Header

när jag kom tillbaka från lund så var jag hungrig och var tvungen att äta nått för nu har jag ju inte längre mitt näringsdropp. så då måste jag försöka äta själv så jag gick till pressbyrån och köpte en pastasallad. jag fick i mig en del men sen tog det ca 15 minuter och då svullnade hela magen upp och jag fick såna fruntansvärda smärtor i magen. och jag fick inte behålla min mat. jag blev så pass dålig så läkaren fick komma hit och hjälpa mig. jag grät och skrek av smärtor.
tillslut så gick jag och la mig och vilade för jag har inte sovit någonting inatt och smärtorna tog alla mina krafter.
jag somnade och vaknade klockan 20.00 och nu mår jag lite bättre men jag har fortfarande ont. så om en liten stund ska jag gå och lägga mig för imorgon har jag min omläggning och då måste jag ha krafter till det för att klara av det.

inatt när jag inte kunde somna så låg jag och tittade på bilder på min fina lillasyster och min bästa vänn emelie och bilder på min lilla smille som jag alltid brukade mysa med på kvällarna hemma framför tvn och jag saknar dom alla såååå mycket.

men nu ska jag göra mig iordning och gå och lägga mig. jag hoppas att ni tycker det är kul att jag är tillbaka på bloggen igen 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag fick jag stiga upp tidigt, men de spelade ingen roll för jag har legat vaken hela natten och inte lyckats sova någonting, men konstigt nog så är jag inte trött endå.

nu är jag påväg till lund för idag ska jag få träffa en neurolog som ska försöka hjälpa mig med min svåra epelepsi som jag har. jag hoppas verkligen att dom kan hjälpa mig för det är något jag verkligen lider av och kämpar med varje dag!

denna veckan kommer bli väldigt tuff för idag ska jag som sagt till lund och är väll "hemma" på sjukhiset i eftermiddag. och sen imorgon så ska jag träffa mina läkare i växjö och göra min omläggning med tamponad byte som görs en gång i veckan och det är väldigt smärtsamt så det ser jag inte fram emot. och sen på onsdag så ska jag åka till lund igen för då ska jag träffa läkarna som gjorde min stora operation i ansiktet för att ta ut tumören och dom vill undersöka mig och kolla så att allt fortfarande är okej och sen planeras det lite för kommande plastik operationer som jag ska göra nu i framtiden när jag blir lite starkare.

så jaaa... det blir en skit tuff vecka men jag biter ihop och krigar mig igenom den👊

Likes

Comments

ännu en gång så har jag lagt bloggen åt sidan ett tag och istället uppdaterat på facebook och instagram istället men nu är jag tillbaka här igen!

jag är fortfarande inlagd och har snart varit det i 7 veckor. änn så länge så har det inte blivit några framsteg. jag får fortfarande inte behålla någon mat eller dryck alls. jag försöker att äta men det spelar ingen roll vad jag äter eller dricker för jag får endå inte behålla någonting. kroppen tar inte upp någon näring. jag rasar mer och mer i vikt och för att få vikten under kontroll så har jag nu fått näringsdropp varje dag i en vecka och varit kopplad till det 18 timmar om dygnet. och då har jag faktiskt lyckas gå upp 5 kg i vikt men nu har dom tagit bort droppet och jag ska bara ha det två gånger i veckan nu och det oroar mig för jag vet att det kommer att göra att jag rasar i vikt igen och det vill jag verkligen inte.
i fredags så hade vi ett möte med min läkare och då beslutades det att jag ska vara inlagd i minst tre veckor till och sen ska det göras en ny bedömning. är jag då i bättre skick så att jag kan klara mig hemma så skrivs jag ut från sjukhuset och får då istället vård i hemmet men om jag inte är i skick för det så kommer jag att få fortsätta vara inlagd.
det börjar bli jobbigt att vara här. man känner sig väldigt ensam och längtar hem och längtar efter att få leva ett vanligt liv igen men samtidigt så är jag väldigt tacksam för att jag nu är här och äntligen får den vården jag behöver och äntligen blir jag inte bara hemskickad hela tiden utan nu tar dom mig verkligen på allvar. och jag har verkligen fått en toppen läkare med ett stort hjärta och han gör allt han kan för att hjälpa mig.

imorgon ska jag åka till lund för att få hjälp med min epelepsi och lite annat så det blir en heldag där men jag kommer att ha en person med mig från hemtjänsten och det känns skönt! taxin ska hämta mig klockan 07.45 så ikväll får jag gå och lägga mig tidigt för att orka med morgondagen. jag kommer att uppdatera bloggen imorgon om hur allt har gått😊

Likes

Comments

igår o h idag har det inte varit några bra dagar. igår fick jag reda på att jag har fått tillbaka klostridium bakterierna i tarmarna och det är fjärde gången jag har det nu och det är inte alls bra för i värsta fall kan det vara dödligt. men nu får jag antibiotika behandling. 16 tabletter om dagen som jag hoppas ska hjälpa och så är jag isolerad 😔 jag hade hoppata på att få åka hem och bli utskriven till helgen men jag frågade läkaren när han tror att jag kan åka hem och han sa att jag måste stanna i minst två veckor till och sen får dom göra en ny bedömning. jag är så less på det nu!

och idag har jag sovit precis hela dagen. har inte mått bra. har haft feber och varit extremt trött. först nu börjar jag känna mig lite piggare och det kommer nog inte bli lätt att somna nu när jag har sovit hela dagen.

eftersom att jag är isiolerad och inte får lämna mitt rum pga smitt risken så finns det typ ingenting att göra om dagarna vilket är väldigt tråkigt. men jag har tagit upp mitt målar intresse igen så det har blivit en hel del teckningar. tänkte att jag kunde lägga upp någon bild och visa.
imorgon hade jag hoppats på att jag iaf skulle få åka hem på permission över helgen så att jag kunde vara isolerad hemma istället men den planen gick inte bra för imorgon ska jag då mitt näringsdropp igen och då är jag kopplad till det i 18 timmar så jag kommer inte så långt. så imorgon tänkte jag att jag ska ligga och myaa i sängen hela dagen och fortsätta att skissa ☺ kanske till och med blir en film eller två när det är fredag😊

  • 2975 Readers

Likes

Comments

jag har inte skrivit något i helgen för jag har bara njutit av min permisson😍

i lördags så åkte jag mamma och mormor till lund för att vara med på sarkom dagarna. där var det föreläsningar om den sortens cancer. min läkare var där och höll en föreläsning om biverkningar under och efter behandling och efter att hon hade föreläst om det så blev jag uppbjuden på scenen för att vara ett "bevis" på hur illa skadad kroppen faktiskt kan bli av alla behandlingar och att man inte aöltid blir frisk och mår jätte bra trots att cancern är borta.  jag fick berätta om min historia och om allt jag har drabbats av. det är någonting jag har velat göra länge men inte vågat men nu gjorde jag det och de kändes jätte bra. jag hoppas att jag kan hjälpa någon med min historia och att den kan ge någon lite extra kämparglöd och kärlek.

igår så var det en stor dag för då fyllde jag 25 år. min stora dag firade jag hemma hos familjen tillsammans med mina närmsta. dom bjöd på jätte god mat och jag fick massa fina presenter😊! tyvärr så blev jag dålig igen på kvällen efter att jag ätit. fick jätte ont i magen och lyckades inte behålla någon mat eller dryck.

nu är min permission över och jag är tillbaka på sjukhuset igen och ska strax ha ett läkarsamtal. sen blir jag kvar här i minst en vecka skulle jag tro.

Likes

Comments

idag så sov jag ut länge och sen så gick jag på en promenad ner mot stan och unnade mig själv lite nya naglar. det kan behövas lite glitter och glamor i allt detta elände.

när jag kom tillbaka till avdelningen så startade dom mitt näringsdropp och sen satte jag mig och ritade igen😊
snart ska jag duscha och börja med förberedelserna inför operationen imorgon. man måste duscha 2 gånger och skrubba sig med hibbi skrubb och sen ska sängen renbäddas och så får jag göra om allt igen imorgon när jag vaknat.
jag ska vara redo vid kl 12.00 imorgon men förmodligen så blir det inte av förens 13.30.
narkos läkaren var här innan och pratade med mig. och det är lite extra svårt att söva mig eftersom att jag har de skadorna i mitt ansikte som jag har efter cancern. dom måste ta ut mina tamponader förmodligen och få hjälp av öron näsa hals doktorerna. men jag hoppas att det kommer gå bra för nu vill jag verkligen ha min portacart för detta börjar bli jobbigt. och när jag får den så är jag ett steg närmre att få komma hem för när jag har den så kan hemtjänsten komma och ge mig näringsdroppet i hemmet😀👍

Likes

Comments

idag har jag haft permission. skulle egentligen ha åkt hem till mamma pappa och emma men där hemma är alla förkylda och jag vågar inte bli smittad nu så att min operation måste avbokas så jag åkte aldrig dit. men min storebror och hana fru lina kom och hämtade mig här på sjukhuset i förmiddags och så åkte jag med dom hem och så bköd dom mig på middag och kaffe. var jätte mysigt att få vara med dom lite😊 och eftermiddagen spenderade jag hemma hos mina katter. det var något jag verkligen längtat efter!

jag gjorde även mig iordning ordentligt när jag kom hem. har varit väldigt sleten sen jag skrevs in här och det var rätt skönt att få känna sig lite fin igen! personalen kände knappt igen mig när jag kom tillbaka🤣

någonting annat som jag sysselsatt mig med dessa senaste dagarna som jag verkligen gillar och tycker om är att rita. kan lägga upp kort på några av dom så att ni får se!

nu ikväll ska jag bara vila och gå och lägga mig tidigt!

Likes

Comments

Nu var det väldigt längesen jag skrev men det är för att det har varit så mycket med mig och jag har varit väldigt sjuk så jag var tvungen att lägga bloggen åt sidan ett tag och bara fokusera på mig själv för att orka. Men nu är jag tillbaka igen så jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite om vad det faktiskt är som händer med mig.
Som de flesta säkert vet så ärbar inlagd på sjukhuset och jag har varit det nu i ca två veckor. Jag är inlagd pga att jag har väldiga problem med min mage. Jag har den senaste månaden haft extrema smärtor i min mage och jag har inte fått behålla varken mat eller vätska så jag har varit fruktansvärt sjuk och även gått ner väldigt mycket i vikt. Ambulansen har hämtat mig hemma fyra gånger och kört in mig till akuten. Jag har blivit inlagd men dom har varje gång varit väldigt snabba med att skriva ut mig, och sen har jag klarat mig hemma i ca två dygn och sen har jag varit tillbaka och inlagd igen. Men nu sist när jag kom in med ambulans så la dom in mig på avdelning fem i växjö och där har dom behållt mig sedan dess och på måndag så är det två veckor sedan jag skrevs in.
Dom vet fortfarande inte vad orsaken till mina problem är men dom håller mig under uppsikt och gör endel olika undersökningar för att lista ut vad problemet är. Och eftersom att jag inte får i mig varken mat eller vätska så är jag kopplad till ett näringsdropp. Innan fick jag det varje dag men nu får jag det varannan dag och då är jag kopplad till det i 18 timmar.

Det börjar bli väldigt drygt att vara inlagd och jag längtar hem något extremt! Att vara såhär sjuk och att gå ner så mycket i vikt har även tagit på mig psykiskt. Jag känner att hela jag är helt slut körd. Men jag gör mitt allra bästa och försöker verkligen att kämpa på.
En av dom jobbigaste sakerna just nu är att dom har stuckit mig så mycket nu för att sätta pvk nålar så att jag ska kunna få mitt dropp. Och droppet är väldigt kärlretande så alla mina kärl är antingen inflammerade eller sönder så det har blivit väldigt svårt att sticka mig.
Jag fick en remiss i veckan till att sätta in en pickline, men det gick tyvärr inte bra. Dom försökte tre gånger men det lyckades inte för även mina djupa kärl var så förstörda. Så nu i torsdags så skulle jag istället operera in en ny portacart som jag även har haft tidigare men när jag väl blev nerkörd för att göra den operationen så blev det inställt för dom hade glömt bort att boka en narkos läkare. Suck! Så nu måste jag vänta tills på tisdag innan dom kan göra det och under tiden får dom försöka att sticka mig med hjälp av narkos läkare och så får jag försöka stå ut så gott jag kan. Men jag kan säga att jag längtar tills på tisdag så att jag kan slippa detta eländet någon gång.

Jag vet inte alls hur länge jag kommer att vara inlagd. Men tanken är att när jag skrivs ut här ifrån så ska jag få vård och hjälp hemma av hemtjänsten. Och då ska jag kunna äta och dricka själv och så ska jag ha näringsdroppet två gånger i veckan men jag kan då få det hemma. Jag längtar verkligen tills dess men först måste vi ha en vårdplan med kommunen och mina läkare.

Nu har jag berättat lite kort om vad det är som pågår och tanken är nu att jag ska ta tag i mitt bloggande igen så att ni kan gå fortsätta att följa min resa och vad det är som händer med mig.

Jag vill tacka alla er som stöttat mig under denna extremt jobbiga tiden och så vill jag även säga förlåt för att jag har varit så dålig på att höra av mig eller svara på samtal och meddelanden men det är för att det har varit så tufft för mig så jag har helt enkelt inte orkat. Hoppas att ni förstår mig!

  • 4894 Readers

Likes

Comments

Som de flesta säkert vet så har jag på sista tiden varit väldigt väldigt sjuk och har legat inlagd på sjukhuset ett tag. Jag har varit så pass dålig att jag har inte orkat att a kontakt med någon egentligen mer än dom som står mig allra närmst här i livet. Jag har därför inte heller orkat att uppdatera min omgivning eller här på bloggen utan har istället lagt all fokus och energi på mig själv för att orka kämpa. Men nu ska jag försöka att uppdatera er så gott jag kan via ett inlägg här.

För ett bra tag sen så fick jag reda på att jag hade en tarmbakterie som heter klostridium. Den har orsakat mig väldigt mycket smärtor i magen och hemska diareer. Jag har varken fått behålla mat eller dryck och har därför också gått ner väldigt mycket i vikt och har inte haft någon kraft eller energi. När detta upptäcktes så fick jag en antibiotika behandling som jag åt i tio dagar. När jag hade ätit klart kuren så kände jag mig piggare och mina diareer försvann. Men det tog ca 5-7 dagar och sen var jag jätte dålig igen. Jag var trots detta hemma och tänkte att det skulle gå över men det gjorde det inte. Tillslut fick jag feber och jätte mycket magsmärtor på höger sida i magen. Enbart där. Då sökte jag till akuten och hemtjänsten följde med mig. Jag blev undersökt av flera olika läkare och alla var säkra på att det var min blindtarm som var felet så jag blev inlagd och dagen efter så gjordes en akut operation. När dom hade öppnat upp magen så såg dom att blindtarmen inte var dålig som dom trodde att den skulle vara. Så därför valde dom att låta den sitta kvar och jag blev inlagd ett par dygn för observation efter detta. Jag blev bara sämre och sämre för varje dag men trots detta så valde läkarna tillslut att skriva ut mig och jag fick åka hem på måndagen. Det kändes inte speciellt bra och jag var orolig för att någonting skulle hända mig när jag var själv hemma.

Jag klarade mig hemma tills i torsdags kväll då jag fick smärtor på höger sida igen som bara blev värre och värre, och jag hade feber och diareer igen. Jag svettades något extremt och hade även väldigt lågt blodtryck och tillslut så fick jag även avföring som var helt svart. (förlåt för äcklig information) Att ha avföring som är svart är inte alls bra för det tyder på att det är någon blödning i magen. Tillslut blev smärtorna så pass jobbiga för mig att jag kände att jag inte skulle klara av att ta mig in till akuten på egen väg och jag behövde hjälp akut så jag fick ringa till en ambulans som snabbt kom hit och hjälpte mig. Dom smärtlindrade mig så att jag klarade av att ta mig ut till ambulansen och sedan så körde dom in mig till akuten i Växjö. Där tog dom prover på mig och dom visade att jag åter igen hade klostridium bakterier i magen och dom trodde även att det var någonting annat med som orsakade mina extrema smärtor. Vid klockan 01.30 så blev jag inlagd på avdelning 17 på infektion och jag blev isolerad eftersom att bakterien smittar. Dom började direkt med att ge mig en annan sorts antibiotika och jag fick hjälp med mina smärtor.

På den avdelningen har jag legat hela veckan och haft det fruktansvärt jobbigt. Man vet inte vad mina smärtor kommer ifrån. Igår gjorde man en röntgen av buken och idag har det gjorts en gyn undersökning och ett ultraljud men allt som har hittats än en cysta som finns på höger sida av äggstocken men läkaren trodde inte att det var det som orsakade min smärta.

Någonting som gjorde mig väldigt orolig var att jag igår helt plötsligt började blöda. Många tänker säkert att det förmodligen bara var mens men jag har inte haft någon mens sedan år 2013 på grund av mina cytostatika behandlingar och det är förmodligen inte någonting jag kommer att få tillbaka heller. Man kan inte svara på varför jag blöder utan man ska nu avvakta och se så att inte blödningarna blir värre och hoppas på att dom avtar.

I morse så tog man ett nytt prov på mig som visade att min klostridium bakterie var borta. Det var en lättnad för mig att höra men jag ska för säkerhets skull äta antibiotika i några dagar till. Det kan vara så att jag har oturen att det kommer tillbaka ännu en gång för det kan vara väldigt svårt att bli av med det helt. Så jag får vara uppmärksam på hur jag mår och söka vård igen om jag märker att mina problem skulle komma tillbaka igen.

Idag valde jag iaf att åka hem igen från sjukhuset för det fanns ingenting mer där som dom kunde göra för mig. Jag får därför nu ta min antibiotika hemma och även smärtstillande för att klara av mina smärtor. Sen så kommer jag i början av juli bli kallad till en mag och tarm läkare som ska fortsätta att göra undersökningar på mig. Och om jag skulle bli ännu sämre nu innan dess så kommer jag att få åka tillbaka till sjukhuset igen men jag hoppas på att jag ska få vara hemma n och att allt ska bli bättre.

Jag är verkligen helt slut och tom på energi. Ett tag var det till och med så pass illa att jag kände att detta kommer jag aldrig klara mig igenom. Jag trodde att det skulle bli mitt slut.

Men nu är jag hemma igen trots att jag inte mår bra och imorgon är det midsommar och den tänker jag fira med familj och släkt och bara njuta av allt så mycket som möjligt och försöka samla på mig ny kraft och energi.

Jag vill passa på att tacka alla er som har stöttat mig under den här extremt jobbiga tiden. Det har betytt otroligt mycket för mig! Och jag ber om ursökt för att jag inte svarat på varken samtal, sms eller kommentarer men jag har som sagt inte haft orken till det.

  • 17050 Readers

Likes

Comments