Nå har jeg vært fruen til Edward i snart tre år (hurra for snart tre års-jubileum!), og på de få årene har jeg lært bare en brøkdel om hvordan jeg skal være den beste versjonen av meg selv for mannen. Her er noen viktige punkter jeg mener er veldig sentrale i et godt og trygt ekteskap.


#1 Jesus først - er det en som kan si meg hvordan jeg skal være en god kone ovenfor mannen min, så er det Sjefen sjæl. Han kan gi meg kunnskap, visdom, tanker, drømmer, ny iver, kjærlighet og TÅLMODIGHET. Altså, let me tell you: Edward krever sitt (det gjør jeg óg for så vidt ..)

#2 Selvbilde - godta deg selv! Mannen gifta seg med hele DEG. Det vil si; du er bra nok for han, elska for den du er! Vi damer har ofte en dårlig uvane med å tenke negativt om oss selv og å sammenligne oss med ALLE ANDRE. "kanskje mannen min vil elske meg LITT mer om jeg var mer lik henne for hun er bare så utrolig perfekt." Wait a minute - det var jo ikke HENNE mannen din gifta seg med, var det vell? NOOOPE - its you, and it will always be YOU. Why? Bare for å minne deg på løftene dere ga hverandre på den store dagen; "til døden skiller oss ad". Det betyr med andre ord; ordet "skillsmisse" er ikke et tema i deres ekteskap. Da mannen din sa "ja" til deg, ville han ha hele deg , han sa "ja" til og med til alle feilene og manglene dine... Godta at du er bra nok for både mannen din og Han som skapte deg. Når du har godtatt dette, tror jeg neste punkt kan være mindre vanskelig.

#3 Gi, ikke krev - dette punktet kan være det vanskeligste (det mener i hvert fall jeg). Når man er i en hvilken som helst relasjon med noen (venn, kjæreste, ektefeller), er det ofte slik at vi krever alt for mye av partneren. Man har skrevet sider opp og sider ned om hvordan partneren skal være for at DU skal bli fornøyd. Om mannen ikke gjør det du krever av han, blir du i overkant litt for sur (jeg kjenner meg så alt for godt i dette ... unnskyld, kjære. Forgive me?). Men jeg tror om man gir mer av seg selv enn å kreve, blir det mye bedre! "Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem." Om du ønsker og krever at mannen din skal bruke mer tid på DEG og mindre på seg selv, begynn å gi din tid først.

#4 Kommunikasjon/snakk kjærlighetsspråket- Et helt sentralt punkt i et godt ekteskap er KOMMUNIKASJON. Om dere ikke snakker med hverandre, fungerer det ikke. Basic tips, men så viktig og sant. Om jeg skal være den beste versjonen av meg for Edward, må jeg snakke kjærlighetsspråket hans for at han skal føle seg verdsatt og elsket av meg. (Kjærlighetens fem språk: Anerkjennende ord, fysisk berøring, tjenester, gaver og tid). Edward for eksempel, han blir superhappy når han kommer hjem til et ryddig hus, oppvasken er tatt og middagen står på bordet. Slike hverdagsgleder fyller opp kjærlighetsstanken hans. (Nå tenker dere sikkert; det er jo så sykt standard at det er kona som skal lage middag osv. det er jo en selvfølge. But noo, its not. Jeg gjør det i ren kjærlighet for min mann. Jeg må jo også understreke at det er ikke HVER DAG det er ryddig eller middag på bordet når han komme hjem fra jobb, men jeg jobber med saken).

#5 Overse bagateller - Er det noe jeg er superflink til, så er det nettopp det å pirke. Er det noe, stort eller lite, så må jeg bare pirke på det. Store situasjoner må man jo selvfølgelig ta opp, ikke overse de! Men om mannen ikke har kastet de stinkende sokkenei vaskekurva, så vil jeg påstå at slike bagateller ikke trengs å bli til en gigantisk diskusjon. (Og ja - dette har vell skjedd i huset vårt x-antall ganger. Men her óg - jeg skal bli flinkere til å overse bagateller. Edward, om du bare legger skitne sokker i vaskekurva, så slipper jeg å pirke slik ... Neida.. JODA!)

#6 Tilgi - jeg tror alle burde bli bedre på å tilgi hverandre, selv for småting. Småting kan jo vokse til å bli til store problemer ... Og store problemer kan bli til problemer man føler man ALDRI kan tilgi. Jeg og mannen har en regel i huset, og det er; ... La ikke solen gå ned over deres vrede (Ef 4,26). Med andre ord: UANSETT om vi har hatt en liten eller stor diskusjon den dagen og vi vil helst legge oss i bitterhet og "glemme" dagens problemer, MÅ vi fikse problemet FØR vi tar natten. Dette er og kan være ekstremt vanskelig, men jeg tror, mener og erfart at det er noe som er viktig for at ekteskapet skal gro i god jord.


Da jeg sa "ja" til Edward for snart tre år siden trodde jeg at ekteskap er NULL problem, og det er jo enkelt; du lever og bor sammen, stifter familie, du jobber, du spiser, du sover etc. Men det ligger så mye mer i ordet EKTESKAP. Kjærlighet... Gjør alt i kjærlighet !

Du som kone; Hei frem de beste sidene av mannen din, godta deg selv og vit at du er HØYT elsket av han som du kaller din EKTEMANN og av Han som kaller deg ELSKEDE DATTER <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Nå er det så alt for lenge siden jeg har skrevet ned mine tanker og opplevelser, så her er en fin liten update til dere som (forhåpentligvis fremdeles) leser bloggen.

Nytt år - nye muligheter
Nå er vi allerede mot slutten av januar 2017. Året 2016 ga meg så utrolig mye, where to start?!
Ikke bare det at jeg ble mamma for første gang, men jeg lærte så mye av meg selv. Jeg har erfart hvordan det er å være en hjemmeværende mor. Og det skal sies at det ikke er bare-bare. Jeg har opplevd hvordan Jesus leder meg i hverdagen, hvordan Han påvirker tankemønsteret og livsstilen min. Kan hende du ikke tror på Han, men for meg er han liksom kapteinen i livet mitt - Det er han som styrer båten. Og det har jeg følt litt på dette året.

2016 var et år der jeg grublet mye frem og tilbake på jobb og utdanning. Og det fine er nå at Jesus har svart på de stressende bønnene mine. Han har sin timing, og ALT har lagt seg til rette. Jesus - du bare må gi meg enda mer tålmodighet og et villig hjerte dette året.

20.januar 2017 - jeg ble 23 år!
Om jeg feiret? Joda, men det ble på kvelden da gutten vår hadde lagt seg for kvelden. Jeg og mannen dro ut for en god middag og kino, en liten etterlengta date. Mannen må få litt ros av kreativiteten når det gjalds årets bursdagsgave. Ikke nok med en DABradio (må påpeke at den gaven var kanskje mer til mannen, da det var han som ønsket seg det, MEN den er oransje så da var den godkjent!), så fikk jeg en flybillett! Om ca. en uke sitter jeg på et fly til sørlandet for å besøke ei god venninne! En liten husmors-ferie kan man si. Det gledes, men jeg har litt den derre mamma-følelsen "håper-det-går-bra-mens-jeg-er-borte-kanskje-jeg-ikke-kan-dra-likevell-fordi-guttenmin-trenger-meg-følelsen"! Andre mødre som har den følelsen noen ganger?

Vell. Som oppsummering av bursdagen så var det en fin dag! Men jeg hadde liksom ikke tid å sette litt stas på meg selv. For nemlig - nå fremover blir min bursdag litt i glemmeboksen. Why?

21.januar 2017 - Gutten vår ble 1 år!
Jo - fordi gutten vår har bursdag dagen etter meg! Tenk, vår fineste skatt er ett år (i skrivende stund er han faktisk 1 år, 5 dager og 3 timer. Haha #baremødreforstår)
Jeg skjønner mødre som stadig skryter over hvor fort ett år går. For ja - det går så utrolig fort. Jeg ble litt emosjonell da jeg gikk gjennom bilder fra fødselen. Da det kun var bare meg og mannen i huset, visste vi LITE om det å ha ansvar for et helt liv. Vi visste lite hvordan hverdagen skulle bli med en ny sjef i huset, og vi ante ikke hvor mye arbeid det lå i å være en mamma og en pappa. Takk GUD for at Han hjelper litt i hverdagen med både tålmodighet (en hel del!), trøst og glede.


2017-here we come
Dette året bli bra! Litt skummelt å ikke vite hvordan fremtiden blir, men godt er det å vite at kapteinen min har full kontroll. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med meg selv, både som ungdomsleder, venn, kone og ikke minst som mor. Jeg gleder meg til å nyte tiden med familien min, og ikke minst så gleder jeg meg til å leve livet med Han som har gitt meg livet. #blessedlife


Så til slutt.

Til meg selv: Eli, stå på! Du klarer alt i Han som gjør deg sterk. Du er ei fantastisk ung, sprek, vakker og godhjerta mamma, kone og venn som har ingenting å bekymre seg over. Du må ha litt tro på deg selv, men mest av alt - ha tro på Han som har lagt puslespillet for deg. Eli, legg bak all bekymring for året som kommer, ta en dag om gangen og vær takknemlig for det du allerede har. Og til slutt, Eli : husk at du er elsket <3

Likes

Comments

Det er så mange tanker som svirrer i hodet mitt når jeg tenker på ordet "jul". Jul er liksom den tiden på året der vi samler familien rundt samme middagsbord, serverer de fineste rettene av de fineste serviset. Det er da vi finner frem kjolen du kjøpte bare for noen dager siden som kun kostet 1000kr. Det er da vi sitter inne i en varm stue, hører på julemusikk og snakker om hvor takknemlig og heldige vi er. Og det er da vi pakker opp de utallige mange gavene vi får fra fjern og nær som vi har ønsket oss så alt for lenge, men som vi kanskje, sånn egentlig ikke trenger, eller?

For vent litt.

Jeg googlet hvor mye vi nordmenn vil bruke på julegaver i år. Og jeg ble bare kvalm når jeg så tallet - 55,5 MILLIARDER KRONER.

Både du og jeg har det overmåte godt. Vi er bortskjemte. For her sitter vi, foran ipaden, macen eller iphonen og skriver ned en uttallige lang ønskeliste som vi sender til familie og venner, i håp om at vi ihvertfall kan få noe av det som står der. Og når vi får den nye Iphonen 7+ blir vi jublende glad og er i lykkerus. For en stund.

Men trengte vi egentlig den Iphonen 7+ ?

Det jeg vil si er: du og jeg har allerede alt vi trenger. Vi har mat på bordet, tak over hode, en god seng, noen trygge venner og familie rundt oss, er ikke det nok? JO. Vi trenger liksom ikke noe mer enn det, mener jeg. For om du løfter blikket ditt på tv-skjermen rundt nyhetstidene, vil du garantert få se et barn eller en familie som står med tomme mager, med redsel i øynene og knuste drømmer.

Hva med de?

Du streifer alltid forbi noen som ønsker at du gir penger til de som er i nød, til de som faktisk trenger noe denne jula. Og hva gjør du da, egentlig? Går du lett forbi og tenker det er vell nok av folk som gir så jeg trenger ikke, eller gir du noe, sånn helt seriøst!?

Disse 55, 5 mrd kronene, er de kun gitt til de som allerede har alt, eller er de også gitt til noen med tomme mager? Jeg tenker bare høyt jeg nå.

Budskapet julen bringer er enkel: En konge ble født for å gi en liten hjelpe hånd til verden. Hva om vi gjør det samme?

Jeg vil utfordre deg denne jula til å gi til noen som faktisk trenger noe. Gi så skal du få er en liten greie som står i boka mi. Men hva skal du gi, tenker du sikkert. Du kan jo kanskje starte å gi KJÆRLIGHET?

Det er da du blir rik!

Likes

Comments

Har du sett deg selv i speilet i dag? Hva ser du? Hva tenker du? Hva føler du?

Selvbilde. Det er noe jeg tror alle på et punkt i livet vil stille spørsmål ved. Alle har sin egen definisjon på hvem man selv er, om det er positiv eller negativ. Jeg tror også at alle har noe man aldri blir fornøyd med. For liten rumpe, for tykke lår, for småe lepper ...

Det starter med deg. Hva tenker du om deg selv? Hvor er det du bygger dine identitet, ditt selvbilde? Ja, jeg spør : HVOR bygger du din identitet? På HVA bygger du identitet på?

Jeg mener at identitet har en stor innvirkning på ditt selvbilde. Identitet = hvem er du. For verden forandres. Trender forandres. Meninger forandres. Konstant. Jeg er overbevist om at hvis du bygger din identitet på verdens tanker om hva som er trendy, hva verden mener om deg, da vil du og ditt selvbilde forandres KONSTANT, hele tiden! Og det fører til spørsmålet : hvem er du igjen? Hvem er den orginale deg?

Jeg jobber med mitt selvbilde hele tiden, og det tror jeg alltid vil gjøre. Det er ikke lett å "godta" seg selv når hele verden har en hånd med i spillet. Det er flere ganger jeg ofte tenker "jeg må slanke meg. Disse strekkmerkene fra fødselen er jo utrolig stygge, de må fjernes." Jeg tror det er menneskelig å tenke negative (og positive) tanker om seg selv, og det er helt OKEY. Bare ikke la det ødelegge deg.

Men selv om jeg noen ganger ønsker å forandre meg slik at verden skal applaudere og si til meg "good job", så er det til syvende og sist Guds ord som skal prege meg og mitt liv.

For ja, jeg tror på en som er større enn denne verden. Jeg tror at Han elsker meg akkurat for den jeg er, og det skal i bunn og grunn være godt nok. Å vite at man er elsket av noen kan hjelpe så mye på selvtilitten! Bygger man sin identitet på en person som elsker deg for den du er, da er jeg overbevist om at selvbilde blir noe annet. Speil deg i Han som elsker deg, speil deg i Han som skapte deg. Vi er skapt i Hans bilde, og Han er jo herligheten selv - tenk bare på hvor herlige vi egentlig er!

Han er en grunnmur jeg påstår er en sikker plass å bygge identiteten og selvbilde på. Han rokkes ikke, og forandres ikke. Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid (heb 13,8).

Om du tenker : guuurl, det er lett for deg å si. So let me tell you : du bestemmer helt selv hvor du vil bygge din identitet, men jeg vil oppmuntre deg til å velge den personen som ALLTID vil stå fast og en som ALLTID vil elske deg for den du er. Du er deg for en veldig god grunn :)

Likes

Comments

Du vet gjestene kommer om 10 minutter. Hva gjør du?

Du rydder! Rydder bort alt som ikke skal være der og skyver det i et kott, i håp om at INGEN vil åpne å titte inn. Støvet og smulene som vanligvis alltid ligger strødd over gulvet er fjernet. Babygulp på teppet er vasker bort med den sterkeste oppvaskmiddelet du har. Pleddet i sofaen som alltid ligger i en krussedull er brettet på centimeteren og gardinene er selvfølgelig strøket! Da kan gjestene bare komme. Du vil jo bare vise de beste sidene av deg selv!


Velkommen, sier du og viser gjestene rundt i det strøkne huset ditt. På kjøkkenet har du laget en liten dessert som alle kan smake på. Mens alle gjestene står på kjøkkenet, ser du at en gjest går mot gangen. Jeg skal bare på do, sier gjesten og går. Du ser at skrittene hans går mot kottet, mot det rommet du IKKE vil vise. I en hast kaster du deg foran døra til kottet og sier noe sånt: "her er det bare rot. Jeg vil ikke at du skal se det. Toalettet er den veien."

Hva vil jeg si?

Jo. Vi mennesker er alt for flinke til å gjemme det "dårlige"greierne i livene våres. Vi vil liksom bare vise det beste, reneste og fineste i livene våres. Det er på en måte en sånn lek "om å ha det perfekte liv, uten feil." Og om du failer, så taper du.


Hallo. Det er ikke sånn det er folkens. Den leken liker jeg ikke. For hvem har et perfekt liv? Hvem prøver vi å lure? Livet består av feiler og mangler. Og det er OK!


Som Hannah Montana sier "everbody makes mistakes". True. Men jeg har good news til deg. Det er EN som er feilfri, en som tok på seg alt det du bærer på. Så du er egentlig skyldfri, du må bare ta i mot. Og ja, det er så enkelt.


Så alt det rotet i huset/livet ditt som du gjemmer vekk, det er allerde ryddet bort av Han som elsker deg ubetinget. Dont forget that.

Likes

Comments

Lillegutt er snart åtte måneder... Åtte måneder? Jeg skjønner de mødrene som sier "åh, tiden flyr. Han har blitt så stor". For ja, tiden flyr når man er mor. Det er ikke "bare å være mor". Du skjønner - å være mor er 24/7 arbeid, det er ikke en enkel jobb.

Om jeg skal bli noe? Utdanning? Jobb? Jo. Jeg skal det. Men i skrivende stund er jeg lykkelig å være en hjemmeværende mor får vår sønn. Jeg heier på de mødrene og fedrene som setter familie og relasjon framfor ordet "karriere og suksess". Jeg mener, når ble det feil å få barn før karriere? Blir livet mitt satt på vent når jeg har en unge? Egentlig ikke. For jeg lever - nå.

En unge ødelegger ikke ens mål for livet. Det beriker! Å bli mor før alt annet er noe fantastiske greier. En unge inspirerer til; å jobbe, til å tenke på andre før seg selv, til å elske, til dele, til å leve.

Jeg lever for noe større enn meg selv, og da vil jeg heller ikke bekymre meg for "hva jeg skal bli" når jeg allerede er noe - elsket. Å bekymre seg er noe alle gjør, men hva gagner det? I Matteus evangeliet 6,31-33 er det en fin oppmuntring: don't worry, Gud skal forsørge. (Om du tror eller ikke, vil jeg si deg en ting: du ER noe selv om du står den uten en bachelorgrad. Du ER elsket, det er NOEN der oppe som har lagt en plan for deg. Det er liksom bare opp til deg å velge Han "noen der oppe".)

Og om jeg skal utdanne meg, spør du. Svaret er, ja. Men akkurat nå tar jeg utdanningen "how to be the best mom in the world". Og den utdanninga vil ta hele livet - og jeg elsker det!

Likes

Comments

Mens jeg sitter og hører på ei knallbra preacherwoman i menigheten og spiser sveler, kommer denne tanken over meg: DETTE er familie. DETTE er viktig. DETTE er livet.


For hva har vi gjort om vi ikke hadde en familie? Så klart - vi har vært så alt for ensomme. Og det er nok ikke det vi er skapt til å være. Jeg er overbevist om at INGEN klarer seg alene. Alle trenger noen. Alle trenger en familie.

Hva er familie? Familie for meg er fellesskap med de som betyr noe for meg. Familie for meg er fellesskap med de jeg bryr meg om.

Menighet er noe jeg bryr meg om. Altså - en familie! Menigheten jeg går i kryr det av både store og små, gamle og unge, hvite og svarte, høye og lave, runde og tynne! I familien min er alle generasjoner innkludert. Vi er en storfamilie, og jeg elsker det !

I en familie bygger man hverandre opp, lærer av hverandre, ler sammen, gråter sammen, er der for hverandre i tykt og tynt. Menigheten min er slik. Vi er en familie der gamle og unge heier og bygger hverandre opp. Vi er en familie der vi ler sammen, gråter sammen og støtter hverandre gjennom alt.

Familie har alltid en grunnmur av verdier. Familien min har Jesus som grunnmur, og jeg elsker det. Familien min har blikket festet på Han som hang på korset for alle sammen. Familien min elsker fordi Han elsket oss først.

Familien min elsker jeg. Familien min verdsetter jeg. Familien min heier jeg på!

Og DUUUUU er velkommen inn i familien <3 join the squad !

Likes

Comments

Kortene på bordet : mammalivet er VANSKELIG.

Noen ganger får jeg den utrolig kjipe tanken om at jeg failer som mor. Jeg klarer rett og slett ikke å forstå han. Uansett hva jeg gjør, ender det ofte med hulking og skriking av både mor og barn. Av og til må jeg bare legge han ned og la han skrike, mens jeg legger puter på ørene og puster. Er det lov å være sliten mor? Svaret er JA, med store bokstaver.

Jeg tror ingen kan bli forberedt nok til å bli foreldre for første gang. Jeg leste i uttallige mange bøker, blogger, videoer om hvordan livet ville bli med en nyfødt baby i huset. Tips og triks for både mor, barn, far, amming, skriking, søvn, mat, etc... Jeg følte meg ready to go! Men der tok jeg feil. Ganske og! Selv om jeg leste meg opp og følte jeg hadde alt klart og GLEDET meg til å bli mor, traff virkeligheten meg midt i trynet da vi kom hjem fra sykehuset med lillegutt.

Noen dager er PERFECTOO, og det er disse dagene jeg kanskje hadde tenkt skulle være ALLE DAGER, men jeg tok grundig feil. For det er så alt for mange dager der jeg virkelig er SLITEN. Det er dager der det faktisk er VANSKELIG å være en god mamma. Og det er lov å føle på det!

"Er han lykkelig? Trives han? Gir jeg alt? Føler han seg elsket?" Disse spørsmålene surrer i hodet mitt hver bidige dag. Det er fakta når jeg sier jeg ofte føler jeg ikke strekker til, at jeg ikke gjør mitt beste, at han ikke føler seg elsket. Og det er den værste følelsen ...

Mammalivet er vanskelig. Ikke pynt på sannheten, for sannheten er at det er tøft. Det er vanskelig. Hver dag må man på en måte starte på nytt - ingen dager er like. Vi lærer hver dag. Om du føler deg alene når ungen din skriker og hyler og du føler deg hjelpesløs, tenk at du ikke er alene. Vi mødre er i samme båt, alle sammen. Ihvertfall JEG!

Til slutt. En liten oppmuntring til alle dere mødre der ute som har den kjipe tanken om at du failer : DU GJØR EN BRA JOBB! Du er enestående. Du er elsket. Du er et godt forbilde for ditt barn. Du har den viktigste jobben. Ingen kan erstatte deg som mor. Du er med på å forme et liv! Alt det du gjør for ungen din, gjør du ikke forgjeves!

DU ER EN GOD MAMMA! <3

Likes

Comments

Når jeg titter ned på deg og dine glitrende øyner starter tankene igjen å fly. Tanker og spørsmål som aldri vil få sine svar. Tanker som setter sine spor. Spørsmål som alltid vil være her. Hvorfor. Hvem.

Hvorfor gav hun meg bort? Ville hun ikke ha meg? Var jeg for stygg, for dum, for rar til at jeg kunne bli elsket som hennes barn? Ble hun tvingt å gi slipp? Ble hun voldtatt? Er hun gift? Ung eller gammel? Hvordan ser hun ut? Ligner jeg på henne? Hva heter hun? Lever hun?

Hvem er han? Er han snill? Slem? Elsker han henne? Hater han henne? Er de sammen fremdeles? Har de flere barn? Har jeg flere søsken?

Savner de meg?
___________________________________________________________

Tror dere på tilfeldigheter eller Gudfeldighet? Jeg tror på det siste. Selv om disse tankene noen ganger kan ta knekken på meg, takker jeg Han som skapte meg for livet jeg har nå. Livet er for kort til å leve i fortiden - jeg må leve her og nå. Jeg er HER for en grunn. Ingen tilfeldigheter! Jeg er HER for min egen sønn og for min egen familie!

Jeg hater ikke de som måtte gi slipp på meg. Det var nok en grunn til det ! Men jeg er så takknemlig for det livet jeg har nå, at jeg ikke kan gå rundt å ønske at det skulle ha vært annerledes. Da hadde jeg ikke vært her som kone og mor.

Min mamma og pappa er HER. De som tok meg under vingene og har elsket meg fra dag en. De er mine hvite og godhjerta foreldre som alltid vil være der. Jeg elsker de! Hjertene deres strakte seg helt ned til Filippinene. De er fantastiske. Tusentakk for at dere er min mamma og pappa!

I skrivende stund ser jeg på min egen sønn ligge på gulvet å leke. Han er min. En jeg alltid skal være hos. En jeg aldri skal gi slipp på. En jeg skal elske grenseløst. En jeg skal se vokse hver eneste dag. En jeg skal ta vare på helt til den dagen han må ta vare på meg.

Jeg er hans mor, han er min sønn. Min egen sønn <3

Likes

Comments

Jeg vet ikke når vi begynner å huske tinger? Er det i 3-års alderen? Ihvertfall. Til dags dato har jeg dårlig samvittighet ovenfor en person jeg ikke var helt grei med i barnehagen. Let me tell you the story!

Jeg vet ikke helt om jeg var en badass girl i barnehagen, jeg tror ikke det? Men jeg hadde mine dårlige sider. Og det var en person i barnehagen jeg synes var så ufattelig ekkel. Han var den typen jeg nektet å snakke med, en jeg overhode ikke skulle holde i hånda eller klemme. Jeg husker de gangene vi skulle ha sangsamlinger og skulle holde hender, jeg NEKTET å holde han (jeg fikk selvfølgelig kjeft fordi jeg var så sta.). Siden jeg måtte, holdt jeg istedenfor ytterst på genseren hans - ikke noe kroppskontakt her nei! Æsj, nå i skrivende stund får vondt i magen av å tenke på hvordan jeg var mot han ...
Hvis jeg ser han i dag skal jeg gjøre opp for meg !

Hva vil jeg si med denne historien?
Jo. Grunnen til at jeg nektet å holde han i hånda eller snakke med han var fordi han hadde eksem. HALLO ELI JOY... Eksem? Det er jo ingenting ... Han var jo den snilleste personen på hele kloden, men jeg nektet å bli kjent med han på grunn av utseende. Jeg var ikke helt Jesus-lik der nei...

Fordi- Jesus, Han ville gjort det helt motsatte. Han ville gjort det samme han gjorde med den spedalske. Jesus ville holdt han i hånden og snakket med han. Jesus ville ikke ha sett eksemen, Han ville sett en person - noe jeg aldri gjorde...

Dere skjønner. Jeg vil bli mer lik Jesus, det er et bra forbilde. Så det å se på utseende istedenfor personen, det blir VELDIG feil. Jesus brydde seg ikke hva andre tenkte når han tok på den spedalske. Og hallo - da Jesus tok på han, ble han ikke smittet som folk trodde, men den spedalske ble frisk! Amen to thaat!

Point being
: ikke gjør det jeg gjorde mot den stakkars gutten. Ikke overse han bare fordi han har noe du ikke liker! Det blir feil. Greia er at om vi skal og vil bli mer lik Jesus, da må vi slutte å dømme og heller gjøre som Jesus gjør - se de som ikke blir sett!

Omsorg og kjærlighet foran komfort!
Glem deg selv og tenk på andre. Sett de andre foran deg selv. Jesus hadde et bra øye med outsidere i samfunnet, de glemte, de fortapte, de ingen ville ha noe med å gjøre. Han satte omsorg og kjærlighet foran komfort .

So, now you do the same!

Likes

Comments