Snart fyller min man år och jag har försökt att klura ut vad han skulle vilja ha. Jag har så svårt att hitta på något, han är också svår att fråga för alltid säger han "jag behöver inget, har redan allt". Visst blir jag glad och lycklig men innerst inne vet jag att det är något han ändå skulle vilja ha.
Ibland kan han säga "vi skulle behöva en häcksax" eller "en skateboard skulle jag vilja ha" och när just sådant kommer upp så gäller det för mig att vara uppmärksam och det är super viktigt att komma ihåg vad han har sagt. Det gör allt så svårt, så i år kommer jag gå på ett säkert kort, ett kort som han behöver oavsett vad. Han ska få SNUS!

Jag vet att han brukar prata om SNUSBOLAGET så där beställde jag också nu. Han gillar portions snus, nu har han KNOX snus hemma och det vet jag att han gillar men han gillar också att prova på nya sorter/smaker.

Ibland kan det vara lite kul att ge något personen inte räknar med, för Henke är detta något som han alltid gör men att jag skulle gå och köpa eller beställa till honom det tror jag bara kommer överraska honom. Sen tycker jag om att se min man le och nu vet jag att han kommer le mot mig bara för att det är så ovanligt av mig och han vet om det.

Kram M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I helgen startar "Carina Cup" det är en fem kamp som vi anordnar tillsammans med Henkes familj. Detta året är det min svägerska och hennes sambo som står för aktiviteterna. Egentligen skulle femkampen varit i Uppsala men eftersom vi fick lillebror i våras så bestämde vi oss för att hålla det i närheten.

Förra året startade vi med ett vandringspris och då vann jag och Henke. Så under ett år har detta pris stått här hemma och nu är vi vinstsugna igen! Kan man "råka" glömma priset hemma?! då måste vi ju bara vinna.

Aktiviteterna hålls hemliga till startdagen så imorgon börjar tävlingen! Ikväll är det förberedelser och peppning som gäller. En rolig helg med lek och bus.

Kram M

Likes

Comments

Yeah då var tredje passet avklarat för denna vecka! "Råg i ryggen" var lika tufft som förra veckan. Nu är jag därmed klar med de två första veckorna av mitt 8-veckors program.

Det känns faktiskt väldigt skönt att kombinera dessa 3 pass med promenader på minst 30 min varje vecka.

På söndag är det dags för mätning igen - hoppas på en liten minskning i alla fall. Håller tummarna!

Nu hade jag velat ha en skål med jordgubbar och grädde...

Kram M

Likes

Comments

Det är många funderingar jag har just nu och mycket handlar om jobb och pengar.

Jag vill gärna börja jobba, det är tufft att se sin andra hälft jobba på dag ut och dag in (ibland även helg) för att få oss att leva gott. Det är väldigt skönt att få första året med sin bebis och att jag får ta del av alla hans upptäckter och rörelser varje dag. Nya steg som han lyckas med och att han helt plötsligt börjar göra ljud ifrån sig för att kommunicera. Det jag önskar är att Henke också ska få ta del av allt detta, jag har varit med om våra barns utveckling/faser varje gång så just nu vill jag ge Henke detta. Jag vill att han ska få sitta bänkad där på första parkett och är den som skickar bilder, videos eller snaps om allt som sker.

Men det som är jobbigt är att jag inte har något jobb ännu, men jag söker i stort sätt varje vecka. För oss är det inte främmande att Henke skulle ta halva tiden med Noel men det är inget heller som vi planerar efter eftersom jag inte har ett heltidsarbete ännu. Skulle det dyka upp så skulle jag prova på det och då skulle Henke vilja vara hemma.

Att komma fram till det tog några år!

Första året ville jag vara hemma med första barnet, allt var så nytt så allt var så spännande men också väldigt krävande. Minns det året som det mest turbulenta i vårt förhållande också, det tärde väldigt mycket på oss som par och alla sysslor, alla måsten och allt runt omkring bråkade vi om jämt. Sen andra gången med andra barnet så hade jag haft ett väldigt tufft men otroligt bra arbetsår på Lokaltidningen så en mammaledighet på 1 år kändes fantastiskt och otroligt skönt. Jag hade verkligen jobbat ända in i kaklet så när mammaledigheten kom så var det underbart. Jag hade längtat efter min sista arbetsdag. Nu tredje gången och med tredje barnet så vill jag försöka komma ut i arbetslivet, få en liten distans till mammarollen. Jag älskar mitt liv som mamma men jag vill också jobba för mig själv, för att jag ska må bra och för att barnen ska få rutin i sin vardag.

Jag vet att allt tar sin tid och jag får helt enkelt vara öppen för vad som kommer i min väg. Se ljust på framtiden och njuta av stunden hemma med alla mina barn - den stunden kommer jag kanske inte få uppleva fler gånger. Men det svåra med att vara hemma är att jag tänker otroligt mycket på allt och inget. Min hjärna liknar en tornado (runt mig snurrar allt men utåt är jag i stormens öga där är allt lugnt och stilla).

Kram M

Likes

Comments

Det känns skönt att vara hemma igen, efter ett dygn iväg och utan tv var bra för oss alla 3. Här går tv:n på högvarv från kl 06.30 ungefär. Sen tar vi oftast och springer ut efter Sommarlovsmorgon. Det ska vi göra idag också för vädret är kanon.

Kommer ni ihåg ramsan "Sko, Sko liten häst" den älskar Hannah.

Kram M

Likes

Comments

När Henke kom hem idag så ville han att jag skulle gå en promenad helst i en timme! Jag kanske klagade lite väl mycket över dygnet ensam med barnen så lite egentid passade faktiskt väldigt bra. Blev en runda på 5 km och sen andra passet i mitt program från FMTK
Denna gång körde jag rörlighetspasset, imorgon väntar ryggpasset "Råg i ryggen" sen är veckans träning klar.

Nu säger jag god natt ☄

Likes

Comments

(Bilder från www.hemtex.se)

Här fanns det en hel del fina badrumsdetaljer! Jag drömmer om dagen då vi kommer till renovering badrum/tvättstuga på vår "att göra lista". Det finns så mycket fint och mina tankar är ett badrum som känns lugnt, avslappnat och lite vilt. Mycket gröna växter likt en exotisk djungel men ändå skandinaviskt i färger och former.

Kram M

Likes

Comments

Det här med ensamstående förälder har jag fått prova på och det är minst sagt energikrävande med 3 helt klart! Just nu är alla tre i olika faser vilket kräver olika form av uppmärksamhet och det gör att denna mamman blir något stressad och trött.

Igår åkte jag hit med fel inställning, jag trodde jag skulle få ligga i solstolen och lapa sol men det kunde jag ju bara drömma om! Allt blev väldigt jobbigt mot kvällen och återigen fick jag ett utbrott.

Jag insåg att jag inte vill åka på semester ensam med barnen! För 3 barn behövs fler vuxna så känner jag efter dessa dagar här.

Men vi hade i alla fall fint väder! Synd bara att jag inte fick lapa sol så som jag hade hoppats. Igår fick jag för första gången tanken om att ha varannan vecka, så stökigt, jobbigt och energikrävande var det så jag skulle behöva en vecka utan dem små bara för att återhämta mig och hinna ikapp med mig själv. MEN jag hade inte klarat av det heller. Barnen är mitt liv och jag lever för mina barn så det vore konstigt att inte ha dem vid mig 24/7.

Likes

Comments

(Bilder från www.lager157.com)

Jag kan inte förstå att nästa vecka börjar min "lilla" tjej skolan! Det kommer bli så roligt att få börja detta äventyr med henne. Jag ska finnas där varje dag och uppmuntra, hjälpa och glädjas åt allt hon kommer få lära sig... Ett oerhört stolt ögonblick i en förälders liv.

Just nu har LAGER157 en egen line som kallas "Back to School" och där fanns det en hel del snygga kläder. Se alla plagg här

Kram M

Likes

Comments

Vid 05.23 slog Noel upp sina vackra blå ögon, typiskt men inte helt oväntat då han åt senast 15.00 igår eftermiddag så anade att han skulle vakna tidigt och jätte hungrig.

Nu ligger han i babygymmet och pratar lite med sina kompisar och jag vilar mig i soffan.

Om några timmar åker vi mot Sölvesborg..... jag och barnen ska övernatta i min mosters stuga och min kusin är där redan.

Det ska bli skönt att komma hemifrån och lämna sysslorna hemma. Ladda om batterierna och bara njuta av de sista semesterdagarna innan skola, förskola och extra jobb drar igång.

Bilden är från min babyshower - så mycket glädje och kärlek jag kände denna dagen! Mina tjejer visste exakt vad vi behövde.

Kram M

Likes

Comments