kroppspositivism

Igår snubblade jag över en och samma bild två gånger på en kvinna i instagramflödet. Sen hade även Lady Dahmer delat denna bild. Det som står om denna bild och kvinna är att hon inte finns längre i livet. Jag förstår inte vem hon var men förstår att hon betytt oerhört mycket för sina följare då hon och någon mer hade ett av de bästa kroppspositiva instakontno som stärkt och gjort andra kvinnor till freds med sig själva tack vare deras inlägg. Kontot är idag nerstängt pga massor av spekulationer kring Annas bortgång men jag förstår att hennes liv fick ett abrupt slut!

För att hedra den här otroligt starka kvinna så tänker jag som många andra lägga ut en bild på mig själv för att det var detta Anna brann för- Att sprida kroppspositiva budskap på sociala medier!

#föranna ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vaknade upp denna morgon 6.45 med en glad Eira vid min sida... upp göra kaffe och kolla nyheterna!
NEJ!!!! Det är inte sant?! Terrorattack i London, 7 döda, jättemånga skadade och dödssiffran kan stiga🙁😢
Detta är så hemskt och det är bara en tidsfråga innan Sverige kommer att drabbas igen- tror jag. Hur kan dessa människor göra så här? Det är så svårt att ta in!

Mina tankar går till alla drabbade... vi måste hålla ihop! ❤️

  • 26 readers

Likes

Comments

Morsa, Privat

En småbarnsförälder är ständigt trött, det är sant! Idag sökte jag upp en doktor för att ta reda på mina rinnande ögon och klåda i ansiktet samt svullet ansikte. Hen ville skriva ut antihistaminer och jag uppmanade hen att jag inte ville bli trött av dem eftersom jag är småbarnsförälder och redan svintrött! Vi båda utbrast i ett gott skratt 😂 men Vafan det är ju sant! Jag har i allafall allergiska besvär som många andra och hoppas det blir bättre nu!

Bilderna på barnen talar för sig själv! Bästa stunden på dagen då det är slagg! 😇

Ikväll ska jag sova över hos en av mina bästa vänner Sara! Vi ska dricka vin, äta pasta med sparris och räkor samt babbla som fan! Känner mig så glad över att pausa från kidsen! ❤️

Likes

Comments

kroppspositivism, Morsa

Hello summer time!

Alltså nu kommer ju badsäsongen då nästan alla människor klär sig i minimalt med kläder och hänger vid badstränder, pooler och varma klippor! För många och även mig är det en enorm ansträngning att gilla badkläder. Inser att min bikini sitter för hårt men orkar inte köpa ny kanske funkar med sportlinnet istället. Fan kläderna ska ju vara bekväma! Min kropp är på sitt 33:e år och ser ut som många andra kvinnokroppar. Jag säger det igen - jag är frisk! Jag tänker aldrig banta eller gå på någon diet! Jag vill älska mina kurvor och bristningar på magen! Jag har dallriga lår och valkar lite här och där! Jag jobbar varje dag med att acceptera hur jag ser ut! Jag duger precis som jag är! Tack vare Stina Wollter, Ladydahmers och Kobranhuggertill på instagram så har liksom min kroppsuppfattning blivit mer sund... en kan alltid bli bättre på något!

Likes

Comments

Drömmar, Förskolan, Jobb, Vardagspusslet, kroppspositivism

Jag var ute på Värmdö med tjejerna under långhelgen! Det var strålande väder och hemlängtan blir allt starkare för varje gång jag åker dit! Niklas var på landet och fixade inför sommarsemestern. Norna fick leka med vatten, blåsa såpbubblor och hoppa studsmatta. Eira njöt av att sitta ute i mormors knä och smaka pannkakor! MEN den lilla skitungen vaknade fem på morgonen av en konstig anledning... asså jag ville typ dö tröttdöden då!

En dag vill jag och Niklas flytta ut till Värmdö med vår lilla familj, jag är så jävla glad över det! När jag flyttade till #jakankakan 2009 så var jag så jävla trött på Gurra och Värmdölandet! Jag behövde en paus och den pausen är jätteöver nu. Jag vill bara flytta härifrån, jag är trött på jakan, pendeltåg och avståndet från min familj och vänner. Nu blickar jag framåt och hoppas att vi kommer till Värmdö om några år!

🍀

I veckan kom det post till mig med en inbjudan till planeringsdag, jag har skaffat mig ett nytt jobb som jag tidigare skrivit om. Jag vill inte tillbaka till Önskeförskolan utan jag vill jobba nära hemmet- för jag behövs här. Önskeförskolan var kul men ändå sjukt påfrestande eftersom jag var gravid under den korta tiden jag jobbade där. Jag bestämde mig för att lämna och söka nytt jobb här i Järfälla. I augusti börjar jag jobba på en förskola i Barkarbystaden som heter Karlslunds förskola, det känns så spännande! Att få nära till jobbet är ju ren lyx eftersom jag kan cykla dit på 10 minuter. Nu när jag har två små barn tillsammans med Niklas så måste jag tänka på dem och inte bara på mig själv. Det är inte hållbart att pendla längre- jag hatar dessutom pendeln! Grattis mig själv som vågat skaffa nytt jobb!

💗


Likes

Comments

Det har hänt mycket i livet på kort tid och jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om sånna snabba förändringar. Jag har kommit till insikt, jag måste tänka på vad som blir bäst för min familj och mig själv. Hur jag än vrider och vänder på allt så blev den bästa lösningen att söka nytt jobb här i Järfälla kommun!
Jag slutar alltså på Önske och tar farväl av söder! Det känns så skönt att jag fått detta gjort... det är ohållbart att pendla med det där satans pendeltåget. Antingen bör en åka med ett tåg tidigare än tänkt för att vara helt säker på att komma i tid. Sen när en ska hem så är det signalfel, bygge av mälarbanan eller folk på spåret. Det är liksom aldrig smidigt och lätt...
Det blev en kort period på älskade södermalm men jag fann nya vänner! Ni vet vilka ni är!

I augusti börjar jag jobba här i Järfälla kommun där jag bor. Jag har aldrig velat jobba nära hemmet (vill vara så privat hemma det bara går) men nu är det fan på tiden! Det känns både nervöst, skitkul och lite jobbigt! Nervöst att få nya kollegor, skitkul att lära känna kollegorna och barnen med deras familjer men jobbigt att starta om- igen! Jag vill göra det så jävla bäst och ställer höga krav på mig själv redan nu! Jag är laddad och redo! 


Hejdå Södermalm!

  • 56 readers

Likes

Comments

Morsa, Privat

Jag har fött två barn väldigt tätt två graviditeter på två år! Innan min första graviditet tänkte jag hela tiden på hur mkt övervikt jag hade. Jag testade allt från att äta lchf, 5:2-dieten samt tränade regelbundet (ja nästan). Det löjliga är att min övervikt handlade bara om något enstaka kilo men ändå ville jag få bort dem för att känna mig mer perfekt- passa in, följa idealen, smalhetsa. Mycket av min tankeverksamhet gick åt att tänka på hur plufsig jag såg ut i ansiktet, att jag måste hålla in magen för att det ser snyggare ut. Jag läste en hel del om enkla hålla-i-vikten-tips. När en går och tänker på detta dagligen och är rädd att folk ska tro en är gravid bara för en har en liten ölmage då är det inte sunt någonstans! Det är skrämmande att minnas tillbaka hur jag tänkte...

Idag är en annan tid! Jag har burit och fött ut två fina barn som är helt underbara. Jag hade en vidrig första förlossning och insåg då att livet är jävligt skört och den berättelsen finns i boken #detheligajävlamoderskapet. Vi bestämde oss för att få barn tätt och idag är Eira 7 månader och Norna 2 år.

Min kropp har alltså burit 2 barn på kort tid och detta sliter givetvis på kroppen. Jag var ganska stark i kroppen i första graviditeten och mådde svinbra. Den andra graviditeten var jobbig för mig, jobbade med små barn och hade foglossning, jag läckte kiss och hade ont i hela underlivet från och till, kände mig tung och ofräsch.

Eira föddes 18 september 2016 och jag blev tvåbarnsmamma! Det var då liksom hela livet vändes upp och ner! Jag kan inte påstå en chock men däremot hur jag och Niklas fått ändra på saker. Sova separat med varsin unge tex för att alla ska få sova ok. Att sexlivet halkar efter som satan för att jag har urinläckage och för att vi är så jävla trötta hela tiden! Jag tycker det räcker med att jag knipövar så mkt jag kan för det blir ju inte så mkt orgasmer numer (orgasm ger ju typ maximalt knip). Att ha två ganska små barn tär mer på relationen än jag kunnat ana- jag förstår att par separerar! Det krävs ansträngning och vilja att ta hand om kärleken. Allt går i ett så jag kan faktiskt glömma bort att ge pussar och ömhet till min man- det blir som att jag tar allt för givet och det är illa. Därför pratar vi mycket för att företaget ska gå framåt (äktenskapet). Jag älskar min Nikke oerhört mycket även om småbarnstiden tär på oss båda.

Många är så jävla pepp på att träna och få bort gravidkilon- inte jag, jag pallar inte. Jag klarade mig förvisso från att gå upp massor under graviditeten men kroppen skulle ju behöva bli stark igen.

I många samtal både med vänner och familj så har jag liksom mer och mer känt att jag vägrar hetsa träning och komma i form. Jag är friskare är någonsin och det är sjukt viktigt för mig! Att jag är frisk är fan mkt mer värt än en platt mage! Om jag tränar så är det för att det är kul och för att bli stark - inget annat. Min mage är mjuk med bristningar, det får vara så- det är ju jag!

Det är så här jag ser ut och jag jobbar med att bli mer kroppspositiv för jag mår fan mkt bättre av att leva efter hur jag vill- inte som andra vill.


♀ / MariaLikes

Comments

Familj

Usch! Den där magsjukan kom på besök.. stackars Norna! Jag fick panik men skötte mig bra trots att båda barnen skrek! Ringde hem Nikke som fick ta över kräkibarnet! Jag hjälpte till med tvätt och sanering... nu hoppas vi att vi slipper detta!

Norna var så gullig som ville ge sin glass till mig när jag blev ledsen. Jag har många gånger gråtit framför henne och hon visar sån empati och kärlek.

Jag och Nikke smuttade på whisky hela dagen igår så vi hoppas slippa kräkas! Jag hatar kräks! Jag är bra på allt annat utom kräkande barn!

Likes

Comments

3 april kommer årets viktigaste antologi som jag är mer i! Den är så skamlös, ärlig och naken! Den tar upp 15 kvinnors upplevelser gällande moderskap, jobbiga förlossningar, vidriga graviditeter, onlinemammor, amningshets och mycket av det som inte pratas om! Förköp den redan nu via www.sjosalaforlag.se och du kan även hitta den på adlibris och akademibokhandeln.

  • 125 readers

Likes

Comments

Jag har börjat sticka lite mer än vanligt! Jag har typ alltid kunnat sticka, tror jag lärde mig i årskurs 3 faktiskt- men inte på syslöjden utan av mamma. Min bästa vän Rebecca kunde också sticka och vi fick hjälpa vår syslöjdslärare att lära ut till resten av klassen, ja vi kunde ju virka också...

Just nu vill jag lära mig att läsa av lätta mönster så jag kan göra vantar och raggsockor. Det går framåt! Har stickat klart två sjalar också senaste tiden.
Min mamma är ett proffs på att sticka! Hon gör så fina koftor till barnen och små mössor samt sockor och vantar. Hon kan liksom göra nästan allt!

Det är fint med handarbete! Mitt största mål är att kunna sticka coola vantar med döskallar eller feministmärket ♀ :-)

  • 164 readers

Likes

Comments