View tracker

Andra dagen på det nya året :-) Hur firade du nyår, party med vänner, utomlands, med familjen, en lugn hemma kväll eller på jobbet kanske? Inget av alternativen är fel, själv firade jag & gubben nyår hos en kollega till mig med henne's familj :-) Vi blev bjudna på supergod mat, god dricka & trevligt sällskap :-) Vi gick hem vid 23 tiden för vi ville vara hemma hos våra djur till tolvslaget. Vi skålade in det nya året i vårt uterum med sällskap av hunden som var väldigt nyfiken på alla raketer :-) Dock var vår katt inte lika glad för alla raketer så han gömde sig & kom inte fram förrän allt var över. Jag tycker så himla synd om alla stackars djur som lider så himla mycket på nyår :-( Nej jag har skrivit det innan & jag skriver det gärna igen att jag tycker kommunen kunde arrangera nyår på ett ställe där kommunen avfyrar raketer till tolvslaget. Då hade man sluppit allt detta smällande som börjar långt innan nyår & som även håller på långt efter. Jag förstår inte folk som lägger flera tusentals kronor på raketer, då kan dom lika gärna stå & elda upp sedlar. Men men det är ett fritt land & alla får göra som dom själva vill....

Jag säger alltid att jag inte ska avlägga några nyårslöften för dom hålls aldrig ändå. Men jag har faktiskt några löften eller mål för 2017 som jag tänkte dela med mig av :-)

1. Jag ska klara av att gå genom en bukplastik
2. Jag ska ta tag i simningen på allvar
3. Ut & gå minst 2 gånger i veckan
4. Resa utomlands med min man <3
5. Göra tattos :-)
6. Ha fler dejter med min man <3

Ja där har vi några av dom löften/mål som jag ska göra under 2017 :-) Jag hoppas på att detta året blir mitt tur år för 2016 var verkligen ett år av berg & dalbana för mig, både psykiskt & fysiskt.

Har du några löften/mål/önskningar av 2017? :-)

Likes

Comments

Jag blev ju godkänd för bukplastik förra vecka när jag var nere i Malmö. Jag åkte ner i torsdags igen för att få ett datum för min operation & det fick jag :-) Själva tiden för operationen får jag först veckan innan. När jag träffade läkaren i torsdags tog han lite bilder på hur magen ser ut idag, han kände lite på magen & kollade även hänget. Allt såg bra ut & han gav mig även lite information om hur operationen går till. Jag kommer ha en gördel på mig ett tag efter operationen för att hålla allt på plats under läkningen. Jag kommer sova över en natt på kliniken för att dom ska se så jag inte för någon blödning då bukplastik är en väldigt stor operation. Jag kommer ha dränage efter operationen & fram till jag åker hem. Ett dränage är en grov kateter som ska tömma kroppen på vätska, var & luft som kan uppstå efter en operation.

Jag har vi blivit opererad ett par gånger redan så jag vet jag vad komma skall men visst är jag väldigt nervös ändå. Det är man nog så om man aldrig har opererats tidigare eller om man har opererats ett flertal gånger. En operation medför ju alltid en risk & kan även medföra komplikationer. Men jag hoppas att allt går bra för mig & att resultatet blir super bra :-) Jag ska se till att vila & läka bra efter operationen så jag kan börja jobba igen efter mina 4 veckors sjukskrivning. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ligga i sängen dom första dagarna efter operationen & tycka synd om mig själv.

Den datum jag ska opereras är den 22 februari :-) NERVÖS NERVÖS!!

Likes

Comments

Hej!

Här ligger jag kvar i sängen & drar mig lite efter en lyckad julafton igår :-) Vi var hemma hos min svärmor & henne's gubbe igår. Det blev god mat, massa julklappar till minstingen i familjen & trevligt sällskap :-) Av min fantastiska man fick jag en grej jag har velat ha ett tag nu & det är min alldeles egen kaffekvarn! Åhh så himla glad jag blev för den :-) Den ska jag minsann använda flitigt här hemma. Nu ska jag bara ta mig till Espresso house för att köpa lite goda kaffebönor :-)

Idag väntar jobb om några timmar så det blir en slappe förmiddag för mig & mannen :-) Det blir nog någon film som åker på så jag kan fortsätta min förmiddag i sängen ;-)

Lite senare idag kommer det ett inlägg om datum för min bukplastik som jag har glömt att berätta för er :-)

Likes

Comments

Idag när jag var på jobb fick jag mig en tidig julklapp & det är nämligen så att jag har blivit tillsvidareanställd!! :-) Detta är min första fasta anställning sen jag tog studenten 2010. Det är fortfarande väldigt svårt att få in i huvudet att jag har en trygg framtid nu. Jag har en säker inkomst varje månad & herregud vilken lättnad det är! Det var ännu ett vuxenpoäng för mig :-) Jag känner mig även lite stolt för igår klarade jag ännu en delegering på jobb & det var en delegering som jag har varit emot att ta länge. Men igår tog jag tjuren i hornen & fixade det så nu har jag även insulindelegering :-) Jag & en kollega (som också blev tillsvidareanställd igår) har sagt att nu ska vi fånigt & äta för att fira våra anställningar! :-)

Likes

Comments

Lucka nr 21: Vilken restaurang vill du besöka härnäst?

Det är helt klart Pinchos! :-) Det är helt klart en av dom bästa restauranger jag har ätit på i mitt liv. Super god mat, goda drinkar & supertrevligt tema :-) Första gången jag åt på Pinchos var med min bästa kollega & henne's dotter. Efter det har jag varit där två gånger till & jag är lika nöjd varje gång jag går där ifrån. Det är verkligen lagom stora portioner för mig som är gbp opererad :-) Jag måste helt klart gå tillbaka dit snart igen!

Detta är en del av Kajsons julkalender - vill du också vara med så läs mer här

Likes

Comments

Lucka nr 19: Hur ser ditt drömhem ut?

(Finns det något du kan göra för att lättare nå dit?)

Ja ett drömhem har jag allt i huvudet, det har jag haft länge & det är ett enplanshus med pool :-) Jag vill bo i en stor enplansvilla med min man, barn & husdjur. Villan ska ha öppen planlösning & högt i tak. Det ska vara modern inredning & det mesta ska vara vitt :-) Jag älskar vitt i inredning för allt känns mycket större & det blir ljust & fint. I köket ska det vara en köksö vilket jag totalt älskar & sen överskåpen ska vara med glas i dörrarna så man ser vad som finns.

Det ska finnas en walk in closet i vårt sovrum där ena halvan är min & andra mannen's :-) Vi ska även ha en öppen spis i vardagsrummet som vi kan elda i under höst & vinter. Vi ska ha ett gästhus som ligger i anslutning till vårt hus som våra gäster kan sova i när dom är på besök :-) Vi ska ha en stor trädgård med pool. Poolen ska ligger på baksidan av huset & vara inbyggt i vår altan. Det ska även finnas överdrag som går att dra över poolen när den inte används. Jag hoppas att jag & mannen kommer få bo i vårt drömhus någon gång under vårt långa liv ihop :-)

Husets färg på utsidan ska vara antingen vitt eller rött med vita knutar :-) Jag har hittat några inspiration bilder på vårt drömhem :-)


Detta är en del av Kajsons julkalender - vill du också vara med så läs mer
här

Likes

Comments

Lucka nr 18: Vad skulle du vilja lära dig/ lära dig mer av?

(Kan du göra något för att lära dig det redan nästa år?)

Jag skulle faktiskt vilja lära mig spanska :-) Jag har velat lära mig det länge & redan i grundskolan när vi skulle välja språk ville jag läsa spanska. Tyvärr hade min skola inte de ämnet så det fick bli något annat den gången. Jag har alltid tyckt spanska låter så härligt & det hade faktiskt varit roligt att kunna något mer språk än svenska & engelska :-)

En annan sak jag vill lära mig mer av är inredning :-) Jag totalt älskar inredning men jag är så himla dålig på att inreda. Jag skulle vilja gå en inredningskurs (om det ens finns en sån kurs) för att bli bättre på det.

Jag vill också lära mig mer om blommor :-) Nu när vi har fått trädgård så vill jag göra så mycket i det men jag kan ju för tusan inget om växter, blommor & trädgård! När man ibland kommer hem till någon eller bara går förbi någon's trädgård som man bara känner WOW så fint, så vill jag vill jag också ha det :-) Det har jag nämligen råkat ut för ett par gånger & det lär säkert hända igen. Min mormor morfar & svärmor har t ex jättefina trädgårdar med växter & blommor :-) Jag blir så avundsjuk på deras kreativitet ;-)

Detta är en del av Kajsons julkalender - vill du också vara med så läs mer här

Likes

Comments

Tänk att det redan är fjärde advent!! Var tar tiden vägen, var är all snö som ska vara till julafton & nyår, var är julkänslan?? Är det bara jag som inte är i julstämning ännu?? Jag fick lite julkänsla när frosten kom i början på december men nu är all julkänsla borta. Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att det är julafton om 6 dagar!! På lördag är det alltså julafton , kan ni förstå det?!?

Denna advent ska vi iallafall iväg till mig syster & umgås, äta god mat & färga hår :-) Syrran är så snäll så hon bjuder på mat & så ska jag hjälpa henne att färga håret :-) Imorgon börjar allvaret igen med jobb 6 av 7 dagar :-)

Likes

Comments

Lucka nr 17: Vad önskar du händer på nyår?

Jag önskar att vi vaknar upp till snö eller frost som glittrar så fint :-) Det är så härligt med snö! Under dagen besöker vi kanske någon i familjen & bara myser :-) Drömmen hade varit att vi hade firat nyår med vänner & familj hemma hos oss. Men jag tror att detta nyår blir lugnt & mysigt hemma för bara mig & gubben :-) Vi äter god mat & någon efterrätt.

Vi myser ihop i soffan framför en bra film & något gott att dricka :-) Detta nyår ska jag prova på att göra en cosmopolitan :-) Sen vid tolvslaget kommer vi nog stå i vårt uterum & titta på alla fina fyrverkerier :-) Vi skålar in det nya året & börjar 2017 med en puss :-)

Hade vi firat med familj & vänner så hade vi ätit gott, spelat något roligt spel & druckit gott :-) Vi hade alla avslutat nyår i vårt uterum där vi skålar in 2017 :-)

Vi köper aldrig fyrverkerier för vi tycker det är så onödigt! Vår önskan är att varje kommun arrangerar med fyrverkeriet som dom skjuter upp vid tolvslaget. Jag fattar verkligen inte dom som köper fyrverkerier för flera tusen för då kan dom lika bra stå & elda upp dina pengar. Sen blir jag så förbannad på dom som köper smällare till sina barn & låter dom leka med dom. Tänk så himla många som blir skadade varje nyår tack vore dessa hemska fyrverkeriet! Nej sluta sälj fyrverkeriet & låt kommunen skjuta upp på ett ställe sen är det bra :-)

Likes

Comments

Hej! :-)

Jag har under en tid gått & funderar på att göra några skönhetsoperationer efter min gbp operation. Det är nu 3 år sen jag gjorde operationen & under tiden har huden på kroppen förändrats. Min startvikt var 127 kg (kan inte fatta att jag har vägt så mycket!) & jag gick ner till 117 kg på 6 veckor med flyt!! Det var verkligen dom värsta veckorna i mitt liv! Jag har aldrig kämpat & varit så nervös i mitt liv som under dom veckorna. Men det gick bra & operationen gick bra :-)

Peppar peppar så har jag mått bra efter & gör det än idag :-) Jag har som mål att jag vill komma ner till 70 kg & snart snart är jag där. Jag går inte efter någon diet utan jag äter det jag vill & jag har ändå gått ner. Just nu är jag nere på 74 kg så jag har 4 kg kvar sen är jag nöjd :-) Det min vikt app visar idag så har jag alltså gått ner 53 kg!! Det är ju en hel människa & det är jättesvårt att förstå. Tänk så mycket tyngd jag gick & belastade min kropp med innan, det är helt chockerande! Aldrig aldrig mer kommer jag bli så stor igen.

Igår var jag nere på Aleris i Malmö för att se om jag skulle bli godkänd för en bukplastik. Jag fick en OK STÄMPEL i rumpan & blev alltså GODKÄND!! :-) Jippi!! Jag ska ner till Malmö igen nästa vecka & träffa läkaren. Han ska klämma, känna, dra & rita lite på min mage för att se hur mycket han kan ta bort :-) Jag kommer även få en datum för operation :-)

När min magen är helt läkt & bra (vilket jag räknar tar ca 1 år) kommer jag ansöka om bröstplastik också. För tyvärr känner jag mig väldigt okvinnlig då jag ha två tomma tepåsar till bröst. Dom var dom första som försvann efter operationen vilket har varit jobbigt för mig. Men vi tar en sak i taget först bukplastik & sen bröstplastik :-) Detta ser jag verkligen framemot! Nu kan jag minsann bocka av en eller två saker på min önskelista jag skrev för någon vecka sen :-) Den kan ni läsa om här

Likes

Comments