Header

Efter semestern, när klockan ringer tidigt och man ska tillbaka till jobbet. Det är lite kallare. Och plötsligt händer det....

Höst! Vad hände?
Dags att förbereda sig innan höstmörkret kommer. Ljus tänds, filtarna tas fram och man kryper upp i soffan.

Blickfång och detaljer att vila ögonen på.
Lampa från Kartell: Bourgie. Sparbössa: Döskalle. Burk med gulddetalj: arvegods. Burk med lock: Indiska

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Omöjligt att inte lyckas - Himmelskt gott.
Självklar på hamburgaren, men låt fantasin ta dig vidare till andra kulinariska höjder. På ost, till frukt eller prova till kladdkakan.
Enkelt och snabbt att göra.
Koka ihop 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten. Lägg i lök och låt svalna. Förvara i kylskåp. (Om det blir något över)

Likes

Comments

Gräs, gräs, gräs. Familjen gräs. Oändligt många sorter, högt - lågt, i massor av färger. Vackert från vår och sommar till de torkade stilleben som står i snön.

Plantera olika sorter tillsammans så får du en lättskött, snabbväxande trädgård. Se upp bara, för de sprider sig som ogräs.

Bambu tillhör familjen gräs och är min absoluta favorit. Den är vintergrön, fungerar både i kruka, rabatt, som häck och är en fantastisk grön bas till blommor.

Bambuns flikiga blad står i fin kontrast mot den mörka ormhasselns vridna grenar och blad.
Nyfiken? Fråga mig gärna!

Likes

Comments

Recycling eller Upcycling. I gamla flaskor i brunt glas sätter jag sticklingar i vatten. Gillar hur ljuset lyser upp dem. Små korta kvistar med få blad klarar sig bäst. Vildvin, Hortensia och Fikon är lätta att få rötter på.

För fyra veckor sedan tog jag med mig två fikonkvistar från Kreta. (Kollade att det var OK, thank You Internet).
Satte dem i vatten och de har nu fått små rötter. Sandblandad jord eller Såjord ska vara bäst, men jag tog den enkla vägen, så det blev vanlig planteringsjord som jag redan hade hemma denna gången.

Planterar sticklingarna, vattnar och sätter dem i skuggan.
Och håller tummarna.....
Går det så går det. Återkommer!

Likes

Comments

Skurat trädäck, så fint som nytt. Trädäcket har stått obehandlat i 10 år och börjat ge lite stickor. Planen är att när det torkat efter denna tvätten, behandla med Nitor Wood Protection. Behandlingen ger en fin silvergrå yta med minimalt underhåll. Dessutom miljömärkt.

Nu väntar vi bara på att det ska sluta regna.....

läs mer här: http://www.allfort.se

F Ö R E och E F T E R tvätt. Stor skillnad, eller hur?

Likes

Comments

När vi byggde huset för
12 år sedan valde vi vita högblanka luckor i köket. Snyggt och lättskött. Känns fortfarande nytt och modernt. På köksön står nu en gammal, sliten trotjänare i trä. Förvaring för det som jag vill ha framme och nära när jag lagar mat.

Basilika och mynta, olivolja, vitlök och flingsalt. Ingredienser till bland annat Insalate Caprese

Olivoljan är semesterminnen från Kreta. Smakar ljuvligt!

Likes

Comments

De säger att -Trädgård är inget man har, trädgård är något man gör. Jag gräver ner, vattnar, låter det växa, ändrar mig, gräver upp, flyttar, glömmer vattna, ibland dör det, ibland blir det bra. Och så gör jag om.... Det som en gång var lera, sten och sand = omöjligt stenhårt, gråt och tandagnisslan börjar faktiskt bli grönt. Och mitt! Min trädgård!

Buddhan står ute året runt och är lika fin med snö under fötterna. Grönt i olika nyanser och strukturer tillsammans med sten och trä, är en av favoriterna.

Vit hortensia. Om jag kommer ihåg att vattna kanske den klarar sig?

Likes

Comments

Frukost ute, en kaffe i skuggan, middag med vänner och en tupplur under en filt. Vi försöker komma ut så mycket som möjligt. Huset växer när man får de där extra platserna utomhus. Här är på baksidan av vårt hus. Sol hela dagen från förmiddag till kväll.

Likes

Comments

Finns den perfekta väskan? Absolut! Men den kommer i många former. Arbetsväskan, Weekendbagen, Carry-on-flight, Festpluskan, Shoppingbagen, Träningstrunken, Den-Lilla-Svarta osv osv. Nyförvärven ersätter ingen annan väska. De kompletterar blygsamt de andra. Nya kompisen: DAY Birger Et Mikkelsen.

Likes

Comments