Hej alla läsare jag gillar att få kommentarer jag läser alla och vill gärna svara men av någon anledning har det inte gått att svara.
ber om ursäkt för det.

är ingen data kunnig person heller så det överraskar mej nestan allt jag får gjort på telefon och dator. ;)

Nu idag har vi snö. barnen är ute och rullar snöbollar för fullt. jag har lagt upp elden i pannan och högforsen och känner doften av den sprakande älden med en kaffe kopp i till hands och tänker på att nu är jag på rätt spår.
rätt utbildning på gång och älskar att jag har fått väldigt nöjda klipp & färg kunder.
och att jag på praktik har fått visa vad jag går för och få vara fredag lördag på en vldigt trivsam salong med väldigt trevlig ägare. :)

Här är en av mina första riktigt "gör om mej" kund från långt hår till kort och livlig frisyr med mörkare färg med nya frescha blonda slingor. :)

Skälv håller jag på och gör en ordentlig förändring i håret. har blonderat skälv i flera omvarv och gjort flera hårvård med oljor och extra bra balsam schampoo och hår inpackningar för blondera från rött till blond kräver mycket.

resten med uppklippning och och mera färg lämnar jag över till någon annan. ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allright va andra gången till fyssen och nu gjort super bra övningar eller jumpa kanske man kan kalla det. väldigt bra övningar som kanske håller mej i något lunda skick en stund framöver. hoppas på låååång stund framöver.

Fått remiss till Reumaläkare för mera hjälp och kanske bättre mediciner.

Känns väldigt bra att ha fått en helbild på alla värk och problem så att någon vet vad jag kan göra för att lindra. :) så nu blir det kvälls jumpa och få strechta muskler och bättra rörelsen.

och bra med övningar som förebygger för det yrke jag valt med. :)

nu har jag börjat jumpa, träna och böja på en nivå som inte ska slita ut kroppen utan faktiskt hjälpa och bygga upp. Underbart att få hjälp från fyssen som har set och nu vet vad jag kan göra åt allt detta. :)

imorgon är det back to the saloon med egen färg och klipp kund. :) hur roligt är inte det. :)

Likes

Comments

Nu har vi fåt gå ut på våran första praktik.
Vilket är jätte roligt. :)
befinner mej på en salong i Nykarleby tillsammans med en duktig trevlig frisörska.
både lärorikt, roligt  & så får man se lite hur det kan se ut när man skälv startar egen salong.

Jag hade med dockan och klippt gradering med kniv och fick höra att det såg bra ut av salongägaren. och det var ju roligt, och så fick jag höra att jag får ta in egna kunder att "öva" på. vilket är att jag gör mitt bästa och det har alltid gått bra så långt. :)

Så i nykarleby är jag Fredag & Lördag 09:00 - 17:00  så våga ta kontakt. man måste ha några frivilliga kunder att öva på om man ska kunna skaffa erfarenhet ;)
så börjar alla.

Farsdag :) jo fast jag är kvinna firas jag på farsdag för jag är en far och kommer alltid vara, En kvinnlig sådan. :)

jag fick både tårta och pressenter idag och det var underbara pressenter. en av min yngsta dotter som hon hade gjort i dagis en väldigt söt nyckelring.

av frugan fick jag en klipp kappa åt kunden en sprutflaska med bild av sax och kamp på, jätte snygg. och det bästa, ett midjr bälte för kammar saxar, smink borstar och annat :) jätte praktiskt och snyggt.

kände mej genast mer erfaren som frisör i spegeln med bältet och verktygen i. :)

Likes

Comments

Vad det viktiga i livet enligt mej tycker jag är vänner, kärlek & tilllit.

Vänner pratar inte med en så man tror man vet var man har dem och sedan när det kommer till kritan vänder ryggen och går rakt emot en i sälskap med någon annan.

En vän får inte vara den som sejer att de tror på en men i sällskap med andra inte vågar visa att de tror på en, och i stället visar motsatsen och tar de andras parti.

En vän ska våga omgås med en i andra vänners sällskap och våga stå för att jag är den jag är. jag har de intressen jag har, jag ska inte behöva spela någon annan. skäms du över vem jag är och hur jag är ska du inte umgås med mej.

En vän ska man vara trygg med. <3 i vems sällskap man än hamnar i.

Ska jag måste dra en text om otrohet med.
tanken kom upp efter en film som tog upp ämnet.
eller egentligen går många kärleksfilmer till så, att den ena partnern är gift eller i allafall i en relation med en annan. då kommer det fram att de inte trivs i sin relation och plötsligt träffar en annan.

så går det till i romantiska komedier ofta!

De börjar träffas i smyg, dejtar och till sist är otrogen.
Då går min tanke till en oskriven LAG! att visst fan borde man skiljas, separera före man börjar dejta ny....
Flytta ut gör slut med den gamla och ge fan i att gå bakom ryggen...

och detta kallss romatik komedi. för den ena rollen blir det ju allt annat en romantik, tvärtom sårad, besviken, lurad, bedragen, krossad. och väldigt lessen.

Tycker bara att det är så FEL att göra så.

Ska man dejta ska man vara singel.
varför är människor otrogen? varför inte bli singel före man skaffar nytt. eller är det så jävligt att de tänker att de behåller den gamla partnern som en backup. Ja ifall det visar sej att de inte funkar med den andre.
Vem fan vill vara en Backup??

Så mycket ilska om det här kan man få utav romantisk komedi. men helt ärligt fattar jag inte varför människor väljer att vara otrogen.

och då finns det de som säjer "vi kom varandra närmare efter att ena var otrogen" (vi blev ett bättre par)

Jag sejer det är bullshit (min åsikt) otrohet i en relation är TRUST gone! borta.  Hur i hela friden skulle man kunna lita på den människan igen... Nej en gång otrogen alltid otrogen.

Det var de orden. :) i min smak är många romantiska komedier egentligen inte så romantiska.

Likes

Comments

https://www.ruutu.fi/video/3113809 är länken till pogramet om oss som heter kieletty rakkus.

Vi var skälva nöjda över hur det blev, känndes lite overkligt att vara med i ett kärleks pogram.

Det var en väldigt rolig upplevelse att vara med i pogramet och att få vara huvudrollen.
det var nog något jag och frun alldrig hade trott innan.

men gisses vad kort pogramm det var med bara 45 minuter och vi filmade i 5 dagar.
och vad bra de klipte ihop allt med båten och ljud med mera. saker vi hade tagit om flera gånger för att få vinklar från alla håll.

Spennande var det och ännu mer spännande att se efteråt.
skälv sg jag jag att alla outfiter jag hade var okey men den röda klänningen alldrig mera.

Ny kappa hittade jag på ellos som passade perfekt i axlar och armar måste sy in den i midjan förstås, men annars jätte nöjd över material och färgen och den vida stora luvan.

ser kanske lite alvarlig ut på bilden men det togs snabbt och så här råkade den bli. ;)

men nöjd är jag :)/hittade den på Ellos nätbutik.

Ett midje bälte fanns i min önskan. men det måste ju gå att årdna. :)

Likes

Comments

Jaa B12 problemet borde vara på det normala efter 4 srutor i skinkan.
Det var där efter 2 sprutor jag kände 1 och en halv dag att detta hjälper.
men det var tyvär de vanliga dagarna som kommer nu som då då det bara är en bättre dag. jag trodde det var på bättringsväg att snart är värken i bena borta om natten och all värk och strålningsverk jag annars har 24/h

Men så blev det inte, läkaren sade förstås att så enkelt som att efter B12 blivit höjd till normala verkar för enkelt. att problenen kvarstår nog efteråt men det gick ju att hoppas. och klart efter att B12 som var aldeles för låg är man ju almänt piggare nog efter det kommit upp till normala.

Imorn ville jag sååå gärna till skolan så jag kravlade mej upp ur sängen, trots att frun bad mej läggs mej ner tillbacka hon sa du ser aldeles förstörd och slut ut.

jag försökte hålla god min fast jag kände att herregud min rygg, det srtålade längs ryggraden upp i nacken, det kändes när jag hade upp huvudet som om det kunde falla bakåt och jag inte skulle årka lyfta upp till baka.

Men ändå tänkte jag att det går kanske om efter en stund. jag sa till frun att det komner nog gå bra.

iväg jag for och en jävligt plågsam bilresa var det, i kvevlax fick jag ge upp och vända in till Sale parkering och ringa till skolan och meddela att jag årkar inte idag. läran låt förstående och bad mej åka hem och vila och kom när det är bättre.

Min älskade fru känner mej bra riktigt bra. och vet av en andledning hur jag mår fadt jag försöker se så pigg ut i sånadär tillfällen.
Hon ringde och frågade hur går det.
hon sa att hon kände på sej att jag stod parkerad och inte årkade.
jag gick efteråt in till sale och köpte något att dricka och tugga och körde hem tillbax. på hemvägen var det razzia och blåstest men det gick förstås bra. polisen tyckte väll det såg lite märkligt ut när jag fick lägga i fri på bilen och ta tag i ratten och dra mej fram till fönstret för att blåsa.

men det gick bra :)

Nu har jag fått ny medicin och remiss till fysiterapout. så nu gäller det på fyssen vad de anser är problem i mina muskler och grejer som de sedn ska meddela till min läkare och jag ska få ryggen masserad.

Det låter lyxigt att få massage men Nej det är inte skönt. det gör ont som fan att bli maserad speciellt när ryggen är full med knutar. det känns efteråt som om ryggen är full av öppna sår där alla knutarna har varit. och man känner sej sönderklämnd.
och efteråt känner man tydligare när kroppen styvnar mer och mer och går till baka till det samna.

Men det gäller att inte ge upp. kanske det hjälper denna gång eller hittar andra orsaker att åtgärda.

måste nämna att på nykarleby Hvc tar de hand om en bra och försöker verkligen hjälpa.

Likes

Comments

Nu har jag fåt ett av de viktiga intygen från h.fors psykiatri center.
Där det står att.

Härmed intygar jag att Jessica Wiklund har kommit in i sin kvinnliga roll. och beter sej kvinligt och gör kvinnliga syslor och identiferas som kvinna av sina medmänniskor. Jessica mår bra och lever lyckligt i sitt nya liv.

Jessica är kläd i feminima kläder och är trygg och säker.

härmed intygar jag med heder och samvete att Jessica wiklund uppfyller de kraven enligt lagen att få byta juridisk namn.

Visst känns det bra att få det intyget :) nu ska det lämnas in till msgistratet och sedan träffa dem för att hoppeligen få samma intyg att jag uppfyller kraven att bli juridisk kvinna.

De jätte  bra att de kollar upp att man mår bra och vet vad man vill. men när intyget kommer i postlådan och det till och med står hur jag var klädd och hur pass kvinnlig ja är till beteendet. blir man ju nervös.

tur att nästa tid är till sommaren klänning borde ju vara ett säkert kort. ;) förutom kläderna så tycker jag de bra att det kållas hur man mår.

men nu var detta intyget som ska högre upp till de som bestämmer och måste de skriva att jag var feminim kläd och feminimt beteende funderar man skälvklart att hur Tarka är de på magristratet.

men det går hoppeligen bra men kan verkligen kläderna och beteendet va så avgörade. jag menar var går gränsen i deras ögon? jeans och t-shirt e de för lite mycket mittemellan?

säkert tänker jag för mycket men ändå.

B12 sprutan har jag fått 4 gånger på 2 veckor nu, så nu är det var 3:e månad som gäller.
piggare har jag blivit men värken är kvar tråkigt nog, och en riktig plåga om nätterna speciellt i bena. och musklerna full av knutar och strålnings värk.

men får inte ge upp hoppet ännu kan det ändra hoppas jag. även om de sa att det borde ha ändrat vid andra sprutan

Likes

Comments

Tänkte idag när vi skulle till tuuri att där måste jag hitta en jacka.
men nej inte värt att prova de som fanns ännu efersom prislappen var också väldigt fin. men ett par nya Vinterskor hittade jag :)

Både bekväma å fina enligt mej. :) sedan fick jag fylla på lite på sminkfronten en ny lepglans en våt eyeliner och ögonskugga med lite sådära diskreta nyanser inte för mycket och inte för lite.

Julfeeling började man få där i butiken efer att man fick syn på upplagda julbelysning och jultomten och hans släde var där. julgranen lyste och en massa jul pynt till salu. :)

Efter shopandet tog vi oss till och söka upp någonstans att äta och mätta och belåtna och väldigt glad familj så åkte vi hem tillbaka. och imorgon är det dags för skoltjejen att återvända från ett roligt och trevligt höstlov till skolan igen.

Skälv har jag fåt min andra spruta och känner mej bättre iform. ser framemot skolan nesta vecka :)

Likes

Comments

Som många gånger förr.
Jag söker en fin kappa till vintern. jag hsr alltid velat ha en snygg kappa med midjebälte och typ "kjol" liknade under bältet.

idag var jag i vasa och jag har sökt och sökt vanligen har jag haft storlek 44 eller M i storlek.

men alla kvinliga fina jackor är för endera för korta armar men storleken finns så jag kan tolla materialet runt kroppen 2 gånger. men jackorna blir bara större och större i midje måttet men aldrig bredare armar eller längden på armarna.

Idag hittade jag en riktigt snygg kappa som det fans flera storlekar av. jag började prova nr 44 passade perfekt överallt förutom trånga armar och för smal i axlarna.
sedan hittadejsg upp i 46. ja denmåste passa men den var jätte bred i midjan men märkligt nog lika smal i axlarna och i armarna.

Man tänker ju större storlek borde väll vara större storlek överallt på jackan.

Alltså en människa son blir till exempel går upp i vikt blir väll bredare överallt. eller? om kroppen går från en 42 till 46 inte fan lämnar väll axlar och armar kvar i storlek 42.

Right nu har inte jag jätte proplem med vikten utan att jag har breda axlar och antagligen långa armar. haft detta problem länge när det kommer till jackor.

specielt de fina kapporna jag vill ha.

jag frågade hjälp i butiken att jackorna jag prövar blir bara större i midjan axlarna blir inte större efter att jsg byter till stötre nummer och nu är problemet att den största numern ni har är 46 och den är pössig och allt för stor runt magen och midjan men fortfarande försmal i axlarna.

jag tänkte jag måste visa var fan priblemet sitter jag tog ner 2 kappor både 44 och 46 och vi mätte axlarna och de var exakt lika 42:an var 1cm smalare än 46 i axlarna.

De tog mej till hängare där de har H&M XL där fanns 2 stälningar av blandade olika "Tält" att dra på sej. nu sejer jag Tält inte på grund av att jag vill hacka på XL modeller av människor utan på kläderna.

Det fanns fan i mej ingen stiil i de kläderna och en jacka EN ändaste jacka av modell

"ändast i pulkbacken jacka för jag bryr mej inte om den går sönder"

Men bara för att man är modell större varför ska man inte kunna köpa en fin kappa med midjebälte och fin krage då för helvete???

Så nu är jag både lessen och irriterad att jag aldrig ska hitta en fin kappa som passar.

I somrast hittade jag en läderjacka halvsliten på loppis i stan. och den passa i både axlar och armar den var perfect.
jag sprang till fru mellan hyllerna och visade titta älskling det måste finnas en till kvinna med samma axlar och armar som jag den var lite bred i midjan men inte så farligt.

Men tips mina läsare var köper modell större i axlar sina fina kappor och jackor? finns det alls eller måste man hitta någon som kan sy?
Det är ju bara det att priset blir en aning för högt för att kunna gå till sömmare.

Likes

Comments

Feeling greate. eller i allafall mycket piggare. :) värk har jag men att vara pigg gör mycket.

på börjat vårt stora båt project och river ut allt det dåliga och rutna för att börja lägga nytt och få igång våran drömbåts project så långt att vi ska kunna tänka på sjösätta och  åka på några turer. efter det blir det väll mera fin slip och sndra detaljer och praktiska grejer att fundera på.

Likes

Comments