Med klær.. Lillemor vokser så fort. Jeg synes det var som i går at vi kom hjem med den lille bylten på 2870 g og 46 cm.. Det er noe annet med bylten nå. Ikke lenger en bylt og ikke lenger så liten.. Den lille jenta vår begynner å bli stor. Hun begynner å bli mer enn bare en baby, hun har blitt en liten jente med egne meninger, følelser og tanker.

Allerede før hun ble født gikk jeg i "førstegangsgravidfella", jeg kjøpte aaaaalt for mye klær, og det stoppet ikke der. Når vi kom hjem fra sykehuset viste det seg at lille var for liten for alle klærne, så vi måtte kjøpe enda fler i mindre størrelse. Og etter dette bare hopet det seg på. Etterhvert som jeg ble mer trygg på meg selv, begynte jeg å nyte mammapermisjonen, og gikk mange turer med vogna inn til byen. Dette resulterte igjen i masse klær. Nå er jeg litt mer systematisk når jeg kjøper inn. Joda, jeg kan fortsatt være litt irrasjonell når det kommer til innkjøpene til frøkna, men ikke så ille som når hun var nyfødt.

Og nå vokser hun, hun har vokst seg ut av størrelse 50, 56, 62, 68 og nå snart størrelse 74. For meg har alle disse klærne en spesiell betydning for meg, det er de ulike fasene i livet til Linnea, og det er mange minner, følelser og tanker bak hver størrelse hun vokser ut av. Jeg blir faktisk litt sentimental hver gang jeg pakker bort et nytt lass med klær som hun igjen har vokst ut av.

Derfor kommer spørsmålet mitt, hvor gjør jeg av alle disse klærne? Jeg skal jo kanskje ha flere barn, kanskje vi får en jente til. Skal jeg ta vare på alle disse klærne i tilfelle? Hva gjorde dere med klærne mini vokste ut av?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Linnea er inne i en dårlig periode, den startet omtrent samtidig som jeg startet å jobbe igjen. Og selvfølgelig sitter jeg her å tenker at det er min feil, at jeg burde vært hjemme med lillemor, og fulgt henne opp. Hun er lei seg i kveld, har spist dårlig i dag, og sliter med å sove.

Ja, jeg kjenner til disse symptomene, og jeg har vært gjennom dette før. Mest sannsynlig er det nok et nytt tannfrembrudd, men det hjelper ikke meg. Jeg har faktisk litt dårlig samvittighet for at jeg ikke er sammen med henne. Realiteten er jo at de fleste jobber, og barna tar ikke skade av det. Både mamma og pappa har jobbet, og det ble da folk ut av meg og.

Jeg bare håper dustetanna dukker opp og at både lillemor og mammaen får sove i natt!

Må bare sånn på slutten legge ved pysjtrollet som utforsket vaskemaskina til morgenen i dag! Er det rart at jeg elsker denne lille snuppen?!

Likes

Comments

Ja, så var det min tur til å syte litt. Jeg er faktisk utslitt, men på en ny måte jeg aldri har kjent på. I dag har vært min første lange dag på jobb, med full undervisning og møtetid. Jeg var hjemme rett over fire etter en snartur i butikken. Rakk akkurat å kaste i meg litt mat, før jeg bestemte meg for å ta en liten treningstur på Elixia. I mellom alt dette, har jeg også fått kost litt med lillemor, laget middag og matet frøkna.

Ja, jeg valgte å legge opp dagen min slik som denne selv, men jeg har funnet ut at jeg ikke kan bli helt amøbe etter jobb. Jeg må fortsette med de gode rutinene jeg innarbeidet i permisjontiden. Jeg er helt klart ingen superkvinne, og burde vel strengt tatt droppet trening i dag, men jeg tenkte med meg selv at Aleksander har en lang jobbuke foran seg med masse skiftarbeid, og derfor var det i dag det passet best å skvise inn en aldri så liten treningsøkt.

Så ja, jeg er dritsliten, men jeg holder på å finne ut av hvordan jeg kan legge opp dagen på en best mulig måte, slik at jeg får tid til meg selv, til verdens fineste Linnea, og til den flotte ektemannen min.. Etter jobb!

Likes

Comments

Dagen er snart over, og jeg har endelig litt tid til å reflektere over hvordan jeg egentlig synes den har vært. I dag var første dag tilbake på jobb, i dag var første dag hvor jeg måtte overlate verdens fineste Linnea til pappaen sin og til bestemoren sin, i dag var første dag som jeg skulle fungere som mer enn bare mamma og kone.

Hva kan jeg si?! Jeg synes dagen har gått fint, det var tungt. Linnea har sovet dårlig i natt, og Aleksander har jobbet i natt. Det betyr at det har blitt lite søvn på meg. Men jeg er jo vant med å stå opp tidlig, så sånn sett var jo ikke denne dagen annerledes. Det var gøy å se at elevene mine var glad for å få meg tilbake, og jeg fikk tildelt både klemmer og fine kort.

Jeg var litt uheldig på vei hjem, med mye sol i ansiktet og litt overtrøtt, så bilen havnet litt feil kan en si. En liten tur ut i grøfta og en liten skade på forskjermen, og en litt skremt mamma, men det gikk veldig fint.

Helt herlig å komme hjem til lillemor, og jeg satte ekstra pris på tiden vi hadde sammen før hun skulle legge seg, og jeg skulle på min vanlige onsdagstrening.

Alt i alt en fin, men fryktelig tung dag. Jeg gleder meg til å sove!

Likes

Comments

Hvem skulle trodd det? At mine dager hjemme i permisjon snart er over!? Onsdag er det full fres igjen, jeg skal tilbake i 100% jobb etter nesten et år borte. Jeg husker så godt at jeg i juni sa "tiden går så fort, jeg skal jo snart i jobb" og Aleksander svarte "slapp av, det er fortsatt 8 måneder igjen!".

Vel, 8 måneder er gått, og jeg begynner å bli klar (så klar som over hodet mulig). I dag tok Aleksander og jeg oss en aldri så liten spasertur i det plutselige snøværet som kom. Friskt og godt. Jeg prøver å nyte de to siste dagene hjemme, og turer på dagtid blir det dårlig av når jeg er tilbake i jobb.

Før jul kjøpte vi ny vogn til Linnea, og valget falt på den nye Mountain Buggy Urban Jungle, og jeg må bare innrømme, jeg elsker den. Vi valgte å selge Emmaljungaen og heller bytte til denne. Vi unnlot å kjøpe bagdelen, men denne kan jo kjøpes i ettertid om vi skulle få flere barn.

Likes

Comments

Etter jul og nytt år har det mildt sagt vært hektisk her hjemme. Linnea har blitt mer krevende enn før og sitter aldri i ro. Det betyr jo selvfølgelig at når hun er lagt for kvelden er både mor og far utslitt. Alt annet en litt kvalitetstid sammen blir faktisk nedprioritert.

Nå som ting begynner å komme sånn smått i balanse igjen, er det godt å komme i gang med mine hverdagslige sysler. Jeg begynner faktisk i jobb igjen til uken etter lang tid hjemme med både sykemelding og fødselspermisjon. Jeg kjenner at det å begynne å jobbe igjen er litt ambivalent. På den ene siden er det godt å være tilbake, ha litt mer system i hverdagen, gjøre annet enn å skifte bleier og se på Peppa Gris. Det blir sikkert godt å ha noe annet å snakke om enn babybæsj, matinntak og at "tjohei, hun stod uten å holde seg i to sekunder!!". Men, på den andre siden, så er det ikke så ille å se på Peppa Gris, løpe etter Linnea når hun er på vei opp trappen og krangle om tre måltider om dagen. Jeg elsker å være sammen med Linnea, vi ler sammen og har fått våre egne tøysete greier vi tuller med på dagen. Dette blir jo Aleksander sitt privilegie nå, og jeg kjenner at jeg misunner han litt. Det å kunne våkne til det fine smilet til Linnea og å kunne nyte alle øyeblikkene med henne.

Jeg tror egentlig dette er en mammagreie, men den siste tiden har jeg lært meg å sette pris på de små tingene, de man egentlig aldri tenker over. Normalt sett, når LInnea holder det gående om natta med bare tull og tøys, har jeg lyst til å rive av meg håret. Mens den siste tiden, kan jeg sitte å se på henne liggende der i armene mine (det er kun på denne tiden av døgnet at hun vil kose), og bare smile. Se på den lille, fine jenta vi har skapt og tenke at om noen år, da er dette uaktuelt for henne.

Så ja, jeg begynner å bli klar for å begynne på jobb igjen. Jeg begynner å bli klar for å la Aleksander ta styringen, og la han få oppleve alle de fine øyeblikkene jeg har hatt de siste 9 månedene.

Likes

Comments

Linnea våknet tidlig i dag, klokka 5.. Og Aleksander tok henne opp, ga henne til meg og sovnet igjen. Jeg brukte 50 minutter på å få henne til å sovne igjen, hun trodde jo at det var morgen. Men hun sovnet til slutt i sengen vår rett før Aleksander dro på jobb. Og der sov hun helt til 7.30!

Jeg våknet nemlig av noe varmt i ansiktet, og pusting på nesa. Joda, der lå det ei lita jente og kysset meg på nesa, typ "mamma, nå er det morgen!" Det er helt OK å våkne til litt sikkel i ansiktet, når det du ser når du åpner øynene er verdens største glis!!

Linnea har også fått sin første tann i dag, og lært seg å komme seg opp på to bein. Stolt mamma? Jepp!!


Likes

Comments

Siste helgen i november var jeg i London med søster, mor og niese. Det var utrolig hyggelig, og det var godt å komme seg litt bort fra hverdagen.

Det var litt ambivalent å reise fra Linnea i tre hele dager, selv om jeg visste godt at hun hadde det bra sammen med pappaen sin. Vi har hatt Linnea på overnatting en gang siden hun ble født, og dette var et veldig stort skritt for meg og ta. Jeg følte meg som verdens dårligste mamma, som dro fra min 7 måneder gammel baby.

Når er det egentlig for tidlig å dra fra babyen sin, hvor gammel var ditt barn første gang du dro fra han/hun?

Nå skal det være sagt at Linnea hadde veldig godt av å være litt uten mamma, og masse sammen med pappa. Hun sover bedre, og fikk et enda nærmere forhold til pappaen sin!

Likes

Comments

Jeg lovet framgangsmåte på bloomeren, og nå har jeg endelig fått tatt bilder av hvordan du gjør det.

Etter at du har klipt til de to delene som utgjør begge beina, skal du gjøre klart til å tre inn strikken. Legg opp bunn av beina, ca. 1 cm (eller ut fra tykkelsen du har valgt på strikken).

Sy derfor en "lomme" (søm på begge sider av bretten.)

Klipp til to strikk på ca. 23 cm (strl. 74).

Tre deretter i strikken, jeg har valgt strikk på 1 cm.

Nå strikken er tredd i, fest den med en rett søm i begge ender. Sy frem og tilbake to-tre ganger for å feste strikken skikkelig.

Nå strikken er ferdig festet, skal du sy sammen de to korteste delene på hvert stykke, hver for seg og på vrangen. Her har jeg brukt en overlocksøm, har du ikke dette på symaskinen din, bruk først sikk-sakk søm og sy rett over dette igjen. Når begge beina er sydd, sy sammen de to ulike stykkene, slik at sømmen kommer på innsiden.

Til slutt syr du livet, her har jeg valgt å brette ned kanten 4 cm, slik at jeg får plass til strikk og en ekstra toppsøm ("lomme" som på beina). Husk å la det være igjen en liten lomme, slik at du får tredd i strikken.

Klipp til en lang nok strikk, ca. 43 cm og tre den i før du fester strikken til hverandre før du syr sammen den siste sømmen.

​Til slutt kan du "pynte" den som du vil. Jeg har valgt å sy på en todelt sløyfe med rødt silkebånd i midten for å gjøre den "julete".


Håper denne framgangsmåten var forståelig. Send gjerne en kommentar om du trenger utdypning.

Likes

Comments

Jeg elsker bloomers, de er søte til både hverdags og til fint. De kan brukes til både gutt og jente og de er utrolig enkle og sy. Alt du trenger er matpapir, valgfritt stoff, elastisk strikk til liv og ben og en symaskin (den trenger ikke å være fancy!!)

Mønsteret tegner du ganske enkelt, her har jeg tatt utgangspunkt i størrelse 6-9 mnd (ca.74), men den kan lett justeres på både med kortere og lengre strikk og et par cm til eller fra på stoffet.


Start med å klipp til en passende lengde på matpapiret (noen ganger må det teipes sammen to stykker). Den må være minst 50 cm i lengden og minst 30 cm i bredden.

Strek først opp A: 37 cm - dette er livet på bloomeren

Finn deretter midten på A, i dette tilfellet 18,5 cm og trekk en stiplet linje rett ned og du får B: 27 cm

Så kommer bunn av bloomeren C, denne skal være 50 cm bred. Ta utgangspunktet i midten (den stiplede linjen B) og trekk strek 25 cm ut på hver side - tilsammen 50 cm, dette er bunn av buksebeinet.

Nå kommer den litt "vanskelige" delen, der hvor beinet skal syes sammen. Fra hver kant på linje C skal du trekke en linje 10 cm opp ( strek D og E). Mål deg ca. 4 cm inn på hver side, dette er hvor buen fra liv til bukseben går.

Når mønsteret er tegnet, klipper du det ut. Når du skal klippe til stoff, husk at du trenger to like deler, det er jo tross alt en bukse (pass på stoffretningen, særlig om du syr med stretch!!) :)


Håper dette var forståelig. Framgangsmåte kommer senere!

Likes

Comments