(Bilder från www.lager157.com)

På fredag åker jag och Henke in med Lily till Växjö för lite egentid! Då står det shopping på schemat. Bra kläder för förskola och skola prioriteras så nyheterna från Lager157 är väldigt lovande just nu. Här är några av mina favoriter.

Kram M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om en vecka är det dags för ultraljud igen och då får vi se vad det blir. Antingen hinnsvepning (igångsättning) eller bokar vi tid för kejsarsnitt.

Men snart så är han här! Jag är så nyfiken på vem han är, hur han ser ut och hur tjejerna kommer reagera när de träffar honom för första gången. Snälla lillebror kom nu, hela din familj längtar efter dig.

Vi har fortfarande inget namn?!

Kram M

Likes

Comments

Mående: Ja nu är det minsann tungt och jobbigt! Magen har sjunkit ner rejält och trycker väldigt mycket. Tänk att vi snart träffar lillebror- det är nästan lite ofattbart. Tiden har gått så fort! Jag och Henke pratade länge och väl igår och det slog oss att vi inte pratat om lillebror med flickorna utan vi har bara sett allt det praktiska som vi vill ha klart innan han kommer. Vi har inte pratat om hur mycket vi längtar efter honom, hur flickorna tror han kommer se ut, om han kommer skrika mycket eller hur allt går till. Vi har glömt bort att vi snart får en bebis till och lyckan av att vi snart är 5 i familjen. Våra listor på vad vi ska hinna med har tagit mycket av vår tid och barnen har tyckt att vi varit trötta och tråkiga. Så det blir helt klart en förändring och nu behöver vi ta vara på tiden rejält för att vi alla ska se framemot när lillebror kommer.

Kost: Mycket onödigt denna vecka, men nu är det sista veckan/veckorna så jag unnar mig god mat och fika lite då och då så länge jag mår bra och är pigg. Sen efter förlossning/operation blir det helt andra rutiner igen för då ska jag njuta av bebisen och vi alla ska lära känna honom.

Träning: Denna vecka har jag inte gjort mina gravid övningar alls däremot har det blivit utelek och korta promenader. Nu när jag känner ett tryck neråt så är det jobbigt med träningen och promenaderna också så får helt enkelt känna efter hur mycket jag orkar.

Men något som jag helt klart behöver ställa in mig på är att snart är lillebror här!! Tänk
inom 13 dagar har vi en liten prins hos oss.

Likes

Comments

Vi är i en fas där vår stora tjej går igenom flera förändringar och därmed många känslor som är svåra att identifiera.

Nu tog vi och tittade på de olika smileys som finns i mobilen och målade av dem för att hon ska kunna se hur en person ser ut när man känner sig t ex ledsen, irriterad eller fundersam.

Det är mycket som en 6 åring går igenom och speciellt inför skolstarten. Vi är ense om att vi behöver prioritera vår lyhördhet och tålamod för att göra henne så förberedd på skolan som möjligt men också visa henne att det är roligt och viktigt att lära sig.

Känns tryggt att vi alla går in tillsammans i denna fas så vi alla kan hjälpas åt och reda ut problem/känslor som är svåra att förstå.

Hur gör ni?

Likes

Comments

Vi hade tänkt sätta ett solsegel på framsidan när entrédäcket är klart. Eftersom vi valde att utesluta ett tak så kommer vi behöva något annat som solskydd när det blir som varmast. Ett smidigt alternativ som passar oss!

Detta hittade jag på www.furniturebox.se (Översta bilden)

Sen hittade jag en segelduk från www.harald-nyborg.se som också skulle passa bra. (Nedre bilden)

Vad tror ni om det?

Kram M

Likes

Comments

- Förlossningen -
Ja jisses denna förlossning vad ska det bli utav denna? Jag längtar så efter att få känna av det mer och mer men har fått till mig att även förbereda mig för snitt. Har haft förvärkar/sammandragningar från och till hela denna vecka. I tisdag hade jag ont hela dagen och trodde att det var på gång. Men både igår och idag är det som vanligt igen d v s några känningar lite då och då. När kommer du älskade lillebror?

- Entrédäck - Nu längtar jag tills vi ska börja på entré däcket. Ser framför mig att vi sitter på trappen allihop och äter glass i solen.

- Plantering ute - Till helgen åker vi till Ljungby för att handla vårblommor att plantera i krukorna på framsidan. Känns som det är på tiden att byta ut ljungen mot penséer.


Kram M

Likes

Comments

(Bilder från www.vila.com)

Jag fantiserar om romantiska plagg och en ny fräsch vårgarderob!

Alla dessa snygga nyheter är från VILA och jag måste säga att mycket i deras sortiment tilltalar mig och den stil jag vill ha. Romantiska plagg med en avslappnad, trendig och modern touch. Kika in här

Kram M

Likes

Comments

(Bilder från www.nille.com)

LED belysning i burk - ett så simpelt sätt att skapa mysig belysning antingen på ditt köksbord, på fönsterbrädan eller ute på din uteplats/altan.

Påskägg - häng hellre upp påskägg i ris än påskfjädrar så kanske vi kan rädda några fåglar.

Korg i 3-pack - perfekt för alla småsaker som lätt sprider ut sig både här och där.

Se alla nyheter här

Kram M

Likes

Comments

(Bild från www.google.se)

Nu när solen skiner så längtar jag efter vårt entrédäck! Det ska bli så härligt att kunna gå ut och sätta sig i en stol eller soffa och dricka en kopp kaffe när sommaren kommer. Det kliar i mina fingrar och jag hoppas att vi snart kan starta vårt projekt - för ju fler vårfina dagar vi får desto mer vill jag kunna avnjuta solen på vår framsida i värmen.

Kram M

Likes

Comments

Idag på morgonen var jag hos min BM och tittade till mina värden och lillebrors hjärtslag. Allt såg bra ut och alla värden var fina.

Det är 18 dagar kvar till bf och han ligger rörligt i bäckenet än så länge. Jag har ju känt en hel del hugg i de nedre regionerna och jag märker av att magen sjunker men blev lite besviken över att han inte sjunkit ner längre.

Som det ser ut nu så blir nästa besök den 4 april - då väntar ultraljud igen och samtal om antingen hinnssvepning eller planerat snitt. Jag måste börja förbereda mig för att det kan bli snitt igen så dessa dagar nu innan så kommer jag och Henke prata ihop oss så vi är trygga med vad som händer. Vi är mer involverade i denna planering och det känns skönt för då har jag möjlighet att ventilera med honom så vi båda är med på vad som kommer hända eller vad som behövs.

Jag önskar att lillebror fixerar sig och att förlossningen startar utan någon igångsättning. Så snälla lille gosse gör nu som mamma säger är du snäll 💙

Likes

Comments