View tracker

Hej bloggis!
Det händer så himla mycket här hemma just nu, jag hinner knappt med något just nu. Och bloggis blir lidande såklart. Dålig ursäkt egentligen, med tanke på att jag nästan aldrig uppdaterar här. 🙈

Idag skulle jag egentligen opererat ut min ena visdomstand, men när jag väl kommer dit så visar det sig att jag har en infektion, pga denna förbannade tanden som jag ska operera ut, så operationen blir uppskjuten en månad. Jag blir så less.
Igår började jag känna att det gör ont och i förmiddags kände jag att det var svullet men tänkte bara att det är ju tur att tandfan ska ut. Men icke!! 

Så nu sitter jag i bilen på väg hemåt, inte en tand fattigare men en penicillinkur och infektion rikare. Fantastiskt! ​Känn ironin... 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Våran lilla fröken är redan 8 månader! Hjälp vad tiden går fort.
Det har hänt mycket sen sist. Elvira sitter stadigt och kryper i en himla fart. Hon ställer sig upp mot allt som går. Det gäller verkligen att ha koll på henne, ibland ställer hon sig mot saker som inte står still och då får man skynda sig dit.
Elvira babblar på som aldrig förr, testar olika ljud och är aldrig tyst. Tre nya tänder har hon fått, på en vecka! Senaste kom upp natten tills idag. Man ska väl fira 8 månader med stil! Mammas och pappas lilla hjärta, det går för fort! ❤

Likes

Comments

View tracker

Jag har en känsla av att Isabelle kände sig lite torr i hyn.

Såhär går det när jag inte ser på, den här lilla fröken passar på att göra massvis med hyss så fort jag vänder ryggen till. All denna kaos hann Isabelle göra på mindre än 5 minuter. Slängde in henne i duschen ganska så snabbt efter jag fann henne.

Behöver jag ens nämna att hon är ledig ifrån förskolan idag?

Likes

Comments

Idag lärde sig lilla ViraBus att krypa ❤
Lilla hjärtat, väx inte så fort! 

Elviras första krypsteg var på Philips utvecklingssamtal, på deras bord i skolan! 👍

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag tänkt "nu äntligen har jag lite tid över, nu ska jag skriva lite i min blogg" vips, så vill någon ha uppmärksamhet, är ledsen eller har något "viktigt" att säga.

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev, egentligen sen innan jag skrev också, men som jag dock inte hunnit berätta om. Det är skärpning som gäller helt enkelt.

Just nu - Christopher lägger flickorna och jag utfodrar Piff och Puff, som tydligen inga öron har.
Jag tror, eller rättare sagt vet att alla fyra barnen är i någon sorts fas, allihopa... No more words needed.
Den som är lugnast nu är, tro det eller ej, Isabelle. Min lilla terror är lugnast av alla! Vad hände där..

Nåja, det är många bollar i luften nu, mycket som händer här hemma.
Panelen, som jag visat tidigare är snart färdig. Det är lite små pill kvar bara, sen så! Det blir SÅ fint, när alla fyra sidor är färdiga så är mitt hus perfekt! 👌
Men innan dess är det mycket som ska grejas med..

Lucas har kommit in i skolan jätte bra, han tycker att det är roligt och han lär sig mycket nytt varje vecka, som han så stolt berättar om var och varannan dag. Det gör mig stolt, att han är stolt över sig själv. Det gäller ju förstås alla mina barn. ❤

Philip han går redan i tredje klass, även han lär sig mycket nytt - mycket som jag glömt av som även han stolt berättar vad han lärt sig. Jag tror nog att han tycker att det är roligt i skolan, fastän han säger att det är SÅ tråkigt i skolan.

EJag kan knappt tro att mina fina små pojkar inte är så små längre. Sex och nio år gamla.. Vad hände..

​En kvällspromenad i mitten av oktober med mina grabbar!  💚

Likes

Comments

Igår var vi tillbaka till sjukgymnasten med Elvira.
I slutet av förra veckan så pratade jag och Christopher om att Elviras nacke är så mycket bättre, att hon lutar knappt något alls! En sån himla lättnad.

Sen, i typ tisdags upptäckte jag att Elvira har minsann börjat luta huvudet åt andra hållet istället! Så typiskt!

Men Marie, som sjukgymnasten heter, sa att det är sånt som kan hända, det hette något tjusigt namn som jag varken minns eller skulle kunna uttala. Men, eftersom den ena sidan av nacken vart för kort, ja muskeln då, så har man sträckt ut den och tränat upp den, så då känner sig tydligen andra sidan svagare och därför lutar huvudet åt det hållet istället.

Det var ju ingen fara, hon lutar inte så mycket, men det va så himla tråkigt då vi bara några dagar innan hade sett en så stor bättring.

Men nu ska vi kolla varje dag vilken sida hon lutar åt och träna den sidan då. Lutar hon inte alls, så behövs ingen träning.
Vi ska tillbaka om 3 veckor igen, så då hoppas jag att Elvira kan visa att hon minsann är stark och behöver inte komma tillbaka igen! 👊🏻

Elvira kan nu sitta korta stunder. Våran stora lilla flicka ❤️

Likes

Comments

När jag var på BVC med Elvira för 4 månaders kontrollen så fick jag mig inte bara ett, utan två slag i magen.
Ett, Elviras nacke var sned.
Två, Elvira har knappt gått upp något i vikt.

Våran vanliga BVC sköterska var på semester så vi hade en annan jätte go person, det var första gången vi träffades så, hon bor annars på samma ställe som oss.

Men Sara, BVC sköterskan la märke direkt till att Elvira hade huvudet på sne hela tiden hon var upprätt. Så hon frågade mig om Elvira brukar sitta så, vilket jag aldrig lagt märke till men när hon sa det så var det som en blixt, jo Elvira har alltid huvudet åt de hållet. Vi bestämde i alla fall att vi skulle hålla koll på hur det går och återkomma om ett par dagar, då skulle vi få remiss till sjukgymnasten. Sara var tydlig med att tala om att det är ingen fara, men bra om man förebygger sned nacke så tidigt som möjligt.

Jag pratade med Christopher det första jag gjorde när jag kom hem och det var ingen tvekan om saken, Elviras nacke är sned. Vi kollade även på foton som vi tagit på henne, där kunde vi också se att hon hela tiden lutar huvudet åt ena hållet.

Jag ringde tillbaka till BVC dagen efter för att få en remiss upp till SÄS, så vi kunde fixa till det så snart som möjligt.

Vi fick en tid veckan därpå.

Det var många tankar i huvudet, kommer Elvira bli sne i nacken? Är det något att oroa sig för? (Fastän BVC redan sagt att det är inget att oroa sig för så är det ju något man gör!)

När vi kom till sjukgymnasten så fick Elvira visa vad hon gick för, typ.

När jag berättade att Elvira har kunnat vända sig från rygg till mage sen 1 1/2 månads ålder blev hon imponerad.

Hon gjorde några övningar på Viris och sa det att det var ingen större fara, men att hon har en lite för lite kort muskel i nacken som vi ska töja ut.

Så efter mycket beröm för våran fina lilla tjej så fick vi med oss en övning och sen ska vi tillbaka nästa vecka för att följa upp.

Vi kunde, efter bara några få dagar se hur mycket bättre hon var i nacken så när vi kommer tillbaka till sjukgymnasten så tror jag att hon säger "Vilken duktig tjej, tack och hej" typ.

Likes

Comments

Vilket jäkla skit väder vi har!
Det regnar och blåser storm och har gjort det i ett par dagar nu, vilket resulterar i att vi kommer ingen vart med utsidan av huset.
Iställlet har vi fokuserat på att få ordning i källaren, där jag numera har min tvättmaskin och snart torktumlaren.
Men innan vi flyttar ner den så ska vi få rent golvet ordentligt så vi kan måla det. Jag som trodde att det va nån vanlig golvfärg för betong som man skulle ha fick minsann veta av min oftast kunniga make att det måste minsann andas och grejer. Tur jag har en fin vän som jobbar på ett ställe där sånt finns!
Efter att golvet är färdig så ska jag försöka ge mig på källartrappen, den är fruktansvärt ful och jag avskyr den. I själva färgen så är det som om dom lagt massa bitar av något så att man inte ska kunna halka. Skitfult och det lär bli riktigt jobbigt att få bort det.

Egentligen borde jag fixa ordning dopinbjudningarna, det är mindre än en månad kvar till Elvira ska döpas...
Jag önskar dygnet hade fler timmar...Likes

Comments