​Många gånger i veckan stannar jag upp och liksom tänker efter hur det var tiden utan barn. Jag fattar inte dessa människor som ”glömt bort hur livet var utan barn”. Jag kommer aldrig glömma hur det var tiden innan barnen kom. Jag och Niklas hade all tid i världen för studier, öl, oss, film, sömn, konserter och allt som inte inkluderar barn och föräldraransvar. 

 Jag älskar mina barn och jag ångrar inte en sekund att de kom till oss. De är verkligen två små individer som kommit till av kärlek.... 

Ganska ofta kan jag ändå tänka tillbaka till tiden då vi bara hade varandra- jag och Niklas. Det var verkligen Nice att bara ansvara för sig själv och varann som par. 

Idag tar barnen all vår tid. Det finns just nu inget utrymme för tid tillsammans för vi är så jävla trötta. Vi kommer på oss själva att vi inte pussats på hela dagen. Vi kramas knappt och har nyss börjat sova tillsammans igen på två år. Allt går i ett hela tiden MEN vad är det som gör att vi håller ihop då? Kommunikation !!

Vi kommunicerar i princip hela tiden om hur livet ter sig för oss. Vi är fullt medvetna om att mycket suger just nu. När barnen sover är vi dödströtta och typ kollar nyheter, fixar hemmet tar ett glas vin och lägger oss. Vi orkar knappt umgås med varandra, ändå vet vi att vi älskar varandra jättemycket och fortfarande vill leva med varandra resten av livet. Det finns en väldigt stark kärlek mellan oss trots att den inte syns på samma sätt längre. Sedan tar vi inte varann för givet heller, därför är kommunikationen det som gör att kärleken är stark och vi håller ihop❤️


Jag förstår dock att många skiljer sig under småbarnsåren... barn sätter allt på prov- ALLT! 

Puss och kram 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 13 Readers

Likes

Comments

Familj, Morsa, Privat

De som har barn som sover hela nätterna.... Grattis! Verkligen! Jag avundas er...

Mina barn har alltid varit jobbiga på nätterna. Är det inte den ena så är det den andra eller båda två! Det finns inte många nätter vi haft som varit helt amazing... jo de två nätterna barnen sov borta såklart!

Jag och min man kämpar på under vardagsnätterna! Han tar den ena ungen och jag den andra. Allt för att dela lika och jobba för att nätterna ska bli så bra som möjligt. Barnen vaknar allt från 2-7 gånger per natt. Det är bedrövligt! Det börjar bli bättre trots att de inte nattäter längre... men den yngsta kan få för sig att det är morgon 03.30 och då är tjafset igång- natten förstörd!

Barnen väcker varann- jämt! Och vi går här som ilskna zombies som försöker bli pigga på kaffe utan resultat. Varje helg finns det möjlighet att få sova...det är bara att passa på för annars kommer vi inte ha något liv! I söndags sov jag mellan 9-15.30 och kunde även somna för natten... snacka om DÖDSTRÖTT!!

Vi längtar tills barnen sover... min stop hela natten! Eller vaknar och lägger sig brevid och somnar om. Nu är det bara gnäll, gråt och tjafs...

Likes

Comments

Morsa, Familj, Förskolan, Jobb, Privat

Jag kan gissa att många föräldrar som har barn i förskolan kan känna och tro att vi som jobbar i förskolan är riktigt bra föräldrar och gör allt rätt och världens tålamod osv osv... men jag kan tala om att så är det inte!

Jag jobbar 100% på en förskola där jag trivs jättebra! Jag är ny på stället och jobbar med barn i åldrarna 1-5 år. Jag kan helt ärligt säga att min energi och ork går till att försöka göra ett så bra jobb som möjligt med dessa små barn som kommer till mig varje dag. Jag vill få barnen och deras familjer trygga hos mig. Det kräver en hel del energi och engagemang! Men jag älskar mitt jobb!

Men sen då... när arbetsdagen är slut?
Ja, då är även jag ganska slut!

Mina barn är små, de är bara 1 år och 5 månader mellan dem och den yngsta fyllde nyss 1 år. Ja ni kan ju räkna ut hur gammal den äldsta är då.
När jag kommer hem efter jobbet har jag längtat hem under dagen, jag älskar att komma hem till mina flickor och make! MEN jag är också jävligt trött... sömnen är sisådär kan jag tala om!
Barnen vill ha min fulla uppmärksamhet och kärlek såklart! Jag orkar med dem en timme, sen är jag less och trött (ja även om jag längtat hem). Jag måste anstränga mig för att orka med dem många gånger. Det är inte alltid kul att bygga klossar och duplo. Det är inte alltid kul att leka med sina barn helt enkelt!
Men det är ju lite fult att liksom känna så! Men jag är ju inte ensam för alla känner typ som jag.

Här om dagen fick den äldsta hjälpa till med att laga maten och jag kände mig asbra som orkade och hade tålamodet! Kände mig som en supermorsa!

Det är tufft och jobbigt men också fantastiskt att ha barn! Jag tror bara att vi måste våga visa att det inte är så sjukt jävla kul alla gånger!

Jag tycker att egentiden eller vuxentiden är så viktig! Jag älskar när barnen somnat på kvällen! Då kan jag glo TV och dricka ett glas vin eller varför inte ta en whisky? Återhämta sig är guld GULD(!) värt!! Jag blir en så mkt bättre människa på alla plan!

Känner du igen dig?


Mvh / förskolläraren

Likes

Comments

Familj, Morsa

Hej på er!
Äntligen har Norna blivit vän med pottan igen! När hon var liten gick det jättebra! Alltså jag trodde hon skulle bli blöjfri tidigt men så blev det inte. På grund av strul med magen så har allt med potta och toa varit ett big NO NO för henne.
Pottan ska ju vara något roligt liksom och i somras skulle vi potträna som fan men det var ju svinkallt så blev inte mycket "springa-med-trosor-väder"

Nu har vi åter igen försökt med pottan men Norna säger nej och skriker att hon vill ha blöja!
Min kompis Sara sa att hon fick sin son att sitta still på pottan tack vare plattan. Jag är ju ganska strikt med plattan för Norna. Hon får ha den korta stunder då och då för det funkar jättebra!

Efter samtalet med Sara så insåg jag att det är lika bra att testa! Hon måste ju sitta på pottan någon jävla gång! Så igår fick hon plattan och pottan. Där satt hon i 10 min och det kom ÄNTLIGEN KISS! ❤️
Efter den korta stunden med plattan lyckades hon. Jag såg i hennes ögon hur glad hon blev! Därefter kissade hon en gång till.

Idag är en ny dag och hon har fått ha en potta i vardagsrummet och en i badrummet. Vi har låtit henne gå med trosor och t-shirt och hon har kissat två gånger på pottan- utan plattan!
Jag tror vi är på god väg att bli av med blöjan! Äntligen! Hon känns så redo!

Tack Sara för tipset och uppmuntran! 😘

Likes

Comments

Familj, Förskolan, Jobb

Imorgon lämnar jag över stafettpinnen till Niklas och börjar på mitt nya kneg! Nu är verkligen föräldrarledigheten slut för alltid! Nu ska jag rå om andras barn i förskolan! Det är med blandade känslor allt detta händer! Tack och lov ingen jobbångest!

Likes

Comments

Morsa, kroppspositivism

Bikinimammakroppen får helt enkelt duga! 👙☀️🌈💦 jag kan ju för fan bada och SIMMA!! Vi behöver inte vara snygga på stranden... vi behöver inte passa in i nåt ideal... livet är för kort helt enkelt! Ha roligt! Lev livet! Drick saft! Ät godis, svulla god mat och skratta tillsammans! Var snälla mot er själva... en dag finns vi inte mer! LEV! #bikinikropp

Likes

Comments

Familj, Drömmar

Idag åkte jag och min lilla familj till vackra Värmdö där jag växte upp! Det är så fint där och Nikke är så sugen på att flytta dit! Jag är så jävla jävla fucking happy!!! JAG VILL HEM!!💜

När Norna var knappa halvåret så började vi prata om ev flytt dit. Nikke gillar skärgården och naturen, likaså jag plus att Värmdö är hemma för mig.
När vi 2008 träffades var jag så trött på Gustavsberg och Värmdö, jag behövde komma bort och jag valde att flytta till Jakobsberg. Nikke hade sitt band och replokalen i Jakan så det var liksom inte läge att flytta till mig och just då ville jag bara kräkas på Värmdö. Jag hyrde ut lyan ett år (pga säkerhet men jag visste ju att det skulle bli vi för alltid) och skrev mig i Järfälla 2009.

Nu har vi snart varit ett par i 9 år, vi har två älsklingsungar och sugna på att spara mer pengar och flytta till Värmdö! Jag vill få nära till min familj nu... jag har varit långt ifrån dem alldeles för länge! ❤️

Likes

Comments

Familj, Morsa, Privat

Idag har jag bara tänkt dåligt om min kropp- att den egentligen inte duger även om den faktiskt gör det. Jag tog en bild på mig själv och kände liksom att skämdes! Men varför gör jag det?! Min kropp är ju den bästa!! Jag pallar inte att hetsa kroppen att träna! Det är ju inte det som är viktigt just nu!!! Just nu känns det bara som att jag och min man ska överleva Småbarnstiden!! Vi hjälps åt att få sova... vi sover tyvärr separat igen för det funkar inte annars! Det är barnen, mat, hemmet och vår familj som är fokus! Vi har inte hittat tid för egentid för oss som par på evigheter!! Det tär på mig... ! Det tär på honom! Träning är ur fokus och JA folk får väl tycka att jag ser ut som en svullen trött morsa- FÖR DET ÄR JAG!

Jag är trött jämt och tålamodet varierar helt sjukt... livet är bra knepigt men jag vill vara snäll mot min kropp... ge den ömhet och positiv feedback!

Likes

Comments

Idag firar vi Pappersbröllop eftersom vi varit gifta i 2 år! Vi gifte oss här i Rättvik då vi känner att det är en perfekt plats av många olika anledningar!

Tyvärr regnade det så vår egentliga vigselplats vid Vasastenen fick ställas in. I kommunhuset var det ändå fint och vår vigselförrättare hade Rättviksdräkt på sig!

Vi skred in hand i hand till ett jättevackert parti från Dreamtheaters fantastiska låt "Illumination Theory" lyssna på låten och från 08.35 ❤️ blir rörd varje gång jag hör detta stycke! Så jävla vackert! Vi kom dessutom på dagen före bröllopet att vi ville ha den här låten! Hela plattan (alla plattor) av Dreamtheater är så jävla bra! 💋

Fler år blir det med min Nikke❤️ Han och våra barn är det bästa som hänt mig! Skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan honom ❤️

  • 120 Readers

Likes

Comments

Morsa, Privat, Familj

Nu har vi varit på landet sedan den 22a juni och hemlängtan har verkligen börjat kännas av! Det är liksom lagom att vara här nästan 3 veckor. Vädret har inte varit det bästa och jag hade väl hoppats på mer sommar som många andra.
Jag längtar hem till lite större lekyta och mer leksaker samt varmvatten och bekvämligheter! Just nu är vädret mulet och det är 10 grader ute... Vafan är det här?! Trist med så växlande väder...
jag trodde verkligen att den här sommaren skulle bli varm och solig! Den är kall och regning😑

Imorgon ska jag och min svåger Kalle spela bowling och dricka öl! Det ser jag verkligen fram emot! Syrran och Nikke ska fiska tillsammans så en måste ju passa på att hitta på något med Kalle när tillfälle ges 😉

På söndag är det vår bröllopsdag.. tror vi firar med att åka hem från stugan då. Eller så åker vi hem på lördag. Vi får se helt enkelt 😍

Likes

Comments