Hejdå nouw.

Ni hittar mig på min gamla blogg fridasavara.blogg.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vilken vecka vi har haft.. Puh!
Den började ju bra, med skolstart och dagisdags, men när vi kom hem efter att vart och handlat i tisdags bytte jag Isabelles blöja och upptäckte dom första vattkopporna.. Sen kom det bara fler och fler och givetvis kom febern också.

Elvira firade ju sin nio månaders dag med att få vattkoppor så det var ju ganska väntat att Isabelle också skulle få dom.
Vira fick vattkopporna först, konstigt nog med tanke på att det kommer ifrån Isabelles förskola..

Det var lättare när Elvira hade vattkopporna, visserligen så var hon super gnällig och ville vara i famnen hela tiden, men när hon var vaken och var sån så "klarade" sig Isabelle ganska bra själv, nu när Isabelle är sjuk så är det två barn som vill vara i famnen hela tiden, behöver jag ens nämna hur ont jag har i armar och axlar efter allt bärande nu?
Det är minsann så jag ska kräva massage av min käre man..

Å på tal om min man! Herregud vilken klippa han är, han jobbar heltid men ändå så har han i princip tagit större delar av nätterna nu när barnen vart sjuka och så fort han kommit hem så har han tagit barnen så jag fått avlastning! Med knappt någon sömn de senaste veckorna så tvekar han inte ens på att ta barnen så när han klivit innanför dörren. Inget latande på soffan här inte, å gud så tacksam jag är över det! ❤

Idag har Isabelle vart piggare än dom första dagarna med vattkopporna. Hon har verkligen inte orkat något alls, inte ätit, bara legat i soffan och tittat på sin älskade Nicke Nyfiken om och om igen..
Det gör så ont i mitt hjärta att se mina barn må dåligt.. Men tack och lov så är hon som sagt piggare nu. Hon har till och med ätit bra idag, så det känns som en lättnad, då vet man att det går åt rätt håll!
Philip och Lucas hade vattkoppor i maj 2014 så nu är det avklarat här hemma, nu behöver vi inte tänka mer på det! Så himla skönt.

Likes

Comments

Idag började skolan efter ett tre veckors långt vinterlov.
Äntligen kan jag tycka lite i smyg. Mina fantastiska pojkar bråkar med varandra konstant, det räcker att dom tittar på varandra så börjar dom munhuggas och tillslut går det vidare till bråk.
I helgen har jag passat på att hitta på lite grejer med killarna, för att dom inte ska vara så himla uttråkade. I lördags förmiddags åkte vi ut till min vän Kristin och hennes familj för att köra stora radiobilar och efteråt bjöds det på varm choklad till barnen och kaffe till oss lite större barn.
I söndags åkte jag och killarna ut till min syster och åkte pulka med henne och hennes pojk. Det var första gången på länge som jag åkte pulka, det var sjukt kul trots en del vurpor som vi gjorde allihopa.
Men snön töade ju bort igår så det lär väl inte bli något mer pulkaåkande förrän nästa snö..

Jag ska väl inte påstå att dom vart bråkfria efter att vi hittat på saker, för dom kommer på saker att kivas om ändå..

Nåja. Nu är det åter till vardagen, inget mer ledigt förrän februarilovet, vilket faktiskt är om bara 3-4? veckor.
Det var första dagen för Isabelle på förskolan idag också. Jag hade förberett mig på att det skulle vara svårt att lämna henne eftersom att hon har inte vart där sen den 22 december, men det gick faktiskt jätte bra. "Hejdå mamma" puss och kram sen tog hon frökens hand och gick in till dom andra barnen. Skönt för Isabelle att få leka med barn i sin egna ålder också och inte bara vara hemma med oss och kivas med bröderna..

Elvira har sovit större delen av förmiddagen, så jag har passat på att titta på den tredje säsongen av SKAM, sjukt bra serie. Första avsnitten av serien tyckte jag inte att den verkade bra alls, men jag gav den en chans eftersom många säger att den är himla bra och tillslut var jag FAST!

Om en timma slutar Lucas och Isabelle, efter det ska vi åka och köpa kattsand, wihoo.

Älskade vän, vad hade jag gjort utan dig? ❤

Likes

Comments

Det har vart ett år som har innehållit blod, svett och tårar. Många jobbiga stunder men även många lyckliga.
Men jag är faktiskt glad över att 2016 är över inom några timmar, det är ett år jag gärna lägger bakom mig.

Det bästa utav allt var ju givetvis när Elvira kom till världen. ❤
Jag och Christopher firade 10 år tillsammans och 1 år som gifta.

Men sen kan jag nog tyvärr inte komma på mycket mer som vart så bra egentligen.

Jag har mest tagit avstånd från folk som jag trodde var några jag kunde lita på, för det visar sig att dom är ena slynor som hugger en i ryggen så fort man inte håller med och säger emot. Sånt tål jag inte.
Personer i vår närhet har dött, vi har förlorat husdjur.
Och andra tråkigs saker har hänt. Lite personlig ska jag väl vara, allt kan jag inte berätta.
Även fast jag vill, men jag vet också att det är några apor som läser det här som jag inte vill ska veta allt om mig.

Hejdå 2016, hej 2017 👏🏻

Bild lånad från Google

Likes

Comments

Hej bloggis!
Det händer så himla mycket här hemma just nu, jag hinner knappt med något just nu. Och bloggis blir lidande såklart. Dålig ursäkt egentligen, med tanke på att jag nästan aldrig uppdaterar här. 🙈

Idag skulle jag egentligen opererat ut min ena visdomstand, men när jag väl kommer dit så visar det sig att jag har en infektion, pga denna förbannade tanden som jag ska operera ut, så operationen blir uppskjuten en månad. Jag blir så less.
Igår började jag känna att det gör ont och i förmiddags kände jag att det var svullet men tänkte bara att det är ju tur att tandfan ska ut. Men icke!! 

Så nu sitter jag i bilen på väg hemåt, inte en tand fattigare men en penicillinkur och infektion rikare. Fantastiskt! ​Känn ironin... 

Likes

Comments

Våran lilla fröken är redan 8 månader! Hjälp vad tiden går fort.
Det har hänt mycket sen sist. Elvira sitter stadigt och kryper i en himla fart. Hon ställer sig upp mot allt som går. Det gäller verkligen att ha koll på henne, ibland ställer hon sig mot saker som inte står still och då får man skynda sig dit.
Elvira babblar på som aldrig förr, testar olika ljud och är aldrig tyst. Tre nya tänder har hon fått, på en vecka! Senaste kom upp natten tills idag. Man ska väl fira 8 månader med stil! Mammas och pappas lilla hjärta, det går för fort! ❤

Likes

Comments

Jag har en känsla av att Isabelle kände sig lite torr i hyn.

Såhär går det när jag inte ser på, den här lilla fröken passar på att göra massvis med hyss så fort jag vänder ryggen till. All denna kaos hann Isabelle göra på mindre än 5 minuter. Slängde in henne i duschen ganska så snabbt efter jag fann henne.

Behöver jag ens nämna att hon är ledig ifrån förskolan idag?

Likes

Comments

Idag lärde sig lilla ViraBus att krypa ❤
Lilla hjärtat, väx inte så fort! 

Elviras första krypsteg var på Philips utvecklingssamtal, på deras bord i skolan! 👍

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag tänkt "nu äntligen har jag lite tid över, nu ska jag skriva lite i min blogg" vips, så vill någon ha uppmärksamhet, är ledsen eller har något "viktigt" att säga.

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev, egentligen sen innan jag skrev också, men som jag dock inte hunnit berätta om. Det är skärpning som gäller helt enkelt.

Just nu - Christopher lägger flickorna och jag utfodrar Piff och Puff, som tydligen inga öron har.
Jag tror, eller rättare sagt vet att alla fyra barnen är i någon sorts fas, allihopa... No more words needed.
Den som är lugnast nu är, tro det eller ej, Isabelle. Min lilla terror är lugnast av alla! Vad hände där..

Nåja, det är många bollar i luften nu, mycket som händer här hemma.
Panelen, som jag visat tidigare är snart färdig. Det är lite små pill kvar bara, sen så! Det blir SÅ fint, när alla fyra sidor är färdiga så är mitt hus perfekt! 👌
Men innan dess är det mycket som ska grejas med..

Lucas har kommit in i skolan jätte bra, han tycker att det är roligt och han lär sig mycket nytt varje vecka, som han så stolt berättar om var och varannan dag. Det gör mig stolt, att han är stolt över sig själv. Det gäller ju förstås alla mina barn. ❤

Philip han går redan i tredje klass, även han lär sig mycket nytt - mycket som jag glömt av som även han stolt berättar vad han lärt sig. Jag tror nog att han tycker att det är roligt i skolan, fastän han säger att det är SÅ tråkigt i skolan.

EJag kan knappt tro att mina fina små pojkar inte är så små längre. Sex och nio år gamla.. Vad hände..

​En kvällspromenad i mitten av oktober med mina grabbar!  💚

Likes

Comments

Igår var vi tillbaka till sjukgymnasten med Elvira.
I slutet av förra veckan så pratade jag och Christopher om att Elviras nacke är så mycket bättre, att hon lutar knappt något alls! En sån himla lättnad.

Sen, i typ tisdags upptäckte jag att Elvira har minsann börjat luta huvudet åt andra hållet istället! Så typiskt!

Men Marie, som sjukgymnasten heter, sa att det är sånt som kan hända, det hette något tjusigt namn som jag varken minns eller skulle kunna uttala. Men, eftersom den ena sidan av nacken vart för kort, ja muskeln då, så har man sträckt ut den och tränat upp den, så då känner sig tydligen andra sidan svagare och därför lutar huvudet åt det hållet istället.

Det var ju ingen fara, hon lutar inte så mycket, men det va så himla tråkigt då vi bara några dagar innan hade sett en så stor bättring.

Men nu ska vi kolla varje dag vilken sida hon lutar åt och träna den sidan då. Lutar hon inte alls, så behövs ingen träning.
Vi ska tillbaka om 3 veckor igen, så då hoppas jag att Elvira kan visa att hon minsann är stark och behöver inte komma tillbaka igen! 👊🏻

Elvira kan nu sitta korta stunder. Våran stora lilla flicka ❤️

Likes

Comments