Kroppen har sagt stopp det går inte längre, tempot har varit skyhögt hela våren sommaren och även nu i början av hösten. Jag har inte haft någon sammanhängande semester och ingen ledig tid med den bästa personen i mitt liv min älskade make Per. Jag har ränt till ridskolan m Stina o Grace jag själv har tränat hästarna det har tävlats varje helg mm.
Förra veckan kraschade jag och var hemma m hosta o förkylning o feber tisdag och onsdag hade dåligt med kraft men hade semester torsdag och fredag. Åkte på hemmatävling i Kramfors på lördag och då var faktiskt Per med också. Första gången han ser Stina i en riktig tävling. Jag började förstå hur lite jag varit hemma när jag tänker tillbaka på hur det sett ut och då fick jag dåligt samvete.
Jobbade i måndags och tisdag men på tisdagen kände jag mig konstig på jobbet, frös och tunga ögon orkade nästan inte hålla ögonen öppna. Åkte hem efter jobbet och hämtade Linus som skulle på möte i kfors, jag satt i bilen o frös. När vi sen kom hem visade det sig att jag hade 39.6 så det var inte så konstigt att jag mådde dåligt. Har mu varit hemma sen dess och hoppas verkligen att det ska gå över nu. Dricker massa vatten och te med ingefära.

Kom ihåg livet går inte spikrakt hela tiden men det är bara du som bestämmer hur din resa ska bli. Och hur ditt liv ska vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Helgen var full av tävling, först ut var jag på lördagen. Dressyr i Härnösand och jag hade inte så höga förväntningar mer än att jag ville ha en bättre känsla än i Ö-vik sist.
Hade ridit Grace mer denna gång och även tränat för Sara då även hon red henne.

Stina följde med som hästskötare och stöd, hon är så duktig och håller sin mamma lugn. Kom fram rätt tidigt så kunde ta det lugnt och Grace fick även öva att stå på buret då jag ej tagit någon uppstallning, jag skulle starta 10.41 så kvart över nio lastade vi av och började fixa. Hoppade upp och började rida fram och Grace kändes väldigt mjuk och fin. Tog fattningarna fint också, så hade en bra känsla när jag gick in på banan, allt flöt på riktigt bra travprogrammet gick super, galoppfattningarna gick bra det vi måste jobba med är övergång galopp/trav. Är supernöjd med Grace och att vi red i hop 54.3 % vi är bara i början av våran resa!

Söndag var det hopptävling i Sundsvall för Stina och Grace tyvärr ingen bra dag för Stina då nerverna tog över, blev bara ett språng på banan. Men sånt som händer. Bara ta nya tag.
En positiv sak är att Grace var så duktig att stå på transporten när vi tittade på dom andra ekipagen från klubben.
Till helgen är det hemmatävling i Kramfors och Stina rider två klasser.

Likes

Comments

Igår tävlade jag som sagt i Ö-vik älskar deras tävlingar och det gör tydligen Safir också då vi båda alltid presterar bra där.

Klev upp vid 05.30 och började med att knoppa Grace, Safir flätade jag kvällen innan så han skulle bara knoppas.
Höll på och jävlas med Grace då hennes man är svår att fläta hoppas den blir bättre när den fått växa ut lite. Stina och Emelie kom och hjälpte mig med att fixa det sista i stallet och strax före halv sju lastade vi hästarna. Jag känner mig så stolt som åker i väg med båda hästarna. Märker att Safir tycker det är kul att komma med ut igen.

Startade 09.14 med Safir så hade som plan att sitta på hästryggen strax efter åtta och det gjorde jag också. En spänd Safir gick mot ridbanan och även jag var spänd detta var våran andra start sedan november. Hoppade upp och skrittade fram honom ganska länge lät han titta och ta in intryck. Han kändes väldigt fin och samlad, tänkte att jag ska bara gå in och ha kul och om jag får över 55% är jag nöjd. Sist vi var med i Ö-vik för ett år sedan så fick vi 60.733% bästa resultatet hittills för oss.
Det blev våran tur travade in och höll mig nere vid domarbåset för att han skulle få se sig omkring. Fick startsignal och började programmet allt flöt på bra, några få missar med inridningen som vi alltid har svårt för blir ofta dubbla spår och lite vingligt.
Men jag kände mig så lycklig efteråt och sååå nöjd med Safir. Väntade med spänning på procenten och hörde några från klubben ropa som följde online att det såg bra ut. Fick totalt 61% och slog fjolårets resultat det hade jag inte vågat hoppas på. Så jäkla bra du är Safir.

Sen var det dags att göra ordning Grace, startade med henne 10.52 kände redan på framridningen att det ej var någon bra dag, kändes spänd och ej framme för skänkeln, slog emot i galoppen mm. Men jag tänkte att det får gå som det går. Red igenom programmet och det var en pärs helt slut efteråt hon blir så tung fram då hon inte orkar böra upp sig själv, kände mig ledsen efteråt men fick höra att jag ridit bra och att jag får tänka på att hon är ung. Blev endast 52% drygt men jag ger mig inte vi gör ett nytt försök om två veckor i Härnösand. Funderar på att anmäla Safir då också nu när han är i så bra form.

I dag har dom fått vila, det har dom förtjänar. Har hållit på och pysslat i stallet istället.

Likes

Comments

Jobbat idag till klockan två, har överlevt första hela veckan på hela sommaren. Efter jobbet åkte jag och handlade hästfoder på lantmagasinet samt snoddar till Safir, vidare till Dollar och köp av godis och dricka.
Sen åkte jag för att hämta Emelie, Stinas kompis som också ska följa med oss hem och på tävling i morgon.
Käkade tacos till middag och sen gick vi ut i stallet. Duschade först Grace och när jag hade gjort det så fixade Emelie fläta i svansen på henne. Safir är lite svårare att duscha när man inte kan sätta fast han men lyckades ganska bra. Flätade Safir idag så att det blir ett moment mindre i morgon bitti.
Blir att kliva upp 05.30 i allafall för att ge hästarna frukost samt knoppa Safir samt att fläta och knoppa Grace. Tänkte försöka lasta och åka ca 06.45 vill sitta till häst 08.00 startar Safir först 09.14, Grace startar jag med 10.52!
Ser väldigt mycket framemot att tävla i morgon ska bli sjukt kul, och sist jag tävlade i Ö-vik för ett år sedan så fick jag 60.733 med Safir.

När vi var till Emelie fick jag ett vänskapsarmband av hennes mamma Jennie som hon hade köpt i Marocko. Så himla snällt jag blev så rörd, en person jag lärt känna genom hästarna och som betyder så mycket för mig!

Har testat mitt hårnät idag inför tävlingen blev riktigt bra, nu ska jag ta ett glas vin och se film med familjen.

Likes

Comments

I lördags debuterade Stina & Grace på en riktig tävling. Har tidigare varit pay & Jump på klubben. Men nu var det en lokal/regional i Ramsele. Eftersom Grace är i ungponny så får hon inte gå omhoppning än. Jag åkte på tävlingen med Stina och hennes kompis Emelie, sommar också har en ungponny. Jag hade äran att få låna deras hästbuss så det var riktigt behändigt.

Totalt var det fyra ponnyekipage från klubben, väldigt kul.

Stina red som sagt sin första riktiga tävling och andra ggr hon rider en bana på 80cm alltså lätt D för D ponny.

Hon och Emelie gick banan och hade full koll, på framhoppningen fick Stina hjälp av min kompis Jenny jag kände att jag var så nervös så att det var lika bra att jag inte var där.
Emelie startade före Stina och hade en fin felfri runda, hon var kvar inne på banan när det var Stinas tur och peppade då henne lite. Stina red så jäkla bra har aldrig sett henne rida så bra, planerade vägar blicken upp rätt galopp. Hur bra som helst och endast ett ynka nedslag och Stina var så himla nöjd. Jag är så glad att vi köpte denna ponny. Tänk dessa två om något år när dom växt ihop ännu mer.

Stina sa att mamma det gör inget om hon river för jag vet att hon inte stannar.

Det blev en bra dag för klubben. Julia Östman vann båda klasserna med sin super c ponny Ebba (20år), Selma Näslund gjorde comeback efter skadad häst och vann också båda klasserna med sin anouk k en fin d ponny som är till salu. Stina 4 fel, Emelie en clear round och ett nedslag i lätt c som gjorde att hon ändå vann klassen för ungponny.

Heja Kramfors ridklubb

Likes

Comments

Min o Stinas ridlärare Sara och hennes kompis Anna har spelat in en låt och underbara norrfällsviken här i höga kusten. Finns nu på Spotify. In och lyssna och dela låten!!!


Likes

Comments

I morgon är det tillbaka till verkligheten, jobb hela veckan :( har haft semester denna vecka och den har tillbringats på ridskolan. Stina har haft ridläger och Grace har såklart varit med. Har kört emellan dom varje dag samt stannat och tittat på dom. Vilken utveckling dom har gjort tillsammans under denna vecka. Stina har haft Sara som ridlärare och dom var totalt 6 tjejer i den gruppen och det var dom tjejer Stina brukar hänga med i stallet med privat hästar.
Upplägget har varit superbra, ett dressyrpass och ett hopp, samt teori med bl.a. lära sig knoppa man och linda ben. Onsdag hade dom dressyr hela dagen med "riktig " tävling som avslutning Stina red för första gången ett dressyrprogram och hon gjorde det så jäkla bra. Satte alla galoppfattningar också, hon har gjort ett bra jobb tillsammans med Grace denna vecka jobbat mkt samlingar och övergångar samt att Stinas sits har blivit mycket bättre.
Torsdagen var det hoppning för hela slanten med avlutande banhoppning, Stina valde där att hoppa 80cm eftersom hon skulle tävla i den höjden i lördags. Blev ett bra genrep och Grace hoppar verkligen allt är så ärlig på hinder o vill rädda Stina i alla lägen.
Dom har jobbat väldigt mkt med dressyrhoppning väldigt bra övningar för häst och ryttare. Fredagen avslutandes med repetition av hela veckan samt att dom gick och plaskade i vattnet med hästarna.

Likes

Comments

I torsdags var det maskeradhoppningen åå ridklubben. Stina o Emelie var utklädda till Supergirls! Helt klart snyggast. Maskeradhoppningen går till så han banan består av ett antal hinder med olika svårighetsgrad och poäng. Man får hoppa samma hinder 2 gånger, samt att det fanns ett jokerhinder som gav 200poäng. Emelie som är mer rutinerad än Stina va först ut hennes ponny var lite uppspelt o busig så hoppade inte allt som Emelie ville men samlade ändå på sig fina poäng.
Sen var det dags för Stina, första gången hon var med på en sån här tävling. Hindren låg på hinder mellan 60-100m, Stina hoppade som bara den red så himla fint och Grace hoppade allt hon styrde på, och Stina tvekade inte fast hindren låg på 80-90cm så hoppade Stina tänk hon som va så rädd för några månader sedan.

På framhoppningen hade hon hoppat ett räcke på 1 meter!!!! Och en oxer på 95cm!!!

Helt galet vad modig hon har blivit på så kort tid. Världens bästa ponny har gett Stina sitt självförtroende tillbaka.

Sen i går lördag var vi på pay and jump i Sollefteå och då skulle Stina debutera i 80 cm, hon hoppade först 70cm m 4 fel och i 80cm blev det 8 fel det gick lite för fort samt att Stina var lite nervös och spänd. Men så nöjd med dagen, så nu laddar vi för Sara träning på tisdag.

Likes

Comments

Vilken dag det var igår, jag var så nervös så jag skakade på morgonen och mådde skit pga hostan jag har, gjorde ont när jag andades och funderade på att stryka mig. Men Stina sa klart du ska vara med och hon hade rätt annars var ju 500:- i anmälningsavgiften bortkastad.

Klev upp och knoppade hade flätat kvällen innan. Första gången jag gjort så och det var verkligen något jag kommer fortsätta med. Sen när jag skulle knoppa så gick bara gummibanden sönder dom var för gamla fått dom av svägerskan. Lade ut en blänkare på ridskolans sida om någon hade vita silikonband o det gjorde det. Tack och lov för alla hjälpsamma. Så fixade klart knopparna på ridskolan.

Åkte mot ridskolan tillsammans med Stina, hade tagit uppstallning eftersom vi skulle vara där hela dagen, lastade ut alla saker och Grace. Hon är så himla snäll denna häst. Jag startade kl11 så tänkte sitta till upp till kl10 för att rida fram. Hann titta lite på några andra sen gjorde jag ordning Grace och började rida fram. Hon kändes väldigt fin och mitt mål var att får vi 45% s är jag nöjd, och det är för att vi aldrig tävlat tillsammans hon har nog aldrig tävlats i dressyr överhuvudtaget och vi har inte tränat allt för mycket. Tänkte att om travdelen åtminstone blir bra så är jag nöjd galoppen hade jag inte så höga förväntningar på. Det blev min tur och jag tänkte nu går jag in o rider bra vägar och som om det vore en träning för Sara.
Och det gick så sjukt bra förutom att vi hade fel galopp hela galopp programmet hahaha så hon har ju inga problem att gå i förvänd ;) men vet att till nästa gång ska jag bli bättre att försöka rätta galoppen. Vi red ihop hela 51.5% och det är jag supernöjd med. Fick en 7a på inridningen och mest 6-6.5 på travdelen. Grace skötte sig så himla bra var inte alls tittig på banan. Jag är så glad att vi köpt denna häst. Nu längtar jag till nästa tävling.

Sen idag åkte jag och älsklingen upp till Umeå för ponnymätning, har varit så nervös inför denna dag men det gick hur bra som helst. Vi har en maxad d ponny. Alla har sagt att hon ser så stor ut så jag har börjat tvivla men det var inget att vara orolig för, sen fick vi beröm för att hon var så väluppfostrad. Fina fina Grace dig kommer vi glädjas åt många år.


Likes

Comments

Vet inte vart jag ska börja finns så otroligt mycket att berätta. Men vi börjar på fredagen familjen åkte i väg på jobb och skola själv hade jag tagit en semesterdag eftersom vi skulle åka till Strömsholm.
Men det var inte förrän Stina slutat så jag bokade in en ridlektion för Sara på Grace, lastade vid 07.30 och åkte mot ridskolan. Grace var så fin och det lossnar mer och mer vi lär känna varandra dag för dag.an glömmer lätt att vi bara haft henne i 3 månader.
Sara är så grym att träna för skulle inte byta ut henne mot någon tränare alls.

Efter träningen åkte jag hem och pysslade om hästarna och flyttade ner dom till sommarhagen så det skulle bli lättare för Per att ta hand om dom.

Åkte och hämtade Stina på skolan vid 13 sen rullande vi mot Nyland och hämtade världens bästa Jenny och Julia.
Sen slog vi följe med Jennys systrar Natalie och ullis samt ullis dotter Elin och hennes pojkvän Philip samt en annan tjej som heter Anna.

En helg i hästens tecken med världens bästa gäng. Längesen jag skrattade så jag grät, är så otroligt glad att jag lärt känna dessa fina fina människor.

Längtat redan till nästa år då är det dessutom 100 års jubileum för Strömsholmsdagarna och då ska vi dit.

En upplevelse att se alla fina ekipage dessutom se Jens fredricson vinna på hemmaplan. Tjejerna var lyriska efter dom sett ponnyallsvenskan och drömmer om att rida där dom också.

Tack alla för en oförglömlig helg!


Glömde ju säga det, men på söndag gör jag och Grace tävlingsdebut på hemmaplan.  Likes

Comments