Att gå igenom en könskorrigering kräver mycket vilket är bra för att säkerhetsställa att detta är vad personen vill gå igenom och behöver.

Men nu har jag gått igenom allt detta med köns korrigering identitetsutredningar och tester och lååånga väntetider.

Jag ska byta juridisk kön nu, vilket betyder Namn och signum. jag ringde och fick tid med ett problem att jag måste till köns identitetsutrednings polikliniken för utredning igen. Varför måste jag det? jo jag hadd väntat med att byta juridisk för att innan äktenskaps lagen gick igenom skulle jag bli tvungen att skilja mej för att få byta.

Jag valde att vänta för jag vill inte skilja mej. men 2 år tog det så gick lagen igenom, men efter 2 år raderar också h.fors patienter ur deras system son om de aldrig funnits. så jag måste tillbaka och berätta allt igen och vad jag vill ha hjälp med. i detta fall mitt juridiska.

Vilket visar sej att även om du gått igenom mycket och allt redan med sjuksköterska, läkare, psykiatriker och vidare så måste man göra det igen när man ska byta juridisk änligt Finlands lag måste jag boka tid med psykiatriker och läkare för att se att jag är frisk och vet vad jag gör och få papper på detta igen.

samma psykiatriker och läkare som gav mej papper att jag är frisk i huvudet för att byta kön.


Efter det måste jag ha tid till kvinnokliniken för kontroll att jag säkert är steriliserad och att får papper på detta. sedan ska jag beställa tid till magristatet som kommer att ta 6 månader innan de ger tillstånd för att byta namn.

För mej är det jobbigt att behöva nya utredningar att jag är frisk i huvudet och vidare igen bara för mitt juridiska. sedan attt behöva köra 1000 km för läkare 1000 km igen för psykiatriker, sedan 1000km kvinnokliniken och så Tammerfors 500km för byte. 3500 km tillsammans bara för de sista provocerande utredningarna.


Och provocerande för frun och barnen och utfrysande. de får inte följa med i rummet för att de påstårs störa och ge koncentrations problem åt vården.

En vårdare ska inte distraheras och göra sämre jobb bara för att anhöriga är med i rummet. och de är med i denna process lika mycket som jag.

Sterilitet var de nogrann med att berätta det är LAGEN! papper på det är viktigt...

Jo att byta Juridisk kön är lika knepig som att korrigera sitt kön.

Att vara den du är får man men ändast om Finland ger tillstånd. och att du är steriliserade och inte för genen vidare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det går med fart dehär dagarna. nästan så man känner sej stressad med alla projekt och andra grejer man vill ha gjort innan höst och vinter.

Dehär senaste dagarna regnar bort, och solen i häljen var ju uppskattat förutom att det blåste rätt kraftigt. så att åka ut med båten blev inte av.

Däremot var vi och firade min chefs 50 års kalas vilket var väldigt roligt, Han hade ordnat med stort tält tårta och kaffe med mat och dricka till kvällen. och det var väldigt roligt att träffa chefen och personalen efter denna långa sjukskrivna tiden.

Sedan dagen efter var vi och firade mina svärföräldrars 40 dag som gifta där de bjöd på god mat tårta och kaffe. både chefen och svärföräldrar hade lyckats boka in de 2 ända soliga dagarna på länge. :) undrar hur de klurade ut vilka dagar solen skulle vara framne med sommar värmen?

Nu är frun på kvällskift på jobbet barnen på kalas och jag ska straxt hämta sedan får vi packa det sista inför vår Helsingfors resa som startar inatt. denna gång ska vi övernatta på hotell och se oss runt i h.fors. :) efter att jag har varit till transkliniken son jag inte fattar varför egentligen. min tid med besök där borse vara överklarat och färdigt ända jag. ille var att äntligen byta juridisk namn. men när jag ringde dittt för den tiden fick jag som svar att jag måste träffa vårdare på transkliniken igen. de ända som vetat vem jag var har slutat. och eftersom jag hade väntat på att äktenskapslagen skulle träda i kraft innan jag ringer om tid för namnbytet så får jag höra att all patienters hournal raderas efter 2 år så jag måste komma in på nytt och starta en ny utredning. Vilket jag hoppas att bara är ett besök för detta har jag ju redan gjort varje månad i över 1 års tid. nervös blir man och funderarar är det så här de ska "straffa" mej när ja inte skilde mej och inte bytte namn tidigare. vem vet? men roligt med familjen ska vi ha. och video kameran son vi fick från century film ska vi ha med oss och börja på med den där dagboks filmningen som ska med i pogrammet vi ska vara med i om den förbjudna kärleken.

Och så en del kvar att fixa till Nykarleby pride Har vi med ännu.

men det rullar och på.

Likes

Comments

Ligger i solen vid fint väder, ligger å tänker mest på allt runt omkring. på människor i mitt liv, jag nämner skälvklart inga namn. men jag får för det mästa höra -Vad du va snygg som karl, lång, spensti du hade ju allt.

Vad ska jag svara på det? -jaha. kanske en komplimang om hur jag ser ut nu vore roligt att höra. men nej inte det.

Detta är ju en viss grupp alla i livet har som jag skriver om. mina Facebook vänner får jag höra komplimanger.

Men denna grupp fokuserar mestadels på hur jag var förut.

--Man får seja vad man vill mem Jessica splittrade familjen.

Japp det har jag fått höra. på vilket sätt jorde jag de? en bror jag har accepterar inte vem jag är så alla måste bjuda mej en skild dag och honom en skild dag. Jag kan bra vara med honom men han vägrar vara i samma hus som mej. på det sättet blev jag den som splittrar familjen.

Fattar inte logiken i den tanken att de jag som splittrar jag har inte emot någon.Ensam.

Ensam känner jag mej här ute på landet. jo de klart frugan och barnen har jag. men dedär att träffa andra. inte som förut då var det alltid någon som kom ut och festa. många ringde efter en och sade kom hit.

Jag dricker inte mera alkohol varje helg det har blivit mer någon gång i året. jag har inte behövt alkohol för att ha kunnat ha roligt och prata. Jag har slutat röka också för 2 år sedan.

uppfattas jag som om jag blivit tråkig?

Jag gillar att prata, grillfest och kaffe sällskap. hitta på något åka iväg ut på stan eller annat. och visst kan jag festa till med några drinkar och cider men inte lika ofta och mycket.

och något jag undrar vad var det som gorde mej så omtyckt förut?

Jo svaren har varit.

1. Du var tuff.

2. matcho och hård typ.

3. du kunde ge stryck och försvara när det behövdes.

4. du kunde sypa.

5. du var inte rädd och stälde sej framför vem som helst.

6. du var stark, starka muskler.

Skälv är jag glad att ha sluppit festandet och slagsmål. att vakna upp dagen efter en sen utekväll och känba känslan av slagen och alla blåmärken man hade skaffat på sej. och var lessen för de flesta gånger viste man inte varför kom alla på mej?

Som kvinna kan man råka ut för samma. men jag har inte upplevt det ännu, att få hårda ord känns svårt, tungt men lättare att gå vidare ifrån en att gå hem med mindre knappar i skjortan och alldeles öm kropp och tårar i ögonen med trösten att man lyckades försvara sej tillräckligt för att ta sej därifrån.

Förstår inte om jag får detta blogg inlägg att gå ihop eller om det bara hoppar och på till olika faser av mitt liv. antar att jag behöver skriva av mej bara.

kanske de dags att inse att de som man hade runt sej då var fylle kompisar. dedär kompisar man kan bjuda på kaffe eller grillfest utan att behöva skaffa barnvakt hade jag aldrig. de ju ett bonus att frun har vänner jag får umgås med. men dedär egna som man kan dela historier med från förr i tiden.


ibland när fruns vänner ringer till min fru bara för att prata är jag glad för hennes skull. men man funderar ibland om jag skälv skulle vilja ringa ovh prata med någon vem skulle de va?

Nya vänner har jag hittat och de vet vem de är. :) men de är så pass nya så det har inte blivit så tighta förhållanden ännu.

Hoppas ingen tar illa vidsej med detta inlägg hoppas ni förstår vad jag menar.


Likes

Comments

Går det verkligen att fortsätta ett förhållande efter att ena partnen korrigerart sitt kön?

Jo klart det går! Det är klart att tufft är det under början av processen. men bara man inte ger upp på varandra går det. och jovisst beror det på den människa du är tillsammans med. i mitt fall är jag tillsammans med den rätte, hur vet jag det? jo vi har gått igenom en hel del. men vad vi fokuserar på är rätt avgörande på förhållandet. min fru fokuserar mycket på vad jag gör för henne och oss och familjen presic som jag.

Ett förhållande bygger mestadels tror jag vad man ser hos den andra, och vad man gör för varandra. vi har varit tillsammans nu i snart 10 år och våra tips är nog att glöm inte bort att krydda kärleken bara för att tiden gått. ta inte varandra för givet, sluta inte med blommor och choklad. glöm inte åtsdagar glöm inte alla hjärtans dag och absolut inte födelsedagar.

Alla sejer att när man har varit länge tillsammans slutar man med sådant trams man behöver inte smöra och på med rosor och presenter eller överraskningar över huvudtaget.

Men så tror inte vi. alla vill bli ihågkommen på sin födelsedag med lite extra av sin älskling. samma sak gäller alla hjärtans dag och årsdagar. Det kryddar till i kärleken. visst känner man sej älskad när man får en ros eller annan fin gåva av sin kära.

Jag älskar min fru och tänker behålla henne till jag lämnar jordelivet. jag tänker inte tvinga henne men jag tänker visa henne att hon betyder allt för mej och att jag älskar henne. jag vill överraska henne med en blombukett eller annat nu som då för att visa att jag älskar henne.

jag vill göra saker för henne, fast det är saker jag skälv kanske inte är intresserad av så gör jag det ändå, för jag vet att hon gör likadant för mej. och man kan göra saker man skälv inte vill en stund för att göra sin kära glad.

Man kan vara som nykär hela livet i samma människa om man har hittat den rätta så vill man göra saker för den personen livet ut.

Bjuda ut henne på middag till någon extra fin restaurang. <3


Alla grälar ibland. det gör vi med men ser till att det inte blir långvarigt.

man kan ge upp ett gräl genom att ge sej man måste inte alltid ha rätt även om man tycker det innerst inne. men ibland vinner man mer på att bqra svälja stoltheten och var den förste som sejer förlåt. Vem som hade rätt kommer fram förr eller senare ändå.

Men att tänka på ju snabbare du ger upp med vem som har rätt och fel har du vunnit öven om du förlora i grälet. så vinner båda i slutändan genom att snabbbt bli samms.Bara för att man är gift ska man inte tänka att kärleks älden brinner av sej skälv i evigheter. nej man måste slänga på någon vedaklabb nu som då för att elden inte ska slockna.

och på så sätt höll vi varandra genom en köns korrigering. berätta för varandra nu som då vad din kärlek betyder för dej. inte behöver det vara stort varje gång något litet nu som då blir till sist också stort.

som att det är inte tungt på sommare att skriva på en liten lapp och klipp en ros ur trädgården om de sommar och lägg lappen och rosen på instrumentpanelen i bilen om du vet din älskling ska i jobb nesta morgon. eller ha en bra dag på jobbet älskling kan man ju skriva. eller en lapp på kylskåpsdörren med en liten kärleks hälsning. :)

Detta är inte trams detta är kärlek. det är inte löjligt. Kärleken blommar och gror bara du inte glömmer att vatna den och lite extra kötsel med gödsel då och då.


Vad jag älskar min fru. <3 och det hon gör för mej känner jag mej älskad. och att känna sej älskad är viktigt. och att alltid finnas där för varandra och ge varandra 100% Stöd.

Sluta alldrig ragga och flirta med din partner, Det är inte avundsjuka det handlar om utan din parter är helt enkelt värd att bli raggad och flirtad med fortsättningsvis efter giftermålet.

Likes

Comments

Trädgårds göra har jag hört att folk tror att jag lägger mer tid på nu som kvinna. klipper gräset och ränsar blombänkar och så. Folk tror att där det bor 2 kvinnor borde ju allt vara på top. städningen trädgården och allt de där.

Varför då? varför lägga en massa tid på sådant visst nog måste man men inte är det så noggrant. här hos oss syns det nu att vi har alltid klippt gräsmattan. vi har på långt hål också bra ränsade blombänkar.

men inte är det vår fötjänst alltihopa bara början. för det första vi dekorerar blombänkar med statyer hemma gjorda ljuslyktor och så sätter vi alltid blommor som sprider sej mycket och ogräs syns inte så mycket. i våran stil har vi inte ordning på det viset att här ska det bara vara den sorten och här den. utom lite allt i bland så blommar blombänken hela sommaren i början med vårblommor och så har man så det är något som börjar vartefter den andre hela tiden.


Alltid något som blommar och intressant att titta på också.

Gräsmattan ja den är alltid klippt och jag vet hur kort 3 cm är höjden på gräset. för om man vill få mer ut av sommaren hade frun gjort en bra investering när det blev dags för ny gräsklippare. och den man kör skälv eller buffar ska ju någon ha tid och vilja att gå runt och buffa också. före vår Herbert som vi döpte gräsklipparen till så var längden på gräset 30cm för inte hade vi tid vi vill ju hitta på grejer med barnen var ute med båten när det är fint väder. och när passar det att klippa gräset jo när vädret är fint och vem vill klippa då? inte jag iallafall. och speciellt inte när man har problem med värk och hög puls och så. Så vår nya gräsklipparen Herbert var en bra investering. :)


Så istället för att köpa en sitgräsklippare eller ny knuffgräsklippare blev det en robot som ligger typ i samma pris som en sit gräsklippare. bara att skilnaden att roboten gräsklipparen Herbert passar bättre åt oss som hällre lägger tid på båten och vara ute på sjön eller spela badminton, fiska och så vidare på vår lediga tid i stället för att lägga tid på gräset och trädgården. barnen uppskttar det mera också.


inspirerad av Ernst sät å göra saker är vi också som vindskyddet frun ville ha där vi sitter och solar mest gjorde jag av gamla föster och dörrar och lite dekorationer. tycker skälv att det blev snyggt. :) ännu en solstol ska inskaffas ännu bara. och varför det är så stort hål nertill i mitten av vindskyddet är för att Herberts tråd går där som han kör efter när han ska till ladning går där.

Såå planerar vi trädgården så kan vi lägga mera tid på det roliga i stället som att sola och vara ute med båten och inte behöva fundera på trädgården när vi kommer hem.


Japp det är hur vi gör på sommaren. :) ha en skön sommar alla. :)

Likes

Comments

Det var på håret om båtmotorn skulle gå till midsommar skulle jag hitta felet skulle jag få den lagad, och till all lycka lyckades jag med detta nu går hon som en klocka och midsommar blev räddad. :) Midsommar firade vi tillsammans med min mamma och pappa och syster och hennes gubbe och deras lilla son. med god mat och tårta någon cider och grillat presic som det ska vara. och framförallt jätte kallt väder det är finsk midsommar det.

Nu efter midsommar passerat har vi igen en gång blivit intervjuad från en tidning denna gång HBL

Nu har vi varit med i Österbottens tidning, vasabladet, iltalehti, radiovegea och yles webbtidning och i pogramet efter nio.

jag frågade nog när de tog kontakt att är det fortfarande någon som faktiskt tycker detta fortfarande är intressant. och jodå fick jag som svar. Det man märker med så många intervjuer om vårt liv är att man börjar tröttna att berätta samma historia så många gånger.

Men nu kan väll det inte vara fler tidningar. :)

Med Nykarleby pride har det gått framåt vi har fått tillstånd av staden att stänga av gator och fåt tillstånd av kyrkoherden att få ha regnbågsmässa och gudstjänst på priden. :) låter lyckat än så länge.

Likes

Comments

Den "förbjudna" kärleken ett Tv pogram som kommer att sändas i tv kanalen LIV. Det tv pogramet har ringt efter oss efter att vi var i tidningen iltalehti.

Förs tänkte vi - Vad roligt. när de kontaktade oss, sedan tänkte vi - varför då?

Men jo förklaringen var bra att kanske det vore inspirerande för människor att se att man behöver inte lämna allt bakom sej bara för att man gör en könskorrigering. man kan göra en könskorrigering och behålla sina barn och sin kärlek fortfarande vid sin sida. och det kan vara något andra människor behöver se innan de vågar göra likadant och inte känna sig ensam eller konstig.

Tv pogramet kommer att följa med oss i 3 dagar samt kommer vi att få en egen kamera som vi ska få i uppgift att göra typ en "dagbok" av de här 3 dagarna kommer Nykarleby Pride att vara med i programmet.

Arrangörer för Nykarleby Pride är då Jessica Wiklund & Camilla Wiklund. och idag fått ett roligt och viktigt besked att Nykarlebys Kyrkoherden har get oss tillstånd att hålla regnbågsmässa och gudstjänst under nykarleby pride för alla människor inga HBTIQ personer lämnas utanför. <3 Och så ska det vara. imorgon ska vi träffa den som kan ge oss tillstånd att stänga av gator i Nykarleby under paraden. så det går framåt och glada arrangörer är vi. och kom ihåg alla är välkommen på Nykarleby pride 12.8.2017 med start från juthbacka restaurang kl 13:00 och efterfest på samma ställe efteråt med pogram, mat och godisförsäljning och krogen på kvällen men före krogen hålls festen familjär med godis, hoppbårgar och föreläsningar och annat kul. ;)


Likes

Comments

Att ha gått igenom en köns korrigering men inte ännu gjort "The Operation" så kan bad kläder vara jobbigt och något man tänker mycket över under sommaren.

Bikini som döljer torra är enkelt men efter ett dop i fe blå och bikinin blir våt trycker den sej mer uppefter kroppen och vissa "Former" kan dyka upp. Just att undvika det krävs mod, tid och prövning. att hitta baddräkt med det rätta materialet eller design. en baddräkt jag har använt har en kort kjol vilket är trygt att ha. men ibland vill man ju ha bikini och joo absolut en snygg bikini.


Vad gäller då att tänka på? Jo jag gick länge i butiken och sökte en snygg bikini idag och hittade de ONE snygg svart bikini med dubbla tyg det första understa lagret "klibbar ju uppefter kroppen när de blir våt men har du två lager så gör inte det yttersta det om det är spets som det slipper luft emellan slipper det inte luft lätt emellan de två lager så kan båda lagren klibba uppefter och det hämska kan avslöjas. men jag hittade med 2 lager one som kommer uppefter kroppen och one helteckt spets som siter "löst" och ite klibbar och torkar snabbt och man kan vara trygg.

min nya bikini är smal framtill och man binder den på siderna. sånna kan man ha som Transsexuell som ännu inte har gjort "the operation" om man lär sej konsten att mublera så att seja vilket är skit obekvämt de första åren men man blir van efter en tid. ;)

Andra knep är också att man köper bindor enkom för att bada med eller flera lager av samma modell av nedran del.

Och att se till att handuken ligger nära till hands när du ska upp ur vattnet är också en trygghet.

annars detta med att gå på gemensamma badstränder umgås och prata med folk ska man ta itu med för det är viktigt att inte lämna bort det man gillar på sommaren. :) öva hemma eller som jag gjorde åka ner till gemensamma badstränderna på natten och åka å simma och ta reda på hur det går och så. :)


Simhallen under vintertid är jobbigaste där gäller det omklädningsrumet att lära sej hantera handduken fixa och "mublera" allt utan att du ser vad du gör det kräver lite övningar och bra med mod. så simstranden nere vid sjön är lättare utmaning för du kan ha simkläder färdigt på.

Det tuffa där kan vara om du bor i liten by och bara bys borna som vetat vem du är hela ditt liv kan vara lite vääl intresserad att titta på din kropp hur du ändrat kropsligt och så. blikarna sitter inte på dina ögon så att seja utan från brösten och ner är fokusen. Men det är bara att köra på ändå. ;)


Likes

Comments

​Motorer asså jättebra när de går felfritt och man behöver byta tendstift någon gång och tanka. men när der börjar krångla önskar man att man hade haft något intresse och lärt sej något hur skiten fungerar och vad man ska kålla först vid olika tillfällen. 

Lite namn på saker och ting så man vet vad man ska googla efter. Det går inte att söka på någonting alls när det till exempel står (kålla brytarspetsarna) Var fan siter dom och vad är det då googlar man bilder och tittar OCH ahaa det är den bruna lådan som ser ut som en battery burk med tjocka sladdar ovanpå. 

Man pratar med brodern i telefon och frågar råd. och han sejer titta inuti strömfördelaren så det inte är fukt där eller väldigt smutsigt. ockey svarar jag och googlar på bilder hur ser en strömfördelare ut. 

och plötsligt visar det sej att det är den samma jävla burk som brytarspetsarna. man öppnar och kållar där är en halvformad måne med slad någonstans brevid och när man rör på den går den att vika till siderna och så rörs en massa under den där halvmånen också. Vad ska man konstatera? Ja inte verkar det väll vara något fel här. i låcket siter en svart liten pinne i mitten, jag trycker på den lite den går att trycka in. men den verkar vara av plast vilket jag tyckte var konstigt. med samband med att det är en sladd i andra sidan locket mitt emot, plast leder väll inte ström tänker jag, men den har självklart alltid varit plast. 

Sånna tillfällen hade man önskat man varit intresserad av skruvar och mototet då hade man ju varit med och lärt sej från liten och vetat lite iallafall. 


Men rätt mycket har jag lärt mej med våran båtmotor, jag har byt tändstiften skälv jag har byt packningen bakom avloppet skälv. och jag har skruvat bort och rengjort förgasaren skälv. :) jaa rengjort och tittat så allt är bra gjorde min bror men det var jag som skuvade bort och tillbacka den på motorn. ;) 

Men det här med strömmen nu då. fattar inget allt ser ju ut som innan och det man öppnar upp då  hur ska det se ut se ut när det funkar? rengöra lite här och där kanske det börjar fungera om man rengör inuti allting slipar det som ska konekta med saker och så. men när inte det fungerar? 

De väll att göra det vanliga ringa och fråga någon som kan att komma och titta. Så får man se på och lära sej. :)  

Men pinsamt när man ska hjälpa till skälv och den andre sejer du ska skruva åt andra hållet. Fan ja skruvar alltid åt fel håll. och finns ingen där som kan seja får man prova sej fram och tänka till.  

Likes

Comments

Helt ärligt jag älskar att bli behandlad som "fin" kvinna. Som till exempel. Jag har fåt punktering på bilen. Jag skruvar loss decket skälv i högklackat och finare kläder för att jag är oftast påväg någonstans när det händer ;) jag kör decket till en gubbe som har deck verkstad, eller vad det nu heter. jag kommer in och sejer.

Jessica: Hej jag har fått punktering på bilen och undrar om du kan byta deck.

Deck gubben: Jo säkert kan ja de.

Deck gubben kommer ut och hämtar mitt deck ur bakluckan och bär in det skälv, jag fick inte han fixar decket och jag betalar och tackar och ska ta mitt decke och gå ut, Nej deck gubben kommer med snabba kliv.

- Nej vänta jag bär ut det i bilen åt dej, decket är tungt och och du kan bli smutsig.

Han frågar var bilen min med punktering är och undrar om jag får någon som kan hjälpa mej sätta på decket. jag hadde ingen reservring så jag har bilen längst vägen och lånat pappas bil för att komma och laga decket.

Deck Gubben: ahaa vad bra då hjälper han dej att sätta på decket igen.

jag tänkte att han får tro så. jag berättar inte att jag skälv kan göra det. för det var jag som skuvade av decket från början.

Jag hämtade pappa för att följa me mej till bilen av en orsak att jag inte kan köra hem 2 bilar skälv. men till min förvåning tog pappa decket och skruvade ditt det skälv och jag fick se på.

Förut när jag ännu var kille hadde jag fått skruva ditt decket skälv för alla hadde tänkt att det är självklart att jag klarar. jag skulle också ha fått bära in och ut decket ur värkstaden skälv.

Så jag har upplevt mycket skillnad att vara kvinna att "manliga" grejer/jobb ska inte jag göra framför en man.

Redan när jag ska hämta ut paket kan det vara något gulligt. paketet vägde 13 kg från Avon jag fick frågan snabbt klarar du det eller ska jag bära det i bilen åt dej? Det är ganska tungt sa han.

Jag svara nej jag klarar nog det och tog i och sade det var tungt är det verkligen bara 13kg ;) ich så bar jag det i bilen.

Men helt ärligt jag storm trivs med att få hjälp. Hormonerna har gjort att jag tappat styrkan så långt ifrån stark som jag var före är jag. men det är gulligt att man kan få hjälp med små saker med. :)

Polisen.

Som man blev jag tagen i en razzia på grund av obetald skatt på bilen i misstag. polisen tog mitt körkort och rev bort bokstavligen brickorna av bilen saftig böter och jag fick inte ens köra hem.


GlömsGlömsk igen på en annan bil som kvinna skatten var glömd på ena bilen som jag körde och hamnade i razzia med. Polisen pratade lungt med mej och gav mej 70€ i böter och bad om ursäkt att vi måste ge någon form av böter. men sade lungt att forsätt dit du är påväg och handla och kör hem igen och så fixar du skatten bara så är det bara att tuta och köra. och önskade mej en trevlig fortsatt dag.


Helsingfors stadsbuss.

Jag var på väg från utkanten av h fors till kampen där jag skulle ta bussen till vasa. första gången jag är där utan egen bil så när sista håll platsen är framme och alla stigit ut frågar jagbusschauffören om vägen till min onniebuss till vasa.

Jessica : Excuse can u tell me the way where the buss station is so I can finde my onnuebuss to vasa.

Buss chaffisen: yeah ofcors sit down!

Han stänger dörren på bussen och kör hela vägen fram till kampen på vägen frågar han om han får bjuda mej på mat nesta gång jag är i h.fors och så vidare. jag svara jovisst men bara som vänner för jag är gift.

Framme vid kampen stänger han av bussen och stiger ur och visar mej välkommen ur bussen. han låser bussen och sejer - I got some extra time, follow me.

Han går framför mej och håller upp dörrarna för mej och följer mej hela vägen ner till min buss och sejer Ha en trevlig resa. och ser glad ut och jag tackar under promenaden visade han mej var det finns att köpa kaffe och tilltugg för färden.


Det var service det. som jag alldrig upplevt som man. :)

I love to be a woman. ;)

Fast ibland kan det var knepigt med service när det gäller att köpa saker till vår båt till exempel. ifjol var jag på motornet för att köpa packningar till avloppet på våran Wickström. jag frågade efter en var de har packningar till avgasrör som tål värme. tyckte det var märkligt att han tänkte och svarade jag vet inte om vi har och visade mej sedan till en avdelning med papper, print papper, kuverer och sådant jag frågade flera att jag ska ha packningar till en motor och försökte förklara att det ska vara mellan två delar på en motor och hålla tet. jag fick leta skälv med hjälp av frun tills vi hittade packningar till motorer.

När jag skulle köpa propeller tog det en stund jag fick fråga efter länge säljaren eftersom jag hadde svarat på en annons på findit med meddelande att jag ville köpa den propellern. till sist fick jag ett meddelande på telefon När kommer du jag måste iväg och kommer tillbaks om en timme. jag fatta ingenting så jag svara men jag står ju här nu! Då kom en gubbe hej jag såg nog när du kom men jag hadde väntat mej en man. jaha nej det är bara jag svara ja.

Han tittar förundrat på mej och frågar - har du verkligen en båt.


Det är olika upplevelser. men visst är livet underbart som kvinna. :)

Likes

Comments