kläderna och sängkläder och sånt, så har jag det gjort sen 🖒

jag känner att jag verkligen har vakmat på rätt sida idag. jag är lycklig och känner mig för en gångs skull ganska stark.
jag hade en jätte jobbig ångest igår ikväll och på natten. funderade på allt möjligt och mådde inte alls bra så kunde inte somna. så för att komma på bättre tankar så satte jag på mig mina inlines och musik i öronen och så åkte jag en lång runda! det var den bästa medicinen helt klart för jag fick rensa mina tankar. somnade också väldigt gott sen när jag kom hem😊

jag har funderat mycket på saker i mitt liv som har fått mig att må som jag gör och det är dags att ta tag i det och bara stark och sluta trycka ner mig själv. jag är värd så mycket bättre och jag är värd ett lyckligt liv men det är ingen annan än jag själv som kan ta mig dit. allt kommer att få ta sin tid men jag vet att jag klarar mig igenom detta tillslut endå 😊

Likes

Comments