Det har hänt mycket i livet på kort tid och jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om sånna snabba förändringar. Jag har kommit till insikt, jag måste tänka på vad som blir bäst för min familj och mig själv. Hur jag än vrider och vänder på allt så blev den bästa lösningen att söka nytt jobb här i Järfälla kommun!
Jag slutar alltså på Önske och tar farväl av söder! Det känns så skönt att jag fått detta gjort... det är ohållbart att pendla med det där satans pendeltåget. Antingen bör en åka med ett tåg tidigare än tänkt för att vara helt säker på att komma i tid. Sen när en ska hem så är det signalfel, bygge av mälarbanan eller folk på spåret. Det är liksom aldrig smidigt och lätt...
Det blev en kort period på älskade södermalm men jag fann nya vänner! Ni vet vilka ni är!

I augusti börjar jag jobba här i Järfälla kommun där jag bor. Jag har aldrig velat jobba nära hemmet (vill vara så privat hemma det bara går) men nu är det fan på tiden! Det känns både nervöst, skitkul och lite jobbigt! Nervöst att få nya kollegor, skitkul att lära känna kollegorna och barnen med deras familjer men jobbigt att starta om- igen! Jag vill göra det så jävla bäst och ställer höga krav på mig själv redan nu! Jag är laddad och redo! 


Hejdå Södermalm!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 19 readers

Likes

Comments

Morsa, Privat

Jag har fött två barn väldigt tätt två graviditeter på två år! Innan min första graviditet tänkte jag hela tiden på hur mkt övervikt jag hade. Jag testade allt från att äta lchf, 5:2-dieten samt tränade regelbundet (ja nästan). Det löjliga är att min övervikt handlade bara om något enstaka kilo men ändå ville jag få bort dem för att känna mig mer perfekt- passa in, följa idealen, smalhetsa. Mycket av min tankeverksamhet gick åt att tänka på hur plufsig jag såg ut i ansiktet, att jag måste hålla in magen för att det ser snyggare ut. Jag läste en hel del om enkla hålla-i-vikten-tips. När en går och tänker på detta dagligen och är rädd att folk ska tro en är gravid bara för en har en liten ölmage då är det inte sunt någonstans! Det är skrämmande att minnas tillbaka hur jag tänkte...

Idag är en annan tid! Jag har burit och fött ut två fina barn som är helt underbara. Jag hade en vidrig första förlossning och insåg då att livet är jävligt skört och den berättelsen finns i boken #detheligajävlamoderskapet. Vi bestämde oss för att få barn tätt och idag är Eira 7 månader och Norna 2 år.

Min kropp har alltså burit 2 barn på kort tid och detta sliter givetvis på kroppen. Jag var ganska stark i kroppen i första graviditeten och mådde svinbra. Den andra graviditeten var jobbig för mig, jobbade med små barn och hade foglossning, jag läckte kiss och hade ont i hela underlivet från och till, kände mig tung och ofräsch.

Eira föddes 18 september 2016 och jag blev tvåbarnsmamma! Det var då liksom hela livet vändes upp och ner! Jag kan inte påstå en chock men däremot hur jag och Niklas fått ändra på saker. Sova separat med varsin unge tex för att alla ska få sova ok. Att sexlivet halkar efter som satan för att jag har urinläckage och för att vi är så jävla trötta hela tiden! Jag tycker det räcker med att jag knipövar så mkt jag kan för det blir ju inte så mkt orgasmer numer (orgasm ger ju typ maximalt knip). Att ha två ganska små barn tär mer på relationen än jag kunnat ana- jag förstår att par separerar! Det krävs ansträngning och vilja att ta hand om kärleken. Allt går i ett så jag kan faktiskt glömma bort att ge pussar och ömhet till min man- det blir som att jag tar allt för givet och det är illa. Därför pratar vi mycket för att företaget ska gå framåt (äktenskapet). Jag älskar min Nikke oerhört mycket även om småbarnstiden tär på oss båda.

Många är så jävla pepp på att träna och få bort gravidkilon- inte jag, jag pallar inte. Jag klarade mig förvisso från att gå upp massor under graviditeten men kroppen skulle ju behöva bli stark igen.

I många samtal både med vänner och familj så har jag liksom mer och mer känt att jag vägrar hetsa träning och komma i form. Jag är friskare är någonsin och det är sjukt viktigt för mig! Att jag är frisk är fan mkt mer värt än en platt mage! Om jag tränar så är det för att det är kul och för att bli stark - inget annat. Min mage är mjuk med bristningar, det får vara så- det är ju jag!

Det är så här jag ser ut och jag jobbar med att bli mer kroppspositiv för jag mår fan mkt bättre av att leva efter hur jag vill- inte som andra vill.


♀ / MariaLikes

Comments

Familj

Usch! Den där magsjukan kom på besök.. stackars Norna! Jag fick panik men skötte mig bra trots att båda barnen skrek! Ringde hem Nikke som fick ta över kräkibarnet! Jag hjälpte till med tvätt och sanering... nu hoppas vi att vi slipper detta!

Norna var så gullig som ville ge sin glass till mig när jag blev ledsen. Jag har många gånger gråtit framför henne och hon visar sån empati och kärlek.

Jag och Nikke smuttade på whisky hela dagen igår så vi hoppas slippa kräkas! Jag hatar kräks! Jag är bra på allt annat utom kräkande barn!

Likes

Comments

3 april kommer årets viktigaste antologi som jag är mer i! Den är så skamlös, ärlig och naken! Den tar upp 15 kvinnors upplevelser gällande moderskap, jobbiga förlossningar, vidriga graviditeter, onlinemammor, amningshets och mycket av det som inte pratas om! Förköp den redan nu via www.sjosalaforlag.se och du kan även hitta den på adlibris och akademibokhandeln.

  • 88 readers

Likes

Comments

Jag har börjat sticka lite mer än vanligt! Jag har typ alltid kunnat sticka, tror jag lärde mig i årskurs 3 faktiskt- men inte på syslöjden utan av mamma. Min bästa vän Rebecca kunde också sticka och vi fick hjälpa vår syslöjdslärare att lära ut till resten av klassen, ja vi kunde ju virka också...

Just nu vill jag lära mig att läsa av lätta mönster så jag kan göra vantar och raggsockor. Det går framåt! Har stickat klart två sjalar också senaste tiden.
Min mamma är ett proffs på att sticka! Hon gör så fina koftor till barnen och små mössor samt sockor och vantar. Hon kan liksom göra nästan allt!

Det är fint med handarbete! Mitt största mål är att kunna sticka coola vantar med döskallar eller feministmärket ♀ :-)

  • 127 readers

Likes

Comments

Familj, Privat, Vardagspusslet

Mitt 2016!
Januari månad blev jag överraskad, Norna skulle få ett syskon enligt graviditetstestet och vi skulle bli föräldrar igen. Februari jobbade jag min sista månad på Pippi med mycket blandade känslor. Mars började ett nytt äventyr på önskeförskolan med utmaningar och chansen att få påverka och jag fick träffa nya vänner för livet. April då fyllde Norna 1 år och vi firade med tårta och paket. Maj, vi letar ny bostad och vinner en budgivning till vår stora lycka och lillasyster i magen börjar kännas. Juni, graviditeten känns av, det börjar bli jobbigt och vi står inför flytt! Vi har fått datum för planerat snitt! Juli, äntligen semester och graviditetspenning beviljad, jag är helt slut efter vårterminen och vill bara vara ledig och vänta på lillasyster! Augusti, Norna skolas in på förskolan och jag lider sista tiden med foglossning och svullna fötter. Jag går med i ett projekt och skriver antologi med andra morsor, skitkul!. September, Jag tar med Niklas på dejt eftersom han ska fylla 40. Eira föds en dag tidigare så snittet blev aldrig av till vår stora förskräckelse och lättnad- allt gick bra. Oktober, Niklas fyller 40 och vi firar honom ordentligt! Norna vänjer sig vid lillasyster. November, en månad fylld med kalas och häng i Grisslinge, det kommer dessutom massor utav snö som lamslår hela Stockholm! Mitt kapitel i antologin ska bli klart. December, jag blir 32 år! Vi har sjukstuga delux och massor utav härliga förberedelser inför julen. Julafton och juldagen blev mysiga! Nyåret firades hemma med familjen, kött, tända ljus och billig prosecco❤ tack 2016... nu får vi se vad 2017 blir för ett år!

Likes

Comments

Morsa, Familj

I mars 2017 släpps årets viktigaste bok "det heliga jävla moderskapet" som jag är med och skriver tillsammans med ett gäng andra morsor! Ja precis, det är en fantastisk antologi där våra skamlösa historier kring graviditeter, moderskap, amning, förlossningar och andra viktiga ämnen som är viktiga att prata om - utan några som helst filter! Naket och skamlöst! ♀

Likes

Comments

Idag gjorde jag och min bästa vän Rebecca Bröstkvier! Ingen har gjort sånna tidigare så vi var liksom tvungna. Här om natten kom jag på att biskvier skulle lika gärna kunna göras om till bröst, #bröstkvier 😍

  • 162 readers

Likes

Comments

Matlagning , Morsa, Förskolan

Idag ska jag och min bästa vän Rebecca baka tillsammans! Det ska bli så jäkla kul! Får lägga upp bilder här sedan.
På fars dag bakade jag en kladdkaka som blev helt amazing fucking good!! Precis som den ska vara, kladdig, mjuk och god!

Eira blir 2 månader imorgon! Tiden går fort och jag är så förälskad i henne! Norna är på förskolan och jag förväntar mig att hon blir sjuk igen till helgen... det brukar vara det mönstret i allafall, vi får se om jag har rätt.

Eira har fått sina första gosedjur! Kaninen Saffran och kaninen Frida! Sjukt mysiga! Extra kul att döpa barnens alla gosedjur 😊

Likes

Comments

Familj, Privat, Vardagspusslet

Alltså all denna snö som kom över Stockholm! Det var helt sjukt vad det snöade! Jag höll mig inomhus med barnen tack och lov! Folk satt i sjuka bilköer... vi snackar flera timmar!
Det är synd dock att snön inte får ligga kvar... det känns som det verkligen töar bort! Jag vill att det ska vara vitt och vackert!

Jag är med i ett projekt! Några vet om det men jag kan inte avslöja vad det är riktigt. Innan jul ska jag tala om vad det är..

Snart är det fan december! Julens månad, min månad! Jag älskar att följa julkalendern och jag ska fixa julfint hemma hos oss! Nu känns det som att jag mest vill göra det för Nornas skull som smått börjar uppfatta sin omgivning lite mer 😊

Vad önskar du dig i julklapp?

Likes

Comments