Var ju helt glömt att lägga upp lite smink bilder här. Så det får bli en bildbomb😍🙈

Likes

Comments

Dagens fredagsmys blev en chia-semla.
En chaipudding i semelsmak, så himla god så man skulle kunna äta hur mkt som helst. Inte nog med det den är helt vegansk och nyttig, full med omega3, protein och massa annat.

Kan bli en sån här goding till morgon kaffet imorgon.😋

Recept:

4 portioner

Chaipudding:

5dl mandelmjölk osötad
6 msk chiafrön
3tsk kardemumma
1tsk vaniljarom

Blanda allt och låt stå i kylen ett dygn. Se till att röra några gånger så den blir krämig i konsistensen.

Mandelmassa raw:
Räcker till fler "semlor"

3dl mandelmjöl
2msk vatten
1msk Forever honey (honung)
1 msk mandelolja
1 droppe mandelaroom

Blanda allt till en massa och låt vila i kylen.

Till detta kan du ha soyagrädde som är vispbar, det hade jag eller kokosgrädde visp. Dessa är supergoda till.

Enjoy!
🍨🍦

Likes

Comments

Recept 4personer:
503kcal/ portion

4 laxfile
Broccoli huvud
1paprika
1 gullök
1 rödlök
Olivolja
1 tsk Chili
2tsk Spiskummin
2tsk Paprikapulver
0,5 Citron
160gr Bladspenat
1 paket Fetaost
4 mskHemmagjord ajvar från m3del
Sockerfri chilisås (valfritt)
Sesamfrön
Färsk koriander

Blanda alla kryddor, olivolja, gullök, rödlök, broccoli och lax tillsammans i en form. Se till att grönsakerna sen läggs runt laxfilerna. Strö över lite sesamfrön på laxen. In i ugnen i 20min på 200grader.

Lägg bladspenat på tallrik och lägg sedan de varma grönsakerna ovanpå och sen laxen. Smula över fetaosten, klicka ut ajvar över tallriken och dutta ut chilisås. Strö sedan över rikligt med hackad koriander över laxen.
Klart för servering😍👌🏻 så himla gott!
Super att bjuda på också, lägga upp på ett stort fat som alla får ta ifrån. Fint för ögat och supergott!

Laxen kan även bytas ut mot kycklingfilé.

Hoppas ni kommer tycka om det lika mycket som jag❤️

Likes

Comments

Tog oss ut för att handla isch passade på att gör lekparken oxå på förmiddagen. Behövde friskluft. Har vart så mkt nu, flera jular hos olika familjen sen födelsedagskalas. Så kul men är helt slut nu, tar på krafterna att klara av att åka runt med barnen ensam. Simon jobbar som vanligt i princip dygnet runt.
Hemmet bara fyllts på, så det har börjat komma till sin rätta.

Edvard sover ännu sämre än normalt, kl 04.00 varje natt är han klarvaken men arg och slänger iväg nappen. Tror också det har vart mkt för honom också. Mycket intryck för de små killarna.

Men idag tog vi vagnen ut för att handla lite och leka av oss i lekparken. Skönt!

Nu sover killarna och jag ska pusta ut 🙏🏻❤️

Likes

Comments

Som efterfrågat👌🏻 här kommer mitt recept på lowcarb tacopaj. Tid ca 30min.

Sätt varmluft ugn på 210grader, in med form med en klick smör. Blanda 3ägg och 2msk fiberhusk, häll sedan detta i formen som står i ugnen när smöret smält. Se till att täcka hela botten jämnt.

Blanda 300gr färdig stekt taco köttfärs med 200gram Philadelphia, 1dl ajvar, lite majs, fin hackad tomat och paprika.

När botten ser nästan klar ut lägg på köttfärsblandningen jämnt och toppa med riven ost & jalapeños (om önskat). In i ugn tills osten smält och fått gyllene färg.

Servera med sallad.

Vi åt tacos igår så jag blanda ihop våra rester till en god maträtt😍👍🏻 det går att göra vegetarisk och blanda/mixa som man vill.

Likes

Comments