Martin och jag har ju stängt ner bebistillverkningen men man blir ju lite mjuk i hjärtat av denna konversation.

Knut: Jag vill ha en bebis

Jag: Vill du ha en bebis?

Knut: Ja

Jag: Tycker du vi ska ha en bebis i vår familj?

Knut: Ja, jag vill ha en bebis.

Jag: Tycker du mamma ska få en bebis i min mage?

Knut: Ja


Nästa dag...


Knut: Jag håller på att bli storebror (glatt)

Jag (vill inte döda glädjen och stoltheten): Ja... (tänker att han inte riktigt vet vad en storebror är rent tekniskt)

Knut: Nu är jag storebror!

En bild på Knut när han var två dagar gammal! Hjälp så förståndig han ser ut på den här bilden! Sötnosen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag: Martino...

Knut: Martino!? Säger du Martino!?

Jag: Ja, jag kallar pappa för Martino. Han heter ju Martin men man kan kalla honom för Martino. Du heter ju Knut men man kan kalla dig Knuttis.

Knut: Jag heter inte Knuttis. Jag heter Knutti-tutti!

Likes

Comments

Rut kräktes igår morse så hon har varit hemma sen dess. Hon piggnade dock på sig rätt bra under dagen igår och vi andra verkar ha klarat oss så jag är verkligen glad att vi verkar ha klarat oss så smärtfritt. Rut tycker i alla fall det är riktigt skönt att få vara hemma och lata sig.

Rut: Det är väldigt latande att få ligga såhär.

Likes

Comments

Knut: Kan Spiderman göra spindelräv?

...

Knut: Jag vill bli fröken
Jag: Vill du bli fröken?
Knut: Fröknar bestämmer.

Knut: Håll om mig hårt

(håller om hårt)

Knut: Kan tjuvarna inte ta mig nu?

Jag: Nej det kan de inte

Likes

Comments

Rut: Mamma, kan du bre min macka?
Jag: Du kan göra det själv!
Rut: Men jag ser inte ens mackorna.
Jag: Men de ligger där på bordet.
Rut: Men jag ser inte för ipaden är framför.

...

Jag: Du behöver gå nu till skolan!
Rut: Mamma! Var inte så vuxlig!! Vuxlig är inte ett bra ord, ifall du ville veta det!

...

Rut: Jag tar min jacka!
Jag: Ta gärna med den hem sen också.
Rut: Mamma!!
Jag: Oj, var jag sådär vuxlig nu igen?
Rut: Ja! Jag bestämmer över mig och mina grejer!

Klurigt det där med att vara förälder till ett barn som vill vara stort ibland men också liten ibland. 😂

Likes

Comments

Jag: Åhh, jag är så kär i mina barn!

Rut: Om du säger så igen kommer jag strypa dig!

Jag: Åhh... Men jag kanske får säga så igen om en timme?

Rut: Okej då, men bara en minut. Du får inte säga så igen på en minut.

Jag: Ok!

Knut: Men jag vill säga saker! Jag kan inte vara tyst!

Jag: Hehe...

Knut (till Rut): Hon sa nåt! Hon sa nåt!

Rut: Jaja, du kan få säga att vi är dina gullungar EN gång!

Jag: Ni är mina gullungar!

Rut: Men om du säger så fyra miljarder gånger på en dag kommer jag strypa dig!

En bild från blåbärsskogen...

Likes

Comments

Ikväll fick jag först fotmassage av Martin. Det måste vara bland topp 10 av bästa sakerna som kan hända! Känns som att jag aldrig någonsin skulle vilja att det tog slut. Rut tyckte i alla fall att mina fötter var så vackra efteråt då de glänste av kokosoljan vi brukar använda som massageolja. Sen masserade jag hennes fötter en god stund. Och hon njöt så mycket. Så härligt att se det!

Rut: Det här är livet!!

Och Knut pratade så gulligt med mormor i telefon idag. Till skillnad från sin storasyster älskar han att prata i telefon och sätter igång och pratar mycket och verkligen konverserar när tillfälle ges. Och så har han koll på lämpliga små fraser som passar bra då man pratar i telefon, som "vad trevligt" som han sa idag vid lämpligt tillfälle. Mormor frågade också om han ska fylla fyra år snart. Ja, och noll ska jag göra, sen fyra fem sex sju åtta nio tio elva.

Hehe, just nu blir han arg när vi säger att han ska fylla fyra. Han menar på att han ska fylla noll. Och Ruts födelsedag har vi ju firat. Så härligt med en 8-åring!

Likes

Comments

Jag är så snurrig. I onsdags när vi var på vår kalasplanerarutflykt var jag säker på att kompisen Julina skulle ha kalas på kvällen, men det var dagen efter det skulle vara. Det skulle i alla fall vara lite indiantema på kalaset och när vi var på Strömsholms slott såg vi att de sålde fjäderpennor och Rut blev så förtjust i dem. Jag tänkte att en sån kunde ju dessutom passa för att skapa en indian-look. Så jag fixade i ordning Rut och skickade iväg henne till kalaset, men Rut kom hem igen, hehe. Så här såg hon ut i alla fall.

Sen igår kväll var det dags för kalas på riktigt och då fixade vi samma look men med en annan klänning. På kvällen sa Rut: Jag vill ha den här fjädern i håret varje dag. Det kan vara min stil. Lite som mannen med den gula hatten (i Nicke nyfiken) som har sin gula hatt varje dag.

Så idag fixade vi samma frisyr igen. Hon känner sig superfin med sin fjäder. Och det är hon ju faktiskt, men det är ju inte så svårt för henne att vara superfin.

Likes

Comments

Imorgon ska vi ha kalas för Rut. Hon fyller nämligen 8 år på söndag. Vi var lite sena med inbjudningarna och en lördag mitt i sommaren kan ju vara svår att samla folk till. Det blir bara de två av de närmsta kompisarna som kan komma. Vi hade ju kunnat ändra datum men å andra sidan känns det så skönt. Nu har vi istället planerat att åka iväg på en picknick och även bada. Vi behövde dock hitta den perfekta platsen för detta så i onsdags åkte Rut och jag på en ganska omfattande road trip i de nära omgivningarna. Så underbar dag! Och Rut blir alltid så lycklig när hon och jag ska göra något så det hela började med att jag fick detta kärleksbrev.

Till mamma från Rut. Mamma dåter dejt, ja ja ja ja!

Gullgumman! Vi älskar våra mamma-dotter-dejter och var så här glada, och spexiga, vid avfärd.

Sen åkte vi till Dingtuna, Rytterne och kom sedan till Borgåsund. Då var vi superhungriga och törstiga så vi åt en räksallad och en köttbullesallad.

Där i krokarna fanns också en badstrand och varma som vi var tänkte vi att det blir nog väldigt bra med möjlighet att bada på kalaset. Rut inspekterar det lilla hopptornet.

Sen var vi ganska trötta och Rut ville hemåt men jag tänkte att den perfekta picknickplatsen ligger nog alldeles i närheten vid Strömsholms slott så vi svängde förbi där på vägen hem. Och det var absolut den perfekta picknickplatsen.

Så nu är vi redo inför ett förhoppningsvis supermysigt kalas imorgon. Ser verkligen fram emot det och det känns inte sådär stressigt som det brukar kännas med kalas.

Likes

Comments

Harry har det bra och tas väl om hand. Harry är en liten krukväxt som Rut förälskat sig i och planerar att behålla hela livet. Just den här typen av blommor brukar ju bli ganska risiga men nu har han fått rätt mycket omvårdnad så han är fortfarande jättefin. Såg imorse att Rut satt på honom nattlinne igår kväll. Härligt!

Likes

Comments