Här hemma vabbas det, Alva är jätte snorig och gissar på att hon har en släng av ögonfluss. Albin mår relativt bra, enbart lite hosta. Dessa förkylningstider kan verkligen driva en till vansinne. Framförallt när de var typ den sämsta veckan för barnen att bli sjuk på, sista veckan innan jag ska vara på universitetet och de sista uppgifterna för pedagogik kursen måste vara klar. 

Det betyder att jag har en hel del kvällsplugg framför mig, just då min hjärna samarbetar som sämst. Kämpa kämpa! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

att det nästan måste passera 2 månader innan man besöker bloggen igen.

Som sista inlägget löd så var tanken att fixa Albins rum till 4års dagen, och det hann vi nästan. Nöjd kille som fick är nytt fräscht rum med lite nya möbler! 

Likes

Comments

Jag har länge sagt att Albins rum är i behov av renovering och uppfräschning. I stort sett är alla andra rum i huset omtapetserade sedan vi flyttade hit utom hans. Så nu är det på tiden.

Eftersom jag jobbat extra under sommaren när maken har haft semester så har det blivit lite klirr i kassan i jämförelse med då jag bara varit mammaledig.

Väggarna ska målas vita, och vi ska lägga nytt klickgolv på den gamla tråkiga plastmattan. Lite nya möbler och ommöblering ska också ske. Så ett Ikea besök inom kort kan vi räkna med! Planen är att rummet ska vara klart till hans 4 års dag i september. Men jag antar att det är lite att ta, de visar sig helt enkelt.

Likes

Comments

Idag var det makens tur att lämna barnen på förskolan. Det hade såklart gått superbra. Men vår envisa tös matvägrar på förskolan. Så i morgon tar jag med mig ett par barnmatsburkar i hopp om att något ska gå ner i magen vid lunch. Känns så ovant med ett barn som är kräsen och inte vill äta när ens andra barn alltid varit väldigt matfrisk och allätare.

Innan jag skulle hämta barnen på förskolan passade jag på att svänga in till stan och handla lite kläder. Man går runt och kikar och kikar men hittar baskemig ingenting som faller en i smaken. Känns som jag tappat allt vad mode och kläder heter. Under min lilla shoppingrunda ringde chefen, där jag jobbat extra under sommaren och ville att jag skulle jobba kväll. Så det är vad jag har gjort ikväll.

I morgon är det bara att stiga upp tidigt, barnen ska göras i ordning för förskolan. Åka och lämna dem, sen hem och tvätta undan veckans tvätt och ta en långpromenad om vädret tillåter innan det är dags att hämta hem dem igen.

På återseende och god natt /Elin


Likes

Comments

Skolstarten börjar smyga sig närmare.

Bortsett från att studierna snart börjar så har sommaren nått sitt slut, maken jobbar i vanlig ordning och Alva är nu färdiginskolad på förskolan. Denna vecka har barnen varit där helt själv och det har i stort sett gått galant. Lite grin vid lämning, men det kommer gå över tillslut.

I morgon lämnar maken dem på förskolan för första gången, han lämnade ju alltid Albin på förskolan innan jag blev mammaledig med Alva men nu är det två barn att göra i ordning på morgonen.

Så jag tänkte passa på att åka in till stan och se om de finns lite kläder till mig och Albin. Sällan jag unnar mig själv nya kläder, men nu är det faktiskt på tiden att förnya garderoben en aning.


Likes

Comments

I veckan har jag skolat in Alva på förskolan och Albin har kommit tillbaka efter två månaders sommarlov. På mornarna har Alva spatserat med sin knalliga väska till bilen själv, ni vet så det stolt som bara barn kan vara. Allt har gått över förväntan och Alva har varit väldigt duktig och sakta men säkert vågat ta sig ur hennes 'comfort zone'. Sista två dagarna under veckan har jag lämnat henne där själv, så hon har både ätit lunch och sovit utan mig. Frågan är ju, är de oss föräldrar det är värst för att lämna på förskolan eller är de barnen? Jag tror det första alternativet väger tyngst.

Det skär att ens minsta bebis, eller rätta benämningen är nog snarare barn har blivit så stor. Förmodligen sista gången jag någonsin kommer skola in något barn på förskolan. Bara den tanken är rätt läskig och framförallt vemodig.

Men nu blickar vi framåt och har annat i kikaren ett tag framöver. Min stora dröm. Att få utbilda mig till lärare ska nu äntligen bli verklighet efter ett par år velande fram och tillbaka. Men nu känns den rätta tiden inne. Allt stå hej är fixat och jag känner mig redo att återgå till skolbänken och denna gång leverera. Efter ett par år efter gymnasiet har man kommit till insikt att plugga och prestera bra i skolan kanske inte är en dum ide trots allt. En annan motivation och vilja har trätt fram.

Nu kastar jag in handduken och säger god natt!

/Elin


Likes

Comments