Denna sommar på heden har liksom regnat bort - dessutom har Mannen arbetat extra heeeeela sommaren så jag och en prins och Lilla S har fått roa oss själva. Men idag åkte familjen till farmor och farfar och jag tänkte iallafall göra något på "listan".

Jag är inte glad för saker som är "perfekta" utan gillar det som är kantstött, sprucket och snett - så det där med att t ex olja trädgårdsmöbler är inget för mig - Nix - desto mer slitna och väderbitna de blir desto bättre liksom. Men... nu tänkte jag iallafall halvt som halvt ge dem lite "näring".

Så utan att egentligen tvätta ner dem utan genom att behålla lite smuts och annat och liksom olja runt över det så stannar känslan av slitage kvar. Så vill jag har det. Så projekt olja trädgårdsmöbler ✔️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Men svensk midsommar! Man kan ju aldrig veta hur vädret skall blir 😂 2016 var det ett fantastiskt midsommar väder - tills åskan kom smygande på sen timmarna - vilket inte gjorde så mycket - blev mest mysigt att kura ihop sig med filtar och mysa.

I år... ja vad skall man säga - solen vann på dagen iallafall - men lagom till dansen kl 14 öppnade himmelen sig. Och så fortsatte det hela eftermiddagen, kvällen och natten. Men vi var glada gäster ändå - Familjen Axelsson i Blentarp hade satt upp tält så vi var inte jätte berörda. Många drinkar blev det och kvällens låt var helt klart "dansa som kungen" 😂

Likes

Comments

Äntligen är solen tillbaka på iallafall ett kort besök - igår och idag sken den på och gjorde axlarna röda - men imorgon skall den visst ta en paus igen.

Passade iallafall på att vara ute och njuta av alla väldoftande blommor idag - perioden är såååå kort och helt plötsligt är den över. Syrenerna blommade som bäst när vi hade ett rent it sagt skit väder här på heden så den rent av missade man... men rosorna - de vill man bara inte missa!

Lite trötta är vi dessutom idag - kusinen fyllde 9 år och det firades kvällen lång. Så när väckarklockan ringde och det var dags att logga in på datorn, önskade jag och "pyrena" att det åtminstone kunde varit lördag... eller söndag - iallafall absolut inte måndag med jobb och förskola. Men det gick trots allt bra och nu njuter vi av sol och rosendoft.

Likes

Comments

Alltså... inte mycket till sommar i Skåne just nu. Solen kämpar för att titta fram emellanåt men regnmolnen och blåsten gör det svårt.

Men... nu blommar våra Acaciaträd på framsidan. Dessa magiska träd som i stort sett ser mer eller mindre döda ut 10 månader om året - och så plötsligt! Full blom!

Bara att njuta - underbart är kort...

Likes

Comments

Måste ju erkänna att så fort solen värmer så blir jag sugen på sommardrinkar. Dricker inte gärna starksprit annars men när det nalkas sommardrinkar så är jag på.

Framförallt Mojito är en favorit. Förra sommaren satte vi Mynta i en gammal kittel och i år levererar den med måtta. Och så vacker den är! Njuter av solen! Och en mojito ikväll.

Likes

Comments

Som man har längtat! Men nu - nu kommer dom, och i massor. I vår familj älskar vi sparris - kan äta dem varje dag, hur många som helst, utan att tröttna.

Detta måste vara världens lättaste grönsak att odla - plantorna planterades - sedan fick man iversig vänta några år innan man fick skörda - men nu! Nu kommer det massor.

Likes

Comments

Jag har länge saknat ordentliga skåp i köket - för porslin, vaser etc samt "skafferivaror". Äntligen tog vi tag i saken och byggde en vägg av skåp. Skåpen är djupa så att de sväljer en hel del.

Jag är sjukt svag för IKEAs "Ivar" serie - billig och sååååå fin. Så det fick bli Ivar även i köket.

Likes

Comments

Det blev trots allt så...
För er info har jag liksom snöat in på att betsa allt som är i trä. Jag tycker precis i början att "träfärgen" är fin - men jag tröttnar fort. Det absolut enklaste då är att betsa något enligt mig - tar ingen tid och det slits liksom fint.

Så IKEA skåpen betsades idag. Tanken är att jag sedan skall göra en tavelvägg - men det är bara i planeringsstadiet - jag tycker att det är svårt att få till det. Men skam den som ger sig som sagt - det kommer snart en tavelvägg.

Likes

Comments

Vår bästa tid är nu... eller?
Jag verkligen älskar den här tiden när alla knoppar börjar brista - en tid på året då jag är glad att jag bor i södra delen av detta avlånga land - våren kommer ju liiiite tidigare än uppåt.

Men... då man är pollenallergiker börjar också en besvärlig tid med rinnande ögon och kliande näsa och hals. Försöker se bortom detta förstås men vissa dagar är det bara för mycket. Det finns givetvis en massa medikament som mildrar detta - men ack så trött man blir av dessa allergimediciner - suck!

Men idag glömmer vi det och stannar hemma från förskolan för att hjälpa Lilla S igenom en vår förkylning - och så njuter vi av att värmen gör sig påmind.

Likes

Comments

Igår var det vår i Skåne och jag fyllde bilen med Lilla S, Prins G min älskade Mamma och hennes sambo och styrde mot Klippan. Min 90-åriga Mormor - vår Gammelmormor - bor i denna lilla ort som har den magiska butiken @klippanyllefabrik - men dit måste man liksom åka! Då jag redan har en sådär 30 filtar därifrån fyndades det brickor och uppläggningsfat denna dag. Men oh så mycket man vill ha när man är där!

Så efter en dag med fika i solen med fyra generationer - shoppades det på yllefabriken.

Likes

Comments