View tracker

Här kommer receptet som jag kokat ihop själv efter att ha tittat runt på nätet, finns ju hur många olika som helst.

300gr mandlar med skal
2dl socker
1dl brun socker
1dl flor socker
1,5 dl vatten

Blanda allt i en stekpanna och rör om hela tiden, ha full värme. När vattnet dunstat bort blir sockret kornigt men fortsätt rör tills sockret smält sig igen och lagt sig runt mandlarna. Lägg ut på bakplåtspapper på plåt.

Dela hela tiden och rulla dom tills de delat sig lagom och fått socker runt sig, samt svalnat😍👌🏻

Grymt gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

T får va hemma hela denna vecka, han är fortfarande inte helt frisk och jag har inte hjärta att lämna han förrän han är helt återställd.

Igår bakades det lussekatter och saffransbullar, T skulle stoppa russin i katterna med Baba men fick panik då de va kladdigt och äckligt 😂 han fick tom rysningar av Emil på tvn när Emil hällde soppa över sin pappa. Han verkligen hatar smuts och kladd.. Ordning och reda är hans melodi.

Edvard satt på golvet och moffade russin.
Svärföräldrarna kom förbi och myste med barnen medan jag fixade i köket.

Nu är frysen proppad och borde räcka hela december ut 👌🏻

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon, när vi vaknade snöade det lite så det extra mysigt med tanke på att det är första advent.
Frukosten är intagen, tvätten igång och killarnas sängar är renbäddade. Fördelen med att gå upp tidigt, tycker det är superskönt att vi går upp så pass tidigt som vi gör kl06.00 man kommer igång mycket snabbare och dagen blir längre. Sen är de så mysigt med tända ljus till frukosten också.

Nu har vi placerat oss i Theodors rum och killarna röjer järnet. Jag sitter med en stor kopp kaffe i Ts lilla kök.
Sen ska jag väcka Simon så vi kan köra igång att plocka fram julsakerna som fortfarande inte plockats fram.

Vad ska ni hitta på? 😊

Likes

Comments

Idag har vi bara myst runt här hemma, båda killarna blev sjuka igen.. Magsjuka för tredje gången denna månad. Hoppas man slipper mer för denna period. Så det blev tvätta, städa undan sommar/höst stil och ta fram jul. Imorgon är det ju första advent så jag fixade våra julstakar och tog fram några tomtar, ska försöka hålla det clean i år, ibland känns det som om man kan gå over board bara för att man ska ha fram ALLT som legat i lådorna. Blir bara rörigt. Kör på en grå, vit jul med lätta inslag av rött. Tror de blir bra haha.

Måste gå och köpa julstjärnor till fönstren när killarna blivit friska igen, har många fler fönster här i huset än vad vi hade i lägenheten. Så härligt att känna att man får en nystart och kommer in i stilen man vill ha. Första boendet vi hade kändes mer som om vi testade oss fram.

Likes

Comments

Dagen började med att jag och små killarna åkte runt på lite jobbärenden, de är vana att få följa med överallt och i bilen somnar oftast Edvard medan Theodor berättar för mig allt han ser. För de mesta säger han lastbil, bil, m-yckel eller kan ropa ut "kom igen" som han snappat upp ur filmen bilar.

Sen blev de pysselfredag hemma hos barnens mormor men som vanligt så hamnar man själv. Edvard åt kottarna och Theodor tyckte de va äckligt att bli kladdig om fingrarna haha. Det finns roligare saker att göra tycker dom, tex leka med bilar. Men jag kämpar på med att få in killarna på pyssel haha.

Ett försök till en kreativ väggdekoration.. Jag vet än så länge inte vart den ska hänga.

Nu sover båda killarna i sina sängar och jag ska ta ett glas rött och mysa ned i ett varmt bad.

Trevlig helg på er alla❤️

Likes

Comments