Header

1 / 2 /3 / 4

Vad sägs om lite inspo på klänningar nu inför midsommar?!

Ellos har ett stort utbud av klänningar & just nu så kan man handla från deras egna sortiment (förutom möbler) & få 25% rabatt. Erbjudandet gäller tom 26/6.

Så har du ännu funderingar på vad du ska ha på dig på midsommar, så är mitt tips att kolla in Ellos utbudet :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

bikini


Gammelrosa set / Svart set / Mörkrosa set

I år kommer jag vilja köpa mig en ny bikini. Vill ha nåt trevligt nu när det blir mer badtillfällen i år. De sista 4 åren eller tom mer, så har badtillfällena sinat för min del. Barnen har ju badat, men för både mig & Nico så har det inte blivit många sammanlagt. Man har ju blivit mer & mer utav en badkruka :)

Därför ska det ju bli riktigt skönt att kunna få hem ett spabad & på så vis kunna få badat mer fastän det kanske inte är riktigt detsamma som att bada i sjö eller i havet.

Men iallafall, en ny bikini behövs & jag kan faktiskt inte bestämma mig. Gillar dessa tre, men jag behöver hjälp att välja. Innan jag hör med gubben, så vill jag kolla med er läsare också :)

Vilken bikini tycker du jag ska välja?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller annonslänkar

barnservise


Bestick / Skål & Tallrik / Snack Box / Barnservis Babblarna

Melody har blivit allt mer & mer intresserad utav att få äta själv, inte med bara händerna utan även med sked eller gaffel. En annan sak också är att hon är väldigt dukitg emellanåt att dricka ur glas eller pipmugg. Mestadels så har hon fått använda spillfri flaska hemma. Ibland får hon dricka ur glas när jag håller i det.

Men man vill ju uppmuntra när intresset kommer & viljan finns där :) Har kikat lite på olika "äta själv" produkter & det finns ju mängder.

Tänkte passa på att slänga ut en fråga till er andra föräldrar. Vad för produkter har ni varit nöjda med till ert barn när dem lärde sig äta själv?

Ovanför är det från Mambaby & ett barnservis från Lekmer med Babblarna.

Likes

Comments

Dem är söta när dem är vakna & ännu sötare när dem sover :) @fruthomsen84

Min fredag har inte börjat så bra, jag fick tidigare ringt till jobbet & meddelat att jag istället får bli hemma för jag är inte kry. Skulle egentligen jobba ikväll men behöver vila, så det har jag tänkt göra istället. Sjukskrev mig idag & imorgon, sen hoppas jag att jag känner mig bättre på söndag.

Valt att hålla Melody hemma hos mig, så hon ska inte till förskolan. Bara att hoppas hon kommer vara på gott humör & låter sin mamma få ta det lugnt. Alla barn är hemma, så hon kommer nog inte märka av att mamma är lite tråkig.

Är nästan lite glad nu att det regnar bara för det, så man inte får dåligt samvete för att man väljer soffan.


Likes

Comments

Idag har jag haft en ledig dag med barnen. Det har inte hänt så mycket dock. Jag började med en lugn morgon i sängen, fick inte den sovmorgon jag hade hoppats på men kompensera det med ett par koppar latte i sängen medan Melody lekte.

Det började med en mulen förmiddag, så jag såg till att damma & dammsuga nedervåningen medan Melody vilade. Har även kört tre maskiner med tvätt. Sen tog vi en sväng till affären. Solen kom sedan & nu har det i eftermiddag varit soligt & varmt. Vi gick ut förut, men vi blev inte ute så värst länge. Jag är sååå trött & vill bara vila en stund på soffan. Men vi går säkert ut igen sen när Nico har kommit hem & det ska fortsättas med altanen :)

Nico skrev förut att han har fått meddelande om att vårt spabad har levererats till butiken, så den är redo att hämtas. Vi ska lägga trall först där spabadet ska placeras, för då kan vi hämta det så snart som möjligt & ställa spabadet där. För dem reserverar spabadet endast 4 dygn efter den har kommit till butiken, så man kan inte dröja med att hämta den. Det dröjer inte länge innan vårt härliga spabad är på plats ♥


Blev även en liten beställning från H&M. En sommarklänning & korta leggings till Isabelle. Sen beställde jag nya bh:ar till mig, då jag har väldigt få som jag kan använda. De flesta är för stora eller för små pga förändringar under & efter graviditeten med Melody. Tycker såna här bygellösa bh:ar i spets är fina, men vet ej hur passformen blir på mig. Om det ser lika fint ut, men det återstår & se :)


Likes

Comments

Vår onsdag har bestått av jobb, skolavslutning & lite altan bygge. I år hölls skolavslutningen på Isabelle's skola på skolans fotbollsplan, vilket gjorde att det blev betydligt mer människor som kunde komma.
Vanligtvis har det varit i kyrkan.

Det har varit en solig junidag & det var en väldans tur att det kunde bli så bra väder när det är skolavslutning.

Dock blev det gräl & slagsmål bland vuxna män så polis tillkallades, så det blev lite obehag. Fattar inte hur man kan låta det eskalera på det viset & att bete sig så bland så många barn!!
Många fick hålla fast & försöka tygla han som var upprörd & han gav sig inte. Utan han skällde & var helknäpp.
Tur de inblandade blev omhändertagna iallafall.

Men det är verkligen sjukt hur vuxna människor kan bete sig. Detta skulle vara en trevlig timme för alla & mitt i en sång så blir det bråk. Trevligt...NOT!!

Men nu är sommarlovet igång & imorgon ska det bli så skönt att kunna vara ledig med barnen. För imorgon är det min enda lediga dag denna vecka.
Blir skönt att inte behöva upp tidigt när jag numera är ledig eller gör kvällen, för nu behöver inte Isabelle följas till skolan :) Så det innebär lite mer dagar med sovmorgon.

Likes

Comments

Snart är denna tisdagen över & det ska bli skönt att snart krypa ner i sängen. Men först lite mat. Blir sen middag för oss idag.  Medan Nico började gräva ner splintar till altanen, så har jag sett efter Melody medan hon busade runt utomhus.

Klockan drar iväg för snabbt när man slutar kl 16 och man vill hinna greja hemma. Det gäller att passa på nu när vädret tillåter en att hålla på ute. Så middagen blir något för sent idag, vanligtvis ska barn vara i säng så här dags.

Men istället så ska vi snart äta kycklinggryta & sen måste Isabelle hoppa i duschen. Imorgon är det ju dags för skolavslutning :)

Likes

Comments

Nu drar det verkligen ihop sig för på onsdag är det skolavslutning för både Patrik & Isabelle. I år kommer Isabelle ha avslutning på kvällen istället för på morgonen som dem annars har haft, det är för att dem var lediga en klämdag som gjorde att det blev en skoldag mindre än vad dem ska ha. Vissa skolor hade ledigt i Kommunen medan andra hade vanlig skoldag den klämdagen.

Dem kommer bara ha en mysdag på onsdag & sen på kvällen är själva avslutningen. Helt ok, för jag jobbar dagen & i år kan både jag & Nico komma :)

Högstadiet har ingen sån typisk skolavslutning där föräldrar kan komma, utan dem får fria biobiljetter. Patrik ska då gå på bio med ett par kompisar på onsdagskvällen. Detta är nåt alla högstadie elever i Kommunen får.

Skönt för dem att få en break nu! Isabelle kommer dock ha dagar där hon får vara på fritids fram till v.28.


Likes

Comments

Kände det var dags att damma av min pc & starta den då den har varit avstängd hela helgen. Uppdatera bloggen lite tänkte jag kunde vara en bra idé också :)

Ni får ha lite tålamod med mig numera, tyvärr blir det något oregelbundet uppdaterat då jag inte har möjlighet att få till ett bra flyt med min tid & bloggandet. Jag har bestämt att jag skriver när jag kan & vill. Jag kommer inte låta det gå en massa dagar emellan, men jag har svårt att få till att uppdatera bloggen dagligen. Så jag hoppas ni kan ha lite överseende med det :)

Våran helg har varit bra. Jag & Nico har mest varit fokuserad i helgen på något som vi har velat ha i ett par år nu. Nämligen Spabad. Vi bestämde oss för längesen att bygga en altan där vi kan ha ett spabad ståendes, men då var det bara i tankestadiet & önskemål som vi hade för framtiden.

Förra veckan så fick vi se att det fanns ett flertal Spabad med nedsatt pris på Bauhaus & i helgen har vi varit där & tittat & även kikat runt online. Om det är bra pris dem har just nu osv & efter mycket reseach så har vi kommit fram till att detta är bra priser som dem kör just nu. För & veta om vi ska vänta ytterligare eller om det är nu vi ska slå till. Vi har även jämfört olika modeller & vad man får för pengarna. Vi valde inte det billigaste, utan nu när vi väl ska ha ett så vill vi ju ha ett bra sådan. Men vi får ändå ett bra nedsatt pris på ett dyrt Spabad.

Vi har nu i helgen fått planerat & Nico har mätt & ritat upp hur han kommer bygga altanen & vårt Spabad är nu beställd, vi kommer kunna hämta den i butik i slutet på veckan!

Så förhoppningsvis startar altanbygget snart, vädret får bli mindre regnigt bara. Vi kommer också behöva sätta in en altandörr i vardagsrummet, men det blir inte nu direkt. Till en början får vi gå på utsidan ut till altanen när det är på plats.

Så vem vet, kanske kommer jag få skåla in min semester i bubbelbad slutet på Juli :) Vår altan blir inte så stor, utan det kommer få plats med spabad & ett par solstolar & så. Så byggandet tar nog inte så jättemycket tid när vi väl kommer igång. Nico kommer även bygga som ett trappsteg ungefär runt halva spabadet

Ni kan ju gissa att jag kollar inspiration på hur man kan göra det fint på en mindre altan :)


Likes

Comments

För er som inte vet så tycker jag det är lite kul med pyssel & sånt när lusten faller in. Då jag gillar almanackor & att planera, så är det bra att passa på att vara lite kreativ i samband med det. Nog för att det är enkelt att knappa in på mobilen när det är saker man måste komma ihåg, men jag gillar även att få skriva ner det i en fysisk almanacka.

Jag har testat sen i januari att köra med systemet Bullet Journal, men gjorde det en liten period & sen kom jag ifrån det. Sen började jag igen i april men här om dagen blev jag less på hela grejen. Jag kan inte hitta det rätta veckouppslaget som passar mig, jag har sabbat många sidor då jag inte har blivit nöjd.

Tanken är att det här planeringssystemet ska underlätta, inte göra det till ännu ett stressfaktor i ens vardag :)

Jag blir bara blir frustrerad, blir inte nöjd med det jag ritar upp & då fastnar jag istället länge på tex Pinterest eller Instagram för att hitta någon inspiration. Handlar väl mycket om att jag vet inte vad som passar mig när det kommer till det här systemet. Jag har svårt att få tiden att sitta & rita upp sidor som jag önskar ha med på en regelbunden nivå.

Jag beslutade mig för att lägga Bullet Journal åt sidan & istället köpa mig en trevlig kalender istället.

happy planner


Jag valde att klicka hem Happy Planner från en svensk sida som heter Sirap i Paris, men produkterna är från me & my BIG ideas. Valde denna med blommor på omslaget & sen även ett block med en massa stickers i vattenfärg stil, den innehåller 1078 stickers så det blir ett gäng att kunna dekorera med :)

Även om upplägget är färdigt & allt så finns det utrymme för ens egna kreativitet vilket jag gillar just med den här, om man vill rita & greja det man vill för hand eller använda klistermärken. Finns en hel del tillbehör man kan köpa, men också ladda ner gratis & skriva ut. Bilder, citat, ikoner osv som man kan skriva ut på papper för klistermärken. Men det går ju att skriva ut på vanligt papper & sen klippa ut & sen limma om så önskas.

Jag tror allt att detta är ett bättre alternativ för mig & det kommer spara mej lite tid. Jag behöver inte fundera på hur veckouppslaget ska ritas upp & att jag gör fel mm. Här är det bara att fylla i det som jag vet ska hända i veckan & sånt jag måste komma ihåg, sen kan det ritas & dekoreras hur mycket eller lite jag vill.

Likes

Comments