Ibland läser man saker, kommentarer man egentligen inte borde läsa för sin egen skull.

Som nu alla inlägg om Lucia.

sluta tramsa om att killar kan vara lucia.

i alla kommentarer kommer det fram en massa mothugg mot en personligen. att vara transesexuel är en synd att leva man och man eller kvinna och kvinna är onaturligt och en synd.

kommentarer att skulle min bror byta kön skulle jag gladeligen jaga bort en sådan varelse ur mitt liv.

Jag tycker en kille kan vara lucia.

Det är väll ändå budskapen som betyder. är en kille lucia så har han klät ut sig till lucia.

en kvinna som klät ut sig till lucia är inte mer lucia än vad killen är.

Annars kunde man ju kunna klä ut sig till stålmannen och flyga dit man ska. de vore ju roligt.

Ja och då kommer kommentaren att jag är inte mej skäov längre efter könsbyte.

Jo det är jag. jag har inte "klät ut mig" till någon annan. jag har "utväklats" ocb tagit fram mig skälv.

jag låtsas inte vara någon annan.

men att klä ut sig till lucia de ju mer än lek. man leker ju att man e någon annan. vilket vem som helst kan göra.

varför så allvarligt?

Den lilla killen i skolan kanske också har samma hämlighet som mig. Därför vill varaa lucia att få gå med ljus i hår och skänna sig kvinnlig inför alla.

Nu har skandaler uppstått att vad är det för trams pågrund av att en modig kille var lucia eller ville vara lucia. Det finns säkert flickor som vill varaa tomtenisse. vore det fel?

Nej Nej du e ju tjej du ska vara lucia eller tärna.

Men så noga kan det väll ändå inte vara.

och sedan i samband med alla dessa diskussioner dyker det också upp hur fel det är i ett samkönat äktenskap. och hur fel man är som transkönad

förstår inte folk att de ändast gör människor lessen och sårade och skänslan att man e värdelös och fel.

Nu idag har jag fått allt detta på mig att jag e värdelös, fel och förstör världen jag är en syndare. ovälkommen i kyrkan och skit, onaturlig borde inte finnas.

Ja det var den kristna syn på mig.

man borde gladeligen jaga bort mig. och sedan det sårande att se hur många som gillar deras åsikter.


rasistiska krigs galna presidenter röstas fram.

men en kille som vill vara lucia. ja där går gränsen där måste vi seja stop.

Min åsikt. lucia tåget. de e ju en lek och skådespeleri. inte e ju tommte nissarna tommtar till yrket. de ju utklädda för att det är kul och roligt. det är väll ändå tanken bakom det hela som räknas.

Annars blir det ju svårt i jul också när jultomten kommer de ju min pappa eller min svärfar. dom kan ju inte isåfall vara tomte pappa e ju växthusodlare för fasike. den andre grisbonde.

om vi ska vara noga.

Hur gör vi nu?

jag kan ju häller inte vara tomte till mina barn ja e ju tjej.

är det värkligen så noga?

De ju nästan så det blev lite obehagligt svårt me dehä traditionerna.


Nu ska jag gå och lägga upp elden i pannan. eller vänta de ju gubbgöra eller? jag blir ju tvungen att smyga så ingen ser. men å andra sidan vissa sejer ju att jag inte är någon riktig kvinna. hur fan blir det nu?

Men vånta nu. vissa sejer ju att jag är en blandning. då kan ju jag vara jultomten, lucia, tärna, tomtenisse, göra gubbgöra, göra tjejgöra.

jag kan göra allt. suck on that!

Det kan vara invecklat att höra på andra. när det gäller skit jobb ja då påpekas det att jag är man när det sedan kommer till städandet då påpekar samma person att jag är kvinna så de jag som ska städa undan och röja. När det ska sågas på obekväma ställen och ödigt och tungt då e ja karl påpekar samma person sedan igem efter i slute ska det damsugas då e jag inget annat en kvinna igen påpekar samma person. det kan bli invecklat ibland.


JW.
Likes

Comments

Det är 3:e veckan utan sömn. ibland kan jag få 2 -3 timmars sömn.

varit till läkare tidigare för detta det har i några år redan värkt i princip alla kropps delar huvud vär, värk i händer, fingrar, tårna, benen, armar, ryggen o.s.v med strålningsverk och annat nu efter flera läkarbesök visar det sig att jag har Myalgi och insomnia.

Och värre har nätterna blivit knäna verker hela tiden muskler spänns av sig skälv i hela kroppen på olika ställen hela tiden.

Nu har jag varit sjukskriven i 3 veckor. sömn problemen började ca 2 veckor innan sjukskrivningen. det är bara så till sist tar orken slut. jag har fått pröva nya mediciner som inte riktigt hjälper. höjer dosen och det hjälper lite för stunden. vid ansträngningar får jag hjärtfladringar. och det är riktigt otäckt. jag har haft det för flera gånger vid ansträngningar det skänns nästan som att nu stannar det. man blir rädd.


Den sort utav myalgi jag har fick jag också veta att inte går att bota utan den går bara att lindra. hur många sorter utav myalgi det finns vet jag inte.

men det var jobbigt att höra.

Det mest jobbiga e att det håller mig vaken hela nätterna så någon vidare ork finns det inte.

ännu har det bara blivit sämre. hoppas verkligen det ändrar snart.


JW

Likes

Comments

Till äran av första december startar jag min egen blogg utmaning att försöka blogga en gång om dagen. studier åtisdosatta åtminstone en kvart om dagen. kan jag

idag blir det 10 fakta om mig enligt J

  1. Jätte vacker
  2. jätte bra mamma
  3. underhåller barnen på ett bra sätt
  4. du gjör alltid vardagen till något bra och speciellt
  5. trelig att prata med
  6. tar hand om familjen
  7. bakar bra kanel bullar.
  8. hittar na fint ti pyssäl om ti na annat
  9. jätte bra att kombiner färger
  10. jätte bra på att va jätte golla

10 saker om mig själv ur J´s synvinkel. Konstit test... men nu är det testat iallafall. många punkter som blev ganska lika. och trevlig att prata med stämmer nog inte på morgonen. å tydligen är det bara kanelbullorna som är goda ..ser mig själv slänga allt dedär annat i skräpet. undras vad det betyder att jag hittar ngt fint och pysslar om ti ngt annat. sitter här och funderar på ad jag nu ha gjort. vad tusan har jag nu pysslat om ti ngt annat? underhåller barnen på ett bra sätt. he ju kul att hör eftersom jag känner mig som om jag spenderar min vakna tid med attt studera och stirrar på ord som på så sätt ska sätta sig in i mitt huvud.

bra på att va jätte golla? svårt ere jo int. hoppas bara int min familj tycker att jag är gollugare när jag sitter med ryggen mot dem och stirrar in i skärmen..


paus slut tibax ti verkligheten:D

Likes

Comments

Det finns de som fortfarande inte vill seja mitt namn korrekt runt om mig ännu. De som inte vill kalla mej Hon.

Jag har påpekat det rakt åt dem Jag är en Hon och mitt namn är Jessica.

Men fick svaret tillbaka -De så svårt å ändra namn de enklast så här.


Jo men för mej skänns det inte alls bra. varje gång jag blir kallad för Han blir jag sårad, lessen och arg på samma gång. inte av de som jag vet att råka seja det i misstag det förstår jag att kan hända.

Men de som inte bryr sej, de som inte vill ändra på det, De som inte vill försöka ens.

men vill ändå umgås.

men har jag sagt jag heter Jessica så gör jag det. och vill man kalla mig annat så tala inte till mej.

Man får ett födelsedagskort eller julkort av dom och där står det till "MITT GAMMLA NAMN" alltså det manliga namnet. Då vet man de gör man inte i misstag man skriver inte ner det i misstag till någon.

om de vore något nytt förstår jag det också kan gå fel men i 4 år tycker jag att jag har rätt att reagera.

Alltså när man skriver för hand till någon kan man inte till exempel skriva din idiot i misstag.

Samma sak när en man byter kön till kvinna och du ska skicka ett kort till denne.

logiskt nog tänker man ju efter. och speciellt när det got fyra år.

Visst kan det vara svårt men min mamma och pappa kallar mej Jessica mina syskon också.

och när min egen mamma kan ändra till jessica kan nog alla andra också.

JW

Likes

Comments

Jag tar en paus från pluggandet. Känns lite som om jag behöver göra ngt helt annat. Så kom jag på Bloggen. Här var det länge sen jag skrev ngt så nu tänkte jag plita ner några ord.

Klädstil.

Alla mina klänningar har en historia. Jag sparar minen och känslor i mina kläder. Jg kan hålla i min bröllopsklänningen och känna samma pirr som då. samma överförväntan som då. men också mycket glädje.Men jag ska nog inte prova den. Behöver här efter skarva banden för att få igen den

Jag har skrivit om hur det känndes att tömma D garderob och låta J´s klänningar ta över.

Vi har nu i 4 års blivit mer och mer tjej. fölåt för den formuleringen tant tjäng låter ju ennu värre. dam prusilusk aktit. ? Från början hade J inga egna dam kläder övrhuvudtaget. så det blev mina. Ni vet de där klädren man sparar bara för att men som man inte använder för de sitter ändå lite lustigt på en själv. De var J´s första egna kläder. Jag kallar dehär tiden också till en typ av förpubertet. Eftersom mina kläder var en aning för små..... jag fick en minnes bild i huvudet samtidigt som jag skriver dehär. Här sitter jag och skrattar för mig själv.

Tack för att någon kom på loppisar

Lite samma stil använde sig J av i alla fall. och små korta tjolar och höga klackar med med benvärmare som matchade bh´n. Jag trodde att denhär perioden skulle vara jätte lång som för mig själv. och sa ibland saker som " såde kan du jo int ga ut" " e lika bra do e utan kläder om do ska ga ut såde" lite räddsla över att våra tjejer skulle börja ta över. något jag idag ångrar att jag va lite hård.

Tjejerna tog inte över. och perioden var ganska snart över. men jag insåg att det är tydligen en period många behöver gå igenom för att hitta sig själv.

Ligger svaret i vem man är i kläderna?

Eftersom J´s kropp inte hann med psykiska utvecklingen om vem hon är. Har många dagar börjat med en enorm ilska över att garderoben inte producerar såna kläder hon behöver no jyst. " å va fan har vi en tvättmaskin för all min kläder e jo allti tä"

Jag har lärt mig att mina gamla föus tröjor gar att kombiner med vilken tjol som hälls bara jag inte berättar att " jag å tyckt om dendär tröjan tå ja föusa"

Ja sa en gång " du får ta vilka kläder du vill ur min skrobb bara do e glad" till den följd att när jag kom hem från jobbet sent en kväll stod hon i dörröppningen med mina favorit kläder på sig. Och trodde jag skulle bli glad. Över

Alltid klä sig i de bästa kläder man äger. Har varit en filosofi för D men den filosofin fortsatte också som J. Men av någon orsak blev det mycket svårare.

Som man är skjortan mannens bästa vem. samma skjorta kan användas på begravning, "ut på byjin", bröllop och när kylskåpet är tomt.

sen i julklapp kan man ge en ny skjorta som används ofta och alltid.

men som tjej. tjol, klänning, thigts , läderbyxor, toppar i alla världens former. Till en början gav jag alltid i present något hon blev glad av då jyst glädjer för stunden. men bortglömd efter en vecka när den nya kläd perioden är inne.

hur många klädstilar finns det

Skor har varit enklare. de ska INTE gå att gå med till jobbet. Var det klackarna eller skaftet upp till knäna? När är det brukligt att erkänna att hon är mycket bättre på att gå i högklackat änn vad jag är. för mig har det utvecklas en tanke som jag inte får bort " nu fallder ja!" och för säckerhersskull går jag lite obekvämt bredbent.

ja det blir nog en fortsättning följer här. Någongång. Men ett fölåt för att texten blev skriven i bredst


Likes

Comments

Tänk de skulle ni kunna tänka er att gå igenom puberteten en gång till. de är i alla fall något man får uppleva när man går igenom denna process. 

blir lätt förkyld och drar på sig flunsor lätt, lite humörsvängningar, olika känslor.

kroppen ändras plötsligt snabbare. 

Det är ju inte lätt att minnas hur man var första gången när man gick igenom den här puberteten. man hadde ju lätt att bli arg. de har jag nu med. telexempel förra veckan när jag fick feber och en jäkla hosta å verk i hela kroppen  och blir till att jag får ringa Hvc för ett sjuk intyg.

när de svarar sejer dom att du måste komma hit om du vill ha intyg vi måste se patienter före vi kan ge sjuk intyg. 

Arg som fan blev jag eftersom de alltid är så att man måste åka dit. men denna gång sa jag emot jag har hög feber verk och är fullständigt slut jag  ​orkar inte köra 40km idag .

men näe så här gör alla ställen man måste visa upp sig först och kommer du imoron får du inget för den här dagen. 

tycker skälv att det vore en sekerhets risk att sätta någon att köra bil 40km i hög feber och trött.  

men de fick sej en högljud ramsa sedan ringde jag till en annan mottagning och fuck intyget. 

sjuk en hel vecka med feber och rejäl hosta jag visste innan nog att de var en jäklig sort på gång, ett av barnen hadde innan, frun fick 3 dar innan mej och vi fick ligga sjuka tillsamman och hosta ikapp och turas om vem som skulle fylla vatten i tillbringaren. 

En stor boll på ögon locket har jag fått också. 

men idag var jag till doktorn för febern gick inte om och inte hostan häller och jag fick både medicin för ögat och för luftvägsgatar. 

men en sak vet jag när jag gemför denna pubertet med förra,  jag älskar ändringarna på kroppen som dyker upp. det gjorde jag inte förra gången. 

gråter till allting till och med lotta på Bråkmakargatan när hon plötsligt kommer ut med hatter och reseväskan när de är med hennes mormor och morfar.

-Hejdå nu reser jag.

och så går hon iväg den lilla flickan me den söta hatten och jätte väskan.

sedan Vintergatan 5b vi tittade med barnen när Hendrik gör slut med Irina.

och sedan också pirates of carabian at the words end när de gifter sej mitt i striden och kaptenen viger dem.

väldigt kännslig och man hoxar det skälv och skojar om det i samma ögonblick med frugan. 

men det är ju bara frågan om en period detta också det ska ju gå om när puberten är över. 

är glad att hon jag är gift med orkar. ibland funderar man ju vad sjutton ser hon i mig? 

JWLikes

Comments

Makeup är min dröm att få sysla med.

jag har i tanken att lägga upp en annons att jag gör din makeup. vågar jag göra det? Det vore skit kul. att få börja sminka folk till olika fester eller bröllop eller andra orsaker till att vilja bli sminkad. skulle vara rolit att få en komentar på vad ni tycker tror ni jag har vad som krävs?

oops ;) där på bilden smög det med lite reklam en Avon foundation Extra lastning. :)

och jag fyller år denna månad. så jag har startat en födelsedags kampanj. :) Den går ut på att du lägger in en beställning till mej för minst 20€ samma månad du fyller år och och du får en avob senses anti-stress shower gel i födelsedagspresent av mig. bara at registrera dig som kund på min webshop. :)


https://my.avon.fi/kauppa/jessicas-shop/


JW

Likes

Comments

när man efter 8 dagar fortfarande har huvudvärk eller om det är huvudvärk som är rätta förklaringen på det. hur som hälst ont i huvudet är det ligger ner går bra men att röra på sig går inte.

Det konstiga är att det har börjat vingla till när jag går inte så att man märker med ögonen men att man plötsligt får lite slagsida. och som när jag skriver nu på telefon riktigt jäkla irriterande att man missar bokstäver hela tiden. jo de klart tangenterna är små. men det gick absålut bättre förut.

och jag skulle gärna vara på jobbet nu för de lär hålla på med ett roligt projekt nu. ett projekt som jag värkligen set framemot. och att sedan kunna berätta för folk att jag varit med och gjort det.

Egen båt också. mu dehär dagarna har det varit väldigt fint väder och det börjar vara slut på träbåts säsongen. vore roligt att hinna vara ute och meta med familjen de sista dagarna.

Men när jag skulle titta efter länspumpen skände jag mej nästa som jag var på fyllan.

tänkte nästan att härregud jag kommer å missa båten å hamna brevid på vägen dit.

och med det samma jag hoppa över och det gick med en jäkla fart plötsligt tänkte jag gisses jag kom på mitten av fören vad bra.

till lika snabbt en storjäkla pinne dök upp framför näsan.

nästan så man blev lite arg va e de här för jävla pinne. tills man lika snabbt håxar åh vi hadde ju monterat en mast på båten.

å tur va ju de att där fanns att hålla i när man satt gung på båten. på vägen tillbaka var det lika spännande lite felbedömning på hoppet från båten till bryggan men klara det med tårna. :) med värk i huvudet på väg till bilen där frugan var satt å vänta tänkte jag hur sjutton ska jag få upp båten?

som tur var sa mamma att karan kommber nog och hjälpa ta upp båten till veckan. så de var ju tur.


Läkar remiss ti fysioterapout å där var det skönt och jäkligt sjukt på samma gång att få rygg och nack massage.

Det som gjorde obt var att jag hadde ryggen full av stora knutar att massera ut och i nacken.

efter att blodcirkulationen blev bättre blev värken i huvudet värre en stund senare på vägen hem. fast ryggen och nacken skändes otroligt bra tills kvällen kom fy sjutton vad det gör ont det går inte att släta handen över äns man skänner överalt där knutarna har varit.

jag ringde mamma men hon sa att det är så när man har masserat ut så stora knutar.

så ja, så där är det orolig vad värken i huvudet är e jag men det värkar bara vara magnetröntgen ja ska i såhär långt som kan avslöja vad det är.


JW

Likes

Comments