Det är dags att se över mitt cv och personligt brev, jag har inte sökt jobb sen 2013 så har fått lite tips och hjälp från min handläggare på Trygghetsrådet. Vi gick igenom strukturen och så här väljer jag att skriva mitt:

Kontaktuppgifter

Mål

Arbetslivserfarenhet

Utbildning

Kvalifikationer

Personligt + bild

Hur skriver ni ert CV?

Kram M

Likes

Comments

Jag och Hannah åkte tidigt imorse till mamma/mormor för att leka och hämta hem storasyster. Spenderade några timmar där innan vi åkte hem för att möta upp pappa Henke.

Till kvällsmat provade vi på tortillas pizza vilket alla gillade väldigt mycket. Sen samlades vi i soffan framför lite barnprogram innan läggdags.

Nu är jag helt slut och kommer checka ut!

Likes

Comments

(Bilder från www.hm.se - www.stadium.se - www.lager157.se)

Jag har börjat fundera på min BB-väska och vad jag ska packa ner. Jag är på jakt efter en rymlig och snygg bag som både jag och lillebror kan dela på.

Jag hittade 3 olika varianter:

Väska 1 - från Stadium 149 kr

Väska 2 - från H&M 299 kr

Väska 3 - från Lager157 150 kr

Kram M

Likes

Comments

Allt som sker just nu är väldigt skönt, det känns som att genom mitt avslutade kapitel på Lokaltidningen har jag börjat sålla ut och fokusera på vad jag vill och vem jag är.

Det jag vill är att jobba inom event, konferens, administration, marknadsföring eller reception. Helst emot företagskunder och där jag själv får ta stort ansvar och får planera och fria tyglar för planering.

Där känner jag mig som hemma! Det är det jag vill!

Sen när det handlar om vem jag är så tänker jag mig att bloggen ska spegla vem jag är och just nu känns det så luddigt och det finns inte riktigt någon inriktning som visar på vem jag är. Jag vill lista ut vem jag är och när jag gör det kommer ni också förstå och se vem jag är.

Jag är en familjekär person, har svårt att vara ensam, vill helst ha någon runt mig ständigt men med undantag för kvällarna där jag faktiskt vill få egentid eller tid med Henke. Jag är en person som gillar att planera och göra listor på dagarna eller inför helgerna - det får mig lugn och mindre stressad. Jag gillar att skriva och det är en av anledningarna till att jag startade bloggen från början. Jag är en känslig person men har lättast att beskriva mina känslor och berätta hur jag mår på ett papper. Jag är en person som vill ha en öppen och ärlig kommunikation med vänner och familj - det man känner ska man också säga. Jag gillar träning och att träna men har en skräckblandad förtjusning till de olika metoder som finns och hur stor betydelse träning faktiskt har blivit för mig. Jag ser mig inte som kompis-Malin längre utan numera är jag mamma-Malin på heltid oavsett vilka jag umgås med eller möter och det gillar jag.

Så utifrån detta - vem är jag och vilken inriktning vill jag att bloggen ska ha?

Kram M

Likes

Comments

Jag har sedan 17 års ålder jobbat med försäljning i olika sammanhang, det började som butiksbiträde i en livsmedelsbutik, sen gick jag vidare till butiksbiträde på Hemmakväll sen i mitt sista arbete jobbade jag som mediasäljare/annonsförsäljare. Nu efter 10 år så känner jag att försäljning inte är det största intresset jag har längre utan jag börjar känna mig lite mer hemma i administration, planering, företagskunder, event, konferens och marknadsföring.

I något av dessa områden ser jag numera mig själv, jag vill gärna ha ansvar, kontroll och fria tyglar för planering, administration och marknadsföring helst jobba med företagskunder, event och konferenser. Där ser jag mig själv och det är där jag kommer lägga mitt fokus.

Med mitt avslut på Lokaltidningen känner jag att jag även vill avsluta mitt kapitel som säljare!

Nu är det fritt fram att söka sig ut på nya äventyr! Våga släppa taget om något som känts så tryggt och utveckla mig själv och förstärka mitt självförtroende.

Kram M

Likes

Comments

Idag hann jag med att köpa några av de saker som är kvar på Lillebrors lista. Det var en mjuk overall, mössor och ett par strumpor till - kan inte få för många strumpor.

Men några saker som ska bockas av på listan är:

* nappflaskor

* ersättning

* laktolos

* blöjor

* tvättlappar

Kram M

Likes

Comments

Igår släpptes avsnitt 6 i vår KRAMpodd.

Veckans avsnitt handlar om skeva ideal och ätstörning. Vi pratar med Nikita som jobbar i organisationen United sisters där hon startade en kampanj #jagaridealet - där föreläser hon om sina egna skeva ideal och sin ätstörning. Ett viktigt avsnitt för våra unga flickor som så många gånger påverkas av vad andra ska tycka om dig och din kropp.

Ni hittar det som vanligt i podcast, iTunes, Soundcloud och på hemsidan www.mobbningnejtack.se

Vill ni läsa mer om vår Krampodd så kan ni klicka in på min kategori KRAMpodden.

Kram M

Likes

Comments

(Bild från www.google.se)

Igår tog vi beslutet att beställa fiberanslutning - det blir verklighet inom 6-8 veckor. Henke är verkligen super nöjd och det är befriande att se. Han blev så besviken i fredags när han fick svaret från Wexnet att det inte skulle gå att lösa MEN idag vände det!

Efter ett samtal från säljaren och ett positivt besked från banken så är det nu beställt.

Kram M

Likes

Comments

Nu längtar jag efter sängen, vi har haft en mysig men tjatig dag jag och flickorna. Ibland blir det så men då ser vi alltid till att avsluta kvällen på absolut bästa sätt och det är att sitta ner i soffan och titta på Bolibompa och dansa drakdansen. Efter det är vi alla på bra humör igen och somnar gott i våra sängar, alla är sams och nöjda.

Här värdesätter vi att säga "jag älskar dig" vid nattning och att alltid vara sams vid nattning.

Jag vill lära mina flickor att bli trygga och starka individer som kan etik och moral men som också förstår sunt förnuft och att vara en bra kompis och en bra medmänniska. Det kan väl inte vara så svårt va?!!

Kram M

Likes

Comments

(Bilder från www.barnkalaset.se)

Här vankas det snart födelsedagskalas för vår stora tjej, tänk att hon snart är 6 år. Kan inte förstå vart tiden tog vägen. I år får hon ett pyjamasparty med sina kompisar så detta ovan beställde jag från Barnkalaset! Det blir lite inslag av disco också så guld och glitter är ju ett måste. Super nöjd och det tror jag Lily också är - här ser ni olika kalasteman!

Lilys meny: Hamburgare med bröd, Popcorn, Chips och Godis.

Kram M

Likes

Comments