Familj

Usch! Den där magsjukan kom på besök.. stackars Norna! Jag fick panik men skötte mig bra trots att båda barnen skrek! Ringde hem Nikke som fick ta över kräkibarnet! Jag hjälpte till med tvätt och sanering... nu hoppas vi att vi slipper detta!

Norna var så gullig som ville ge sin glass till mig när jag blev ledsen. Jag har många gånger gråtit framför henne och hon visar sån empati och kärlek.

Jag och Nikke smuttade på whisky hela dagen igår så vi hoppas slippa kräkas! Jag hatar kräks! Jag är bra på allt annat utom kräkande barn!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

3 april kommer årets viktigaste antologi som jag är mer i! Den är så skamlös, ärlig och naken! Den tar upp 15 kvinnors upplevelser gällande moderskap, jobbiga förlossningar, vidriga graviditeter, onlinemammor, amningshets och mycket av det som inte pratas om! Förköp den redan nu via www.sjosalaforlag.se och du kan även hitta den på adlibris och akademibokhandeln.

  • 32 readers

Likes

Comments

Jag har börjat sticka lite mer än vanligt! Jag har typ alltid kunnat sticka, tror jag lärde mig i årskurs 3 faktiskt- men inte på syslöjden utan av mamma. Min bästa vän Rebecca kunde också sticka och vi fick hjälpa vår syslöjdslärare att lära ut till resten av klassen, ja vi kunde ju virka också...

Just nu vill jag lära mig att läsa av lätta mönster så jag kan göra vantar och raggsockor. Det går framåt! Har stickat klart två sjalar också senaste tiden.
Min mamma är ett proffs på att sticka! Hon gör så fina koftor till barnen och små mössor samt sockor och vantar. Hon kan liksom göra nästan allt!

Det är fint med handarbete! Mitt största mål är att kunna sticka coola vantar med döskallar eller feministmärket ♀ :-)

  • 71 readers

Likes

Comments

Familj, Privat, Vardagspusslet

Mitt 2016!
Januari månad blev jag överraskad, Norna skulle få ett syskon enligt graviditetstestet och vi skulle bli föräldrar igen. Februari jobbade jag min sista månad på Pippi med mycket blandade känslor. Mars började ett nytt äventyr på önskeförskolan med utmaningar och chansen att få påverka och jag fick träffa nya vänner för livet. April då fyllde Norna 1 år och vi firade med tårta och paket. Maj, vi letar ny bostad och vinner en budgivning till vår stora lycka och lillasyster i magen börjar kännas. Juni, graviditeten känns av, det börjar bli jobbigt och vi står inför flytt! Vi har fått datum för planerat snitt! Juli, äntligen semester och graviditetspenning beviljad, jag är helt slut efter vårterminen och vill bara vara ledig och vänta på lillasyster! Augusti, Norna skolas in på förskolan och jag lider sista tiden med foglossning och svullna fötter. Jag går med i ett projekt och skriver antologi med andra morsor, skitkul!. September, Jag tar med Niklas på dejt eftersom han ska fylla 40. Eira föds en dag tidigare så snittet blev aldrig av till vår stora förskräckelse och lättnad- allt gick bra. Oktober, Niklas fyller 40 och vi firar honom ordentligt! Norna vänjer sig vid lillasyster. November, en månad fylld med kalas och häng i Grisslinge, det kommer dessutom massor utav snö som lamslår hela Stockholm! Mitt kapitel i antologin ska bli klart. December, jag blir 32 år! Vi har sjukstuga delux och massor utav härliga förberedelser inför julen. Julafton och juldagen blev mysiga! Nyåret firades hemma med familjen, kött, tända ljus och billig prosecco❤ tack 2016... nu får vi se vad 2017 blir för ett år!

Likes

Comments

Morsa, Familj

I mars 2017 släpps årets viktigaste bok "det heliga jävla moderskapet" som jag är med och skriver tillsammans med ett gäng andra morsor! Ja precis, det är en fantastisk antologi där våra skamlösa historier kring graviditeter, moderskap, amning, förlossningar och andra viktiga ämnen som är viktiga att prata om - utan några som helst filter! Naket och skamlöst! ♀

Likes

Comments

Idag gjorde jag och min bästa vän Rebecca Bröstkvier! Ingen har gjort sånna tidigare så vi var liksom tvungna. Här om natten kom jag på att biskvier skulle lika gärna kunna göras om till bröst, #bröstkvier 😍

  • 106 readers

Likes

Comments

Matlagning , Morsa, Förskolan

Idag ska jag och min bästa vän Rebecca baka tillsammans! Det ska bli så jäkla kul! Får lägga upp bilder här sedan.
På fars dag bakade jag en kladdkaka som blev helt amazing fucking good!! Precis som den ska vara, kladdig, mjuk och god!

Eira blir 2 månader imorgon! Tiden går fort och jag är så förälskad i henne! Norna är på förskolan och jag förväntar mig att hon blir sjuk igen till helgen... det brukar vara det mönstret i allafall, vi får se om jag har rätt.

Eira har fått sina första gosedjur! Kaninen Saffran och kaninen Frida! Sjukt mysiga! Extra kul att döpa barnens alla gosedjur 😊

Likes

Comments

Familj, Privat, Vardagspusslet

Alltså all denna snö som kom över Stockholm! Det var helt sjukt vad det snöade! Jag höll mig inomhus med barnen tack och lov! Folk satt i sjuka bilköer... vi snackar flera timmar!
Det är synd dock att snön inte får ligga kvar... det känns som det verkligen töar bort! Jag vill att det ska vara vitt och vackert!

Jag är med i ett projekt! Några vet om det men jag kan inte avslöja vad det är riktigt. Innan jul ska jag tala om vad det är..

Snart är det fan december! Julens månad, min månad! Jag älskar att följa julkalendern och jag ska fixa julfint hemma hos oss! Nu känns det som att jag mest vill göra det för Nornas skull som smått börjar uppfatta sin omgivning lite mer 😊

Vad önskar du dig i julklapp?

Likes

Comments

Familj, Matlagning , Morsa

Jag vet inte vad som hänt men det känns som att jag kanske börjar få tillbaka lite matglädje igen! Under lång tid har jag bara tyckt matlagning varit tråkig och jobbig. Jag älskar att äta mat men helst om någon annan lagar!

Men nu här i dagarna har jag bara slängt ihop mat som blivit bra! Laxbiffar, Kikärtsbiffar, kräftpasta och kladdkaka idag. Redan nu planerar jag morgondagens matlagning. Ska jag göra soppa eller köttbullar? Gör jag soppa borde ett bröd kanske bakas? Hmm... då måste jag handla jäst i alla fall.

Jag tänker mer på mat och vill att vi ska äta bra varierad enkel kost. Maten ska gå snabbt att göra :-)

Likes

Comments

Familj, Vardagspusslet, Privat

Tiden går snabbt... ja faktiskt! Eira är redan 7 veckor imorgon. Norna har börjat prata mer och mer vilket är jättekul! Det låter som hon pratar hindu ibland 😊

Niklas har jobbat sin första vecka efter semestern och jag har varit mammaledig såklart! Det har gått över förväntan bra! Barnens gulliga farmor hjälper gärna till så det känns jättebra!
Jag trodde att det skulle bli mer kaos med två barn under 2 år. Norna har dessutom varit galet risig i magen hela veckan och varit förkyld men det har fan gått bra!

I torsdags var vi på Astrid Lindgren med Eira. Hon har ett navelgranulom som måste tas bort men vi fick inte möjlighet att röntga henne så nu är det ny tid på måndag. Navelgranulom är som en liten vävnad som man måste snöra eller operera bort. Vi tror snöre kommer hjälpa för då är det samma sak som när naveln ska "falla bort" efter förlossningen.

Tiden går så jävla snabbt! Den 1 november har jag och Niklas vår årsdag och vi har hållt ihop 8 år nu! Vi träffades egentligen för 8,5 års sedan på en fest i Nacka. Jag tror det var 22:a eller 29:e mars 2008! Tänk allt som hänt under dessa 8 år... wow!
Niklas är verkligen min bästa vän, pappan till mina barn och min absolut största kärlek!

Likes

Comments