View tracker

Det är 3:e veckan utan sömn. ibland kan jag få 2 -3 timmars sömn.

varit till läkare tidigare för detta det har i några år redan värkt i princip alla kropps delar huvud vär, värk i händer, fingrar, tårna, benen, armar, ryggen o.s.v med strålningsverk och annat nu efter flera läkarbesök visar det sig att jag har Myalgi och insomnia.

Och värre har nätterna blivit knäna verker hela tiden muskler spänns av sig skälv i hela kroppen på olika ställen hela tiden.

Nu har jag varit sjukskriven i 3 veckor. sömn problemen började ca 2 veckor innan sjukskrivningen. det är bara så till sist tar orken slut. jag har fått pröva nya mediciner som inte riktigt hjälper. höjer dosen och det hjälper lite för stunden. vid ansträngningar får jag hjärtfladringar. och det är riktigt otäckt. jag har haft det för flera gånger vid ansträngningar det skänns nästan som att nu stannar det. man blir rädd.


Den sort utav myalgi jag har fick jag också veta att inte går att bota utan den går bara att lindra. hur många sorter utav myalgi det finns vet jag inte.

men det var jobbigt att höra.

Det mest jobbiga e att det håller mig vaken hela nätterna så någon vidare ork finns det inte.

ännu har det bara blivit sämre. hoppas verkligen det ändrar snart.


JW

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Till äran av första december startar jag min egen blogg utmaning att försöka blogga en gång om dagen. studier åtisdosatta åtminstone en kvart om dagen. kan jag

idag blir det 10 fakta om mig enligt J

  1. Jätte vacker
  2. jätte bra mamma
  3. underhåller barnen på ett bra sätt
  4. du gjör alltid vardagen till något bra och speciellt
  5. trelig att prata med
  6. tar hand om familjen
  7. bakar bra kanel bullar.
  8. hittar na fint ti pyssäl om ti na annat
  9. jätte bra att kombiner färger
  10. jätte bra på att va jätte golla

10 saker om mig själv ur J´s synvinkel. Konstit test... men nu är det testat iallafall. många punkter som blev ganska lika. och trevlig att prata med stämmer nog inte på morgonen. å tydligen är det bara kanelbullorna som är goda ..ser mig själv slänga allt dedär annat i skräpet. undras vad det betyder att jag hittar ngt fint och pysslar om ti ngt annat. sitter här och funderar på ad jag nu ha gjort. vad tusan har jag nu pysslat om ti ngt annat? underhåller barnen på ett bra sätt. he ju kul att hör eftersom jag känner mig som om jag spenderar min vakna tid med attt studera och stirrar på ord som på så sätt ska sätta sig in i mitt huvud.

bra på att va jätte golla? svårt ere jo int. hoppas bara int min familj tycker att jag är gollugare när jag sitter med ryggen mot dem och stirrar in i skärmen..


paus slut tibax ti verkligheten:D

Likes

Comments

View tracker

Det finns de som fortfarande inte vill seja mitt namn korrekt runt om mig ännu. De som inte vill kalla mej Hon.

Jag har påpekat det rakt åt dem Jag är en Hon och mitt namn är Jessica.

Men fick svaret tillbaka -De så svårt å ändra namn de enklast så här.


Jo men för mej skänns det inte alls bra. varje gång jag blir kallad för Han blir jag sårad, lessen och arg på samma gång. inte av de som jag vet att råka seja det i misstag det förstår jag att kan hända.

Men de som inte bryr sej, de som inte vill ändra på det, De som inte vill försöka ens.

men vill ändå umgås.

men har jag sagt jag heter Jessica så gör jag det. och vill man kalla mig annat så tala inte till mej.

Man får ett födelsedagskort eller julkort av dom och där står det till "MITT GAMMLA NAMN" alltså det manliga namnet. Då vet man de gör man inte i misstag man skriver inte ner det i misstag till någon.

om de vore något nytt förstår jag det också kan gå fel men i 4 år tycker jag att jag har rätt att reagera.

Alltså när man skriver för hand till någon kan man inte till exempel skriva din idiot i misstag.

Samma sak när en man byter kön till kvinna och du ska skicka ett kort till denne.

logiskt nog tänker man ju efter. och speciellt när det got fyra år.

Visst kan det vara svårt men min mamma och pappa kallar mej Jessica mina syskon också.

och när min egen mamma kan ändra till jessica kan nog alla andra också.

JW

Likes

Comments

Jag tar en paus från pluggandet. Känns lite som om jag behöver göra ngt helt annat. Så kom jag på Bloggen. Här var det länge sen jag skrev ngt så nu tänkte jag plita ner några ord.

Klädstil.

Alla mina klänningar har en historia. Jag sparar minen och känslor i mina kläder. Jg kan hålla i min bröllopsklänningen och känna samma pirr som då. samma överförväntan som då. men också mycket glädje.Men jag ska nog inte prova den. Behöver här efter skarva banden för att få igen den

Jag har skrivit om hur det känndes att tömma D garderob och låta J´s klänningar ta över.

Vi har nu i 4 års blivit mer och mer tjej. fölåt för den formuleringen tant tjäng låter ju ennu värre. dam prusilusk aktit. ? Från början hade J inga egna dam kläder övrhuvudtaget. så det blev mina. Ni vet de där klädren man sparar bara för att men som man inte använder för de sitter ändå lite lustigt på en själv. De var J´s första egna kläder. Jag kallar dehär tiden också till en typ av förpubertet. Eftersom mina kläder var en aning för små..... jag fick en minnes bild i huvudet samtidigt som jag skriver dehär. Här sitter jag och skrattar för mig själv.

Tack för att någon kom på loppisar

Lite samma stil använde sig J av i alla fall. och små korta tjolar och höga klackar med med benvärmare som matchade bh´n. Jag trodde att denhär perioden skulle vara jätte lång som för mig själv. och sa ibland saker som " såde kan du jo int ga ut" " e lika bra do e utan kläder om do ska ga ut såde" lite räddsla över att våra tjejer skulle börja ta över. något jag idag ångrar att jag va lite hård.

Tjejerna tog inte över. och perioden var ganska snart över. men jag insåg att det är tydligen en period många behöver gå igenom för att hitta sig själv.

Ligger svaret i vem man är i kläderna?

Eftersom J´s kropp inte hann med psykiska utvecklingen om vem hon är. Har många dagar börjat med en enorm ilska över att garderoben inte producerar såna kläder hon behöver no jyst. " å va fan har vi en tvättmaskin för all min kläder e jo allti tä"

Jag har lärt mig att mina gamla föus tröjor gar att kombiner med vilken tjol som hälls bara jag inte berättar att " jag å tyckt om dendär tröjan tå ja föusa"

Ja sa en gång " du får ta vilka kläder du vill ur min skrobb bara do e glad" till den följd att när jag kom hem från jobbet sent en kväll stod hon i dörröppningen med mina favorit kläder på sig. Och trodde jag skulle bli glad. Över

Alltid klä sig i de bästa kläder man äger. Har varit en filosofi för D men den filosofin fortsatte också som J. Men av någon orsak blev det mycket svårare.

Som man är skjortan mannens bästa vem. samma skjorta kan användas på begravning, "ut på byjin", bröllop och när kylskåpet är tomt.

sen i julklapp kan man ge en ny skjorta som används ofta och alltid.

men som tjej. tjol, klänning, thigts , läderbyxor, toppar i alla världens former. Till en början gav jag alltid i present något hon blev glad av då jyst glädjer för stunden. men bortglömd efter en vecka när den nya kläd perioden är inne.

hur många klädstilar finns det

Skor har varit enklare. de ska INTE gå att gå med till jobbet. Var det klackarna eller skaftet upp till knäna? När är det brukligt att erkänna att hon är mycket bättre på att gå i högklackat änn vad jag är. för mig har det utvecklas en tanke som jag inte får bort " nu fallder ja!" och för säckerhersskull går jag lite obekvämt bredbent.

ja det blir nog en fortsättning följer här. Någongång. Men ett fölåt för att texten blev skriven i bredst


Likes

Comments

Tänk de skulle ni kunna tänka er att gå igenom puberteten en gång till. de är i alla fall något man får uppleva när man går igenom denna process. 

blir lätt förkyld och drar på sig flunsor lätt, lite humörsvängningar, olika känslor.

kroppen ändras plötsligt snabbare. 

Det är ju inte lätt att minnas hur man var första gången när man gick igenom den här puberteten. man hadde ju lätt att bli arg. de har jag nu med. telexempel förra veckan när jag fick feber och en jäkla hosta å verk i hela kroppen  och blir till att jag får ringa Hvc för ett sjuk intyg.

när de svarar sejer dom att du måste komma hit om du vill ha intyg vi måste se patienter före vi kan ge sjuk intyg. 

Arg som fan blev jag eftersom de alltid är så att man måste åka dit. men denna gång sa jag emot jag har hög feber verk och är fullständigt slut jag  ​orkar inte köra 40km idag .

men näe så här gör alla ställen man måste visa upp sig först och kommer du imoron får du inget för den här dagen. 

tycker skälv att det vore en sekerhets risk att sätta någon att köra bil 40km i hög feber och trött.  

men de fick sej en högljud ramsa sedan ringde jag till en annan mottagning och fuck intyget. 

sjuk en hel vecka med feber och rejäl hosta jag visste innan nog att de var en jäklig sort på gång, ett av barnen hadde innan, frun fick 3 dar innan mej och vi fick ligga sjuka tillsamman och hosta ikapp och turas om vem som skulle fylla vatten i tillbringaren. 

En stor boll på ögon locket har jag fått också. 

men idag var jag till doktorn för febern gick inte om och inte hostan häller och jag fick både medicin för ögat och för luftvägsgatar. 

men en sak vet jag när jag gemför denna pubertet med förra,  jag älskar ändringarna på kroppen som dyker upp. det gjorde jag inte förra gången. 

gråter till allting till och med lotta på Bråkmakargatan när hon plötsligt kommer ut med hatter och reseväskan när de är med hennes mormor och morfar.

-Hejdå nu reser jag.

och så går hon iväg den lilla flickan me den söta hatten och jätte väskan.

sedan Vintergatan 5b vi tittade med barnen när Hendrik gör slut med Irina.

och sedan också pirates of carabian at the words end när de gifter sej mitt i striden och kaptenen viger dem.

väldigt kännslig och man hoxar det skälv och skojar om det i samma ögonblick med frugan. 

men det är ju bara frågan om en period detta också det ska ju gå om när puberten är över. 

är glad att hon jag är gift med orkar. ibland funderar man ju vad sjutton ser hon i mig? 

JWLikes

Comments

Makeup är min dröm att få sysla med.

jag har i tanken att lägga upp en annons att jag gör din makeup. vågar jag göra det? Det vore skit kul. att få börja sminka folk till olika fester eller bröllop eller andra orsaker till att vilja bli sminkad. skulle vara rolit att få en komentar på vad ni tycker tror ni jag har vad som krävs?

oops ;) där på bilden smög det med lite reklam en Avon foundation Extra lastning. :)

och jag fyller år denna månad. så jag har startat en födelsedags kampanj. :) Den går ut på att du lägger in en beställning till mej för minst 20€ samma månad du fyller år och och du får en avob senses anti-stress shower gel i födelsedagspresent av mig. bara at registrera dig som kund på min webshop. :)


https://my.avon.fi/kauppa/jessicas-shop/


JW

Likes

Comments

när man efter 8 dagar fortfarande har huvudvärk eller om det är huvudvärk som är rätta förklaringen på det. hur som hälst ont i huvudet är det ligger ner går bra men att röra på sig går inte.

Det konstiga är att det har börjat vingla till när jag går inte så att man märker med ögonen men att man plötsligt får lite slagsida. och som när jag skriver nu på telefon riktigt jäkla irriterande att man missar bokstäver hela tiden. jo de klart tangenterna är små. men det gick absålut bättre förut.

och jag skulle gärna vara på jobbet nu för de lär hålla på med ett roligt projekt nu. ett projekt som jag värkligen set framemot. och att sedan kunna berätta för folk att jag varit med och gjort det.

Egen båt också. mu dehär dagarna har det varit väldigt fint väder och det börjar vara slut på träbåts säsongen. vore roligt att hinna vara ute och meta med familjen de sista dagarna.

Men när jag skulle titta efter länspumpen skände jag mej nästa som jag var på fyllan.

tänkte nästan att härregud jag kommer å missa båten å hamna brevid på vägen dit.

och med det samma jag hoppa över och det gick med en jäkla fart plötsligt tänkte jag gisses jag kom på mitten av fören vad bra.

till lika snabbt en storjäkla pinne dök upp framför näsan.

nästan så man blev lite arg va e de här för jävla pinne. tills man lika snabbt håxar åh vi hadde ju monterat en mast på båten.

å tur va ju de att där fanns att hålla i när man satt gung på båten. på vägen tillbaka var det lika spännande lite felbedömning på hoppet från båten till bryggan men klara det med tårna. :) med värk i huvudet på väg till bilen där frugan var satt å vänta tänkte jag hur sjutton ska jag få upp båten?

som tur var sa mamma att karan kommber nog och hjälpa ta upp båten till veckan. så de var ju tur.


Läkar remiss ti fysioterapout å där var det skönt och jäkligt sjukt på samma gång att få rygg och nack massage.

Det som gjorde obt var att jag hadde ryggen full av stora knutar att massera ut och i nacken.

efter att blodcirkulationen blev bättre blev värken i huvudet värre en stund senare på vägen hem. fast ryggen och nacken skändes otroligt bra tills kvällen kom fy sjutton vad det gör ont det går inte att släta handen över äns man skänner överalt där knutarna har varit.

jag ringde mamma men hon sa att det är så när man har masserat ut så stora knutar.

så ja, så där är det orolig vad värken i huvudet är e jag men det värkar bara vara magnetröntgen ja ska i såhär långt som kan avslöja vad det är.


JW

Likes

Comments

I morse vaknade jag av ingen huvudvärk.

äntligen vad skönt tänkte jag.

satte mig ner med barnen jorde morgonkaffe och tog det lungt. sedan tänkte jag att jag ska börja dagen med en dusch.

och det är ju inte bara med detta gammla hus utom ner i källan och börja elda i pannan. sedan kom jag upp till mitt kaffe insåg aty värmebatteriena inte blir varma. och gick ner igen och till slut brann det.

och då plötsligt var huvudvärken tillbaka :(

men i andra sidan av huvudet.

jävligt iriterande det går att ligga men när man går gör det ont för varje steg precis som om just den del där huvudvärken är vibrerar i varje steg eller när man svänger på huvudet.JW​

Likes

Comments

Första gången var på jobbet före semestern,

Det sa bara poff så hadde ​jag en jäkla huvudvärk och den kom så plötsligt så jag tänkte. 

Vad hände?

Fick jag feber? 

Nu bara sådär? eller?

huvudvärken blev kraftigare jag fick värk i kroppen som jag brukar annars också ha men även den blev kraftigare och jag tappade orken med det samma, blev helt slut på några minuter. 

jag fick ringa mi fru å seja du måste hämta mej jag mår inte bra. 

Camilla  hämtade mig och jag satte mig i bilen och somnade boms när vi var hemma steg jag ur bilen och gick in till sängs. Camilla sa efter allt detta att jag råddade när jag pratade. jag sov i 22 timmar sedan var allt bra. 

Nu i torsdags morgon var vi på väg till jobbet jag var glad å prata på som vanligt så frun påpeka att du är inte morgon trött du. 

vi satte oss i bilen och for iväg mot jobbet och plötsligt kom en jävla huvudvärk.

trycket blev väldigt högt i huvudet skändes det som börja där bak och lade sig på sidan efter en stund.

jag blev så paff att jag sade till min fru.

Vad fan hände? vilken jävla huvudvärk jag fick.

jag tappade orken blev trött som sjutton. och fick köra in till Stärnhallen i stan och byta chaffis jag fick skicka till jobbet att jag fick feber. inte visste jag annat vad det kunnat vara.

frun ville jag skulle tag kontakt med läkare och det gjorde jag så jag åkte in dagen efter och fick svaret att jag har utvecklat en slags migrän som bara 15% av folket har den kommer utan "Auora" vilket betyde inga skänningar att något är på gång inga för varningar alls utan kommer som en "Smäll" kraftig huvudvärk och kan hålla på i tre dar.  

Så det är stor dos värkmedicin som gäller  dubbla 800g burana på en gång hjälper att lindra huvudvärken. 

Jag tänkte när vi for hem 15% jo klart med min goda tur är man ju en av de procenterna. 

nåja det kunde varit värre. 


JW


Likes

Comments