Header

Redan innan jag fick barn så märkte jag hur stor okunskapen är när det kommer till solen och att skydda sig ordentligt. Många använder alldeles för låg faktor och dom flesta jag känner skippar solskyddet helt. Eftersom jag i samband med jobbet fått erfarenhet av både hudsjukdomar och solskydd så har jag förstått hur viktigt det är.

Inför vår semester i Spanien nästa vecka så har jag laddat upp ordentligt till både mig och Elise. Dom första två produkterna som vi kommer att ha med är dessa från EVY. Det är en mousse som är smidig att använda och är kladdfri. Den skiljer sig en del från vanliga solskydd och vill ni läsa mer så kan ni göra det på deras hemsida.

Till mig själv har jag solskydd från ELW. Det gör verkligen jobbet, bränner mig inte alls men den kan kännas riktigt kladdig. Ett annat stort + är att den krämen är perfekt att använda som gravid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fester & Event

Sommaren är ju verkligen höjdpunkten för olika fester, speciellt bröllop. När jag och min man skulle gifta oss sommaren 2015 så visste vi att vi ville ha vigseln utomhus och började leta efter en bra plats 1,5 år innan. Vi hittade flera bra platser för själva vigseln, men då fanns det ingen bra lokal i anslutning och vi kände inte för att behöva köra våra gäster hur långt som helst.

När det var ungefär 7 månader kvar (panik i bröllops sammanhang, haha!) så hittade vi den perfekta lokalen i Nyckelviken som ligger i Nacka. En lokal i form av ett charmigt hus precis vid vattnet som vi hyrde både fredag och lördag.

Eftersom det finns så sjukt många lokaler att välja på, inte bara i Stockholm utan i andra städer också, så tänkte jag faktiskt passa på och dela med mig av ett tips till alla er som planerar ett bröllop eller någon annan fest.

Festlokalcenter så kan du bli "matchad" med en lokal som passar för just din fest. Du fyller i information som stad, typ av fest, antal gäster, om ni ska egen mat, catering eller liveband och så kommer det en lista på lokaler som passar dina önskemål. Du slipper sitta och googla i evigheter (utan att hitta något). Så grymt smidigt!

Likes

Comments

Baby & Barn

Alla som har små barn vet (och undrar över) hur en så liten person kan producera så mycket dreggel! Vissa dagar har jag behövt byta kläder på Elise 3-4 (!) gånger eftersom det blir helt blött och kallt.

Till slut så tröttnade jag och testade en massa olika haklappar, och tro mig, rätt haklapp är svårt och viktigt, haha! Skämt åsido, jag hittade i alla fall den perfekta haklappen och den kommer från det danska märket Pippi.


Den är tjock så inget dreggel eller kräks läcker igenom och man knäpper den med knappar istället för kardborreband som är lätt för bebisen att slita av sig. Ett annat plus är att dom finns i många olika färger också.

Likes

Comments

Hem & Inredning, Baby & Barn

Att lilla Elise har fått ett eget rum känns både roligt och praktiskt. Roligt för att inreda ett flickrum är en dröm, praktiskt för att vi slipper snubbla runt på alla hennes leksaker och kläder. Hur kan en så liten tjej ha så mycket av allt redan, haha!


Det enda som vi kände var bra i rummet var golvet, vilket ändå känns som det viktigaste och jobbigaste att göra om. Skönt att vi slapp det!

Det vi har gjort hittills är att tapetsera och byta ut alla lister. De inbyggda garderoberna från 70-talet får vara kvar tills hon är gammal nog att bry sig, men handtagen byter vi ut.

Hur söt var inte denna tapet? Hittade den på Rusta faktiskt!

Nu ska vi bara fylla rummet med alla möbler som behövs. Bland annat en vit byrå, matta och gardiner. Slutresultatet kommer att bli så bra!

Likes

Comments

Mode & Accessoarer

Jeans - Saint Laurent // T-shirt - Calvin Klein // Väska - Chanel // Skor - Converse // Klocka - Rolex

Trots att det bara är januari och vinter så laddar jag redan upp inför våren. Under graviditeten och de första månaderna efter så har det varit svårt med kläder eftersom kroppen har sett helt annorlunda ut, men nu känns allt som vanligt igen och det är dags att fylla garderoben med nya kläder!

Vill fylla på med lite ungdomliga och sportiga vardagsplagg, lite som våroutfiten på bilden ovanför.

Likes

Comments

Hem & Inredning

Nu är det bara fem dagar kvar tills flyttlasset går mot Nacka och jag blir förortsmorsa, haha! Det är en hel del att stå i med allt från adressändring till att packa. Lättare sagt än gjort det där med att packa när man har ett litet barn. Mitt i allt det här försöker jag klämma in en massa promenader för att på något sätt säga hejdå till Vasastan. Samtidigt som det känns sorgligt att lämna så ser jag så många fördelar med att bo i hus utanför tullarna.

1. Tvättstuga.
Alltså jag kommer att ha en helt egen tvättstuga där jag kan tvätta när jag vill, hur ofta jag vill!

2. Barnvagn.
Att få ut både barn och barnvagn när man bor som vi gör, det går, men att slippa den typiska panik- och ilska svetten varje gång ...

3. Fågelkvitter.
Seriöst, när hörde man det sist? Längtar, haha!

4. ICA Maxi.
Nu slipper jag gå in i tusen hyllor och varenda människa i min närhet med vagnen.

5. Trädgård.
Tänk er att få gå ut i sin pyjamas och dricka morgonkaffet på gräsmattan.


Är det någon annan som gjort samma resa? Vad var det bästa med er flytt?


Likes

Comments

Då var det dags för nästa stora steg i vår lilla familjs liv!

Vi har sålt vår älskade lägenhet och skrev idag på alla papper med det nya paret som ska flytta in. Vi själva flyttar till vårt nya radhus i Duvnäs Utskog i Nacka som vi köpte för ett par veckor sen.

Samtidigt som vi är sjukt glada över vårt nya boende så är det med tungt hjärta som vi flyttar. tänk att vi har bott här i sex år!

Har gått runt och tänkt på alla minnen från vår tid här ända sen vi la ut annonsen. Allt från fester med kompisar till myskvällar med familjen.

Sen får vi ju inte glömma alla spontana "vi fortsätter festen hos mig" och all nattmat vi ätit under vilda diskussioner i köket, haha!

Jag kan säga att såhär fint var badrummet inte när vi flyttade in. Älskar när man renoverar och får göra allt precis som man vill.

Den första februari kommer vi att gå ut genom den här dörren för sista gången (haha gud så dramatiskt) och in i vårt nya barnvänliga familjehem.

Hejdå bästa Markvardsgatan 12, kommer att sakna dig!

Likes

Comments

Baby & Barn

Förra veckan var mina två tjejkompisar här för att hälsa på lillan och skämma bort oss med tårta, blommor och presenter. En av presenterna som de hade med sig var en bitleksak från Sophie la Girafe.

Även om det är alldeles för tidigt så har jag verkligen velat ha en. Älskar alla deras små leksaker!


Funderar på att även beställa hem lite hudvårdsprodukter. Ni som har testat bitleksaker eller produkter från varumärket, har ni varit nöjda?

Likes

Comments

Min Familj

Tänk att det redan gått två veckor sen dagen då vår lilla dotter föddes, galet vad snabbt tiden går!

Så hur känns allting då?

Allting har ju förändrats, men ändå känns det precis som förut. Det känns som om hon alltid har varit en del av vår lilla familj och den här första tiden som mamma har känts så naturlig. Min största oro innan hon kom var att jag skulle stå handfallen utan att veta vad jag ska ta mig till. Istället så har jag fokuserat på att behålla lugnet i olika situationer och inte stressa upp mig eftersom det inte bidrar med någonting alls.

De gånger hon varit riktigt ledsen så har jag tagit ett djupt andetag och mentalt börjat gå igenom anledningarna till att hon gråter, och just nu är dessa anledningar ganska basic och inte svåra att lista ut, men ändå! Känslan av att inte stressa upp sig när hon gråtit riktigt rejält bland folk utan lugnt och sansat ta sig igenom det.

Att den här lilla människan är mitt lilla barn är en känsla som inte går att beskriva med ord!

Likes

Comments