Idag vill jag låta er lära känna mig eller få veta något om mig som blev väldigt betydelsefullt för mig i ca 13 års tid. Ni ska få läsa om ett minne jag har som sträcker sig från 6 års ålders tills det jag var 19 år ungefär. Nämligen vår sommarstuga vi köpte denna stuga i Skeppevik när jag var 6 år gammal. Min lillasyster var då 3 år och denna stuga kom till att betyda väldigt mycket för oss väldigt tidigt och länge.

Här lärde vi känna nya kompisar, vi badade och solade, vi spenderade varje sommarlov här, träffade nya familjer varje år, både jag och min lillasyster lärde oss simma här, alla övernattningsgäster, utflykter, morden i Midsomer kvällar, ljumma sommarlovskvällar, nattbad, bingorunda, cyklade olika turer, konfirmerade oss, midsommarfester, båtturer till Dalskär, minigolf, glass och camping i trädgården.

(Bild från www.google.se)

Ja vi har verkligen gjort det mesta på detta underbara ställe!

Men när jag var 19 år så sålde vi stugan, sålde vårt hus och mina föräldrar skulle skiljas, mamma flyttade till Enköping för att studera till trädgårdsmästare och några månader senare var jag nära på att förlora min pappa i en arbetsplats olycka.

Det händer mycket i livet, en del saker som vi inte kan kontrollera men förhoppningsvis lär vi oss något viktigt på vägen och lär oss att uppskatta de små saker även ifall det ibland kan innebära många tårar och sorger. Med motgångar kommer också medgångar, vi växer och blir starkare!

Kram M

Likes

Comments

Igår slängde jag ihop en egen liten müsli, vi hade en del ingredienser hemma så varför inte tänkte jag!

I min har jag:

Pumpakärnor

Linfrön

Havregryn

Hackad sötmandel och valnötter

Jag äter den helst till a-fil och någon färsk frukt eller bär.


Kram M

Likes

Comments

I söndags började det klia i mina fingrar och jag har funderat ett tag på att flytta om i sovrummet. Jag har börjat se nyttan av att ha spjälsängen nära mig så den fick helt enkelt byta plats med vår byrå. Då passade jag även på att plocka ihop lite bland mina smycken och hygienartiklar. Jag är fortfarande inte helt nöjd, tycker det känns en aning trångt vid min sida sängen men det kan underlätta sen när lillebror kommer och jag inte längre är lika smidig med att ta mig upp.

Så tar tiden nu innan att känna av vad som blir bäst, så får vi se om det är kvar eller inte!

Kram M

Likes

Comments

(Bilder från www.hm.se)

Åh Lille E vad vi längtar efter dig! Få lukta på dig, gosa med dig, krama dig, pussa dig mjukt på pannan!

Jag hittar så mysiga plagg till dig, vill köpa allt direkt. Men först ska jag gå igenom vad vi verkligen behöver, annars kan det lätt bli att man överköper. Been there done that.

Kram M

Likes

Comments

8 december

Lår 57 cm

Rumpa 99 cm

Mage 93 cm

Byst 89 cm

Vikt: 68.8 kg

8 januari

Lår 57 cm

Rumpa 100 cm

Mage 94 cm

Byst 91 cm

Vikt: 69.4 kg

Sammanfattning: Jag är glad att det inte hänt för mycket under denna månad eftersom den har också innefattat jul, nyår och födelsedag vilket också har inneburit fika, godis och mat som bara lagrat sig i kroppen. Jag ville försöka börja det nya året med att räkna mina kalorier men det tog inte lång stund innan jag kom underfund med att det var väldigt tidskrävande - tid som jag kände att jag inte hade för just det. Det handlar om att prioritera sin tid och jag kände att jag inte ville ge det den tiden just nu.

Det som har hänt med kroppen är att jag har fått tydliga åderbrock och det skrämmer mig lite, det gör också att jag behöver variera min position på kontoret och försöka röra på mig allt mer. På kvällarna är det värst - då känns det i benen! Åderbrocket har jag på vänster lår ganska högt upp i höjd med ljumsken och jag kan se det så tydligt det liksom bular sig så jag försöker också använda stödstrumpor på jobbet när jag vet att jag ska sitta ner mycket.

Annars mår jag bra, jag känner mig stark i kroppen och ibland glömmer jag bort att jag är gravid vilket är en skön känsla ibland vissa dagar när det är mycket på jobbet. Eftersom jag har ett kontorsjobb så finns det ingen möjlighet till att jag får sjukskrivning eller gravidpenning så därför behöver jag omplaceras så ibland jobbar jag hemifrån för att skapa lite lugn runt mig och låta kroppen återhämta sig. Jag har en bra dialog med min chef och jag får förståelse för hur läget är just nu - det tycker jag är otroligt skönt. Då känner jag att jag kan prestera även när jag är hemma, jag vill få saker gjorda och vi har en lojalitet mot varandra som anställd - chef som gör att jag kan fortsätta jobba även ifall graviditeten kan vara ansträngande ibland. Jag har blivit bättre på att lyssna på min kropp och det är jag glad över.

Kram M

Likes

Comments

Besöket hos barnmorskan gick fint, mina värder var bra och lillebrors hjärta slog på som det skulle! Han är en vilding, precis som sina systrar. Känns skönt med kontroller, det blir en form av garanti på att allt är bra och går som det ska.

Men så frågar barnmorskan mig "Vad tänker du nu för förlossningen?" Gah den frågan är så svår och jag ska väl säga att jag var mer inne på vaginal förlossning från början i denna graviditet men ju längre in jag kommer desto tuffare blir valet. Jag har en känsla av att det inte kommer sättas igång av sig själv, så ska jag då bli igångsatt och försöka? Eller ska jag göra det som är bäst för lillebror d v s planerat kejsarsnitt?

Jag är så nervös, rädd och orolig över allt som sker innan operationen men också efteråt med återhämtningen. Kan man på något sätt underlätta mer efteråt så vill jag gärna försöka ha en plan för att jag ska kunna ta mig igenom dagarna med smärtan.

Här är verkligen min svaghet - att ha ont och känna sig låst! Det är inget jag klarar av egentligen men just nu verkar det få bli så för lillebrors skull. Jag kan inte vara självisk, det är inte bara jag utan det är faktiskt en till som innefattas i detta. Så nu har jag nog ändå beslutat mig för planerat kejsarsnitt! Jag har tänkt skriva en lista med alla fördelar det bär med sig så jag har möjlighet att bearbeta och förebereda mig på det som kommer. Allt det tuffa jag känner nu ska jag vända till något positivt så jag får styrka och kraft!

Det viktigaste av allt är att lillebror kommer till världen och att han mår bra!

Kram M

Likes

Comments

Återigen är det måndag och dags att kicka igång en ny arbetsvecka, en ny vecka med aktiviteter och vi har en ny helg att se framemot!

Veckans att göra:

MVC besök

Simskola

Gymnastik

Träning

Leo´s lekland

Överraskning

Hockey

Spännande vecka med mycket skoj! Har ni några planer?


Kram M

Likes

Comments

Nu är första avsnittet ute för att lyssna! Ni hittar det i appen Soundcloud - sök på krampodden så kommer det upp. Avsändare är ju Lisa Lange Bengtsson. Men ni kan också lyssna på det genom hemsidan www.mobbningnejtack.se

Vi presenterar oss själva, beskriver våra gäster, vårt syfte och våra egna erfarenheter och vad vi har i vår ryggsäck som har anknytning till mobbning och psykisk ohälsa som är det två byggstenarna i podden.

Hoppas ni lyssnar, vi vill gärna höra er feedback! Antingen kommentera här eller skicka ett mail till: mobbningnejtack@gmail.com

(Bild från www.google.se)

Kram M

Likes

Comments

(Bilder från www.hm.se)

Har ni sett vad gulligt?! Precis i den stil och smak som jag gillar, neutralt men ändå lite färgstarkt med Svamp Bob fyrkant pyjamasen. Allt kommer från H&M och idag har de fri frakt så passa på att beställa hem dina favoriter.

Kram M

Likes

Comments

Stund är när familjen ätit en god frukost tillsammans och fortsätter myset i soffan med kaffe.
På bild är även lilla Kisemissen med, hon vill också mysa så här på morgonen. Men vem vill inte det?!

Likes

Comments