Alltså jag går på moln, har idag ridit Grace för Sara i Lugnvik. Det var verkligen som att sitta på en ny häst. Inte alls lika spänd och betydligt rakare och lugnare, travade bättre och bar helt underbar att rida. Tyckte hon kom fram mot bettet bättre än hon någonsin gjort. Jag ser verkligen framemot att tävla henne i dressyr och fortsätta utveckla/ utbilda henne. Tänk om ett år vad mycket som kommit ha hänt då.
Hon tog galoppfattningar mycket bättre också och jag var väldigt glad efteråt.

Lastade henne och åkte hem och red Safir, gick också väldigt bra. Vi red ut i skogen och han var faktiskt jätte bra och lugn. Sen när jag ridit tog jag och smorde hans träns. Sitter även och letar dressyrsadel till Grace och ska sälja Safirs Sd design träns.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Haft en bra dag på jobbet, börjar komma in i dom nya arbetsuppgifterna mer och m mer nu och känna mig mer bekväm. En annan sak som är bra är ju vädret. Helt underbart att vakna till sol, allt går så mycket lättare när det är bra väder. Per tog mc på jobbet idag så skönt för honom. När jag kom hem från jobbet idag så grillade jag kyckling på gasolgrillen och sen fixade Per sallad. Linda kom hit vid femtiden då vi hade bestämt oss för att rida. Blev en tur upp i skogen. Går bättre och bättre med Grace ute nu också det blir mindre trams och hon lyssnar på mig mycket bättre nu, blir lite studsig och ivrig när man ska galoppera men det är bara att försöka samla henne och fatta galopp. Fortsätter vara konsekvent och snurra henne runt runt när hon tramsar och det fungerar faktiskt.

I morgon kommer Elisabeth hit och skor Peba och Grace hon ska ta Safir en annan kväll. Har även bokat ponnymätning för Grace i Umeå den 12/6 så nu hoppas jag bara att någon kan åka med henne om jag inte får ledigt.
Detta mycket som händer nu på torsdag ska vi till kiropraktorn med Grace för att kolla igenom henne då hon är stel och säkert har en del låsningar. Hoppas verkligen att dom hittar något.
I morgon kväll ska Stina förhoppningsvis vara med i hoppspecial gruppen om hon får plats. Sen eftersom vi är ledig Tors-sön så blir det nog någon tur in till ridskolan eller till lugnvik för att träna lite.

Nästa helg åker vi till Strömsholm så himla kul ska det bli!

Likes

Comments

Ni vet känslan när ni kommer in i ett rum fullt med folk och säger hej men ingen reagerar, den är inte så härlig. En sån känsla fick jag idag och den gjorde att jag kände mig så illa tillmods. Vet att jag kan överreagera ibland men idag var det så konstigt. Tårarna kom när jag satt i bilen på väg hem och sen ringde jag en fin vän som fick mig på bättre tankar.

När jag kom hem så bytte jag om till ridkläder och tog en härlig skogstur med Safir, bara han och jag och naturen full galopp och lugn skritt andas och bara njut. Det var precis vad jag behövde. Pysslade sedan med honom länge i stallet ryckte och trimmade manen mm. Sen tog jag in Grace och borstade och fixade med henne också. Alltså hästarna kan verkligen få en på gott humör och energi att överleva.
I morgon ska jag rida med Linda då ska Grace få jobba igen.

Hästarna mina bästa vänner :) ni ger mig energi!

Likes

Comments

Alltså i helgen kan man ju inte klaga på vädret. Har varit ute och tagit vara på varenda solstråle. Fick mig en enorm sovmorgon i morse klev upp 09.30 Per hade tagit ut hästarna så det var bara att fixa frukost och sätta oss ute på altan. Sen kom Linda hit och vi tog oss en ridtur upp i skogen mot Dalsberget. Jag lånade Grace av Stina idag och hon gick så mycket bättre idag än förra gången jag och Linda red ut då tramsade hon hela vägen hem men jag nämnde det för Sara och då sa hon att jag skulle snurra hon runt runt när hon gjorde så och det funkade. Dom fick jobba på riktigt hästarna idag branta backar och kuperad terräng. Blir perfekt att ta den rundan någon gång i veckan.

När jag kom hem så skjutsade jag Stina till Julia i Nyland och blev kvar där en stund och drack kaffe och surrade. Fullkomligt älskar att jag fått förmånen att lära känna familjen Östman-Sandberg helt underbara människor! Love you ❤️

Nu blir det soffmys innan sängen kallar. Tur det är kortvecka på jobbet mån-ons.


Likes

Comments

I morse lastade vi Grace och åkte mot lugnvik där det var dags för pay and jump. En träningstävling i hoppning där alla felfria får köpa en rosett. Stina var med på p&j i Kramfors för några veckor sedan, och då hoppade hon 50-60cm. Idag valde hon 60-70cm och det gick så himla bra. Är så stolt över Stina, faktiskt bara andra gången som hon hoppar en hel bana på 70cm första ggr var i höstas på Safir.

Det var en fin dag med strålade sol och det känns att solen tagit i ansiktet. Hoppas på en lika fin dag i morgon.
Tog mig en sen kvällstur på Safir också idag men han var så tittig och jobbig ute så red hem o red på volten i stället. Nytt försök i morgon, ska även ut m Linda i morgon men då tänkte jag låna Grace av Stina.

Likes

Comments

Igår kändes det äntligen som att värmen är på väg, satt ute och drack morgonkaffe och njöt av att se hästarna i hagen. Passade på att fota dom lite också, sen åkte täckena av. Grace rullade sig och såg mer ut som en skäck än en skimmel. Nackdelen med vit häst men hon går ganska lätt att få ren har fått ett väldigt bra skimmelschampo av svägerskan som hon hade till sin ponny.

Nu sitter vi och äter frukost och ska snart lasta Grace och åka till Lugnvik och tävla, det är pay & jump Stina ska denna gång hoppa 60&70cm. Ska bli spännande.

Likes

Comments

Igår söndag följde jag och Stina med våra vänner Jenny & Julia på dressyrtävling i Örnsköldsvik. Stina brukar hänga m Julia när hon tävlar hoppning och jag med hennes mamma på dressyr. Jag har själv inte varit med på någon tävling i år då jag känt att jag inte tränat så mycket. Funderar på att anmäla mig till hemma tävlingen i juni men vi får se.

Jenny plockade upp oss vid 08.15 igår och det var verkligen en grå söndag. Våren vart är du. Klädde på mig underställ och dunjacka helt sjukt i mitten av maj.

Fotade en hel del ekipage från hemma klubben Kramfors, alltid lika roligt.

Idag är det återigen måndag och solen skiner faktiskt. Jag jobbar eftermiddag denna vecka och det ger mig ångest. Måste hitta ett dagtids jobb detta är så påfrestande att varannan vecka inte träffa familjen.
Även om jag hinner mycket på förmiddagarna då jag börjar 14.45 så är det inte så jag vill ha det. Jag kliver hellre upp på morgonen och åker på jobbet och kommer hem och får äta middag m familjen och ha kvällen tillsammans. Måste ta detta med min chef om att jag känner så.

Annars denna vecka ser jag framemot onsdagen för då ska min tränare Sara rida Grace och sen på lördag ska Stina vara med på pay & jump i lugnvik. På torsdag jobbar jag faktiskt dag för då har Stina vårsoare på skolan. Tänk nu är det bara 1 mån kvar till sommarlov för barnen och till hösten börjar Linus 9an sista året på högstadiet och Stina 6an sista året på ullångersskolan. Helt sjukt vad stora och fina barn vi har.
Linus håller på för fullt med am kortet jag hoppas att han klarar provet nu så han får sin moped. Han har fixat sommarjobb på hotellet i sommar så då är det bra om han kan ta sig dit.

Nu ska jag äta frukost och sen ut i solen och lapa åt mig d vitamin.

Likes

Comments

Nu har vi haft Grace i 2 månader och 1 vecka. Känns som mycket längre men det kanske är för att det har hänt så mycket på kort tid. När Stina red henne första gångerna var det en "trög" ponny som knappt gick fram för skänkeln, och Stina spänd såklart när allt var nytt och rädslan som satt kvar från Safir. För er som inte vet så ramlade Stina av Safir 15-16 ggr inom ngr veckor och blev ordentligt bränd och rädd fick efter det bara rida Jade på ridskolan en trygg c ponny som hoppar i alla lägen och sen började vi leta ny ponny och fann tillslut Grace.

Nu börjar vi lära känna henne även fast hon fortfarande testar oss och vill ha övertaget i vissa situationer men det är bara att va konsekvent och tydlig. Igår var hon lite småtjurig när Stina red fram henne på hoppningen men det är bara tänka att hon ska fram för skänkeln och tillslut gick hon jättefint och Stina har blivit så duktig att verkligen rida.

Ska försöka få till en privatlektion för Sara till Stina & Grace och sen nästa vecka är det P&J i lugnvik då ska dom hoppa 60/70cm. Vore så kul om dom fick nolla!

Nu ska jag kliva upp och göra mig klar för jobb ut m hästarna först såklart. Skönt att det är fredag och det innebär sovmorgon i morgon.
På söndag ska jag följa med Jenny till övik för dressyrtävling.

Likes

Comments