Det var ett par dagar sedan nu, men oj vilka dagar vi har haft. Det har gått i ett med kartonger, packning, försöka få barnen att lugna ner sig då dom blivit super oroliga stundvis! Wilja blev jätte ledsen i Torsdags innan hon skulle åka till Pappa, "Jag vill inte flytta från mitt rum". Även om dom ser fram emot att få ett hus, så kan dom ju inte se de framför sig! Knappt så att vi kan det, de blir ju så overkligt. Samtidigt det har varit spännande för dom, har de också varit oroligt.
Men nu är de klart! Igår gick stora flyttlasset, så skönt att ha det avklarat. Så nu blir det flera veckor här hos mina svärföräldrar, men allt ska gå bra! :)

Idag så blir de inte mycket mer gjort än att åka och köpa brevlåda! Vi har ju adressändrat och har ingenstans posten ska ta vägen annars! Nu är de verkligen nedräkning för oss, den här graviditeten kommer bara säga swisch då fokus ligger på så mycket annat som ligger närmre i tiden. Sen har vi inte mycket till marginal om lillasyster kommer tidigt som Tristan, då handlar de om ett par dagar mellan vi får tillträde till huset och bebisens ankomst! Vi får hoppas att hon vill ligga där inne och gro lite längre. Vi sitter och planerar in en Ullareds-resa nu också! Vi har ju köpt alla större saker och möbler, som kommer med leverans den 14 Juli, men behöver så mycket interiör och annat! så att åka iväg två dagar med husbilen och få lite ro, samt nöje skulle inte vara helt fel.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4

Igår så var det kalas för männen i mitt liv, den ena fyllde två år, och den andra blev 29 år.
Vi firade lite smått hemma hos mina svärföräldrar, (som även blir vårt hem om en vecka i över 10 veckor haha) :)
Tårta har ätits, pannkaksfrukost, påskbuffé och massa annat. Vi har ätit så det räcker och blir över för flera helger framöver! Idag fyller Linus 29 år. Tänk att han som 22 åring kom in i mitt och Wiljas liv, tog emot oss med öppna armar. Att han tog sig an Wilja som sin egen, och aldrig någonsin skiljt barnen åt. Du är fantastisk, och en sån enorm förebild för både dina döttrar och för din son. Att du visar dom, hur man ska behandla sin fru. Du är den bästa människan jag vet, och jag njuter utav varje dag jag får spendera med dig. Min bästavän, tack för att du valde oss, och grattis på din dag!

Idag går vi även in i vecka 23 jag och bebis, ännu mår jag bättre än jag gjort dom två tidigare graviditeterna! Självklart har jag känningar i mina fogar, ibland så illa så ögonen tåras, men det är en barna-lek jämförelse med Tristans graviditet. Så än ska jag jobba på som vanligt, och förhoppningsvis klarar jag av samma takt tills i juni.
Jag längtar efter att få stärka min kropp igen, och jag tror verkligen det har hjälpt mig denna gång. Att min kropp var starkare, trots fler graviditeter. Jag ska inte säga tjoho än, vi har många veckor kvar. Kommer bebisen som Tristan, så har vi 12 veckor kvar tillsammans. Mycket kan hända!

Likes

Comments

Godmorgon! ♡
Vi startar dagen med pannkakor, då det ska bli en dag i kalasandets tecken! Ska fira både Tristan och Linus med vänner och familj. Igår så rensade vi ut allt ur förrådet, städade rent och åkte till återvinningen samt ställde upp saker som vi ska spara på Linus jobb. Hemma ekar det tomt, de flesta kartongerna har vi hunnit på att flytta så till helgen är de bara möbler! inte mycket ska sparas, jo soffa, barnens inredning och två sängbottnar.

Resten åker på tippen!
Att få flytta in i vårt hus efter 10 veckor borta, och bo i en kasse med kläder. Kan bara drömma vilken känsla de kommer att vara! när första lassen med våra nya möbler kommer att komma. Bara den, få börja bygga om något från början. Nu ber vi för att lillasyster inte har lika bråttom ut som tristan! för då innebär det att hon kommer den 14 Juli... och vi har besiktning den 11. Inte alls så lägligt! Men, man kan ju inte bestämma när dom små ska komma till världen.

Likes

Comments

Husbygge

Igår på påskafton så började vår morgon med tråkigheter och en massa bråk. Det fortsatte tills damen till vänster äntligen somnade. Det är någon som har ersatt min annars så goa femåring. Vi är verkligen inte vana vid detta trots hos henne, de är behövligt och något alla behöver gå igenom. Men hon är så antingen på eller av, och när hon är på blir hon både blind döv och så elak! blir chockad över vad som kan komma ur hennes mun. Nåväl. En fas. Det går över tids nog.

Wilja är ju ojämn alltid haha så henne kan man bli galen på, men inte på samma vis för hon är bara mycket utav allt hela tiden. Med lillfröken känns de så vasst och olikt henne. Har läst på lite och de är tydligen väldigt vanligt hos femåringar, man har ju gått igenom det här redan, men man både glömmer, men sen är barnen också olika.

Så vår påskafton var inte harmonisk och fantastisk, utan skitjobbig så vi båda la oss i soffan och bad om att de skulle bli bättre idag. Än har vi hopp, barnen har varit vakna sedan 06. Igår hade dom redan haft världskrig vid denna tid. Idag så blir det bara att packa och rensa ut i vårt förråd. Sista helgen i vår lägenhet innan ett nytt äventyr börjar med mellanlandning hos mina svärföräldrar innan huset byggs klart.

Likes

Comments

Vi hinner inte med riktigt! dagarna går så fort, vi packar, jobbar och försöker hinna med vardagen! är glad att jag lyckas hålla Instagram någorlunda uppdaterad i denna period, jag ber er om ursäkt över att jag inte riktigt hinner med här! ♡ finns det kvar någon som kikar in?

I Fredags så fyllde familjens lilla stjärna 2 år. Inte klokt att den lilla sparvungen idag är en kille på över 17 kilo och 95 cm lång! älskade Tristan, Grattis på din dag. Vi firade bara hemma med familjen på förmiddagen sedan åkte vi ner till min syster i Södertälje och åt lite påskmat, tårta och myste :) det blir firande imorgon också, då slår vi ihop pappans och Tristans födelsedag med hela tjocka släkten!

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4


Ditt barn är i vecka 21 cirka 18 centimeter långt mellan huvud och stjärt. Mäter man hela barnets längd så är barnet nästa 27 centimeter långt. Vikten i vecka 21 ligger runt 350 gram. Barnets första avföring, s.k. mekonium eller barnbeck, börjar nu bildas i tarmen. Du börjar nu bli allt tyngre och det blir viktigare för varje dag att du är rädd om din rygg.

Såhär räknar vi ut barnets ålder

Gravid vecka 21 - fostrets utveckling

Barnet i magen har fortfarande en hel del utrymme i livmodern för att kunna röra sig fritt. Men inom kort så kommer det, precis som för alla andra som bor i ett litet utrymme under lång tid, att börja kännas trångt. Du känner säkert redan av allt mer regelrätta sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Med alla denna magdans som pågår när du är gravid i vecka 21, är det svårt att tro att ditt barn får någon sömn alls. Barnet sover dock lika mycket som en nyfödd, vilket är runt 16 timmar per dygn (läs mer om nyfödda barns sömn).

Banets sinnesorgan fortsätter att utvecklas i rask takt när du är gravid i vecka 21. Smaklökarna på tungan är färdiga och barnet börjar reagera på smärta. Barnet sväljer nu lite fostervatten varje dag, inte bara för att få näring och vätska, utan även för att öva sig på att svälja och smälta föda. Det sägs att smaken på fostervattnet skiljer sig från dag till dag beroende på vad du har ätit. Det finns även de forskare som hävdar att barn efter förlossningen har en förkärlek till samma mat som det smakat på i magen. Så varför chansa! Se nu till att äta mycket fisk och grönsaker ☺

I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar vid ungefär fyra månaders ålder, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Det mesta av avfallsprodukterna som nu bildas transporteras dock bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är därför istället dina njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Gravid vecka 21 - din kropp

När du är gravid i vecka 21 kan det vara dags för ditt barn att märka dig för livet. Detta i form av hudbristningar på din mage, rumpa, lår, höfter och/eller bröst. Det är inte säkert att du drabbas, men om din mamma fick hudbristningar så är du sannolikt en kandidat.

Snabb viktökning under graviditeten kan också göra så att du får hudbristningar. Kan du påverka din viktuppgång så är det därför en bra anledning till att skynda långsamt med din viktuppgång. Läs gärna mer om vad din viktuppgång består av under graviditeten.

Tyvärr finns det inget beprövat sätt att förhindra bristningar från att rita mönster över din hud. Det skadar inte att smörja in dig med mjukgörande kräm, men det garanterar inte att du slipper hudbristningarna. Normalt sett bleknar de bort med tiden, efter förlossningen, och får en mindre märkbar silvergrå färg.

Din fysik i vecka 21

Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen. Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 centimeter och du kan nu känna den nära naveln. Det är heller inte ovanligt att brösten läcker råmjölk.

Var rädd om din rygg när du är gravid. Tänk på hur du sitter och ligger och inte minst på hur du lyfter. Ryggen är redan påfrestad samtidigt som bäckenet börjar bli mer rörligt på grund av graviditetshormonerna. Om du har mycket besvär med ryggen så finns det speciella bälten att köpa som ”fixerar” bäckenet när du går och står. Det kan även vara värt att rådfråga en sjukgymnast om du har mycket besvä

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4

Lördagsfeeling? - De känns som de är Söndag! vi har varit s u u u p e r trötta här hemma idag hela bunten! Novalie åkte på kalas på leklandet, jag och Wilja tog en pizza-dejt och handlade lite kläder för hennes presentkort hon fick i födelsedagspresent :) Mysigt att få en liten stund med tösami. Mormor kom på besök igår, och sov kvar här! Vi var vakna lite allt för länge och kollade på film, och de känns i ögonen idag! alldeles grusiga.

Vi har påbörjat operation flytt här hemma! 25 dagar kvar tills vi ska vara ute, och vi har rensat, slängt ner grejer i kartonger som vi inte kommer använda oss utav. Känns fräscht, rent och enkelt här hemma nu. Man samlar på sig så mycket strunt under åren! Herregud.
Ikväll blir de inte mer än tacos, och parkera rumpan i soffan! Barnens farfar kommer snart över på lite middag, sen blir de tack och godnatt. Hoppas att ni får en fin helg!

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4

I ett samarbete tillsammans med Babybjörn så var inte Wilja den enda som fick presenter igår, utan även lilla lillasyster som ska bäras med komfort och stil. Här är den fina bärselen ONE från vårens kollektion Dadstories. Vi hade en svart till Novalie, och en i turkost till Tristan. Både jag och framförallt Linus älskar den då den känns rejäl, och han har burit barnen mycket i sele. De flesta känns så små, men den här är den som funkat bäst för oss båda. Man kan bära den från början, tills barnen är bra stora då selen kan användas på ryggen! så bra när dom blivit större, är med "me", och vill ha koll men inte orkar gå fullt. Sen är färgen också fantastisk, och ja! Jag kommer gå all in på allt som är rosa. Nu ska jag leta efter en fin sjal också, då jag älskar de alternativet hemma.

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4

Igår så kom det hem en så härlig och b e h ö v l i g leverans hem till mig! Som min kropp behövde den här fantastiska mysdressen från Bloomingshop! SÅ vacker, mjuk och härlig. Byxorna var perfekta kring den växande stora magen! Är helt kär. Linus som i vanliga fall inte alls är för mjukisar, tyckte till och med att dom här var superfina!
Rekommenderas varmt till både gravida och ogravida. Idag fyller min lilla skatt hela 7 år, inte klokt hur åren har gått fort. Grattis älskade unge på din dag! vi ska fira med pannkaks-fest ikväll.

Likes

Comments

Graviditeten med nummer 4

Lilla älskade tjej, nu har vi redan gått halvvägs igenom denna graviditet. Hur, när? Med största sannolikhet har du också fått ditt namn, om de kommer passa dig eller inte får vi veta sen. Men de känns rätt för oss båda! Igår så kom de finpost från Chiquelle i samarbete hem till mig och den växande bebis-magen. Nu blir det att klicka hem fler i denna klänning men i andra färger, så mjuk och härlig, och töjbar. Fantastiskt med de ribbade tyget, att få känna sig fin trots att man växer är super viktigt! Den här hittar du här. Nu är de dags att åka mot jobbet, och imorgon fyller min förstfödda 7 år. Jag förstår inte vad som hänt med tiden, förstår ni? SJU år! Älskade flicka.

Likes

Comments