På lördag åker vi upp till Stockholm för att spela in 3 nya avsnitt av KRAMpodden! Det är nervöst men otroligt spännande. Denna gång spelar vi in på hotellet, Lisa bokade en svit så vi kommer helt klart känna oss lite bortskämda också. Det ska bli så roligt!

Lördagens gäster är:

Mårten från Under kevlaret

Nikita från United Sisters och jagäridealet

Sen kommer vi även fixa ihop vårt presentationsavsnitt och förhoppningsvis spela in det också.

Följ med oss hela helgen på vår instagram och facebook KRAMpodden!

KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Just nu sitter jag och avnjuter min andra frukost för dagen. Nybakta frallor från Hennings konditori och en kopp nybryggt kaffe. Det är tyst och lugnt på kontoret och jag tar tillfället att ladda upp för mig själv.

Önskar er alla en trevlig dag!
KRAM

Likes

Comments

Kvällens pass blev ett minipass

3 varv

10 burpess (endast varv 1)

10 st med abroller

15 situps

20 rumplyft med hantel

20 plankrodd

12 armhävningar på tår


KRAM

Likes

Comments

Jag och Lily är just nu inne i en fas där det är mycket gråt, skrik och tjafs. Jag känner igen det sen innan, perioden känns otroligt lång men kanske är 1 vecka max sen återgår vi till det normala igen - vi leker, vi spelar, vi myser och sen kommer en period där hon bara leker med kompisar, vill inte vara hemma och vill helst åka till mormor eller farmor och farfar.

Som 5-åring sker mycket i kroppen, växtvärken märker vi ofta men också attityden och språket förändras. I söndags hade vi en förfärlig dag där jag var tvungen att ventilera med min mamma så jag kunde få bekräftelse på att jag inte var en dålig mamma bara för att jag väljer att sätta gränser eller att jag skulle vara för hård och tuff i mina regler.

En mamma ska stå pall men i vårt förhållande är jag också den mest känsliga vilket betyder att jag efter bråk och tjafs kan fälla en och en annan tår vilket Henke inte tycker jag ska göra framför barnen MEN här tror jag det är viktigt att visa sina känslor alla sorterna ilska, ledsen, skratt, glädje, frustration och kärlek. De behöver lära sig vilka känslor man kan få, hur det känns och när man väl hittar en person eller kompis så är det ju känslorna i första hand som man får bekräftelse på så varför gömma dem?

Sen alla dessa ord och meningar som hon inte riktigt vet betyder men säger ändå ibland kan det få mig arg för jag vill veta vart hon får det ifrån. I måndags kväll gjorde hon ett fuck-you finger fast nervänt och frågade Henke vad det betydde, det slutade med att vi fick förklara vad det kan tolkas som och att hon gjorde fel vilket resulterade i att hon fick gå upp på rummet en stund. Rätt eller fel? Hur gör man i ett sådant läge? Hade det räckt med bara en förklaring? Nu efterhand kan jag tycka att det hade räckt med en förklaring men eftersom vi hade gäster så hade hon inte lyssnat på förklaringen och då är det bättre att säga den och sen låta henne få vara ensam och fundera själv på svaret.

Det är svårt med uppfostran helt klart och man hoppas att man en dag ska få bekräftat att allt jobb, omsorg, kärlek, tid och energi man lägger på sina barn ska ge resultat. Oavsett hur lång tid det tar så kan vi varje dag se vilka underbara flickor vi har och hur kärleksfulla de faktiskt är. Så vid dessa glimtar i vardagen gör att man fortsätter uppfostra och visa sitt bästa jag även ifall det kan ta emot ibland och humöret inte alls är på topp. Men för mina barn gör jag allt!

(Bild från www.google.se)

Så min läxa idag är att

- Visa kärlek till mina barn

- Prata i lugn och normal ton

- Prata med Henke om vad jag tänker/funderar på när det gäller uppfostran

KRAM

Likes

Comments

måndag 24/10 firar jag och Henke 11 år som par - en otrolig resa med både berg och dalar. Där vi verkligen har gått igenom en tonår tillsammans med alla känslor, funderingar och tankar på hur livet skulle vara för oss som par men också utan varandra. Vår brytpunkt var 2010 då jag avbröt vår förlovning och gick in i en bubbla för mig själv, Henke jobbade i Norge mestadels och jag var kvar hemma för plugg och jobb. Jag funderade många gånger på hur mitt liv skulle se ut, vem jag ville vara och vad jag ville bli men framför allt vem skulle jag vara med. Allt kändes verkligen så hopplöst just då och jag fick en trygghet hos andra, jag saknade tillit till Henke under en period där jag var osäker på mig själv. Jag var skör och väldigt impulsiv.

Men det var även 2010 som vi bestämde oss för att ta steget till att bilda familj! Vi hade två val - antingen delar vi på oss eller tar vi nästa steg oavsett om vi var unga så kändes det rätt för vi ville vara med varandra. Vi hade redan då varit tillsammans i 5 år så det blev så vi resonerade. År 2010 gjorde vi också en fantastisk resa till Brasilien där vi varvade semester med praktik (för min del) då med lilla Lily i magen. Året 2010 har en stor betydelse i vårt liv, det var där vi bestämde att satsa på oss och att vilja leva som en familj. Allt var lycka, glädje och en spänning inför ett liv med första barnet.

Nästa brytpunkt kom 2012. Vi bodde i Möckeln långt ifrån släkt och vänner, jag hade ingen att umgås med på dagarna, vårt humör svängde upp och ner, bråken var mer vardagsmat och mitt i allt kom en förlovning. Henke friade 27 december 2012 och jag sa ja! Här var vårt nästa kapitel - skulle vi ta steget eller hur skulle vår framtid se ut? Vi köpte hus och flyttade tillbaka till vårt samhälle igen våren 2013. Vi började tänka på och försöka bli med barn. Vi önskade ge Lily ett syskon. År 2013 bestämmer vi datum för giftermålet och våren 2014 mitt i all planering plussar vi på stickan dagarna innan påsk. Min magkänsla sa att något var fel på fostret och i v.11 fick vi besked om att vi varit med om ett missfall. Just då kändes det otroligt konstigt men på ett sätt visste jag redan att vi bara hade fått detta barn till låns. Kanske var vi inte redo? Kanske hade vi för mycket planer inför vårt bröllop? Vi funderade mycket, kände mycket för varandra och för Lily. Den 9 augusti 2014 gifte vi oss och det gjorde mig hel! Nu kände jag mig hemma i livet, nu stod jag stadigt och senare den hösten plussade vi med Hannah. Allt kändes helt plötsligt så rätt och vi var så glada över att vårt efterlängade andra barn var på jäsning. Lily skulle äntligen bli storasyster.

Vi har gjort en fantastisk resa, en del saker vill vi förtränga och en del saker önskar vi att vi sparat. Oavsett så har vi gjort en resa tillsammans och nu känns livet så värdefullt och betydelsefullt. Nu börjar vi leva och ser ljust på flera år tillsammans. Redan till våren 2017 kommer vår nästa lilla/lille stjärna - oplanerad men älskad från första stund. Så vad ska jag nu då ge min älskade man i årspresent? Tar emot tips!


KRAM

Likes

Comments

Gårdagens träningsupplägg

2 varv av:

10 upphopp

12 armhävningar på tår

10 st på vardera arm med hantlar (triceps)

10 st på vardera arm med hantlar (biceps)

20 st rumplyft med hantel på magen

10 squats med hantel

Helt okej, men armhävningarna var jobbiga igår! Hoppas jag klarar av det några veckor till.

KRAM

Likes

Comments

En helt okej måndag och start på veckan! Blev lite stressigt på morgonen för Hannah kunde vi äntligen lämna på förskolan efter 1 vecka hemma med höstblåsor. Lily fick stanna hemma med pappa, hosta hela natten tar på krafterna även ifall det inte alls verkade vara så då hon var piggare än vanligt hela dagen.

Jag hade en skön dag på kontoret, lite kundbesök och roliga samtal. Sen hade vi en mysig eftermiddag med god mat, memory spel och lek med Hannah i hennes rum. En bra mix av allt jag håller kärt!
Fick även lite fika gäster på kvällen så det var full rulle även för flickorna. Nattningen gick väldigt smärtfritt och jag hann med ett litet pass senare under kvällen.

KRAM

Likes

Comments

Adidas träningsbyxa här Träningsskor/Promenadskor från Everest här Scholl elektrisk fotfil här Ansiktshandling här

Har ni börjat fundera på vad ni önskar er?

KRAM

Likes

Comments

Nu kan du/ni också vara en del av KRAMpodden vi söker ständigt sponsorer som vill sprida vår podd vidare genom att få detta A4 skickat tills sig för att sätta upp på sin arbetsplats eller i en lokal av något slag. Ni mailar till malin.sandberg1990@gmail.com då fixar jag det! Tack för att ni vill hjälpa oss.

Dem 3 första avsnitten spelades in igår och vi hoppas att vårt första avsnitt sänds kring årsskiftet men ha tålamod.... Mer info kommer så håll utkik.

KRAM

Likes

Comments

Nu längtar jag efter allt julstök och adventspysslande! I år vill vi både jag och Henke köra all in på allt som hör till julen. Jag vill sätta igång med storstädningen, storrensning, julbelysning och juldekorationer utomhus. Framsidan ska fixas till och juldetaljer ska upp! Vi har en buske på framsidan som stör lite utsikten från finrummet så den ska klippas ner och sen vill jag gärna ha en gran ute med lite ljusslingor i, julgrupper på vårt lilla bord och ett granris med belysning i som vi kan hänga på väggen. Ett MÅSTE i år är en fin julkrans som vi kan hänga på dörren. Mysfaktorn ska vara på topp. Hittade en bild på google som verkligen får mig att längta lite mer!

Så underbar bild!

KRAM

Likes

Comments