I april var jag och 29 andra tjejer på träningsresa i Thailand. I extrem hetta tränade vi 2 pass om dagen och redan när vi landat undrade jag vad jag gett mig in på. När vi sedan var på väg hem ville jag gråta av sorg och vetskapen om att jag antagligen aldrig mer kommer att träffa de här tjejerna fler gånger i mitt liv. Jag vill verkligen rekommendera alla (oavsett om du gillar träning eller inte) att göra en liknande resa. Du kommer att bli förälskad i platsen, människorna och livsstilen. Gillar du inte träning innan, så älskar du det efter detta. Jag skulle göra allt för att ha möjligheten att fortsätta med det livet vi levde i en vecka. Det finns helt enkelt ingen bättre motivationshöjare än det här.

Vi har planer på att göra detta var 3e år eller så bara för att inte gå miste om dessa fantastiska resor och människor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Motivational speach

Det är få saker som peppar mig mer än min egen "framgång", om jag får kalla det så. Men jag väljer att se på det som framgång för det är en stor grej för mig. Jag blir peppad av att komma långt på jobbet och göra mitt bästa. Att slita för att bevisa att jag kan. Jag har inte glidit på ett bananskal som många kan tro. Jag har jobbat sedan jag var 14 år gammal och alltid fått göra saker på egen hand. Och nu sitter jag här. 25 år gammal och ekonomiansvarig för 8 bolag. Och det är jag jäkligt stolt över. Jag har jobbat hårt och fått bevisa vad jag går för. Jag gillar mitt jobb just därför, för att jag måste steppa upp lite hela tiden och bevisa att jag klarar av det. Det är inte så "bara" att sitta framför en dator hela dagarna. Det är ett visst ansvar som vilar på mina axlar och det kan kännas tungt ibland. Men här om dagen pratade vi hemma om hur bra vi har lyckats och hur långt vi tagit oss genom att slita hårt båda två. Så vi gick och köpte oss en bil igen. Vi har tvekat länge och känt att det är kanske onödiga pengar osv, men nu känner jag att jag har ju råd och saknar min förra bil. Jag har faktiskt uppnått flera av mina mål och strävar nu efter nya.

Det var dags helt enkelt. Nu är det dags att uppnå andra mål! Och det kommer ta tid och bli tufft, men dit ska jag! Dem kan jag berätta om en annan gång.

Likes

Comments

Motivational speach

När blev jakten på "den äkta människan" så desperat?

En god vän till mig blev för några veckor sedan offer för nätmobbning då en känd bloggerska valde att hänga ut henne med namn och bild. Den här tjejen visade stolt upp sin viktnedgång som hon kämpat med inför sitt bröllop men den som hängde ut henne ansåg inte att hon var tillräckligt tjock när hon började sin viktresa. Med andra ord är det enligt henne inte OK att dela med sig av detta på sin instagram.

Genast började kaoset. Tjockaktivisterna haglade sina kommentarer med "tyck-synd-om-oss-tjocka-istället" citat och min vän var en kass människa som gjorde så här mot dem tjocka.

Jag förstår att dagens ideal är galna och att många far illa pga. dem. Men vi kan inte börja slåss mot idealen genom att slåss med varandra. Att uppmana till näthat och mobbing när man själv kallar sig feminism osv är så fel och vad dem här människorna än häver ur sig så finns det inget dem kan säga som kan göra detta försvarbart.

Hur kommer det sig att man måste ägna sig åt denna hetsjakt på folk som inte gör som man själv tycker? Jag förstår budskapet med att vi ska chilla lite med alla jäkla ideal som sprids osv, men då blir det inte OK att hänga ut någon och uppmana till näthat

Att dessutom uppmana till att "vara tjock är bra" - är att sprida ett helt annat ideal. Men inga ideal är väl bra? Kan vi inte uppmana folk till att vara sig själva ISTÄLLET tjock eller smal?

​Såhär vill jag se ut. Det är mitt ideal, det är mig själv och precis som jag är. Jag råkar vara ganska nätt och älskar att träna. Det betyder inte att jag tycker att alla ska vara som mig. Men jag sprider gärna budskapet om träning och hälsa och hur mycket gott det kan göra för folk.

Likes

Comments

Motivational speach

"Räta på ryggen, sträck ut handen, vi ska torka varandras tårar. Vi ska torka varandras tårar med öppna hjärtan och våra bara händer. " Det citatet är bland de vackraste jag hört, och taget från Kronprinsessan Victorias tal på Gaygalan. Det spelar egentligen ingen roll var det kommer ifrån, eller i vilket sammanhang. Men när jag hörde just de raderna, i Jonas Gardells sommarprat för ett par år sedan, så var det inte utan att jag fick en tår i ögat. Jag vill öppna den här bloggen med dessa ord och jag vill höra mer av dessa rader, i fler sammanhang! Vi behöver räta på våra ryggar, stå starka mot världen och samtidigt visa känslor genom att torka varandras tårar med öppna hjärtan och våra bara, bara händer!

Jag finns här för er motivation, er stöttepelare, er sanningssägare och er hjälp (eller inte, ert beslut). Vare sig ni gillar det eller inte så finns jag här för att pusha och trycka på er vad som är viktigt och inte. Nu är mitt mål att få till ett par liknande ord som ovan (hej drömvärld), att få håret på era armar att resa sig i extas och öppna era hjärtan. Oavsett om det gäller träning eller bara livet. Men ingenting är omöjligt, eller hur?


Bildkälla;Fitbit

Likes

Comments