View tracker

Ja nu har vi haft en liten paus, tanken var ju att vi skulle spela in Skype avsnitt med 3 gäster för 2 veckor sedan men eftersom tekniken inte var på vår sida så har vi helt enkelt fått skjuta något på det. Men redan till lördag är det dags för 2 nya avsnitt att spelas in. Dessa spelar Lisa in själv då jag inte har möjlighet att resa med till Stockholm. Men jag är med genom mina frågeställningar så det ska bli spännande att lyssna på det sen.

(Bild från www.metro.se - bilden är från en krönika hon skrev 13 oktober 2016)

Cissi Wallin är krönikör på Metro och skriver om allt möjligt! Anledningen till att vi kommer prata med henne är att hon lever med ADHD och vi är så nyfikna på hur hon klarar av vardag, kändisliv och familjeliv. Vi vill också kunna få svar, tips och råd för föräldrar, ungdomar och barn som har ADHD eller som känner eller arbetar med någon som har ADHD. Upplysa och hjälpa till att sprida information och kunskap så att fler kan se och lära sig om ADHD och vad den gör.

(Bild från www.google.se)

Den ideella föreningen Frisk & Fri hjälper dig som lider eller lever med någon som har ätstörning. På deras hemsida www.friskfri.se kan man läsa sig till både vilken hjälp det finns att få om man har ätstörning och vill bli frisk eller så finns det en punkt för dem som är närstående - där kan man läsa andras historier och på så sätt få tips eller känna sig lättad över att man inte är ensam utan att det finns andra som lever i samma situation. Jag har många frågor angående ätstörningar eftersom det är svårt för mig att se om en person har ätstörningar och sen vill jag gärna få tips på hur jag kan hjälpa till.

Hoppas ni hänger med Lisa i helgen. Följ henne mer på @krampodden på Instagram eller KRAMpodden på Facebook.

KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

(Bilder från www.byggmax.se)

Som ni kan läsa i min kategori projekt så håller jag just nu på att hitta det jag önskar för barnens rum som vi ska bygga våren 2018. Jag har tidigare gått igenom vad vi behöver göra, men det är bland annat köpa och sätta dit nya fönster, nya element, två väggar ska upp och el ska dras. Golvet ska slipas och oljas mörkt sen kommer väggar och tak gå i beige eller grå ton. I rummen vill jag jobba med naturens grundstenar som trä, sten, jord och skog. Hyllor och lister i trä, sen konsoler i svart. Men själva grunden är bestämd tror jag, sen är det ju detaljerna och textilen som gör rummet ombonat och lekfullt. Men listerna ovan står det mellan just nu. Så fortsättning följer...

Likes

Comments

View tracker

Vår söndag började redan vid 3.30 då var det dags att stiga upp och klä på sig. Vid 4 gick bilen ner mot Kastrup, mackorna gjordes kvällen innan så frukost fick vi äta i bilen. Vårt flyg skulle lyfta kl 08.30 så vi var på plats i god tid för att ta det lite lugnt och checka in oss i lugn och ro.

På Manchester flygplats mötte vi upp min svägerska och hennes sambo, bokade taxi till hotellet och sen väntade matchen på eftermiddagen. Vid arenan fanns det många försäljare på plats för att sälja olika Manchester United saker och vi köpte två mössor för att ha under matchen. OMG!!! Old Trafford är verkligen stort och mäktigt - publiksiffran på matchen var 75 000 personer. Ni anar inte hur stort det är! Höjdpunkten var ju att se Zlatan göra ett mål i matchen så det var helt klart bäst!

På måndagen hann vi även med att vandra runt lite och såg dels en minnesplats för soldater som mist sina liv i olika krig och för olika århundraden. Ett fint sätt att hedra sina medmänniskor/soldater/familjemedlemmar tycker jag. Vackra kyrkor och byggnader med riktig engelsk stil och struktur. Sen skulle vi såklart prova på Fish and chips och jag kan väl ärligt säga att det inte direkt var någon favorit men var ju tvungen!

För att summera resan så var det en stressfri helg utan tidsbestämda aktiviteter förutom matchen men den var ju som sagt anledningen till att vi åkte dit. Maten var god och det fanns många restauranger i närheten av hotellet vi bodde på. Två köpcentrum fanns inom några kilometer och sen PRIMARK hann vi också med! Där handlade vi de sista julklapparna. Hotellfrukosten var typisk engelsk med vita bönor, korv, äggröra och rostat bröd med marmelad. Jag kan starkt rekommendera Manchester för er som tycker om England och att se fina byggnader, äta gott och shoppa. På vår sista dag hann vi även med att besöka Museum of Sience and Industry - då Manchester är känt för sin textilproduktion så var det ett självklart val när vi skulle vara lite kulturella. Så vi fick en härlig mix av allt OCH bara på 3 dagar! Super nöjd!

KRAM

Likes

Comments

Första luckan öppnad i flickornas julkalender! Dagens klappar handlade vi på Primark i Manchester.

Hannah fick ett Batman set - byxa och tröja. Henke är en liten Batman kille innerst inne så självklart skulle Hannah ha detta. Ett plus är ju att lillebror E får ärva det sen!

Lily har önskat sig smink men där har vi sagt nej däremot hittade vi ett litet set med nagellack och ett läppglans som vi tycker är helt okej. Hon har ett par regler som gäller vid användning av dessa. Läppglans vid kalas och nagellack endast när hon frågat mig eller Henke om lov. Hon blev super glad! Sen fick hon en rosa tubhalsduk, den var mjuk och gosig.

Sen avslutade vi dagen med första avsnittet av Selmas Saga!

Likes

Comments

Lite bilder från vår måndag i Manchester! En dag som vi spenderade till fots bland fina byggnader, shoppingcentrum, julmarknad, engelska pubar och som avslutades på en italiensk restaurang vid namn Don Giovanni - missade bild på den tyvärr men vill verkligen tipsa er om denna restaurang! Så god mat och trevlig personal. En dag där vi hann med det mesta och se det mesta men utan stress. Helt fantastiskt!

KRAM

Likes

Comments

Då var det äntligen december!
Jisses vad jag har längtat, nästan lika mycket som Lily. Ikväll ska dem få öppna sin första klapp i julkalendern och som avslutning så ska vi titta på årets julkalender! Det är mysiga kvällar vi kommer ha framför oss, speciellt helgerna när vi har både pyssel och uppdrag.

Likes

Comments

Under min kategori Projekt kan ni följa vårt nästa stora renoveringsprojekt! Vi ska dela av vårt tv-rum på övervåningen för att göra två nya barnrum. Ett pojkrum och ett flickrum.

Innan jag kan gå loss på inredning och stil så har vi en del stora saker att göra först - dels behöver vi sätta in två nya fönster för att få in dagsljus, sen ska vi sätta upp två väggar som skärmar av de båda rummen därefter ska det in två nya element och isolering. Sen el och uttag som ska fixas av elektriker. Så det blir ett stort projekt - och starten på det har vi satt våren 2018.

Den stil jag är inne på just nu är inslag av naturen - mörkt golv, ljusa trähyllor och svarta konsoler, väggarna ser jag helst ska vara i en grå eller beige nyans ganska ljust- det jag funderar på är att måla både väggar och tak i samma kulör. Det tror jag hade blivit ganska fint och skulle nog få rummen att få en större helhet. Så själva basen kommer vara densamma i båda rummen sen är det detaljer, textil och förvaring som kommer få lite andra färgklickar eller motiv.

(Bilder från www.google.se)

Ganska så olika inspirationsbilder men tycker nog att min tanke för natur följer lite i varje bild - tycker inte ni? Fortsättning följer...

KRAM

Likes

Comments

Program/Serier som jag helst tittar på:

1. Greys Anathomy

2. Paradise Hotel

3 Sofias Änglar

4. Sommar med Ernst / Jul med Ernst

När det kommer till tv-tittande så är jag mest intresserad av att titta på tv när just de ovanstående programmen sänds. Missar jag något utav det så brukar jag ta titta på dplay, tv4play eller viafree. Det är en bra mix av program ser jag nu. Men något som alltid kommer gå före är Barnkanalen och SHL i Cmore!


KRAM

Likes

Comments

(Bilder från www.google.se)

Under vår weekend i Manchester ska vi inte bara se Man United v West Ham United utan jag tror vi även kommer spendera några timmar på Arndale Shoppingcentre som inte låg så långt ifrån vårt hotell! Vi ska äta och dricka gott om jag känner mina svärföräldrar och svägerska rätt! Vi har hela måndagen på oss för sightseeing så det finns nog en del att kika på. Kameran hänger självklart med!

KRAM

Likes

Comments

Vi myser till det dagen innan första advent med lite lussefika. Barnen lämnar vi idag och sen ses vi inte förrän på onsdag. Saknar dem redan, känns som det fattas något redan. Men 4 dagar med mormor blir toppen för tjejerna.

Likes

Comments